Fidan Ekiz walgt van Arie Boomsma: ‘Dat is pas NSB-gedrag’

Fidan Ekiz uitte haar mening over de kwestie rondom Johan Derksen, en haar mening was duidelijk: BN’ers die adverteerders benaderden vertonen NSB-gedrag. Ze vindt het bizar dat niemand het heeft over het naïefe kuddegedrag in deze kwestie. Een klein groepje schreeuwlelijken roept ‘racisme’ en ineens gedraagt iedereen zich als een stel ‘NSB’ers’ en verraadt elkander. 

Zoals we al eerder schreven was het geen plezierige avond voor Wilfred Genee, want Fidan Ekiz – gesteund door een Jeroen Pauw die zichtbaar genoot – was on fire. Ze hekelt het feit dat bepaalde mensen ineens proberen te deugen om zo de verdenking van ‘racisme’ van zich af te werpen. Ondertussen leveren dit soort mensen hun eigen kompanen uit aan een stalinistisch tribunaal.

Het is goed dat Fidan Ekiz ook Genee voor het blok zet. Want waarom is zo gaan deugen? Hij had makkelijk tegen de eindredactie kunnen zeggen dat hij achter Derksen en Van der Gijp staat. Maar nee hoor, Genee wilde maar al te graag deugen om zijn ‘toekomst’ veilig te stellen – maar wie wil hem nu nog als presentator?

Het is terecht dat Fidan Ekiz de actie van Boomsma, die oproep tot een adverteerdersboycot van VI, bestempeld als ‘NSB-gedrag’. Het is ronduit smakeloos. Dat linkse deugers nu moord en brand schreeuwen is al even hilarisch. Zij zijn normaliter degene die iedereen met een andere mening direct bestempelen als ‘nazi’ of ‘fascist’.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. 1010

  Ze heeft natuurlijk een puntje

  1. Dirk Derksen

   Een puntje? Ze heeft groot gelijk!
   De voor in Nederland gevochten vrijheden worden steeds verder ingedamd, tbv div groepjes minderheden die willens en wetens hun gedachtegoed aan de meerderheid willen opleggen.
   Door massale immigratie raakt de autochtone bevolking stapje bij beetje hun vrijheid kwijt aan zij die warm verwelkomd zijn en in een gespreid bedje terecht kwamen. Schandalig is nog zacht uitgedrukt!

  2. Jack Flash

   Veel allochtonen met nuchter verstand zeggen hetzelfde.Ik ken er genoeg…

  3. Maurits Dekker

   Ze heeft natuurlijk een puntje

   Wat, Een puntje?
   Ze heeft een heel boek vol puntjes. Want ze heeft groot gelijk.
   Vol bewondering heb ik gekeken hoe Fidan in n.b. een
   NPO programma tegen de smerige NSB-stroom in roeide.
   Zonder acht te slaan op de, zonder twijfel, nadelige gevolgen
   die haar te wachten staan.
   Zij is een van de zeer weinigen op het Mediapark die nog
   wel haar mening durft te geven en tegen de massa-hysterie
   durft te ageren. Mensen zoals zij moet je daar met
   een zaklampje zoeken.
   Het terechte resultaat was dat Wilfred Genee af ging als
   een gieter.
   Chapeau Fidan !!!!!

 2. Maris Copoolse

  Misschien is het goed dat Ekiz eens een geschiedenisboek opslaat om te ontdekken wat de NSB was.

  De term slaat nergens op.

  1. 1010

   Wat zeg je nsb’er !

  2. Maurits Dekker

   Misschien is het goed dat Ekiz eens een geschiedenisboek opslaat om te ontdekken wat de NSB was.

   De term slaat nergens op.

   Rechtgeaarde NSB’er Maris weet natuurlijk als geen ander dat dit woord betekent.

   1. Maurits Dekker

    dat = wat

  3. Dirk Derksen

   NSBer staat synoniem voor verrader. Velen hebben weinig geleerd van de geschiedenis. Wees daarin gewaarschuwd voordat deze zich herhaald.

   Opdat wij niet vergeten.

  4. Oepsie

   Ach gossie, daar is de Floris Flapdrol/dopper/flopper ook weer. Voelt zich beledigd, omdat ze zijn familie partij aanvallen en daar als NSB kind nog elke dag onder gebukt gaat. En hij komt hier even uitleggen, wat het allemaal betekent. A propos, begint het hier nu te stinken naar aarde?

  5. Tguard

   NSB staat in de huidige samenleving voor iemand die verraad pleegt op een verachtelijke manier. Net zoals rechts tegenwoordig bruinhemd of fascist wordt genoemd. Geestig hè dat we de geschiedenis zo ongelooflijk verdraaien met ze allen. Kijk dan ook even naar de huidige blik op het slavernij verleden en de wijze hoe we kijken naar discriminatie. Hoe is het mogelijk dat we alles vanuit een perspectief willen zien. Alleen blanken discrimineren. We moeten inclusiever zijn. Meer diversiteit en desnoods tellen we de kleurtjes op de televisie in de bedrijven etc. Maar even serieus nooit maar dan ook Nooit heb ik een blanke niet Nederlander gezien in een islamitische slagerij , groenteboer of wat dan ook elke bijna ondernemer kiest zijn eigen personeel en doet dat op persoonlijke voorkeur. . Discriminatie?

  6. ego mirantibus

   “Misschien is het goed dat Ekiz eens een geschiedenisboek opslaat om te ontdekken wat de NSB was. De term slaat nergens op. “.

   Misschien zou je eens moeten overwegen om die raad zelf op te volgen, het is vooral je eigen uitspraak die nergens opslaat. De NSB was een nazistische organisatie en de tactiek van Uriah Heep Boomsma om hardwerkende mensen het brood uit de mond proberen te stoten omdat ze een afwijkende mening hebben, werd door de Nazi’s al met succes in de Tweede Wereldoorlog gehanteerd. Ook het opsporen en verraden van landgenoten die zich verzetten tegen de nazidictatuur, was één van de taken van de NSB en ook vanuit dat perspectief toont Fidan Ekiz aan over meer historisch besef te beschikken dan jij.

   1. Maris Copoolse

    Je spoort niet lekker, ego.

    1. 1010

     enz

    2. Original NL

     Maris ” Mussert” copoolse, klimaatclown, deugkneus, islamlover, weg met blank supporter OBLM, kortom voorstander van alles wat fout gaat in nederland .

    3. Duidelijk

     etc

  7. RvdBe

   Copoolse, sla de geschiedenisboeken maar eens open en zoek naar de termen nazi en fascist hetgeen jullie linksen zo graag gebruiken tegen andersdenkenden.
   Gevalletje de pot verwijt…

  8. Yoyo

   Maar verder heeft ze wel volkomen gelijk volgens u .
   Uiteraard .

  9. Cycle25

   Aldus de hoofd bruinhemd van DDS..

 3. 56RdK

  Ekiz, een lichtje in het subjectieve en manipulerende journaille zoals bij het NPO.
  Zal het lichtje een alles overheersende en sterke zonnestraal kunnen worden in de huidige duisternis van het ondermijnend en achtelijk gedachtegoed? Laten we dat hopen want totale gekte en zwakzinnigheid is nu ons lot!

 4. Oepsie

  Ach ja, de ‘Boomsmaatjes’ hadden in de oorlog dan ook geen Joodse onderduikers. Wel een adressenlijst, van families, die ze wel in huis namen. 1+1=?

 5. Bolland

  Geweldige vrouw, veel respect, vrees wel voor haar plek bij OP1, want kritiek of afwijkende mening wordt bij NPO niet op prijs gesteld.

  Vindt ook FARIZEEËR(schijnheilige)veel betere benaming voor Arie Boomsma, NSB is meer wat voor Genee die verraadde zijn ontdekkers en collega s

  1. Maurits Dekker

   Youp van ’t Hek noemde Arie Boomsma ‘een gereformeerde intklap.

   Ga zo door Youp, je hebt Buckler weggekregen, dus die Boomsma is een peuleschil.

   1. 1010

    geweldig maurits 🙂 🙂

 6. Tguard

  Een prachtig inhoudelijk interview waarin eindelijk eens het hypocriete gedrag van vele Nederlanders blootgelegd wordt. Fidan is een geweldige talkshowhost die bij de nieuwe maan is weggestuurd omdat ze ook daar beiden kanten steeds bleef belichten. Dat is wat je nodig hebt om te verbinden ipv elkaar maar weg te zetten. Genee is grootste gluiperd die er is, tenslotte was hij het die het plaatje van die zwarte Piet introduceerde….. met welk doel dan? Genee ze noemen je van alles en ik denk dat je zelf het beste even in de spiegel kan kijken en even niet aan je toekomst moet denken maar aan je geloofwaardigheid en je moreel!
  Geld maakt niet gelukkig beste man zeker niet als je het verdient over de ruggen van je collega’s waar je alles aan te danken hebt.

 7. Mar

  En dit schreef Youp over Johan Derksen:

  “Wij weten dat al twintig jaar. Johan is gewoon de cliniclown van een Drents bejaardenhuis met regelmatig een totaal verkeerde grap. Maar wel een leuke grap.”

  1. Maris Copoolse

   Groeten uit Grollo.

   1. Maurits Dekker

    Maris Copoolse: “Groeten uit Grollo”

    Grolloo: “Zak in de stront, Maris”

    1. Duidelijk

     “Zak in de stront, Maris”

    2. Oepsie

     Dat gaat helaas niet. Stront vermengd zich met stront. Het zakt het wordt er een onderdeel van.

   2. Duidelijk

    etc

 8. henkie

  Het is al 50 jaar aan de gang dat institutionele rascisme tegen de authochtoon met een patriotische inslag. Geoorloofde misdaad van regeringswege tegenover de autochtone witte met een andere mening. Politieke correctheid en alle hedendaagse partijkartel uitwassen tot en met het zonder kritiek omarmen van de BLM leugens, klimaat leugens en de standaard VVD Rutte listen, leugens en bedrog om de witte de mond te snoeren en te beroven van zijn vaderland.

  1. Oepsie

   En dan vergeten die BLMers even het volgende; De Rwandese Genocide was een volkerenmoord die in 1994 plaatsvond in het Afrikaanse land Rwanda. Gedurende deze genocide werden naar schatting 500.000 tot 1 miljoen Tutsi’s en gematigde Hutu’s in een periode van 100 dagen, van 7 april tot 15 juli 1994, vermoord. Dit zijn meer doden in 2 maanden, dan bij de slavernij in 200 jaar. En dat allemaal gedaan door andere BLMers.

  2. Maurits Dekker

   henkie
   correctie: witte = blanke

 9. Ritter

  Wierd: “Dit cancellen of deplatformen, zoals de praktijk ook wordt genoemd, is komen overwaaien uit de Verenigde Staten, waar de cancelcultuur epidemische vormen heeft aangenomen.”

  Hij laat socioloog Eric C. Hendriks (34), die zich in het thema heeft verdiept, aan het woord. De cancelcultuur komt volgens hem bij een activistische, polariserende minderheid vandaan. “Het debat aangaan vinden zij naïef, hen gaat het erom hun tegenstanders het platform te ontzeggen.”

  Die minderheid is puur op de macht uit en niet op discussie, denkt Hendriks. “Dus je gaat adverteerders bellen of leidinggevenden aansporen om onwelgevallige medewerkers te ontslaan.”

  ht*ps://www.mediacourant.nl/2020/06/cancelcultuur-gaat-ook-witte-helpers-als-arie-treffen/

 10. Smek

  Wie is in godsnaam Arie Boomsma.

  1. Duidelijk

   Broer van Coos Boomsma, en die is wel normaal.

  2. palko

   @Smek, Arie Boomsma is een soort man die meer tatoeages heeft dan hersencellen.

  3. Original NL

   Een lopende pot inkt…die niet uit de kast durft te komen.

 11. RvdBe

  Haha, denkt Genee dat hij bij de deugers van op1 met open armen ontvangen te worden kotsen ze dat misselijke mannetje zelfs daar ook al uit.

  1. Original NL

   ..Dat moet idd een vieze tegenvaller voor genee geweest zijn..bij VI noemen ze dat tegenwoordig.” Een geneetje doen”..weet hij ook hoe het is in de rug aangevallen te worden door je deugvriendjes.

 12. Aborifa

  Het zou mooi zijn als Talpa de financiële schade zou kunnen verhalen op Boomsma, Anouk, Norbert ter Hall e.a.

 13. Heinz

  Ondertussen leveren dit soort mensen hun eigen kompanen uit aan een stalinistisch tribunaal. DDS maakt het wel bont.

 14. Adriaen

  Fidan blijkt buitengewoon goed op de hoogte van de Nederlandse geschiedenis.
  NSB’er staat voor verrader van Volk en Vaderland.
  Een bijzonder toepasselijk etiket in de huidige context.
  Ik vind Fidan een verrijking van onze samenleving, intelligent, analytisch sterk en wars van pseudo-intellectuele linksche prietpraat.
  (Oeps, is linksche prietpraat nu een pleonasme of een tautologie?)

  1. Oepsie

   Eenvoudiger; stom gelul. Niet meer nog minder.

 15. Odie

  Als je niks presteerd en vaak ook niet wil iets presteren is racisme een goed excuus. Haal je ook nog de 2e wereldoorlog erbij dan is succes gegarandeerd.

  Ik begrijp niet dat we dit allemaal pikken en ook nog op die partijen stemmen die dit bevorderen.
  De bevolking krijgt de regering die ze verdiend. Wij autochtonen hebben de strijd al verloren, te danken aan de landverraders

  1. Maris Copoolse

   presteert
   verdient

   1. Odie

    Dank voor de verbeteringen. Nederlands is voor mij altijd moeilijk geweest

   2. Odie

    ben je het eens met de inhoud van mijn schrjven, Maris?

    1. Duidelijk

     Je kunt de nazirat beter niet voeren Odie!

    2. Original NL

     Nee Odie..scheefmuil is vastgerot in zijn eigen waarheid…daar kan alleen maar shit uitkomen.
     Dus niet voeren..

     1. Duidelijk

      etc

   3. Odie

    Ik heb het opgezocht. Verdient = OTT
    verdiend = Vvt,vtt,vvtt,vt

   4. Oepsie

    Dt-fetisjist, grammar Taal-nazi of hoe ik je ook wilt noemen: je bent een onaangenaam persoon en je hebt een moeilijk karakter. Dat staat althans in dit onderzoek van de Universiteit van Michigan.
    Volgens onderzoekers is er een duidelijke relatie tussen taal en persoonlijkheid. Hoe je gebruik maakt van taal zegt namelijk iets over je karakter. De researchers kwamen dit te weten door 83 proefpersonen meerdere e-mails door te laten lezen.
    In sommige mails zaten veel typefouten en grammaticale fouten, terwijl andere correct waren geschreven. Na het lezen werd gevraagd wat de proefpersonen van de teksten vonden en moesten de proefpersonen de schrijvers beoordelen op intelligentie en vriendelijkheid.Wat bleek? Voor de test moesten de proefpersonen vragen beantwoorden en informatie over zichzelf geven. Dit gaf de onderzoekers een beeld van hun karakter. Ondervraagden die een vriendelijk karakter hadden, konden door de spelfouten heen kijken en beoordeelden de schrijvers van de mails meer inhoudelijk.
    De proefpersonen die een stuk minder vriendelijk waren, ergerden zich een stuk meer aan de spelfouten in de mails en benoemden dat dan ook.
    Met name grammaticale fouten zorgden voor veel ergernis bij deze groep. Volgens de onderzoekers kunnen deze mensen minder goed met afwijkingen omgaan en staan zij in het dagelijks leven zelfs te boek als een tikkeltje lomp. En stinken vaak naar aarde.
    Oepsie!!!

 16. Odie

  Ik zou een onderzoek toejuichen om te onderzoeken welke de racismeroepers en de zgn gediscrimineerden positief bijdragen in ons land.
  Ze krijgen alles in de schoot geworpen waarvoor onze ouders zich soms letterlijk kapot hebben gewerkt.
  Ondankbare mensen . Als je je gediscrimineerd voeld, vertrek dan naar je land waar je zelf of je ouders vandaan komen.

  1. Odie

   Voeld moet zijn voelt

 17. Mar

  “BN’ers die adverteerders benaderden vertonen NSB-gedrag.”

  Een Godwin van Fidan Ekiz dus.

 18. Mar

  Oei, de volgende om afgefakkeld te worden heeft zich gemeld bij een krant:

  Gijs Groenteman boos op Ekiz en Gijp vanwege NSB-vergelijkingen

  ,,Ik vind het onbegrijpelijk dat die term NSB-gedrag door iedereen wordt gebruikt”, stelde Groenteman vandaag op NPO Radio 1. ,,Als ik hoor dat iemand NSB-gedrag vertoont, zie ik iemand voor me die mensen verraadt die clandestien iets doen voor de goede zaak.

  Groenteman stelt voor dat zowel Fidan Ekiz als Rene van der Gijp eens een geschiedenisles gaan volgen. ,,Laat ze maar eens een geschiedenisboekje gaan lezen om te weten wat de NSB was en wat NSB-gedrag precies impliceert. Het slaat allemaal helemaal nergens op.” Bovendien vond Groenteman het dubieus dat Fidan Ekiz VI-presentator Wilfred Genee aanviel. ,,Ze verwijt Genee dat hij in het debat over racisme een positie heeft ingenomen. Maar dat doet ze nu zelf ook.”

 19. Bes Tolen

  Het bepaalde fascistoïde gedrag is één van de vele vormen waarmee Rome probeert de Westerse mens en liever nog iedereen op de hele wereld te beïnvloeden. Dat met manipulatie bestaand uit leugens, verdraaiingen, bedrog en laster. Dat is altijd al de opzet van Rome geweest maar midden negentiende eeuw hebben pausen ook de Verenigde Staten hiermee belast. Vooral lieden uit een uitverkoren groep werden hier voor aangetrokken. Zo kwam ook de geschreven pers aan de beurt en nieuwsbureaus kwamen in haar hand. Na 1870 werd de aandacht gericht op het nieuwe Duitsland en vals in een slecht daglicht gesteld. Niet verwonderlijk omdat Rome altijd al de Germaanse en Oost Slavische volken zwaar belaagde en er genocides liet aanrichten. Die vijandschap duurt in onze tijd voort.

 20. Manis Coppoolse

  Walging lijkt wat overdreven.

 21. Lucky Luke

  Sinds wanneer gaan buitenlanders ons vertellen wat NSB gedrag is, laat ze dat in Turkije doen tegen Erdogan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.