Farid Azarkan en Tunahan Kuzu stoken lekker: maken selfie met “toekomstige CDA-leider” Martijn van Helvert

De strijd om het lijsttrekkerschap van het CDA leek er eentje te worden tussen twee mensen: Mona Keijzer en Hugo de Jonge. Mona zou zichzelf neerzetten als rechtse houwdegen die best wil samenwerken met Forum voor Democratie, terwijl De Jonge zeg maar ‘de kabinetskandidaat’ was. CDA-leden mogen dan bepalen welke van de twee stromingen ze het meest zien zitten.

Maar toen gooide een ander CDA-Kamerlid opeens roet in het eten. Martijn van Helvert meldde zich en liet weten ook een gooi naar het lijsttrekkerschap te doen. Oeps. Zo wordt alles opeens anders. Zeker ook om dat Van Helvert al heeft laten weten dat als hij partijleider wordt, hij minister Wopke Hoekstra naar voren schuift voor het premierschap als het CDA de grootste wordt bij de verkiezingen volgend jaar.

De heren van DENK vinden dit natuurlijk schitterend om te zien. Een beetje chaos bij een andere partij, wie geniet daar niet van? En dus gooide Farid Azarkan vanochtend deze tweet online:

“Zonet de toekomstige CDA leider Martijn van Helvert gefeliciteerd,” aldus Azarkan. “Met Tunahan Kuzu natuurlijk.”

Zeg wat je wilt over Azarkan en Kuzu, maar ze hebben wél humor — en ze begrijpen maar al te goed hoe het politieke spel gespeeld wordt. Even het vuurtje opstoken. Altijd leuk.

Overigens heeft de oprichter van de Nederlandse Leeuw, Rutger van den Noort, een theorie waarom Van Helvert besloten heeft zijn hoed in de ring te gooien. “Lekker slim (not!) van Martijn van Helvert,” schrijft hij op Twitter. “De conservatieve stemmen van het CDA gaan delen met Mona Keijzer zodat Hugo de Jonge de grootste wordt. Had dan Mona geholpen met haar campagne! Of doe je dit in opdracht van [het] partijbestuur?” 

Volg mij op Twitter en Parler.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. B. Pascal

  Opportunisten! De wereld loopt er vol van. En maar graven. Nouja, van Helverd had zijn plannen niet besproken met Hoekstra, zal wel snel weer over zijn. Je hebt alleen maar last van die bloedzuigers.

 2. Maurits Dekker

  van Helvert, één van de vele nitwits in de politieke arena.

 3. A-BBa

  Is toch mooi een selfie te kunnen maken met iemand die wél zeker weet in de toekomst nog in de Tweede Kamer te zitten. Kun hij aan zijn familie laten zien tijdens het suikerfeest. “Kijk, hier zat ik ook een keer. Totdat ik op televisie een knokpartij in het Turkse parlement zag. En dat vond ik toch meer bij mij passen.

 4. 1000

  Het CDA sluit de PVV uit maar ziet in DENK wel een realistische partner.

  Stem sociaal , stem PVV !

 5. Vrijedenkert

  DENK staat voor zuigen, slachtoffer spelen, eisen en manipuleren!

  1. Original NL

   Q..DENK staat voor zuigen, slachtoffer spelen, eisen en manipuleren!……
   Dus gewoon de islam!

 6. evil knievel

  LET OP MENSEN,ook t CDA probeert vlak voor de verkiezingen,net als t VVD weer op de rechtse flank stemmen,gewiekst binnen te harken!
  U bent gewaarschuwd!
  Trap r niet in aub!!🙏🏼
  Maken u blij met n dode mus,zoals gebleken!😡

 7. yellow thread street

  Schitterende foto, 3 leeghoofden bij elkaar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.