Frits Barend teleurgesteld over KOZP: ‘links activisme en antisemitisme gaan vaak samen’

De joodse journalist Frits Barend, die zich al decennia heeft ingezet tegen racisme, is enorm teleurgesteld in KOZP-voorman Jerry Afriyie. Barend zet zich al sinds de jaren tachtig in voor de afro-Nederlandse samenleving, en het doet hem zeer om te zien dat dat zelfbenoemde anti-racisten ineens bij antisemitische pro-Palestina demonstraties opduiken. 

Sinds de jaren tachtig kijkt journalist Frits Barend anders naar Zwarte Piet, hij ziet er geen onschuldig iets in. Jarenlang heeft hij op zijn manier onrecht en racisme proberen te bestrijden. De linkse clubs die zijn idealen deelden en die hij dan steunde hebben soms een nare kant, en dat is een overdreven anti-Israël-houding. Iets wat soms zelfs neigt naar antisemitisme, en aangezien Barend zelf van joodse komaf, is dit een pijnlijke constatering voor hem.

Een tijdje terug van Jerry Afriyie aanwezig bij een pro-Palestina demonstratie, en dit was een pijnlijke bewustwording voor Barend.

„Gaat helaas vaak samen: links activisme en antisemitisme. En dat komt hard aan. Ik denk niet links, ik denk niet rechts, ik denk in mensen. In bijna alle Arabische landen wordt verschríkkelijk gediscrimineerd, bestaat nog een soort van slavenhandel. In die wereld kennen ze geen democratie en dan weten de zogenaamd sociaal voelende mensen altijd weer Israël tot zondebok te maken, de enige democratie in die regio. Daar zit een verborgen boodschap achter, ja. Een boodschap vol antisemitisme.”

Het is inderdaad pijnlijk om te zien, dat de grootste schreeuwers onder de anti-racisten soms de grootste hekel hebben aan Israël en haar inwoners.

„Nee, natuurlijk niet. Die DENK- en BIJ1-mensen ook niet. Zien ze dan niet dat Joden door de eeuwen heen net als zwarten zijn vervolgd? Is er één land waar Joden de macht hebben en dan zou dat ineens de slechtste staat ter wereld zijn? In een Afrikaans land als Zimbabwe gebeuren foutere dingen dan in Israël. Ook ik vind de annexatie van de Westerlijke Jordaanoever achterlijk, ben geen fan van premier Netanyahu. Als ik een column over het conflict moet schrijven, dan bel ik mijn linkse neefje in Gedera. Hij woont op schootsafstand van Gaza, zit vaak in schuilkelders, maar heeft meer Palestijnse dan Joodse vrienden. Ze fluisteren tegen hem: ’We moeten er niet aan denken dat er een Palestijnse staat komt. We hebben ’t in Israël beter dan alle andere Arabieren in het Midden-Oosten.’ Maar ze durven het niet hardop te zeggen. En dan zijn er in Nederland mensen die maar blijven inhakken op Israël.”

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Mar

  Natuurlijk, daar is Frits Barend weer.

  Hij is bang dat zijn probleem totaal vergeten wordt. Het is ook ergerlijk als alle aandacht uitgaat naar discriminatie van een andere groep.

  1. Rammstein

   Mar klinkt tamelijk geirriteerd. Eigenlijk wilde te zeggen: “Natuurlijk, daar is de Jood Frits Barend weer”.

   Maar dat vond ze toch wat al te racistisch klinken.

   1. Meriadoc Brandebok

    De Duitse invloeden zijn bij Rammstein vandaag weer goed te merken. Het woord “Jood” borrelt spontaan in zijn hoofd op.

    Hij dronk gezellig koffie in het dorpshuis.

   2. Mar

    Racistisch Rammstein?

    Lees dit even door als u daar zin in heeft:

    ” Zijn Joden een ras?

    In de tachtiger jaren besliste het Hoger Gerechtshof van de Verenigde Staten dat Joden een ras waren, tenminste voor de toepasselijkheid van bepaalde anti-discriminatie-wetten. Hun redenering: toen deze wetten gemaakt werden, spraken de mensen routinematig over het „Joodse ras” of het „Italiaanse ras” zowel als over het „neger ras,” en dat was hetgene wat de wetgevers wilden beschermen.

    Maar vele Joden waren diep beledigd door deze beslissing, beledigd door iedere hint dat Joden beschouwd konden worden als een ras. Dit idee van Joden als een ras brengt de nachtmerrie in herinnering van de visie van Nazi-Duitsland, waar de Joden niet alleen tot een ras werden verklaard, maar tot een inferieur ras, dat moest worden opgeruimd en uitgeroeid als schadelijk ongedierte.

    Maar zelfs als we alle emoties opzij zetten, dan blijkt dat Joden duidelijk geen ras zijn.

    Een ras is genetisch te onderscheiden, heeft betrekking op mensen met gemeenschappelijke voorouders en gemeenschappelijke genetische eigenschappen. Je kunt je ras niet veran-deren; het zit in je DNA. Ik kan nooit een Neger worden of een Chinees, hoe hard ik ook mijn best doe. “

 2. RvdBe

  Schokkend, linkse activisten die anti joods zijn.

 3. Maris Copoolse

  Jerry Affriyie en de activisten van BLM raken een gevoelige zenuw in onze samenleving, het confronteert ons met onze geschiedenis en ons racisme.

  Er worden allerlei argumenten verzonnen om Affriyie c.s. zodanig te diskwalificeren dat we hun aanklachten niet meer hoeven te horen. Hier wordt dat geprobeerd door ze antisemitisme aan te wrijven, elders door op zoek te gaan naar actievoerders die doorschieten in hun retoriek. Die vind je altijd.

  1. combat le pelicule

   Klopt maris wat zij doen, en waar jij heel graag in meegaat als fascistische nedermoslimistische imbeciel, is onze maatschappij zoals die al jaren bestaat te ontwrichten, ZIJ zoeken geen dialoog, ZIJ wensen Nederland kapot te maken, haar tradities, haar cultuur, haar verleden, en gasten zoals jij doen daar nog even een schepje bovenop, en dan zeggen ja het is de gevoelige snaar.
   Waarom rot jij niet op uit Nederland vandaan als je mijn land zo verschrikkelijk racistisch vindt….??????

   1. Beukman

    Maar @pedicure toch, waarom vertrek jij met je afdrijfapparatuur niet uit Nederland, als je problemen hebt met mensen die kritiek uiten op Nederland?
    Naar de VS bijvoorbeeld. Nu Roe vs Wade onder druk staat, zal daar voor jou echt wel emplooy te vinden zijn.

    1. Duidelijk

     zuigman

    2. Hardline

     Dus Combat mag niet kritiek uiten, je spreekt jezelf nu enorm tegen.

     Had ik niet verwacht

  2. LifeBuddy

   Klopt maris, en de palestijnen die Israel van de kaart Willen vegen, zijn Moslims uit jordanie en andere arabieers. Israeel is tot duizenden jaren geleden van de Isralieten geweest. En als marisdelodewijker wilt dat ze het land teruggeven, ga dan eerst zorgen dat de helft van belgie terug komt in nederlandse handen, want het is altijd van nederland geweest. Het is Niet Ons racisme, maar Jouw racisme. Praat voor jezelf en Niet voor Ons!!!

  3. Duidelijk

   enz

  4. Gerda2

   MC
   Jerry Affriyie en de activisten van BLM raken een gevoelige zenuw….

   Even vervelend doen:
   Een gevoelige snaar raken/een open zenuw raken

   1. Oepsie

    Dt-fetisjist, grammar nazi of hoe je jezelf ook wilt noemen: je bent een onaangenaam persoon en je hebt een moeilijk karakter. Dat staat althans in dit onderzoek van de Universiteit van Michigan.
    Volgens onderzoekers is er een duidelijke relatie tussen taal en persoonlijkheid. Hoe je gebruik maakt van taal zegt namelijk iets over je karakter. De researchers kwamen dit te weten door 83 proefpersonen meerdere e-mails door te laten lezen.
    In sommige mails zaten veel typefouten en grammaticale fouten, terwijl andere correct waren geschreven. Na het lezen werd gevraagd wat de proefpersonen van de teksten vonden en moesten de proefpersonen de schrijvers beoordelen op intelligentie en vriendelijkheid.Wat bleek? Voor de test moesten de proefpersonen vragen beantwoorden en informatie over zichzelf geven. Dit gaf de onderzoekers een beeld van hun karakter. Ondervraagden die een vriendelijk karakter hadden, konden door de spelfouten heen kijken en beoordeelden de schrijvers van de mails meer inhoudelijk.
    De proefpersonen die een stuk minder vriendelijk waren, ergerden zich een stuk meer aan de spelfouten in de mails en benoemden dat dan ook.
    Met name grammaticale fouten zorgden voor veel ergernis bij deze groep. Volgens de onderzoekers kunnen deze mensen minder goed met afwijkingen omgaan en staan zij in het dagelijks leven zelfs te boek als een tikkeltje lomp.
    Oepsie!!!
    P.S. Is het geen tijd om gemolken te worden Gerda2?

    1. Gerda2

     Nou Oepsie, ik kan je heel goed uitleggen waarom ik reageerde.
     Coppoolse zijn grootste genot is anderen de maat te nemen wat hun taalgebruik betreft.
     Mij maakt het geen biet uit hoe iemand formuleert, ook ikzelf maak genoeg fouten.. Verder herken ik weinig in je beschrijving wat mijzelf betreft.

  5. Cycle25

   Praat voor je eigen bühne, mijn klanten in Den Haag denken daar heel anders over. Jij generaliseert hooligans inclusief hun racisme mannenkoor met witte Nederlanders, en framed dit 24/7 over je politieke tegenstanders.

   Bijna elk adres die ik bezoek zijn Nederlanders met een dubbel paspoort duidelijk : politici spelen ons uit, legers met bureaucraten zijn verantwoordelijk voor het ophopen van de grote steden. Bijbelbelt dorpen en gemeenten discrimineren, rijke gemeenten discrimineren en links heeft elke keer het gore lef dit te negeren.

  6. Jan de Haas

   @maris, ondanks dat ik weet dat je stopt met reageren als je het onderspit hebt gedolven (zoals alle vorige keren ;)), toch maar weer een reactie. Wij hoeven geen argumenten te verzinnen om de dubbele agenda van zogenaamde deugmensen te openbaren. De feiten die deze hypocriete houding bloot geven worden ons, mensen zonder oogkleppen, namelijk dagelijks aangereikt.

   1. Original NL

    Ach Jan, bespaar je de moeite…onze deugfascist is alweer druk bezig een ander topic onder te schijten…

   2. Maris Copoolse

    Klopt Jan, en met name bronnen als DDS zijn daar permanent naar op zoek om z jou daarmee vervolgens te bevredigen. Als je zoekt vind je veel.

    Ik word er altijd een beetje misselijk van.

 4. ervi

  Types als Haagse W-i-m hunkeren naar nieuwe Jodenvergassing.

 5. Original NL

  Quote…Barend zet zich al sinds de jaren tachtig in voor de afro-Nederlandse samenleving, en het doet hem zeer om te zien dat dat zelfbenoemde anti-racisten ineens bij antisemitische pro-Palestina demonstraties opduiken……….

  Ondank is ’s werelds loon…je moet je vriendjes beter uitkiezen Frits…linkse deugfascisten moeten niets hebben van de enigste democratie in het midden-oosten.. daarbij heulen ze met de islam…en je weet hoe die over Joden denken…!

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍

 6. Pierre Tombale

  Eindelijk wakker, beste Frits?
  Beetje laat, vind je niet?

 7. Aborifa

  Die BLM-mensen gaat het niet om racisme. Ze willen uiteindelijk een communistisch regime vestigen over de ruggen van degenen die zich achtergesteld voelen.
  De Joden hebben zichzelf gediscrimineerd door de toplaag van cultuur en wetenschap te vormen.
  Ik was een jochie in WOII. Wat racisme teweeg kan brengen heb ik ten volle gezien. Joden zijn ook maar mensen en kunnen fouten maken. Maar in de tegenstelling Palestijnen – Israel kies ik voluit voor Israel.
  Dat Jodenhaat in Amsterdam tegenwoordig te veel wordt getolereerd, vooral door links, stemt mij droevig.

 8. evil knievel

  Langzaam maar zeker openen zich,zelfs bij onze BNrs de oogjes!
  Stemt me vrolijk!😁

 9. SubTec

  Goh, ik dat dat we dat sinds Adolf al wisten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.