Fidan Ekiz kritisch naar huichelaar Genee: ‘Moet je meegaan met het sentiment van het vinden van een zondebok?’

Gisteren dacht Wilfred Genee even zijn straatje te kunnen schoonvegen bij Op1, echter had hij het niet getroffen met Op1-presentatrice Fidan Ekiz. Ekiz liet Genee niet zomaar zijn huichelende mening verkondigen. Zij wilden gewoon duidelijke antwoorden. Want waarom heeft Genee nu zijn kompanen zo in de steek gelaten? 

Het was geen beste vertoning van Wilfred Genee gisteravond bij Op1. Bij ieder weerwoord veranderde van mening of probeerde hij zijn eerdere uitlatingen te relativeren. Met zo iemand kan je dus geen goed gesprek hebben. Daarom was Ekiz precies de goede dame om het gesprek te leiden. Zij wilden gewoon duidelijkheid. Want waarom ging Genee zo makkelijk mee met de waan van de dag?

Het mooie aan de aflevering van gisteren was de hypocrisie van veel mensen. Genee past perfect in het rijtje thuis van standaard deugmensen. Hij vindt namelijk ‘dat je in principe alles mag zeggen’ maar toch ook weer niet, want je moet ook rekening houden met mensen.

Dit is een vrij typische uitspraak, mensen die roepen dat ze voor complete vrijheid van meningsuiting zijn maar ondertussen ook vinden dat je dus niet altijd je mening mag verkondigen. Ergens gaat het compleet mis in hun redenering.

Wat zal er in de toekomst gebeuren met de drie heren van VI? Genee zijn imago is compleet door de wc gespoeld, en Derksen en Van der Gijp worden door een deel van de Nederlanders op handen gedragen. Wat zal Talpa gaan doen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Xander XXL

  Als hij terugkomt ga ik in ieder geval niet meer kijken. Ik heb het wel gehad met die hypocriet. Hij was / is alleen bezig om het negativisme van zichzelf af te lullen om in z’n radio programma’s toch maar voldoende BNers te kunnen interviewen zonder moeilijke vragen . Misselijkmakende mannetje.

 2. Ben-NIET-Groen-L

  Dit zal best wel gevolgen hebben voor mevrouw Fidan Ekiz…….. Vrouw naar mijn hart.

 3. Bolland

  Prachtige TV Fidan zei wat veel mensen voelen, en fileerde draaikont Genee, Pauw gooide af en toe wat olie op het vuur, Genee krijgt het nog moeilijk

 4. Bolland

  Wel hinderlijk aanwezig was Diederik Gommers, ach ach even de politiek correcte jongen uithangen, irritatie bij Pauw hierover was goed zichtbaar

  1. Stanly2000

   De heer Gommers had de bewuste uitzending niet gevolgd, maar wel een mening paraat.

   1. Maurits Dekker

    Wel hinderlijk aanwezig was Diederik Gommers, ach ach even de politiek correcte jongen uithangen, irritatie bij Pauw hierover was goed zichtbaar

    Gommers liet wel blijken de uitzending niet te hebben gezien.
    Maar bij de deugmensen is dat geen probleem, je kakelt uit voorzorg gewoon je soortgenoten na, dan zit je altijd goed.
    Gommers viel dus jammerlijk door de mand. Bij Pauw en Ekiz zal hij wel niet terugkomen maar bij DWDD of M zal hij op handen worden gedragen.
    Want, in het land der blinden ……….

 5. JochemX

  Het blijkt toch wat genuanceerder. Ze waren dus achter de schermen in paniek vanwege de wegvallende sponsors en Genee moest het maar zien op te lossen. Dat ging hem niet helemaal goed af, maar ga er maar tegenaan staan.

  1. bandini

   Genee had gewoon opdracht van zijn bazen gekregen om de rel niet verder te laten escaleren en heeft toen maar besloten om Derksen voor de bus te gooien. Terwijl hij zelf aangever van die grap was ging hij later aanklager spelen om te laten zien dat hij helemaal niet zo verkeerd is en dacht dat de Nederlandse kijker daar wel in zou trappen. Nou, mooi niet!!

 6. Maris Copoolse

  De NPO wordt hier goed bekeken.
  Dat is ook logisch.

  1. ikweetwatikwil

   Zoals altijd trekt maris weer eens de verkeerde conclusie.

   1. Oepsie

    Hij is dan ook erelid van de vereniging ‘Betweten? En je wordt gescheten’. Hij is daar erelid.
    Betweters zijn strontvervelend, maar helaas ook alom vertegenwoordigd in de maatschappij. Wanneer vermijden geen mogelijkheid is, helpt één van deze zeven methoden je misschien het gesprek door.
    Betweters zijn doorgaans niet de leukste gesprekspartners. Of ze nou dwangmatig elke grammaticale fout verbeteren of je na elke zin onderbreken met een ‘nou, eigenlijk zit dat zo…’. Naast ongezellig, is het ook uiterst vermoeiend om te converseren met iemand die altijd alles beter weet. Vooral omdat er maar weinig mensen zijn die écht alles beter weten. Er zijn precies nul mensen die zeggen: ‘ik ben dol op mensen die altijd alles beter weten’. Toch lopen er ondanks deze massale afkeuring gek genoeg nog heel wat betweterige types rond. Meestal omdat ze zelf absoluut niet doorhebben hoe hun gedrag overkomt. Het makkelijkst zou dan ook zijn om direct rechtsomkeert te maken wanneer een betweterig type binnen gehoorsafstand komt, maar in sommige gevallen is dat helaas onmogelijk. Triest maar allemaal waar en ik ben net als u, geen betweter.

  2. Dirk Derksen

   “De NPO wordt hier goed bekeken. Dat is ook logisch”

   Uiteraard. Ken uw vijand.

  3. Maurits Dekker

   Wel allemachtig Maris.
   Alweer een zeer erudiete bijdrage van u.
   Zo had ik het nog niet bekeken.
   Uw verhelderend betoog geeft mij weer de moed om deze dag door te komen.

  4. evil knievel

   Ik moet r voor betalen dus kijk af n toe ook idd!😜
   Krijg alleen nooit waar voor mn geld!😡
   Geldt niet alleen voor tv btw!😏

 7. Adriaen

  Wat is het sentiment van het moment waar we rekening mee `moeten` houden, Wilfred?
  Een stelletje zwarte schreeuwers die met grof geweld een kindervriend bedreigen?
  Het laflinksche volksdeel dat de sponsors van je programma tracht te chanteren?
  Of je carrièreperspectieven nu je ziet hoe de hazen dreigen te lopen?
  Wees geen Arie of Akwasi, beste Wilfred.
  Wees een Johan!

 8. werkloze generaal

  Ik kijk op voorhand geen NPO vanwege de diepgekleurde partijdigheid van de programma’s , maar gisteren zouden ze dus iets goeds hebben gefabriceerd. Nou , dat mocht ook wel een x dan.

  Genee zie ik niet of niet snel terug keren naar Veronica Inside. Tenzij hij enorm door het stof gaat en Derksen en Gijp publiekelijk excuseert voor zijn idiote gedrag.Dat valt nog te bezien.

  De formule is uitgewerkt.Weer Jantje Boskamp ,Kieft of Driessen aan tafel . Altijd dezelfde koppen.Altijd dezelfde stokpaardjes.Ze moeten wat nieuws verzinnen met frisse nieuwe gezichten en ZONDER de luis in de pels Genee.

  Dan pas kijk ik weer naar dat programma , want ik al tijden kijk ik niet vanwege de aanwezigheid van Wilfred Genee. De vlieg in de soep zogezegd.

 9. NoDoubt

  Veel erger zijn de gevolgen. Ron Jansen die mee zingt met een nummer in de kleedkamer waar het woord nigger wordt gezongen. Alleen hij is blank en mag het niet zingen, en dus volgt ontslag. Akwasi zet aan tot geweld en Johan moet zich verantwoorden t.o. Harlequin dat het om een grap gaat, terwijl iedereen die het programma goed heeft gevolgd, niet anders eruit kon opmaken dat het om een grap ging. Harlequin heeft of het programma niet gevolgd of weet niet wat een grap kan zijn. Maar over Akwasi geen kwaad woord. Na de dood van van Gogh/ Fortuyn mocht je over massamoordenaar Mo al niets meer zeggen, ook al berust het op feiten uit hadith en koran en over BLM mag je ook niets zeggen ook al is dat een marxistische guerrilla organisatie en dat afrikanen zelf 11 miljoen afrikanen slaven buit hebben gemaakt en als slaaf hebben gebruikt of verkocht voor eigen gewin. Waar zijn die zwarten die het zo goed weten? Waar zijn die politici die het voor hun eigen burgers opnemen? Vrijheid van meningsuiting geldt alleen voor racistische zwarte organisaties. Geweldig die kansenpareltjes van Rutte.

 10. 56RdK

  @Adriaen,+++++++++++++++++++!!

 11. 56RdK

  Die Gommers, voor mij heeft die helemaal afgedaan! Wat een deuglul die vent. Ja, krijgt van mij dezelfde benaming als eerder toegedeeld aan onder andere die Boomsa: NSB’er!

 12. Maurits Dekker

  Bart Reijmerink: “Wat zal er in de toekomst gebeuren met de drie heren van VI? Genee zijn imago is compleet door de wc gespoeld, en Derksen en Van der Gijp worden door een deel van de Nederlanders op handen gedragen. Wat zal Talpa gaan doen?”

  De bal, om het programma VI te redden, ligt bij Wilfred Genee.
  Alleen hij kan het programma redden door schuld te bekennen en door excuses aan te bieden bij zijn VI maatjes Derksen en van der Gijp.
  Alleen door het complete boetekleed aan te trekken zijn positie misschien nog te redden.
  Als hij dit niet doet zal Talpa een andere presentator moeten zoeken.
  Wilfred Genee is de inquisiteur die door zijn eigen valbijl werd afgemaakt.

 13. pappen en nat houden

  Genee had feitelijk geen kritisch tegengeluid verwacht.
  Die dacht met zijn ‘veranderde blik’ wel goed in het pulletje van het linkse NPO te liggen maar kreeg tot zijn verbazing Pauw, maar vooral Fidan niet mee.
  Jammer dat de uitzending voor het journaal moest stoppen, want op de woorden van Pauw of hij nog een laatste woord wilde toevoegen antwoordde Genee “Ik zit er heel verbaasd naar te kijken maar het is goed.” Als Pauw hem vervolgens vraagt waar hij dan verbaasd over is wordt het programma bruut afgebroken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.