Horeca is woest en kapt overleg met kabinet af: ‘1,5 meter afstand op terras is onnodig!’

Koninklijke Horeca Nederland is voorlopig eventjes klaar met het kabinet. De belangenvereniging wil de anderhalve meterbeperkingen op terrassen van tafel hebben. Maar het kabinet vindt, ondanks wetenschappelijk onderzoek, niet dat dit voorstel acceptabel is.
Harde toezeggingen komen er vanuit het kabinet niet. De horeca-branche verwijt het kabinet een ‘tunnelvisie’ te hebben. Wetenschappelijk onderzoek zou namelijk hebben aangetoond dat anderhalve meter uit elkaar zitten, in de buitenlucht, nauwelijks effect heeft op het aantal besmettingen. Volgens de GGD Zuid-Limburg heeft het heropenen van de horeca niet geleid tot een forse toename in het aantal besmettingen.

En zeg nou zelf: het is toch ook belachelijk? Zo’n BLM-protest op de Dam met 14.000 man mag wel en heeft (ogenschijnlijk) geen toename in het aantal besmettingen als gevolg gehad, maar oh wee als men in de buitenlucht te dicht op elkaar zit. Ja dán gaat het helemaal mis hoor.

Er zijn sowieso steeds meer aanwijzingen voor besmetting binnenskamers in slecht geventileerde ruimten. De buitenlucht zou hier haast niet aan bijdragen. Maar ondertussen lopen de horecazaken wel gigantische problemen op, door iets wat steeds meer een onzinmaatregel lijkt te zijn.

Test het uit zou ik zeggen. Sta enkele pleinen zoiets toe, houdt het reserveren in stand en kijk het twee weken aan. Desnoods vraag je aan de bezoekers of je ze twee weken in de gaten mag houden. Dat kun je best op een verantwoorde manier invullen, lijkt me.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. gjverweg

  Nederland moet kapot willen ze

  1. Ben-NIET-Groen-L

   Geloof mij nou, Nederland is aan het kapot gaan…..als je je bedenkt dat er 60.000 bedrijven gemoeid zijn met onze boeren dan gaan deze ook kapot.
   En omscholing, wat, waar, hoe en hebben ze daar zin in?
   Nog niet meegenomen de financiën die deze mensen mislopen.
   Dus ik echt niet wat ze in Den Haag aan het doen zijn….of er een smerig plan achter zit of niet van deze wereld zijn…maar zeker is….nogmaals: Nederland gaat kapot!

   1. Original NL

    Wellicht dat de horeca ondernemers en hun personeel dit kabinet met het stembiljet een duwtje richting afgrond kunnen geven?…of toch maar weer vvd..die is er nl voor de ondernemer.lol

    1. Dirk Derksen

     Ik heb het al eerder geroepen, de VVD gaat onderuit. Nu scoren ze virtueel nog hoog. Maar als de burger de rekening gaat ontvangen van de crisis, gaan veel ogen open 👀.

 2. J.Pz. Coen

  Ik ben helemaal klaar met deze dictatoriale staat. BLM zombies word geen strobreed in de weg gelegd maar zodra er iets echts maatschappelijks op het spel staat gaan we de protesten daartoe verbieden. Links heeft een verkapte staatsgreep gepleegd door werkelijk alles wat zij in hun botte hersens laten opborrelen een standaard willen maken voor héél Nederland. 17 Maart 2021, zet het met vette hoofdletters in je agenda, dan pakken wij ons land weer terug. PVV/ FvD.

 3. combat le pelicule

  Niet alleen op het terras, overal is het onzin(nig) mensen doen achterlijk door deze regel, 1.5meter reger is het meest hypocriete dat ik gezien heb de laatste tijd…alleen in instellingen, mcdonalds, action e.c wordt je als volwassene als een kind aangesproken.
  Oprotten met die 1,5meter regel…

  Weet je waar je weerstand van krijgt? van het schudden van handen, knuffelen, vasthouden, ontmoeting met elkaar, ouderen lijken wel een soort paria’s geworden, worden opgesloten…

  1. J.Pz. Coen

   Nederland, de nieuwe norm voor dictatuur.

 4. plakband

  Het enige wat de regering/elite feitelijk bereiken wil is dit:
  het plebs moet minstens anderhalve meter uit hun buurt blijven.
  Dat kan niet zomaar worden ingevoerd.
  Met deze omtrekkende beweging kan dat wel.
  Dat veel hardwerkende ondernemers worden gedupeerd maakt de elite niet uit.
  Hun eigen haan kraait koning. Daar gaat het om.

  Stemzeweg zodra het kan.
  Stem PVV of FvD en Nexit voor het te laat is.

 5. Bolland

  De demonstratie tegen de coronamaatregelen van het kabinet aanstaande zondag gaat niet door. Dat werd zojuist besloten in de Haagse rechtbank.

  Black live matters mag WEL demonstreren op zaterdag, waarvoor lees ik niets over deze grove schending van onze vrijheid op DDS?

  1. Jack Flash

   Overheid beslist selectief op demonstraties..Racisten gaan voor…

   1. Jack Flash

    Een oorlog reeds verloren……

 6. J.C.

  Het huidige kabinet kijkt door een rietje…………

 7. NoDoubt

  We moeten van de lockdown af. De dam heeft aangetoond dat er maar 1 persoon een virus heeft en nog is de vraag of deze persoon dat dan ook bij de demonstratie heeft opgelopen. In het vliegtuig mag je naast elkaar met afgekeurde mondkapjes want goedgekeurde zijn ook strafbaar. Sterker nog, je mag op schiphol binnen 1,5 mtr omdat ze anders de mensen niet kunnen verwerken die met het vliegtuig mee moeten. Maar nee bedrijven moeten kapot ook al zijn er maar 2/3 doden t.o.v. 2 jaar terug. Negers mogen wel met 14000 demonstreren en als je een tegengeluid bent van de MSM en dictator kabinet wordt je het recht op demonstreren verboden. Het lijkt de gestapo wel.

  1. combat le pelicule

   We moeten van die 1.5meter af, alles wordt soepeler behalve, jawel, die 1.5 meter, toch wel heel bijzonder dat die 1.5 meter maar blijft bestaan…

 8. ervi

  Ik houd mij allang niet meer aan de onmenselijke anderhalve meter samenleving. Uit principe.
  Dat moet iedereen doen.
  Voordegene die daar bezwaar tegen heeft heb ik een flinke middelvinger

  1. Maris Copoolse

   Ervi steekt een middelvinger op naar iedereen die hij kan besmetten.

 9. Sando

  Rustig horeca van de gulden naar de euro was je bekje dicht en nu klagen blij toe!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.