Inspirerend verhaal! Congolees komt naar Nederland, volgt opleiding en verklaart natiestaat dood: ‘werkt ongelijkheid in de hand’

Een ‘bijzondere’ column in de Volkskrant, hier te lezen. Een van origine Congolese man (27) verklaart doodleuk de natiestaat dood, want het werkt ongelijkheid in de hand. Beetje stank voor dank, of niet?
Kiza Magendane ontvluchtte de teringbende, beter bekend als Congo, en ging opzoek naar een beter leven. Die vond hij in Nederland! Maar oh wat voelde hij zich schuldig. Hij kwam “andermans grond betreden” en “het leek alsof ik op een feestje kwam terwijl ik niet op de gastenlijst stond”.

Meneer kreeg gewoon een bsn-nummer en een DigiD hoor. Volgde hier een opleiding en zette toen een keer de tv aan: de migratiecrisis van 2015, vol in beeld. Afrikaanse migranten die ‘fort Europa’ binnen wilden komen, maar dat op illegale wijze probeerden en daarom vaak verdronken.

Al snel vermengt de beste man het idee van de natiestaat met dat van kolonialisme. Da’s mooi makkelijk natuurlijk want zo is ‘de natiestaat’, en niet ‘kolonialisme’ an sich, het idee dat ervoor heeft gezorgd dat zijn thuisland eeuwenlang een levende hel was. En niet veel later komt de UvA-aap uit de mouw hoor:

(…) Het wordt in de naam van de natiestaat getolereerd dat mensen verdrinken als ze op zoek gaan naar een beter leven. Geluk zoeken wordt in Nederland beschouwd als een misdaad. Ik vind dat hypocriet, omdat Europeanen eeuwenlang elders geluk hebben gezocht. Het is onacceptabel dat wij in naam van sociale constructies als de natiestaat menselijke ambities en dromen laten verdrinken.’

Nee hoor, dat wordt niet ‘getolereerd’, maar een natiestaat heeft een grens en een grens moet worden bewaakt. Precies zodat niet jan en alleman maar hier de boel kan gaan lopen aanpassen naar eigen inzicht, en er normen, waarden en regels kunnen gelden die voor de mensen binnen die grenzen acceptabel zijn. Zeg maar zodat niet iemand je land zomaar in komt banjeren, alles opeist en je hand af gaat hakken als je niet meewerkt. Daar is een grens voor.

Maar nee, ‘geluk zoeken wordt in Nederland beschouwd als een misdaad’. Is niet zo, maar wel als je het via illegale kanalen doet. Of ben je dan zelf ook een misdadiger, Kiza?

Het maakt hem allemaal vrij weinig uit, want hij blijft kennelijk toch niet lang. Maar alles is wel oneerlijk, moet anders en kan zo niet langer:

‘Ik ben pragmatisch geworden met mijn identiteit. Meer dan de gemiddelde Nederlander volg ik de ontwikkelingen in Congo, luister ik naar Congolese muziek en eet ik Congolese gerechten. Maar ik laat me niet verleiden tot essentialisme – ik weet dat Congo, net als Nederland, een sociaal construct is. Ondanks dat ik niet in Nederland ben geboren, beschouw ik dit land als mijn thuis. Toch ben ik hier slechts pragmatisch thuis: ik probeer me ook bewust te onttrekken aan de emotionele invulling van Nederlanderschap. Ik wil me niet te zeer aan dit land hechten, omdat ik hier wellicht niet permanent ben.’

Volgens mij is het heel simpel. Je kwam hierheen, profiteerde van de welvaart en de kansen, keerde je tegen datgene wat je die kansen heeft gegeven en bent weg voor de boel hier in dreigt te storten. Koste wat het kost niet écht Nederlander willen worden, maar wel zeiken. Stank voor dank vanuit deze marxistische deug-immigrant die is opgeleid tot pseudo-activist en oefent voor professioneel slachtofferschap. Laten we er hier alsjeblieft meer van binnenhalen, dit soort lui helpen ons land enorm…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Bullshit10

  Ook al lang bekend kijk naar al die moslims kijk naar al die negers passen zij zich aan ik dacht het niet er zullen best gooien bij zitten prima laten ze lekker blijven en laat de gene die onze waarden en normen en cultuur niet waarderen lekker opdonderen en laat ze álles terug betalen wat ze van ons hebben gekregen
  Stem fvd of PVV uit de eu

 2. Ritter

  Zoals de meeste “gastarbeiders” in het verleden (die zouden terugkeren naar het land van oorsprong ) zal ook deze Congolees in Nederland blijven. Want het is veel te goed in Nederland.

  Nederland is het “tafeltje dek” voor deze mensen. Ze weten precies naar welk land ze moeten reizen. Ze reizen door meer dan zes veilige landen om Noord/West Europa te bereiken. Want daar staat de honingpot.

  Nooit een cent bijgedragen aan Nederland maar profiteert van alle sociale voorzieningen die worden opgehoest door de werkende Nederlander. En krijgen vaak nog voorrang met woningen en dat soort dingen. En toch jammeren en klagen over Nederland. Dat is wat je in huis haalt.

  Uiteraard wil hij “open grenzen” want kan kan hij zijn hele familie naar Nederland halen. Dat is zijn belang bij “open grenzen”. Zijn sympathie ligt niet bij Nederland maar bij zijn eigen landgenoten.

  Wat hij vergeet is dat de verzorgingsstaat dat niet kan dragen. Als teveel mensen hier hun handje komen ophouden is dat financieel niet te dragen. Daarbij zal ook op sociaal/cultureel gebied Nederland fundamenteel veranderen.

  Kortom de autochtoon word vreemdeling in eigen land.

  1. Bullshit10

   Ritter
   Zo ist linkse ratten kom er maar en

  2. Red52

   Weet je wat het is, Ritter. Deze gasten kijken naar de rijksten in onze samenleving en zijn niet eerder tevreden totdat zij hetzelfde hebben.
   Het liefst zonder werk, kijk naar Silvana Simons, en ook dan nog zijn ze niet tevreden. De vraag naar méér is onverzadigbaar.

  3. Mart

   Open de grenzen zegt hij……Die staan toch al jàren wagenwijd open?

 3. 1010

  En van zulke stukken ongeluk heb je er inmiddels duizenden in Nederland. Ondergraven de democratie en maken oneigenlijke koppelingen om hun idioterie te voorzien van voedingsbiodem.

  ongewenste vreemdeling und r’aus , ga je nest maar elders opbouwen en bevuilen populist

 4. jhak

  Opdonderen zwarte hufter. Ga je geboorteland opbouwen met de kennis die je hier gratis hebt opgedaan. Paspoort inleveren dan krijg je nog een never comeback ticket naar Congo gratis ook.

 5. NoDoubt

  Lang voordat zeevaarders zich bezig gingen houden met het transport van slaven, waren er al eeuwen het overmeesteren van afrikaanse stammen aan de orde van de dag. De buit bestond uit zwarte slaven en slavinnen. Als er een slecht oogstseizoen was konden ze de slaven niet onderhouden en werden doorverkocht. Europa kende geen slaven behalve door de Mooren in Portugal. Het transporteren over land in Afrika was moeizaam en daar kwamen de zeevaarders op een gegeven moment in beeld. De Europeanen kwamen niet in het binnenland vanwege kans op inheemse ziekten. Het zijn de Afrikanen zelf die 11 miljoen slaven hebben buit gemaakt en verkocht. Waarom hoor je die mensen daar niet over. Europeanen zijn zelf soms ook als slaven verhandeld. Het beste is de Afrikanen eruit zetten en laten ze maar in hun land van oorsprong mopperen, ze dragen nagenoeg niets bij aan onze economie.

 6. Dirk Derksen

  Juist Wout,

  Sterker nog, de meeste hier in Nederland blijven en gaan de autochtonen de les lezen.
  Vervolgens zijn er legio linkse useful idiots, die bereid zijn hun eigen cultuur aan te passen, en anderen dit adviseren/verplichten ook te moeten doen. En vervolgens na decennia niet meer weten hoe hun oude (Nederlandse) cultuur eruit zag, maar wel beweren dat het ‘beter’ is geworden.

 7. SubTec

  “..volgt opleiding..”
  Wat voor opleiding?

  Het “Ik ben zwart en daarom ben ik héél zielig en word ik gediscrimineerd” opleiding aan de Linkse Universiteit Wokeness4All
  Lazer toch op!

 8. Duidelijk

  Enkeltje thuisland!

 9. Maurits Dekker

  Nederlanders zijn niet racistisch.
  Maar als een parasiterende hufter uit Congo, die op onze kosten een goede opleiding volgt, te eten krijgt alsmede een dak boven zijn hoofd, meent ons de les te moeten lezen, dan moet men niet raar opkijken dat langzamerhand de Nederlander noodgedwongen gaat discrimineren en misschien wel wat racistische opmerkingen gaat plaatsen.

  Nederlanders zijn niet racistisch.
  Maar als steeds meer zogenaamde ‘asielzoekers’ en illegale gelukzoekers menen de oorspronkelijke bewoners in het gastland de les te moeten lezen, en menen ons te kunnen dicteren hoe wij moeten leven en wat wij wel of niet mogen zeggen, dan breekt op niet al te lange termijn absoluut de pleuris uit.

  Het ergste is nog dat een klein deel (met een grote bek) van de Nederlanders meent dat deze parasieten in hun recht staan en hen gaan helpen in het vernietigen van het levensplezier van een grote meerderheid in het land. Deze collaborateurs werken voor een groot deel bij de gesubsidieerde staatsomroep en noodlijdende kranten.
  Samen zijn deze parasieten en de collaborateurs er voor verantwoordelijk dat onherroepelijk de bom die zij gefabriceerd hebben gaat barsten en er veel slachtoffers zullen gaan vallen.

  En onze minister-president wakkert het vuur nog een beetje aan zodat het land nog sneller in de afgrond kan verdwijnen. Hij kijkt er naar en lacht zijn smalende lach.
  Adieu vrije meningsuiting. Adieu welvaart. Adieu levensvreugde. Adieu vrijheid.

  In 2000 was Nederland een vrij en welvarend land.
  In 2022 is het hier nog slechter dan in een achterlijk Afrikaans land als Congo.

 10. Bes Tolen

  Rutte heeft volgens Teletekst nummer 108 van zaterdag zich m.i. vals uit gelaten over de Nederlandse bevolking.
  Vreemd, dat daarop geen enkele reactie op de Nederlandse TV is gevolgd. Want volgens Rutte op Teletekst nummer 108 deugt de Nederlandse bevolking niet en is hij juist wel voor de acties van lastergroepen van zwarten.

 11. Ritter

  Onderstaande video zult u niet in de grote media zien.
  =================

  Ik wil mij veilig voelen als meisje .. zowel op straat, als op het strand, als tijdens het uitgaan.

  Gisteren ben ik 9x lastig gevallen geweest op het strand van oostende, deze jongeman hier kwam bij mij uit het niks op m’n handdoek liggen en ging niet weg voor hij zijn zin kreeg

  ht*ps://twitter.com/Peckertjex/status/1276846561536942080

 12. evil knievel

  T blijft toch pr8ig volk die nieuwkomers,…heerlijk,nog veel meer van dit aub!🤢🤮

 13. Brenda Welsh

  Natiestaat is ook een verwaterd begrip. Het stamt uit de tijd van plusfours en baaien rokken. Begrijpelijk als de Congolees kijkt naar de oppervlakte van zijn land in verhouding tot België of Nederland. 55 x zo groot als NL met natuurparken zo groot als Gelderland.

  1. Mart

   Het begint nu meer op een NAZI staat te lijken, van hieruit gezien.

   1. Mart

    Hitlers NAZISTAAT deelde het tóch slimmer in.Ze haalden óók jan rap en z’n moer binnen….maar die werden gebruikt als slaven in de fabrieken NAZI was afkorting van Nacionaal Socialist,dus hetzelfde waar jullie mee bezig zijn nu.

 14. Adriaen

  Altijd grappig als de dorpsgek de tafel van tien aan de onderwijzer wil uitleggen.

 15. plakband

  Verwarde mannen zijn het nieuwe normaal in nederland.
  Deze man verwart een gesubsidieerde werkplek bij een universiteit met werken.

  Hij hecht zich ongetwijfeld wel aan zijn nederlandse uitkering/pensioen..
  Zodra dat geregeld is keert hij terug naar zijn riante villa in het thuisland.
  Deze villa wordt nu verhuurd aan vakantiegangers.

  Een formule die breed wordt toegepast door de zg medelanders.

 16. Ploppert

  Gewoon……..KOEKOEK.

 17. Bes Tolen

  Dat massa immigratie bestaat, toont aan dat de regering geen baas in eigen huis is (tenzij ze juist die massa immigratie wil en liever de autochtone bevolking kapot maakt) en de Nederlandse bevolking te stom is om zich van zo’n regering te ontdoen.

 18. Mart

  En wie is er de schuld van dat al deze ontevreden binnnenkomers mogen blijven? Juist,de zelfde kliek van toen,o zo vrijgevig vooral met paspoorten.Dom volk!

 19. Bes Tolen

  Doordat er veel Nederlandse politici niet deugen en die lieden in het onzalige extreem linkse politieke klimaat dat op veel terreinen heerst, bij gebrek aan gevoel en geweten en/of overvloed aan geïndoctrineerd dogmatisme, wel kunnen functioneren, is de ondermijning van het land en haar bevolking traditie geworden. Ondermijning, die alleen maar negatieve resultaten heeft opgeleverd, die de autochtone bevolking grote ellende en groot onrecht aan doen. ”Wel kunnen functioneren” is zo een baan geworden voor degenen, die vooral aan zelfhandhaving doen en veel accepteren tegen beter weten in of niet beter weten wat nog erger is. Voorbeelden zijn minister Blok, die wel beter weet maar veel beleid steunt waar hij niet achter staat (blijkens zijn uitlatingen) en dan had je Voorhoeve, die heel sterk geïndoctrineerd was (en is), daardoor ook volledig miskleunde als minister maar nog altijd volhardt in wereldvreemde onvolwassenheid. Je zou dit een meer dan globaal verschil tussen VVD en D66 kunnen noemen. Blok VVD. Voorhoeve was VVD en nu D66 waar hij beter past. D66 is naar ik meen gevaarlijk voor (grote delen van) de bevolking en daarmee gevaarlijker dan de VVD, die haast in alle tijden wel veel te veel laat passeren.

 20. Bes Tolen

  bedoeld is: en/of met overvloed aan geïndoctrineerd dogmatisme.

 21. P.Sisterons

  Kiza go home, ga die niknokkers helpen in plaats van hier je gram lopen spuien. De meeste mensen hier hebben écht last van jullie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.