Hang de vlag maar uit! Vanaf 1 juli mogen er weer evenementen plaatsvinden!

Zojuist kreeg Nederland bij de persconferentie te horen we vanaf 1 juli weer meer vrijheden terugkrijgen dan gedacht. Sportscholen mogen zoals verwacht de deuren weer openen, en ook contactsporten mogen weer doorgaan. Uiteraard benadrukt Rutte het belang van de anderhalvemetersamenleving en de verantwoordelijkheid die de Nederlander krijgt met de versoepelingen, want het virus is natuurlijk nog niet verdwenen. 

Er zijn echter een paar rare beslissingen genomen. Contactsporten (zoals judo of boksen) mogen gelukkig weer van start, echter moeten supporters bij voetbalwedstrijden wel de anderhalve meter afstand van elkaar houden. Snapt u het nog?

Voor de rest ‘beloonde’ Rutte ons met een paar aangename verrassingen: we mogen weer evenementen houden, kermissen bezoeken en buurtfeestjes houden. Uiteraard onder strenge regelgeving, maar dit is toch eerder dan men had verwacht.

Scholen gaan ook weer normaal open en het openbaar vervoer gaat ook weer op de schop. Men mag nu weer volop reizen, het advies ‘alleen noodzakelijk reizen’ komt te vervallen. Alle zitplaatsen in een trein of bus zullen weer beschikbaar zijn, maar de mondkapjes blijven nog wel even. Er is nog steeds geen einddatum voor de mondkapjes ingesteld.

Zo lijkt Nederland toch nog een ‘normale’ zomer tegemoet te gaan. Uiteraard blijven we nog een tijdje leven in de anderhalvemetersamenleving, maar we kunnen wel weer steeds meer genieten van het normale leven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

73 reacties

 1. Rieks

  Geen verlichting want het “virus kan zomaar terugkomen”, zeggen de zelfbenoemde experts. Denk daar eens over na, want ieder virus kan natuurlijk altijd weer opduiken. Dus maar tot in lengte van dagen mondkapje, 1,5 meter en meer van die hysterie-maatregelen.

  1. Jack Flash

   Rieks@ Voor geen reet te vertrouwen die gasten….

  2. Gerda2

   Ja ze willen de 1,5 meter niet opgeven. Waarom toch niet zou je zeggen.
   Terwijl er nu allerlei dingen kunnen binnen de 1,5 meter.
   Verder is het broddelwerk, een beleid vol tegenstrijdigheden.

   1. Blitzkrieg

    Gerda2 : Tik in google eens een willekeurig getal in van 3 cijfers gevolgd met new cases.

    Voorbeeld
    123 new cases

    Probeer maar eens met een ander 3 cijferig getal!

  3. evil knievel

   Op deze manier komen we toch die zielige moslims met dezelfde regeltjes tegemoet!🙈
   Ben benieuwd wanneer de 1e h@m@ van n dak wordt gesmeten!?🤨

 2. Dirk Derksen

  Rutte is een echte held! Dankzij Rutte hebben we het overleefd. Eindelijk weer gas, water, licht, volle winkelwagens, veilige straten en geen racisme. Zonder hem had Nederland er heel anders voorgestaan.

  1. Maris Copoolse

   Dat denk ik ook, Derksen, we hebben veel aan deze briljante staatsman te danken.

   1. Duidelijk

    etc?

  2. Bullshit10

   Dirk
   Grapje zéker

   1. combat le pelicule

    Dirk is sarcastisch

    1. Weerwoord

     Stemt uit het kartel!!

 3. LifeBuddy

  HaHaHaHa. En Wie wist al,dat de datum van 1 september Gelogen was. Juist LifeBuddy. Ik wist al 3 maanden geleden dat de Pinokkio Twist er aan kwam. Eerst de hele hand pakken en dan het topje van de middelvinger teruggeven. Dan jezelf op de Borst slaan en roepen, kijk eens hoe goed dat ik ben. kots

  1. Maris Copoolse

   De Regering ging er eerst vanuit dat de maatregelen wel tot 1 september moesten worden volgehouden maar kon door het succesvolle beleid de teugels eerder laten vieren.

   1. Duidelijk

    etc?

   2. combat le pelicule

    Nee hoor de teugels worden niet gevierd die absurde tevens 1.5meter regel moet weg, nou denk ik dat Leugenclown Rutte niet zo van het intieme is dus die vindt het heerlijk.

    1. Gerda2

     Combat
     Rutte niet zo van het intieme is dus die vindt het heerlijk.

     Nou ik hoorde hem wel zeggen:
     Rutte over Macron: ‘Normaal liggen we te knuffelen’

     1. combat le pelicule

      Kan zomaar zijn dat leugenclown Rutte van de mannenliefde is

     2. Maris Copoolse

      Homohaat is een groot probleem op DDS.

     3. combat le pelicule

      als iemand het over de mannenliefde trekt geesteszieke maris het gelijk in homohaat sferen

   3. Henk Albarda

    MC, u stopt weer uw groen linkse kop in het zand voor de stapel bewijzen, notabene deels van uw groen linkse partijgenoten, dat de 1,5 meter buiten een volslagen nonsense verhaal is en binnen met goede ventilatie is op te lossen.
    Rutte is een beroepsleugenaar en dat weet u.

 4. CLoVis

   
  Als ze maar
  aan de BLM manieren voldoen.

 5. RPML

  Zangkoren wel, spreekkoren niet
  Judo mag wel op de mat, maar 1.5 meter op de tribune
  Naar de ho+ren mag wel, daten mag niet want 1.5 meter

  Het is allemaal om niet te hoeven toegeven dat de anderhalve meter samenleving volslagen onzin is.
  Grote massa’s mensen binnen opgehoopt in een (vochtige) ruimte zonder afdoende ventilatie is het enige zinvolle criterium. Apres ski, carnavalsfeest binnen, vleesverwerkers, bejaardentehuizen, dat zijn de plekken die je zou moeten mijden.

  1. Duidelijk

   @RPML: Misschien heb jij het wetenschappelijk bewijs van dat 1.5 meter noodzakelijk is?

   1. RPML

    Prof Streeck heeft wetenschappelijk aangetoond dat besmetting niet afhankelijk is van anderhalve meter en contact met voorwerpen ook niet zorgt voor verspreiding. Dus het overdreven handen wassen bij supermarkten of ontsmetten van karretjes is ook onzin, nog los van het feit dat we wel allemaal vervolgens de handgreep van de koeling aanraken. Er is geen enkele wetenschappelijke onderbouwing te vinden waarbij de 1,5 meter noodzakelijk wordt geacht om verspreiding in te dammen.

    1. Duidelijk

     “Er is geen enkele wetenschappelijke onderbouwing te vinden waarbij de 1,5 meter noodzakelijk wordt geacht om verspreiding in te dammen.”

     Tot die conclusie kwam ik ook, maar hoe zit het dat met Rat Rutte die de geweldmonopolisten opdracht heeft gegeven om die 1.5 meter te handhaven en zijn demon en handlanger De Jonge die letterlijk staat te trappelen om dit in de wet te gieten.

     1. RPML

      De Jonge slaakt baarlijke nonsens: er bestaat op deze wereld geen enkel werkend vaccin tegen een virus. Ieder virus muteert in meer of mindere mate, een vaccin loopt altijd achter de feiten aan. Dat geldt ieder jaar weer voor het griepvirus, voor het HIV-virus proberen we al decennia lang een vaccin te vinden. De focus zou moeten liggen op het onderdrukken van het virus of verergering in het ziekteverloop te remmen. Vitamine C en D doen dat, daarnaast zorgt de toediening van zink voor een verstoring waardoor het virus zich niet verder in het lichaam kan verspreiden. Allemaal common sense onder medici, maar als medicijn veel te goedkoop voor de farmaceuten (mijn buurman was Dr bij het RIVM…. )
      Dus als De Jonge alles ophangt aan het vinden van een vaccin, spreekt hij de taal van de farmaceuten, niet geheel toevallig heeft zijn broer daarin belangen….

      De 1.5 meter in de grondwet zien te verankeren is een complete dwaling, inmiddels ook op vele fronten compleet lek geschoten, ongrondwettelijk, inhumaan en ethisch volstrekt onaanvaardbaar. Ik mag toch aannemen dat de weerstand daartegen dermate groot is dat deze er nooit komt, ook niet in afgeslankte vorm

     2. Duidelijk

      @RPML: “De 1.5 meter…”

      Geen wetenschappelijk bewijs dus!

     3. RPML

      Wel voor verspreiding in druppelvorm, niet voor verspreiding d.m.v. Aerosolen. De verspreiding van het Corona virus geschiedt d.m.v. Aerosolen, grootste bewijs daarvan is de grote verspreiding op het marineschip, bij verzorzorgingstehuizen is het een combinatie van besmet personeel en Luchtventilatiesystemen.

     4. Maris Copoolse

      Een verstandige opmerking van RPML. Dat geeft de burger moed.

     5. Duidelijk

      Etc?

    2. Meriadoc Brandebok

     De wetebschappelijke onderbouwing is er wel. De vuistregel van de 1,5m komt niet uit de lucht vallen.

     “Zelfs als je wel gelooft in de druppelverspreiding, moet je volgens hem vraagtekens zetten bij die 1,5 meter, want daar kon hij geen enkel wetenschappelijk artikel over vinden. Het zegt alleen iets over zijn gebrekkige kennis of zijn slechte speurwerk. Die 1,5 meter is een proefondervindelijk vastgestelde vuistregel, gebaseerd op onderzoek in de jaren 30 van de vorige eeuw door William Firth Wells. Het is onder andere samengevat in zijn boek Airborne Contagion and Air Hygiene. An Ecological Study of Droplet Infections (Harvard University Press, 1955). [zie update onderaan]”

     (…)

     Over het onderzoek van Wells nog het volgende: ik heb hier in de tekst zijn boek uit 1955 genoemd, omdat daar veelal naar verwezen wordt. Op basis van de besprekingen uit die tijd, ging ik er ook vanuit dat het experimentele onderzoek daarin is samengevat of dat het er in ieder geval naar verwijst. Omdat ik het boek zelf nog niet heb kunnen inzien, was het waarschijnlijk handiger om meteen naar het artikel uit 1934 te verwijzen waarin Wells beschrijft hoe lang druppels van verschillende grootte door de lucht kunnen gaan voordat ze grond raken of verdampen. (zie ook Wells curve in Wikipedia).”

     h**ps://kloptdatwel.nl/2020/06/06/de-denkfouten-van-willem-engel-het-coronavirus/

     1. RPML

      Nee, de 1,5 theorie is gebaseerd op basis van verspreiding van het virus in druppelvorm, terwijl juist verspreiding plaatsvindt op basis van aerosolen, het vakgebied van Engel

     2. Gerda2

      Meriadoc
      Lees het artikel (op viruswaan) waarin Engel zich verweert tegen de punten uit het door jou aangehaalde artikel van de site “kloptdatwel”.
      Daar worden veel punten weerlegt.

     3. combat le pelicule

      Als je maar vaak genoeg herhaald dan gaan mensen dit écht geloven.

      1.5meter is nergens op gebaseerd er is geen wetenschappelijk bewijs voor, die 1.5meter zit tussen de oren…

     4. RPML

      Het zit bij velen niet alleen tussen de oren, maar is inmiddels in de breinen verankerd. Ik verwacht dat de psychiatrie in de toekomst nog heel wat werk gaat krijgen om dat er weer uit te krijgen. Er zijn heel wat 80plussers die de oorlog bewust hebben meegemaakt en waarbij alle trauma’s uit hun jeugd weer naar voren komen voor ‘de onzichtbare vijand’ die ze als kind zo ervaren hebben.

     5. Meriadoc Brandebok

      De wetenschappelijke onderbouwing voor de 1,5m-regel is er dus wel, aangezien de WHO, de RIVM, en de meeste kennisinstituten, van de grote druppel-hypothese uitgaan.

      “Ik verwacht dat de psychiatrie in de toekomst nog heel wat werk gaat krijgen om dat er weer uit te krijgen.”

      Ach. Iedereen is gestoord, behalve zij die de visie van Engel aanhangen. Engel, bons op een dansschool (dus hij heeft er een secundair belang bij), kun je inmiddels overigens ook boeken als spreker.

     6. RPML

      “De wetenschappelijke onderbouwing voor de 1,5m-regel is er dus wel, aangezien de WHO, de RIVM, en de meeste kennisinstituten, van de grote druppel-hypothese uitgaan.”

      Ja? Je koppelt 2 stellingen aan elkaar die alleen maar de tunnelvisie van het WHO/RIVM aantonen.

      Links rijden is verkeerstechnisch gezien handiger, dus iedereen die daarin gelooft kan in Nederland beter maar links gaan rijden…

     7. RPML

      “Ach. Iedereen is gestoord, behalve zij die de visie van Engel aanhangen.”

      Er zijn hele groepen wetenschappers geweest die terecht kritiek hadden, alleen die hebben geen podium gekregen binnen de MSM maar zochten hun heil op Twitter, Facebook en YouTube. Als je je alleen laat informeren door de MSM dan snap ik goed dat je een dergelijke houding aanneemt, het andere geluid heb je immers nooit vanaf het begin gehoord

 6. andergeluid

  Dit is geen toeval maar zeer bewust gekozen want natuurlijk morgen is het kort geding van Willem Engel van viruswaanzin.
  dus je mag wel judo doen maar als je naar een restaurant gaat of een terrasje wil pakken dan moet je 1,5 meter uit elkaar zitten
  wat een grote waanzin buiten kan je de hele 1,5 meter opdoeken dat heet maurice de Hond en Willem Engel en nog veel meer mensen die er echt verstand van hebben al lang bewezen

 7. NoDoubt

  De Dam toonde aan dat Rutte en het RIVM/WHO er voortdurend naast zaten. Het nu dus meer dan 150 miljard zo de Haagse vijver is ingesmeten. Anderen al lang al door hadden dat het om een griepvirus gaat. Andere mensen zijn overleden door deze stompzinnige maatregelen en u dat dus betaalt. Met dank aan de MSM die geen journalistiek bedrijven maar roeptoeteren net als de moskeeën in Adam. Het lijkt mij dat er een standbeeld komt voor Rutte met een lange neus en die zetten we bij elke voedselbank. Wel met een bordje erbij want dat moet tegenwoordig. “Hij was maar een clown en kende niet als geschiedenisleraar de geschiedenis van de slavernij Ashanti 11 miljoen of BLM de Marxistische guerrilla beweging die het land alleen maar zwart wilt hebben”.

 8. CLoVis

  En voor de rest

  moeten we maar weer wachten
  liefst tot stemsember 2025.

 9. Bullshit10

  Acg ach leugenaar clown rutte die idioot ziet het licht een keer zal wel weer een ban KRIJGEN maar dat interesseert mij niet hoeveel doden zijn er gevallen die niet geholpen konden worden door die zogenaamde corona weer een verhaal gehoord van een jonge vrouw die geopereerd moest worden een kleine ingreep van haar hersens wat niet kon helaas is overleden
  Rutte en koozoten moeten aangeklaagd worden wegens moord
  Leef er mee klootzak ik heb geen goed woord over voor jij wanbeleid

 10. Cootje

  Volgens mij is Rutte dement en lijd aan geheugen verlies, maar oké dat waren we gewend van deze zogenaamde maloot, Corona is niet weg en gedijd geweldig in de wereld en komt ons nog wel een bezoekje brengen , maar de zware recessie komt er nu aan , hier en in het westen van Europa zeg een kleine 7/8% van de beroeps bevolking, en in zuid Europa tussen de 25/30% en dat gaat slachtoffers kosten, in januari 2021 gaan we het hebben over de zuid Europese banken crises , want de ECB kan monopolie blijven drukken maar de zuid Europese landen gaan failliet .als tegen die tijd Corona om de hoek komt kijken , is een deeltjes versneller er niets bij. En sleurt het de bv Nederland mee het ravijn in.

  1. Bullshit10

   Cootje
   Daarom stem fvd of pvv daar heb ik nog hoop op geef ze een kans slechter kan het niet worden
   Wij als Nederlanders zijn verraden door deze landverraders
   Hoe lang nog krijg ik weer een ban

 11. Boemboem

  Rutte de grootste leugenaar van Nederland. En maar blijven lachen! Alles wat hij zei kan gewoon niet en Nederland gaat kapot met deze regering! Stem op PVV of FVD dan pas word Nederland weer Nederland in alle opzichten.

 12. combat le pelicule

  Er is geen versoepeling, we worden zoet gehouden, die 1.5meter moet van de baan, het is namelijk niet wetenschappelijk bewezen en het is een absolute bullsh*t.

  Hoe bouw je weerstand op? door handen te schudden, niet zo vaak je handen te wassen, elkaar recht aankijken als je praat, intimiteit, genegenheid etc etc, zeer belangrijk voor mensen.
  Mensen deden dat vroeger ook, we hielden voor februari ook gewoon rekening met elkaar.

  Leugenclown Rutte deed toch nog even een angstgegnertje, hè want als we dit niet hadden gedaan waren er duizenden mensen op de IC’s beland, dat is complete onzin want dat weet leugenclown Rutte niet.
  het is nu niet meer dan een griepje en toch laat deze charlatan en leugenclown die 1.5meter niet los..

  Wat ook een probleem is is dat mensen zomaar hun medisch beroepsgeheim opgeven, die deel je immers alleen met je huisarts, maar leugenclown Rutte wil dat als je bv op een bijeenkomst met meer dan 250 mensen je dus moet verantwoorden..(zo wordt het natuurlijk niet gebracht maar zo is het wel)

  Sommige sektarische geesteszieken verdedigen deze leugenclown ook nog…

  1. combat le pelicule

   Medisch beroepsgeheim moet zijn medische gegevens, die deel je immers alleen met je huisarts

 13. ervi

  De spreekbeurt van Mark was weer gevuld met de gebruikelijke ingrediënten.
  Leugens, omkering van logica, manipulatie, onwaarheden en aannames en vooral angstzaaien.
  Het meest irritante vond ik het overvloedige gebruik van ” we, en ” wij ” .Dat moet eigenlijk ” jullie ” zijn.Huichelaar eerste klas.
  Kampbeul Hugo had het gore onfatsoen om nog even zijn slachtoffers, de verpleeghuis bewoners expliciet aan te halen.Is hij soms trots op wat hij heeft aangericht?
  Een kogel is nog te goed.

  1. Maris Copoolse

   Ervi bepleit de Minister-President te vermoorden.

   Niemand lijkt daar op dit blog van op te kijken.

   1. combat le pelicule

    Ervi heeft natuurlijk gelijk verder is maris gewoon een achterlijke imbeciel

   2. Duidelijk

    Etc?

   3. ervi

    Je liegt, vuile kinderlokk*r.
    Een kogel is te goed voor Hugo.

   4. Hardline

    Dit keer liegt U. vermoorden wordt in de reactie niet genoemd.
    “Een kogel is nog te goed” impliceert juist het tegengestelde

  2. Gerda2

   Evi
   Ik luister niet eens meer naar de persconferentie.
   Toch alleen maar ergernis.
   Het belangrijkste hoor ik wel op het staatsjournaal van 20 uur.

 14. Micha Kat

  ht*ps://revolutionaironline.com/dit-zijn-de-doorgesnoven-hooligans-van-mark-rutte-verdomd-zien-we-daar-gordon-lopen/

 15. Heras

  Nou moeten we allemaal buigen hoor. Well done Rutte.

  Ga ik nu op je stemmen? ehhh nee, de lockdown heeft voor velen alleen maar ellende gebracht. Niemand is daar beter van geworden.
  Terwijl lockdown overbodig geweest is.

  1. Jack Flash

   De puinhopen van Murk Ratte.

 16. Lugor

  Gisterenavond goede uitzending van Beau
  Werd ook duidelijk welke politieke stromingen van totale lockdown tot totale afschaffing zijn.
  Gelukkig een kleine minderheid die helaas veel herrie maakt

  1. Rammstein

   Qua opvattingen en taalgebruik gaat Lugor Kokkie steeds meer lijken op zijn leermeester en grote voorbeeld, de psychopaat Mariska Copoolse. Begrijpelijk, want de eerste originele gedachte moet nog bij de simpele ziel opkomen.

   1. Lugor

    Zou mijn oude Freund Brommstein ooit snappen waar de bal ligt?

  2. combat le pelicule

   Beau is zeer gekleurd, is niet objectief, heel veel aandacht voor kwasi schreeuwers en politieoptredens dan zet ik gelijk mijn vraagtekens en terecht want het is onbetrouwbaar…

   1. Lugor

    En wat is volgens de pedicure wel objectief?

    1. combat le pelicule

     Je hebt een hoop vragen, kun je zelf niet nadenken?

     1. Duidelijk

      Zuigcock?

   2. Gerda2

    Combat
    Beau is zeer gekleurd

    Dan kan hij geen kwaad meer doen bij de meeste Nederlanders.

 17. Kretoloog

  Blik op oneindig en verstand op nul. Zo leest Rutte tijdens de persco van een papiertje de maatregelen op die anderen hebben bedacht en voor hem hebben opgeschreven.

  Wat een in- en intrieste vertoning was dat weer gisteravond. Dat is dan ‘onze’ Minister-president. En dan hebben we het nog niet eens gehad over die clown naast hem: Minkukel de Jonge. De tolk was de enige die het bekijken nog een beetje de moeite waard maakte.

  1. Duidelijk

   De corona-app gaat alvast getest worden in Twente en er liggen een paar miljoen vaccins klaar! En de schapen die doen een huppeltje omdat ze even los mogen.

   Het wordt tijd dat Rutte met zijn gevolg voor het tribunaal verschijnt, opgesodemieterd met die angstkatalysators, ze hebben niets anders gedaan dan de media aanmoedigen om dag en nacht de angstcijfers te herhalen en ons land op slot te houden.

  2. Maris Copoolse

   “Zo leest Rutte tijdens de persco van een papiertje de maatregelen op die anderen hebben bedacht en voor hem hebben opgeschreven.”

   De kracht van de staatsman Rutte is dat hij zich laat adviseren door deskundigen over zaken waar hij zelf geen verstand van heeft.

   Als je dat niet doet krijg je de ramp die zich in de V.S rond Corona aan het voltrekken is.

   1. Duidelijk

    Etc?

 18. 1000

  Evenementen op 1,5 meter afstand onderling ? Dat betekent iedereen een cirkel omzich heen van 3 meter diameter ofwel een straal van 1,5 meter.

  De handhaving viert feest dat gaat geld opleveren.

  Overigens wordt je kotsmisselijk van dat RIVM. Heeft het RIVM geadviseerd de maatregel in te vullen weigert men iets te zeggen over afschaffing. Dat is aan het kabinet roept men dan huichelachtig.

  Stop de corona idioterie, kom in verzet

 19. Rosasolis

  Heb gekeken gisteren naar het TV uurtje Rutte, met medewerking van H. de Jonge. Voor het eerste in maanden kon je zien en horen dat Rutte voor het eerst een aanmoedigde bericht kon geven: het wekenlang beleid tegen het verder verspreiding van de Corona heeft gewerkt.
  Zodat nu steeds meer activiteiten kunnen weer plaatsvinden, veel eerder dan gepland.
  Alleen Een onderdeel van zijn speech ging Rutte steeds herhalen, om het belang nog steeds door te zetten: hou nog steeds de 1.5 meter afstand. En mondkapjes voor het OV. Maar nu gaat er steeds meer open, omdat het kan. Rutte gaat voorlopig geen TV corona uitzending meer doen, en de RIVM gaat nu over tot een keer per week corona cijfers bekend maken. Kortom: we kunnen van de zomer genieten!

  1. Kretoloog

   Inderdaad mevr. Rosa, we kunnen nu van de zomer genieten. Dankzij het moeite weer, niet dankzij de regering! Want we zitten nog wel met de kater dat we 3 maanden lang als bevolking zijn voorgelogen door Rutte en De Jonge, op voorspraak van het RIVM. En dat we heel veel vrijheden hebben moeten inleveren met een reeks van verboden, waarvan sommige nog steeds van kracht zijn.

   1. Kretoloog

    moeite = mooie

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.