Jan Roos: ‘Ik spuug op racisme. Ik spuug op discriminatie. Ik spuug op extreemrechts én extreemlinks’

Jan Roos — voormalig leider van de voormalige politieke partij VNL en natuurlijk journalist en columnist — laat zich zowaar van zijn genuanceerd kant zien wat discriminatie betreft. Het bestaat, zegt hij, helaas wel degelijk. Maar: de ‘antiracismebeweging’ van types als Sylvana Simons en rapper Akwasi is niet de oplossing. “Als de samenleving er beter van zou worden deed ik mee,” aldus Roos. “Alleen, ik zie alleen maar meer volharding en polarisatie.”

“Ik ben niet de man die achter het hele ‘alle blanken mensen zijn racisten’ verhaal aanhobbelt,” aldus Roos, “aangezien het niet waar is. Maar arbeidsdiscriminatie bestaat en is een groot probleem. Ook in ons land. Je kan niet ontkennen dat mensen met een buitenlandse naam of etniciteit onderaan de stapel komen te liggen. Daar [zijn] ook best wat redenen voor te bedenken, maar zo komen we niet tot een samenleving waarin talent, kennis, en kunde prioriteit [zijn.] Daarmee verzwakken we onszelf.”

Dit klopt natuurlijk honderd procent. En nee, discriminatie bestaat niet alleen op de arbeidsmarkt, maar ook in het dagelijks leven. Ik heb met mijn eigen ogen gezien hoe mijn vrouw gediscrimineerd werd; van een fietsenmaker die haar niet wilde helpen, tot een bewaker die haar op hardhandige wijze tegenhield bij de deur omdat hij vermoedde dat ze weleens iets gestolen kon hebben, en zelfs tot een patatmevrouw die weigerde haar een patatje te verkopen. Die dingen gebeuren écht. En ja, dat is heel zorgelijk. We moeten daar iets tegen doen.

Zoals Roos vervolgens uitlegt: “Mijn samenleving zou zijn waar iedereen wordt beoordeeld op zijn kennis en kunde. Verder maakt al het andere niets uit. Met gelijke rechten en gelijke plichten respect voor elkaars cultuur. Dus ook de Nederlandse.”

“Zo leef ik ook,” legt Roos vervolgens uit. “Ik heb een bedrijf met een Marokkaan. Ik train met een Ethiopiër. Hou van een biseksuele vrouw. Geniet van andere culturen en keukens. Maar ben en blijf Nederlander. Met liefde voor alles en iedereen die tolerant in het leven staat.”

“Daar is dus geen ruimte voor extremisme, van wie ook,” gaat hij verder. “Als ik hoor dat iemand slecht is vanwege zijn kleur, zwart of blank walg ik. Als iemand niet deugt omdat hij anders denkt walg ik. Als iemand oproept tot haat of geweld tegen wie dan ook [dan] spuug ik in zijn gezicht.”

Want, “als we een samenleving willen dienen we samen te leven. Met respect voor elkaar. Niemand is minderwaardig, niemand is meerderwaardig. Niemand perfect of inferieur. Geen tolerantie voor intolerantie. Zoals artikel 1 van de Grondwet ons vertelt zijn we allemaal gelijk, ondanks onze verschillen. Niemand dient te knielen voor de ander. Alle men are created equal, zei Dr. Martin Luther King Jr. En hij heeft gelijk.”

“Is er white privilege?” vraagt hij vervolgens. “Als ik de geschiedenisboeken erop nasla niet. Elk ras leidt en leidt. Is er discriminatie? Ja, elke dag. Voor iedereen, door iedereen. Ben ik als blanke hetero man slechter dan een ander?”

“Moeten we de dood van George Floyd veroordelen?” vraagt hij ook. “Ja, elke dag weer,” is zijn antwoord. “Moeten we de dood van blanke Afrikanen of Jezidi meisjes veroordelen? Ja, elke dag weer. Blank, zwart, vrouw of man. We zijn allemaal mensen. Mensen die in vrijheid willen leven.”

“Ik spuug op racisme. Ik spuug op discriminatie. Ik spuug op fascisme. Ik spuug op extreemrechts. Ik spuug op extreemlinks. Ik spuug op radicale religies. Ik spuug op alles wat onze vrije samenleving ondermijnt. Maar, en dat is de maar, we kunnen niet samen leven als onze samenleving verdeeld wordt in goed en slecht. Als er maar één manier van denken en doen goed is. All men are equal. Maar we mogen verschillen. Juist dat is divers. Juist dat maakt het mooi.”

“Ik geloof in Nederland. In ons volk. In ons bestaan. Maar als we eenheidsworsten moeten worden waar alle verschillen onder druk worden glad gestreken komen we er alleen maar lelijker uit. Divers moet ook divers zijn. Omarm wat anders is en geniet van verschillen,” geeft hij zijn medelanders tenslotte nog mee.

En zo is het precies. Wat zou het mooi zijn als iedereen juist die boodschap wilde onderstrepen, in plaats van ons tegen elkaar uit te spelen op basis van onze huidskleur.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

94 reacties

 1. Lugor

  Jan spuugt in de lucht en zijn eigen fluim ontmoet zin kruin..
  Enkele omstanders twijfelen om Jans voorbeeld te volgen maar hij staat bewust buiten hun bereik.

  1. combat le pelicule

   aldus fluimpjes slikker lugor

  2. evil knievel

   Kijk,..n door dit soort 8erlijke uitspraken,krijg je dus n hekel aan andere mensen!
   Lugor,u bent n vies,8erbaks onderkruipsel!

 2. Pijnstiller

  Het racisme debat zoals het nu gevoerd wordt, zal alleen maar tot racisme leiden. A self fulfilling prophecy.

  Mensen als SS en Quincy Gario roepen donkere gevoelens op bij vredelievende fatsoenlijke burges die voorheen niet eens nadachten over huidskleur omdat het voor hen nooit een isue was. De zwarte medemens werd in Nederland als 1 van ons beschouwd. In Nederland wordt je beoordeeld op gedrag en niet op kleur (uitzonderingen bevestigen de regel).

  In Suriname worden Antillianen slechte negers genoemd. Pfff her mag je het woord neger niet eens gebruiken of je wordt al racist genoemd.

  In het Midden Oosten worden mensen met een kleurtje als inferieur gezien en slecht behandeld. Dat geldt ook voor Noord Afrikanen, Palestijnen en Joden. Hou op met dat racisme roepen ik wordt er doodziek van. Slechts het tegengestelde doel wordt bereikt.

  De politie in Amerika staat bekend om haar excessieve geweld. Zowel tegen zwarten als blanken, daarin wordt geen onderscheid gemaakt.

  De plunderende antifa en black lives matter knokploegen maken ook geen onderscheid. Er worden bezittingen van zowel blank als zwart vernield en geplunderd. Er is zelfs een zwarte ex agent door dat tuig vermoord. Wordt wakker met zn allen.

  1. Meriadoc Brandebok

   Mensen kunnen geen racistische gevoelens oproepen als die al niet aanwezig waren en de Amerikaanse politie maakt WEL onderscheid in haar geweld.

   1. Pijnstiller

    lulkoek Brandebock

    1. Meriadoc Brandebok

     Ja, jij uit nogal wat lulkoek, Pijnstiller.

     1. Pijnstiller

      Pff wat een mavo gedrag Brandebock. “Nee jij….”
      Zegt iets over uw achtergrond.
      In debat gaan over zaken waar u geen kaas van gegeten heeft en dan ook nog ” nee jij dan”
      Helaas past dat bij een groot deel van de sociale groep waartoe u behoort. Denken dat u alles beter weet terwijl u niets weet.

    2. Wever Willem

     Mavo-gedrag.

   2. Rammstein

    Probeer eens inhoudelijk in te gaan op wat Pijnstiller zegt, Meriadoc. Me dunkt, hij geeft je genoeg stof om te weerleggen. Met zo’n sukkelige, nietszeggende opmerking kom je niet weg.

    1. Blitzkrieg

     Rammstein : Niet op de inhoud ingaan en zelf geen eigen mening hebben, waarom voeren we hier een discussie mee? Als je het al zo kunt noemen uiteraard.

    2. Meriadoc Brandebok

     De opmerking is niet nietszeggend.

     1. Rammstein

      Er is helemaal geen sprake van racistische gevoelens: die racistische kaart wordt door jou getrokken en de rest van de wereldwijde, schreeuwende mainstreammedia.

      Het is wat Pijnstiller zegt (en ik ook al eerder gezegd heb): de politie in de USA staat bekend om haar excessieve geweld ZOWEL tegen blanke als bruine mensen.

      Als er tegen dat geweld gedemonstreerd zou worden en een andere cultuur binnen het politiekorps werd geeist, zou ik er volledig achter staan. Nu wordt het op racisme gegooid en met die move doe ik niet mee.

     2. Maris Coppoolse

      Er blijven mensen bestaan die domweg volhouden dat er in Nederland geen sprake is van structureel racisme.

      Dat is een opmerkelijk geval van domheid.

     3. Meriadoc Brandebok

      Nee, Rammstein, dat is nonsens. De politiekorpsen in de Verenigde Staten zijn racistisch. Toen in Ferguson Michael Brown werd doodgeschoten, moest het ministerie van justitie in een rapport erkennen dat er sprake was van racismein het desbetreffende politiekorps. Dit is slechts het topje van de ijsberg: er heerst een cultuur bij de politie van racisme, bedrog en elkaar het hand boven het hoofd houden.

      Bewegingen als Black Lives Matter zijn niet zo maar voor de grap ontstaan. Het evidente racisme onder Amerikaanse politiekorpsen is daarvan de directe oorzaak.

      Ga je diep schamen voor je comment.

     4. Rammstein

      Omdat Mitch Henriquez door Nederlandse politie werd gewurgd is dus DE hele Nederlandse politie racistisch en gewelddadig?

      Lazer toch een eind op met je valse drogredeneringen, vieze grefo. Jij weet van de USA alleen af wat de linkse hersenspoelmedia jou willen doen geloven.

      Ga je schamen voor zoveel onnozelheid.

     5. Rammstein

      De smerissen in de USA gebruiken voor het minste of geringste excessief geweld, DAT is er mis.

      Waar blijven al die gewelddadige protesten, demonstraties en wereldwijde aandacht als er weer eens een blanke of hispano is omgelegd, doodgeschoten of gewurgd door de fascistische politie?

      De racistische kaart trekken is zo makkelijk: alle linkse onderbuiken over de hele wereld lopen spontaan leeg. En ‘racisme, racisme’ roepen geeft zo’n heerlijk high gevoel in je hoofd. Kijk maar naar die vieze rat Coppoolse: alleen al van het woord racisme krijgt hij een stijve.

     6. Pijnstiller

      De blanke agent is getrouwd met een donkere vrouw. Geen prototype racist lijkt mij. De collega was Aziaat, ook geen prototype racist.
      Het hele racisme debat is bulshit en racistisch ansich

     7. Meriadoc Brandebok

      Rammstein, een blanke wordt door de politie doorgaans niet vanuit racistische motieven doodgeschoten. Maar een zwarte wordt dat vaak wel. Daarom zie je de razernij ontstaan onder de Afro-Amerikaanse gemeenschap. En daarom steken de protesten op. Bij Amerikaanse politiekorpsen telt een zwart leven minder dan een blank leven.

      Waarom denk jij eigenlijk dat de Black Lives Matter-beweging is ontstaan? Omdat de zwarte gemeenschap dacht van: “goh, laten we eens keet schoppen met z’n allen”?

     8. Meriadoc Brandebok

      Pijnstiller, H*tler was vegetariër. Dat zegt niets. Veel racisten zijn ook nog eens zwaar hypocriet.

     9. Rammstein

      Meriadoc, het is veelzeggend dat je aan de reactie van Pijnstiller voorbij gaat, daarom herhaal ik ‘m hier maar even:

      “De blanke agent is getrouwd met een donkere vrouw. Geen prototype racist lijkt mij. De collega was Aziaat, ook geen prototype racist.
      Het hele racisme debat is bulshit en racistisch ansich.”

      Only Black Lives matter. En dat is ook racistisch: IEDER leven telt.

     10. Meriadoc Brandebok

      Ja, ieder leven telt, maar aangezien voor de politiekorpsen, waar een evident racistische cultuur heerst, niet elk leven even zwaar telt, heeft men terecht voor de term “black lives matter” gekozen. Omdat een zwart leven ook telt, maar dat hebben ze bij de politie dus niet door.

      Met de huidskleur van Kellie Chauvin valt het wel mee: zo donker is die niet. Kellie Chauvin is overigens onderwijl al gescheiden van haar man. En ook Aziatisch-Amerikanen kunnen racistisch zijn, dus die mededeling is niet relevant.

      De vraag rijst waarom jij zo glashard racisme probeert te ontkennen. Dat begint nog al op te vallen.

   3. Blitzkrieg

    Meriadoc Brandebok :
    Quote : “Mensen kunnen geen racistische gevoelens oproepen als die al niet aanwezig waren en de Amerikaanse politie maakt WEL onderscheid in haar geweld.”
    Als je altijd tegen mensen zegt dat ze ongelijk behandeld wordt en in de slachtofferrol drukt gaan ze zich ook zo gedragen; het is de werkwijze van de antifa.

   4. Gerda2

    Meridoc
    Mensen kunnen geen racistische gevoelens oproepen als die al niet aanwezig waren en de Amerikaanse politie maakt WEL onderscheid in haar geweld.

    Dus eigenlijk zeg je daarmee dat de mens met racistische gevoelens wordt geboren?
    Het moet toch ooit ergens begonnen zijn?
    1 persoon zou er dan toch mee moeten zijn begonnen?

    1. CLoVis

     @Gerda2

     En als racisme inderdaad zou zijn aangeboren
     ligt het ook in de aard van ‘andersgekleurden’.

     1. Marija

      Mee eens ++++

   5. evil knievel

    U moet niet zoveel naar tekenfilms kijken!!

 3. AnnetKlaver

  Vreemd, normaal heb je jankende racisten en extreem rechtse reaguurders in de panelen.
  Verwacht je niet, maar wel zo rustig☺☺

  1. Pijnstiller

   Helaas is de extreem linkse multi-nick klaver nog wel aanwezig 🤧

   1. Bullshit16

    Pijnstiller
    Dat wijf weet niet wat ze zegt ze moet mij nog steeds vertellen waarom fvd en pvv een dictatuur is ik heb haar meerdere voorbeelden gegeven waarom dictatuur 66 een dictatuur is

    1. Pijnstiller

     Typisch links gedrag.
     Btw denk ik nog steeds dat klaver ook gewoon wesley dopper is

  2. Bullshit16

   Annetje
   Voorbeelden

 4. ikweetwatikwil

  Michael . Mijn dochter (blanke Nederlandse ) werd gediscrimineerd omdat ze een bril droeg met dikke glazen. En gepest dat ze werd. Dat hou je niet voor mogelijk. Een vriendin van mij werd uitgescholden omdat ze rood haar had. Weer een ander uitgescholden omdat ze een ietsje aan de mollige kant was.
  Laten mensen van buitenlands komaf alsjeblieft niet zielig gaan doen. Sla je er doorheen. Dat moesten boven genoemden ook en zijn goed terecht gekomen. Dat zie je ook bij meerdere kleurlingen.

  Wat kleurlingen nu doen is onrust veroorzaken Nederland naar hun inzicht veranderen en dat willen we niet ondanks Jan zijn “mooie” praatjes.

  1. Pijnstiller

   Nederland kan volgend jaar een fatsoenlijk parlement en regering kiezen. Zolang hetnkartel blijft zitten gaat deze onzin door

   1. Bullshit16

    Zo lang het kartel blijft
    Deze kartel blijft zitten daar zorgt leugenaar Rutte wel voor als er nog iemand is die dat niet gelooft kijk jensen.nl er nog maar even op na die laat zien Hoe vaak RUTTE alles gelogen heeft ga kijken en word wakker

    1. Brenda Welsh

     Daar heb ik Jensen niet voor nodig. Ik ben behoorlijk zelfredzaam en kan goed beoordelen wat er gaande is en dat bevalt prima. Maar misschien heeft u iemand nodig die u gaat vertellen hoe u uw boterham moet smeren.

     1. Bullshit16

      Brenda
      Jij zelfredzaam man laat mij niet lachen jij gelooft alleen maar DIE linkse ratten media en de andere kant van het verhaal wil je niet zien dat is wegkijken van de waarheid en kop en zand steken figuren zo als jij en annetje gaat ons land naar de kloote.

     2. Gerda2

      Brenda
      Daar heb ik Jensen niet voor nodig. Ik ben behoorlijk zelfredzaam en kan goed beoordelen wat er gaande is en dat bevalt prima. Maar misschien heeft u iemand nodig die u gaat vertellen hoe u uw boterham moet smeren….

      Iedereen laat zich beïnvloeden door wat hij hoort of ziet.
      Jij bent daar echt geen uitzondering op.
      Dus iets minder zelfingenomenheid zou je sieren.
      Daarbij kun je stellen dat als 2 personen over dezelfde informatie beschikken, er heel verschillende meningen kunnen worden gevormd.
      Ja, wie heeft gelijk?
      Buiten dat, wat is er op tegen naar Jensen te kijken.
      Sommige mensen schieten al in de stress als ze alleen al zijn naam horen.
      Echt niet nodig hoor.

     3. Blitzkrieg

      Gerda2 : Tja de een kijkt Jensen de ander Schimmelpenninck en Ab Oosterhaus, verschil moet er zijn. Ook zijn er bijvoorbeeld mensen die voor hun plezier naar Peter R. de Vries kijken; echt waar hoor, dat is geen broodje aap.

     4. Brenda Welsh

      @Gerda2…Jensen is show, daar verdient hij zijn geld mee. Hij had het net zo goed over glasblazen kunnen hebben. Alleen dan minder publiek.

     5. Gerda2

      Brenda
      Jensen is show, daar verdient hij zijn geld mee. Hij had het net zo goed over glasblazen kunnen hebben. Alleen dan minder publiek.

      Waar maak je je dan druk over?

      Overigens, ik kijk met veel genoegen naar de Jensen Show.

     6. Blitzkrieg

      Gerda2 :
      Quote : “Overigens, ik kijk met veel genoegen naar de Jensen Show.”
      Dat is nu precies hun probleem, dat veel mensen met plezier naar Jensen kijken.

     7. evil knievel

      Is helegaar niet waar steunbeer,u wordt door sLinks geleid!
      Naar de sl8bank welteverstaan!😜

    2. Marija

     Zie je wel? Precies wat ik steeds heb beweerd.
     Rutte blijft zolang links het hier voor hetzeggen heeft.
     In de vierde regeerperiode van Rutte zal alles wat EU wil voor elkaar komen en daarna mag Rutte zijn beloning in het EU parlement gaan opeisen.
     Het betekent wel dat ons land Nederland dan verloren is.
     Letterlijk van de kaart wordt geveegd, uitgerangeerd, weg.
     Zo @Bully blijken wij er toch hetzelfde over te denken.

   2. Brenda Welsh

    Dat gaat ook gebeuren. De aanbeveling is bij mij al binnen. Nooit iets veranderen wat goed werkt. Als een wasmachine perfekt werkt haal je hem ook niet tot het laatste onderdeel uit elkaar om hem beter te laten draaien. Normaal gesproken dan.

    1. Bullshit16

     Brend
     Wat werkt er goed dan annetje beweerd dat fvd en pvv een dictatuur is en dictatuur 66 niet ik heb haar duidelijk gemaakt dat fvd en pvv geen dictatuur is en dat dictatuur 66 wel een dictatuur is zij geeft mij geen voorbeelden laat mij RADEN van jij zal ik ook niks horen wat er goed gaat

    2. Blitzkrieg

     Brenda Welsh :
     Quote : “Als een wasmachine perfekt werkt haal je hem ook niet tot het laatste onderdeel uit elkaar om hem beter te laten draaien. Normaal gesproken dan.”
     Als je iets beters wil koop je meestal gelijk een nieuwe.

  2. Lugor

   Wat kleurlingen nu doen is onrust veroorzaken, Nederland naar hun inzicht veranderen en dat willen we niet ondanks Jan zijn “mooie” praatjes.
   Sla je er doorheen. Dat moesten boven genoemden ook en zijn goed terecht gekomen.

  3. Heinz

   Alleen al om mijn naam krijg ik opmerkingen naar mijn hoofd die naar een episode in de vorige eeuw verwijzen.

   1. Rammstein

    En terecht, Obersturmbannführer.

    1. Heinz

     @ Majoor Kees Rammstein ?

   2. CLoVis

     
    Alleen vanwege hun huidskleur krijgen mensen verwijten
    over iets dat honderden jaren geleden is gebeurd;
    maar jij bent natuurlijk erg ontzettend zielig.

    P.S.: is je uitkering al weer binnen?

    1. Heinz

     Jawel @CloVis, een aardig bergje. De meimaand is een topmaand. Mooi land ons Nederland waar dat allemaal kan.

     1. evil knievel

      KLAPLOPER!

 5. Bullshit16

  Rasist hier rasist daar hou toch op met dit gezeik sinds die ss pleeborstel loopt te steukelen gaat het wel heel hard dat ons normen en waarden en cultuur word aangetast en achter uit gaat er is maar een rasist en dat is die ss pleeborstel en de rest die geen verstand hebben lopen er dom weg achter aan en smerige linkse media werkt er maar al te graag aan mee
  Ongehoord met zijn zaag had een voorbeeld de nos journaal laat wel beelden zien dat de politie een neger vermoord maar de nos journaal laat niet zien dat de negers blanken neerslaan of nog erger doodslaan nee dat laat de nos journaal dan weer niet zien en waarom is die aflevering van YouTube gehaald misschien dat de weldenkende burger het niet mag zien dat de blanke moet geloven dat alleen wij RASISTEN zijn
  Flliker toch op we worden 7 24 verneukt door die linkse ratten media

  1. Pijnstiller

   iknheb het al eens eerder gemeld, dit kan alleen maar leiden tot nodeloos bloedvergieten. Dat is het enige wat dat racisme roepende linkse geteisem bereikt.

  2. AnnetKlaver

   Helder en duidelijk 🙂 🙂 🙂 🙂

   1. Bullshit16

    Annetje
    Voorbeelden je weet niks he kut

    1. Wever Willem

     Lul

  3. Maris Coppoolse

   Ik stel voor dat mensen die het voor racist niet kunnen spellen worden genegeerd in de discussie over racisme.

   1. Rammstein

    Dat is discriminatie. Een van jouw sterke punten.

   2. Gerda2

    MC
    Ik stel voor dat mensen die het voor racist niet kunnen spellen worden genegeerd in de discussie over racisme.

    Voor = mag ik aannemen woord
    En een kommaatje achter spellen zou ook niet misstaan.

    Als er twee werkwoorden op elkaar volgen die niet bij elkaar horen, komt daar meestal een komma tussen.
    • Omdat hij er niet was gebeurde er weinig.
    • Omdat hij er niet was, gebeurde er weinig.
    Is toch veel mooier zo?

    Geef niets hoor.

    1. Rammstein

     🙂

     1. Pauline Kummer

      En nu @Rammstein. Jan ging met zijn ouders Piet en Marie en zijn vriendin naar het theater (Baudet treedt op). Waar gaat hier de komma(s) naar toe?

     2. Rammstein

      Je moet bij Gerda2 zijn, Pauline.

     3. Gerda2

      Pauline
      En nu @Rammstein. Jan ging met zijn ouders Piet en Marie en zijn vriendin naar het theater (Baudet treedt op). Waar gaat hier de komma(s) naar toe?

      Zeg jij het maar.
      Je snapt hopelijk waar het om gaat.
      Meneer Albert, MC enz. heeft altijd de mond vol over het taalgebruik van anderen, de meeste mensen hebben hier de buik van vol.
      Ik maak zelf ook geregeld fouten, maak me daar niet druk om.
      Je zou denken, wat scheelt eraan om zo neerbuigend te zijn?
      Als je het zo erg vindt, zoek dan je heil elders.
      Maar daar gaat het hem niet om.
      Alleen maar sarren, dat is zijn doel.

      “Jan ging met zijn ouders Piet en Marie en zijn vriendin naar het theater (Baudet treedt op)”.
      Hele goede zin, een gezonde familie die een fijne avond wil doorbrengen in het theater.

     4. Niemandalletje

      Paulientje:
      Leer eerst maar eens een zin correct op te bouwen.
      Daarna zal ik het je uitleggen. 😉

     5. Gerda2

      Leer eerst maar eens een zin correct op te bouwen.
      Daarna zal ik het je uitleggen. 😉

      “Jan ging met zijn ouders Piet en Marie en zijn vriendin naar het theater (Baudet treedt op)”.

      Jan ging en Baudet trad op
      of
      Jan gaat en Baudet treedt op.

     6. Niemandalletje

      Probeer het nog maar eens.

     7. Niemandalletje

      @Gerda2
      Inderdaad, dat is al één van de fouten.

     8. Ab Infinitum

      @Gerda2, als het een doorlopende voorstelling is, bijv. één seizoen, is Jan ging en Baudet treedt op.

    2. Bullshit16

     Gerda
     Top zet die lul maar op zijn plaats

    3. Rammstein

     Ah, nu herken ik Gerda2 pas. Het is de oudgediende en deerlijk gemiste G….a: welkom terug!

     1. Rammstein

      Ik bedoel G….h.

    4. Gerda2

     Niemendalletje
     Probeer het nog maar eens.
     Ik heb mijn best gedaan.

     De komma’s e.d. mag Pauline invullen.

     1. Niemandalletje

      Het was ook aan Pauline. 😉

    5. evil knievel

     T is geeft Gerda,toch?🙈😜

    6. Gerda2

     Ab Infinitum
     als het een doorlopende voorstelling is, bijv. één seizoen, is Jan ging en Baudet treedt op.

     Niet bij Baudet hoor.

   3. CLoVis

    @lamlul

    “…die het voor racist niet kunnen spellen…”

    Je bent nu zelf al weer af,
    sukkel.

    1. CLoVis

     @lamlul

     Of ga je nu beweren dat je echt ‘voor’ wilde schrijven
     in plaats van ‘woord’?

     Sukkel.

   4. Blitzkrieg

    Maris Coppoolse :
    Quote : “Ik stel voor dat mensen die het voor racist niet kunnen spellen worden genegeerd in de discussie over racisme.”
    Dan is het debat over racisme snel afgelopen.

   5. evil knievel

    Knuppel!!🤣

 6. Maris Coppoolse

  Het spugen gaat Jan goed af.

 7. Vrijedenkert

  Meneer Roos, u kunt wel 1000 van zulke statements maken hoe u over extreem-links of rechts denkt in deze tijden van wegkijken, deugen, klagen en polarisatie…
  Dat maakt allemaal niks uit, bent u rechts, liberaal, conservatief of nationalistisch of een combinatie dan bent u in de ogen van progressief, activistisch en anarchistisch-links gewoon een racist, fascistisch en extreem-rechts!

 8. Eksteroog

  Jan Roos geeft voorbeelden van racisme. Er zijn genoeg voorbeelden die terug gaan tot ver voor Sylvana Simons. Haar de schuld geven van racisme is onzin en getuigt van racisme. Als iemand strijd tegen racisme nodeloos vindt, dan geeft hij aan dat racisme moet blijven.
  Ik lees, dat iedereen, die tegen racisme is, links geteisem is. Net zoals Jan Roos dus.
  En als je geen links geteisem bent ….

  1. CLoVis

   @lamlul

   Als je gewoon tien keer ‘racisme’ achter elkaar schrijft
   heeft het nog meer inhoud dan jouw domme commentaar.

  2. Vrijedenkert

   Eksteroog,

   Pol Pot, Stalin, Honecker, Maduro, Kim Jong-un , Mao Zedong, Jaruzelski, Ceaușescu en allemaal extreem-links of communistisch geteisem en allemaal massamoordenaars en racistisch richting bepaalde groepen of andersdenkenden!
   Stalin deed ook aan ethnische zuivering waarbij miljoenen Joden verplicht moesten verkassen naar eenaangewezen thuisland in Siberie waarbij honderduizenden zijn omgekomen…

   Links geteisem zat in deze wereld vooral aan de extreem-linkerzijde waar men het racisme net zo hoog in het vaandel heeft als extreem-rechts!

   1. Eksteroog

    @Vrijedenkert
    Hierboven heeft iemand mensen, die klagen over racisme links geteisem genoemd.

    Wat wil je nu met Stalin en anderen? Omdat Stalin niet deugt is racisme in Nederland OK? Of behoor je tot het ‘links geteisem’ (uitdrukking van Pijnstiller), die racisme afkeurt en er vanaf wil?

    1. Vrijedenkert

     Eksteroog,
     Ik heb een rijtje extreem-links geteisem opgenoemt, ik denk dat als Antifa ergens aan aan de macht komt deze ook prima in dat rijtje passen als het hun lukt om ergens hun socialistische heilstaat te creëren inclusief uitsluiting, onderdrukking of zelfs verwijdering of uitschakeling van andersdenkenden!
     Antifa en aanhang schuwen het geweld niet om hun agenda door te drukken of op te leggen aan anderen.

  3. Original NL

   Sylvana: ‘Only Black Lives Matter’.
   Das duidelijk.

   1. Vrijedenkert

    Original NL,

    Antifa is gewoon extreem-links wat o.a. privébezit en privéondernemingen wil afschaffen! Als die ooit ergens aan de macht komen ziet het er niet best uit voor hun politieke tegenstanders of andersdenkenden!

    1. Stanly2000

     De inwoners van Hamburg liggen er nog wakker van!

  4. evil knievel

   Ween,ween,huil,huil,snotter,snotter, nog n keertje snotter n dan,…snik!
   Ik heb medelijden met u eksterklootje,heel veel medelijden!😞

 9. Rosasolis

  Jan Roos heeft helemaal gelijk. In mijn vaak, muziek is er nooit racen discriminatie.
  Eerder vandaag was er een mooie programma op radio 4 te luisteren:
  “Een goede morgen met”. Vandaag was Tanya Cross de gast. Een bekende, mezzo-sopraan met een prachtige stem en veel talent, die afkomstig uit Curacao is.
  Enkele maanden geleiden heeft de wereld Jessye Norman verloren. Zeker voor meer dan 20 jaar een van de grootste vocalisten van de laat 20ste eeuw. Omdat kennis van stemmen onderdeel is voor de opleiding tot solo vocalist, kan ik zeggen dat zowel
  blanken als kleurlingen mooie stemmen kunnen hebben, en dat kleur geen
  enkele invloed is op de stembanden, of muzikale talent. Er zijn veel wetenschappelijk bewijzen hiervan.
  De huidige grote demonstraties door ons hele land laat zien dat de meeste mensen net zo als J. Roos denken. We zijn niet extreem-rechts, noch extreem-links. De meeste Nederlanders zijn, wat politiek betreft, in het MIDDEN. Maar de hele wereld laat zien dat het eindelijk afgelopen moet zijn met racen discriminatie. Vandaag wordt er
  in Eindhoven en Tilburg grote demonstraties georganiseerd.
  In Sydney wordt vandaag meer dan 10,000 deelnemers verwacht. en ook in Melbourne
  wordt duizenden verwacht. Ga, a.u.b. door Jan Roos, we hebben meer van je
  wijze opmerkingen tegen discriminatie nodig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.