Eindelijk! 1 juni; dag van de versoepelingen

Men zat er al tijden op te wachten; 1 ‘juno’. Vanaf vandaag zal de samenleving weer langzaamaan gaan opstarten. Horecaondernemingen mogen open, de culturele sector gaat zijn deuren weer openen en het ov gaat de normale dienstregeling weer invoeren. Is Nederland er klaar voor?

Na maanden van financiële onzekerheden moet dit een prachtige dag zijn voor vele ondernemers. De horecabranche mag vanaf 12.00u haar deuren weer openen. Het is te hopen voor hen dat men de eerste weken niet de terrassen schuwt maar volop ervan gebruik gaat maken. Zij kunnen iedere omzet goed gebruiken.

Vanaf vandaag is het ook verplicht om mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer. Wie dit niet doet riskeert een pittige boete, dus wees verstandig en koop die mondkapjes!

En eindelijk gaat de overheid testen, testen en nog eens testen. Het heeft veel te lang geduurd, maar de overheid heeft eindelijk massaal testkits ingeslagen. Dus iedereen die zich wil laten testen, kan nu veel makkelijker in aanmerking komen voor een test!

1 juni; de dag waarop veel mensen zaten te wachten is dan eindelijk gekomen. Het is goed om te zien dat de versoepelingen doorzetten. Echter komen hier wel weer meer verantwoordelijkheden bij kijken. Want men moet gaan uitkijken dat ze niet te laks worden. Denk aan je hygiëne, en probeer toch een beetje afstand van elkaar te houden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Suidland

  Heb net even op de menukaart van een horecagelegenheid ( aan de kust) gekeken:

  Koffie 3€
  Chocomel 3,80
  Broodje jong bel.kaas 5,00
  Patat en 2 kroketten 9,50
  Heineken small 0,25 cl. 3,80

  Zal wel balkonia worden vandaag : – (

  1. Kretoloog

   Gezelligheid mag ook wat kosten, Suidland.
   Op jouw balkon is het maar een doodsaaie bediening.

 2. combat le pelicule

  De versoepelingen zijn echt een farce, de lockdown moet volledig worden opgeheven, die achterlijken in Den-Haag zijn volledig in paniek, stelletje angsthazen zijn het…
  Een stel mongolen die een hele economie in hun greep houden, ouderen schofferen, om iets dat er allang niet meer is, nu de npo nog stoppen met berichtgeving over 9 opnames in 1 week en 5 doden per dag dan is het helemaal goed..
  En die achterlijke “frontline” berichten elke avond even stoppen daar word je ook gestoord van…
  Even de andere kant gaan belichten, hoe goed het gaat in Nederland, hoe gezond het is om naar het strand te gaan, de bossen in te rennen, en lekker weer te gaan sporten…

  1. Arbeider65

   En ondertussen kom je weer zo’n in paniek geraakte BOA tegen…… 1.5mtr. 1.5 mtr andersssss, een boete.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.