‘Joseph Goebbels lacht zich rot om de Antifa- en Black Lives Matter-rellen’

Joseph Goebbels lacht zich rot om ons vanuit het hiernamaals. “Wat een geweldige massahysterie heeft zich van de wereldbevolking meester gemaakt. Overal massademonstraties, beeldenstormen, , plundering door Antifa en knielen, ook door politici. Wat een prachtig groepsdenken, kuddegeest en framing. In Nederland zijn ze helemaal goed bezig. Akwasi schreeuwt in zijn Damtoespraak dat hij Zwarte Piet op z’n gezicht wil trappen. Hij wil dus witte mensen in het gezicht trappen want Zwarte Piet is een zwart gesminkte witte mens. Jerry Afriyie: “iedereen die tegen de Dam manifestatie is, is een racist”. Dit is genieten! Geweldig!”

Nationaal-socialist Goebbels, gepromoveerd in letteren en filosofie, werd in 1929 gekozen als lid van de Rijksdag voor de NSDAP en werd Reichsleiter für Propaganda. Hij was Hitlers briljante volksmenner die de begreep dat je pers, radio, film en artistieke wereld dient te combineren voor een maximaal effect. Op 18 februari 1943, vlak na de nederlaag van Stalingrad, hield hij in het Berlijnse Sportpalast een geëxalteerde rede, waarin hij de Duitse bevolking de retorische vraag voorhield of het de totale oorlog wilde,”Wollt ihr den totalen Krieg?“. Hij genoot van zijn groeiende reputatie als grofgebekte propagandist.

In de huidige tijd hebben we wat Goebbels gestart is uitgebouwd tot een blok van massamedia en social media die onze geest razendsnel in een ijzeren greep kan nemen. Manipuleren voor een optimaal resultaat. En dat laat de westerse mens graag gebeuren, “want wij zijn zondig volgens onze christelijke leer. We blanken moeten diep door het stof gaan over wat we waren en ‘dus’ wat we zijn, ‘white privilige’.” We gaan diep gebukt onder schuldgevoelens, zelfhaat, de occidentofobie. “Haal neer die beelden en laten we knielen”.

Ook Karl Marx kijkt heel tevreden op ons neer. We menen steeds meer onderdrukking en achterstelling te ontwaren. Beangstigend is dat ook mensen die ‘doorgeleerd’ hebben en verondersteld worden assertief te kunnen nadenken, even bevattelijk zijn voor de massahysterie. Onze premier ziet plotseling in dat Zwarte Piet voor gekleurde mensen ‘ongemakkelijk’ is. Kleur gaat telkens boven gedrag in onze westerse wereld. We kijken steeds meer naar LHBTI en steeds minder gedrag. De polarisatie neemt toe en onze problemen worden steeds groter.

Beangstigend is ook dat massahysterie door één persoon gestart kan worden. “Ga in lockdown” en we doen het klakkeloos. De effecten kunnen dodelijk zijn. Op dit moment zijn 400.000 mensen aan Covid-19 overleden, naar verwachting oplopend tot maximaal 1 miljoen. Dit is een schijntje vergeleken met de Spaanse griep, met een dodental van circa 60 miljoen. Geschat wordt dat 100 miljoen mensen de hongerdood kunnen vinden omdat er veel minder voedsel geproduceerd wordt. Huiselijk geweld is door de lockdown toegenomen, en ook de geestelijke gezondheid is achteruit gegaan. Met de lockdown beschermen we een groep mensen, maar de bescherming is veel erger dan de kwaal.

Massahysterie, ook bekend als collectieve hysterie of groepshysterie, is een fenomeen in de sociologie en psychologie waarbij collectieve denkbeelden of dreigingen, zowel echt als fictief, door een persoon of groep worden gestuurd als resultaat van geruchten en angst. Het kwalijke is ook dat er amper ‘tegengif’ mogelijk is tegen massahysterie. Als het eenmaal aan het rollen is dan rolt het als een sneeuwbal door, alles meesleurend, vernietigend.

De Israelische filosoof Leibowitz: “mensen beslissen niet op basis van kennis maar op basis van hun wil”. Die wil wordt gestuurd door onze massamedia die vaak leugenachtig is en dan kan het snel gaan. Opvallend vind ik dat Nederlanders tot midden jaren zestig hard waren voor mensen buiten onze landsgrenzen en compassioneel voor ‘eigen volk’, zie onze historie. Nadien is het precies omgekeerd: Nederlanders lijken empathischer voor buitenstaanders dan voor eigen volk. ‘Eigen volk eerst’ mag plotseling niet meer gezegd worden, zie Janmaat, de aanslag op de Centrum-Democraten in Kedichem, de moord op Fortuyn, en ga zo maar door.

Er treedt een snelle verschuiving op in de mindset. De compassie verschuift van binnen de landsgrenzen naar buiten de landsgrenzen. Immigratie prima, ‘laat de kindertjes tot ons komen!’ Jan Rap en z’n maat hebben we zomaar binnengelaten. En als je daar wat van zegt ben je een racist, xenofoob en … (erger kan niet!) een populist. Nu maar op de blaren zitten, maar het gaan van kwaad tot erger.

Waardoor komt dat?  Beeld- en informatiecultuur leidt tot een vertekening van de werkelijkheid. Via onze beeld- en informatiecultuur krijgen we de noden van buitenlanders rechtstreeks voorgeschoteld in onze huiskamer, onze pc en in onze mobiele telefoon. Door die televisiebeelden ontstaat een onevenredig sterke emotie. George Floyd werd in de Verenigde Staten vermoord. Die beelden zijn over de hele wereld gegaan. Hoe vaak hebben we die beelden gezien: vijf keer, tien keer, twintig keer? Reken maar dat het heftig binnenkomt. George Floyd werd niet alleen in Minneapolis op 25 mei 2020 vermoord, maar ook in onze eigen stad, dorp, wijk en in onze bloedeigen huiskamer.

Beeld- en informatiecultuur leidt tot empathiewaan. Voorheen richten wij ons op hulpverlening aan mensen die ons nabij zijn, eenzamen, in Nederland inmiddels één miljoen. Maar van hen krijgen wij geen beeldvorming mee. We zien ze niet en we horen ze amper. Ze komen in ons bewustzijn minder nadrukkelijk door. Door de massamedia nemen we kennis van mensen in andere delen van de aarde en raken we nauw betrokken bij hun noden. De mensheid bestaat naar schatting 250.000 jaar. Gedurende al die jaren van de menselijke geschiedenis, met uitzondering van de laatste zeventig jaar, wisten we niets van het bestaan van mensen elders op deze planeet. Nu volgen we de crisis in het Midden-Oosten via de televisie en neigen tot een gevoelsmatig, door beelden en teksten gevormd oordeel. Die toevloed van beeldvorming op ons bewustzijn is enorm en veel sterker dan voorheen. Het heeft een sterke invloed op ons handelen. De beeldvorming stuurt onze keuzes, vergelijkbaar met reclame. We zijn empathisch waar ‘slechts’ compassie past. Knielen is het resultaat.

Is er dan helemaal geen ommekeer in het denken mogelijk? Ja toch wel. Pas toen Duitsland in 1945 geheel in puin lag, begon de Duitse bevolking te ontwaken en te begrijpen hoe kwalijk Nazi-Duitsland is geweest. Duitsers leven nog steeds onder een diep schuldgevoel en schaamte. Ze komen er voorlopig niet uit. Maar ook op individueel menselijk vlak doet het zich voor. Ik keek de briljante “Fawlty Towers” waarin hoteleigenaar Basil het niet kon geloven dat Lord Melbury in feite een oplichter was, ondanks alle bewijzen die er waren. Pas toen hij de bakstenen uit de aktetas van ‘Lord Melbury’ haalde, kon hij niet anders dan toegeven dat hij opgelicht was. Moraal van het verhaal: de mens laat zich een mooi verhaal op de mouw spelden, wordt graag opgelicht en wil niet toegeven opgelicht te zijn. Pas nadat de volle schade is aangericht keert men om.

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

95 reacties

 1. B. Pascal

  Ook in dit stuk krijgt het Christendom de schuld, schuld van het collectieve schuldgevoel onder de linkse mens. Het Christendom wordt als linkse gedachte weggezet. Nou,…. weer wat nieuws. Ik zal je zeggen omdat we het Christendom niet meer begrijpen wordt onze cultuur omzeep geholpen. Dus allen die het Christendom vaarwel zeggen zullen cultureel kapot lopen. Het is Rusland en Frankrijk gebeurd, het zal de rest ook gebeuren.

  1. M. Brandenburg

   Pascal heeft de klassen begrijpend lezen gemist??? Nergens in het stuk wordt dat namelijk beweerd!

   1. B. Pascal

    , “want wij zijn zondig volgens onze christelijke leer. We blanken moeten diep door het stof gaan over wat we waren en ‘dus’ wat we zijn, ‘white privilige’.” staat hierboven geschreven.

    1. Politiek Profeet

     De gristenen zijn net zulke massamoordenaars als de moslims en de barbaren van toen.
     Alles in en uit en voor naam van een fictief iemand, een geest, een spook, een gewenst iets, iets wat de gristen mist in zijn/haar eigen persoonlijkheid..een leegte, een gemis , dus een gebrek…
     Een gebrek aan wat…. tja, je kunt jezelf niet als individu handhaven in het gegeven leven, dus zoek je hulp bij een spookgegeven…een fantoom…een gewild,fictief droomfiguur….best wel triest ,zielig en wellicht een stap naar de pil van demonen 66…

  2. combat le pelicule

   Amen B. Pascal

 2. Bullshit16

  En zo ist
  Ik zeg schiet dat tuig naar het hiernamaals het word met de dag gekker al vaker gezegt hun hersens zijn aangetast door die 5G ze zijn niet meer te redden
  Stem fvd of PVV zodat ons nederlandje weer nederlandje word

  1. Jack Flash

   Het kanonnenvlees van 2020.

 3. plakband

  Mundus vult decipi, ergo decipiatur

 4. Maris Copoolse

  Ranzig verhaal.

  1. Pijnstiller

   Maris de Dutroulover
   Chlamydia Juvenalis Dopper Wesley

  2. Maurits Dekker

   Ranzige ped0fiel.

  3. Start

   Et cetera?

 5. ikweetwatikwil

  t’Ja, de mensheid is tegenwoordig gemakkelijk te manipuleren. Zelf denken is er niet meer bij. Ze willen allemaal bij de nu heersende roedel horen. Mee hobbelen is gemakkelijker dan zelf denken.
  We hebben allemaal de beelden van Floyd gezien. Dat was heftig. Maar daar zorgde de media dan ook wel voor. Een dag later ben ik het vergeten.
  ” Die toevloed van beeldvorming op ons bewustzijn is enorm en veel sterker dan voorheen. Het heeft een sterke invloed op ons handelen. De beeldvorming stuurt onze keuzes, vergelijkbaar met reclame. We zijn empathisch waar ‘slechts’ compassie past. Knielen is het resultaat.”

 6. Meriadoc Brandebok

  Wat een hysterisch artikel. Maar als men een Godwin gebruikt is men, wat mij betreft, af.

 7. Leo Naphta

  Een uitgebreide Godwin met een ranzige ondertoon.

  1. Rammstein

   Dag Quentin, ben je er weer af gedonderd? DDS en de reaguurders motten je niet. Leg je er toch bij neer en ga wat anders doen.

   1. Kretoloog

    Gek hé. Een zinnetje van slechts 7 woorden, van Leo Naphta. En toch weet je gelijk al dat het weer een nieuwe nick is van de DDS-psychopaat (voorlaatste was Maris Coppoolse).

    1. Leo Naphta

     Ja, mijn handschrift wordt uit duizenden herkend.

     Mooi.

     1. Rammstein

      Je bedoelt dezelfde bekakte woorden, linksleipe nonsens en vilein-sarrende zinnen. Ja, inderdaad: dat rigide label is uit tientallen te herkennen.

      Niet echt iets om trots op te zijn terwijl je weet dat iedereen je uitbraakt.

     2. Leo Naphta

      Je woede verraadt je, Ramsteen.

      Dit gaat niet over mij maar over jou.

     3. Pijnstiller

      Leo Napta de Dutroulover
      Chlamydia Juvenalis Dopper Wesley

     4. Start

      Enzovoort?

   2. Original NL

    Leo de DDS Goebbels.

  2. Meriadoc Brandebok

   Ik ben het met je eens, Leo, het artikel hangt van een verbale ranzigheid aan elkaar waar de honden geen brood van lusten. Onvoorstelbaar dat DDS dit soort viezigheid op hun platform tolereert.

   Neem dit bijvoorbeed: “Beangstigend is ook dat massahysterie door één persoon gestart kan worden. “Ga in lockdown” en we doen het klakkeloos. (…) Met de lockdown beschermen we een groep mensen, maar de bescherming is veel erger dan de kwaal.” Dat is een staaltje demagogie van jewelste. Het is ook nog eens pure misleiding, waarvan Bosch weet dat die gretig zal worden geslikt.

   Hier kun je je kwaad over maken.

   1. RPML

    “Beangstigend is ook dat massahysterie door één persoon gestart kan worden”
    “Met de lockdown beschermen we een groep mensen, maar de bescherming is veel erger dan de kwaal.”

    Wat klopt daar feitelijk dan niet aan?

    1. Beukman

     @RPML
     Hoe weet de schrijver dan dat het middel erger is dan de kwaal? We zitten waarschijnlijk nog midden in deze coronacrisis, of wie weet pas aan het begin. Niemand weet het, ook Frits Bosch niet. Toch suggereert hij het wél te weten.

     1. RPML

      Alleen al in Duitsland zijn 52.000 operaties voor kanker uitgesteld, waardoor mensen zijn overleden of de kanker heeft kunnen voortwoekeren. In Nederland ontbreken uiteraard de cijfers…
      De economische schade in Nederland is alleen al 100 miljard, duizenden zo niet tienduizenden bedrijven gaan failliet. De psychische schade bij 17 miljoen mensen is niet meetbaar, maar reken maar dat menigeen in de problemen is gekomen. En dat allemaal om 6.000 hoofdzakelijk 80plussers te redden, dat staat in geen enkele verhouding

     2. Beukman

      Nogmaals @RPML, de “kosten” van de lockdown zoals door jou opgesomd zijn tot nog toe heel groot, maar:
      1) Hoe hoog waren de kosten geweest als er géén lockdown was geweest? Hoeveel mensen waren er dan besmet?
      2) Hoe gaat het virus zich de komende tijd ontwikkelen? Hoe zit het met een eventuele tweede golf of een eventuele mutatie van het virus?

      Er zijn echt wel beslissingen genomen die met voortschrijdend inzicht anders genomen hadden kunnen worden, maar welke regering is bereid het risico te nemen?

      Heel interessant is dat al die “sterke mannen” die beweerden dat corona maar een griepje was een voor een terugkrabbelen: Trump, Johnson, Bolsonaro, Putin. Een andere sterke man, president Nkurunziza van Burundi, is inmiddels zelfs aan corona overleden. Al die sterke mannen zouden het dankzij voortschrijdend inzicht met jou oneens zijn.

     3. RPML

      1) De kosten (economische schade) zouden vele malen lager zijn geweest. Zweden heeft de klap in één keer verwerkt, wat NL en de meeste landen doen is uitstel van executie, maar wel ten koste van het merendeel van de bevolking i.t.t. Zweden. Ook in mijn omgeving zijn mensen aan corona overleden, stuk voor stuk oude broze mensen. Oude mensen gaan dood, en soms wat sneller door een griepje, een virusinfectie of een val van de trap
      2) Een 2e golf zal er komen, maar ik mag hopen dat er dan anders mee omgegaan wordt. De ouderen beschermen, in plaats van de rest op de blaren te laten zitten. 70plussers in lockdown, de jeugd verplichten voor de ouderen boodschappen te doen en voldoende beschermingsmiddelen beschikbaar stellen voor instellingen en bejaarden.

      De ‘strategie’ van NL was maar op één zaak gericht: het voorkomen van overbelasting van de IC’s waarop al jaren was bezuinigd. Het politieke lot van Rutte hing daar aan vast. Ondertussen is de IC-capaciteit weer afgebouwd in plaats van in stand gehouden, dat begrijp ik niet. Zodra er een 2e golf aankomt hebben weer exact hetzelfde dilemma, er is dus niets geleerd van het verleden. Het is een Angelsaksisch model van denken, pennywise and poundfoolish

     4. Lugor

      RPML zegt:ondertussen is de IC-capaciteit weer afgebouwd in plaats van in stand gehouden, dat begrijp ik niet.

      Dit is toch uitstekend door D. Gommers uitgelegd.
      Het tekort is IC verpleegkundigen niet de bedden.
      Zwaar beroep, matig salaris, onregelmatige diensten, PLUS opleiding IC verpleegkundige is 4 + 2 jaar.

     5. RPML

      En wat zou het kosten om dat op peil te brengen/houden? Er zijn toch voldoende mensen geweest tijdens de piek? Bouw faciliteiten om zorgpersoneel uit minder getroffen regio’s tijdelijk op te vangen, bouw faciliteiten om IC’s snel op te bouwen of te ontmantelen. Vul het personeel dan aan de onderkant op/aan en laat de anderen doorstromen. Hoeveel verpleegkundigen zijn er niet de laatste jaren de laan uitgestuurd? Flexibel met personeel omgaan, net zoals iedere onderneming dat doet als hij maar enkele maanden in het jaar piekt. Dat kost zeker geen 100 miljard, een 2e golf minimaal

     6. RPML

      In Duitsland zijn er permanent 32 IC-bedden per 100.000 inwoners, in Nederland 6…

     7. Lugor

      @RPML.
      Tijdens de piek liepen reguliere afdelingen qua patiënten en verpleegkundigen leeg.
      IC draaiden met buddy-system, een IC en een “gewone” verpleegkundigen.
      IC verpleegkundigen hadden de zorg en verantwoording voor het dubbele aantal patiënten.

      Cohort afdelingen waar de ervaren verpleegkundigen draaiden en waar verpleegkundigen van bv orthopedie echt helemaal kapot gingen , konden niet met stervende mensen omgaan.
      Internisten verrichten artshandelingen op cohort.

      Alles en iedereen draaiden meer shifts dan eigenlijk verantwoord was.

      Nogsteeds diep respect wat de hele Nederlandse medische wereld gedaan heeft.

     8. Rammstein

      Kijk eens aan – Lugor kan toch reageren als een normaal mens. Zelfs met onderbouwde en goed opgestelde reacties.

      Repsect Lugor, welkom bij het debat, dood aan je dulle humor opgesloten in sullige oneliners. Ga zo door en gij zult spinazie eten.

     9. Lugor

      Sorry RPML.
      U doet of elke verpleegkundige kan doorgroeien tot IC verpleegkundige.
      2 Jaar zware studie na gebleken geschiktheid .
      Elke bouwvakker kan ook niet doorgroeien tot aannemer of uitvoerder.
      Uw investeringsdrang staat haaks op uw afschuw betreffende belastingen.

     10. RPML

      @Lugor

      Wat je beschrijft is schrijnend, ik ken de verhalen uit mijn directe omgeving ook van iemand die op de OK werkt. Tegelijkertijd constateer ik dat we mijlenver achterlopen op een land als Duitsland, economisch gezien toch minstens zo rijk als Nederland. En wat doet de overheid nu concreet om een 2de debacle te voorkomen? Bij mijn weten helemaal niets! Op het hoogtepunt waren in Tilburg e.o. ziekenhuizen waar het de spuigaten uitliep, en bij andere in dezelfde regio was er een serene stilte… velen zijn overvallen maar ik heb niet de indruk dat ervan geleerd is. De coördinatie heeft op vele fronten gefaald, het ene ziekenhuis was overbelast, het andere had capaciteit zat, ook tijdens het hoogtepunt. Waar blijven de actieplannen, waar blijven de leerpunten? Gooi er 10 miljard tegenaan (op het budget voor de gezondheidszorg bijna peanuts). Toegeven dat je fout zit/zat is bijna een doodzonde en belemmert iedere vorm van zelfreflectie en vooruitgang. De Duitsers laten ons zien dat het wel kan, waarom wij dan niet?

     11. RPML

      “Uw investeringsdrang staat haaks op uw afschuw betreffende belastingen.”

      Mwa, iets te kort door de bocht; mits goed besteed heb ik er geen enkele moeite mee, ook niet om deze te betalen. Gezondheidszorg is voor een welvarend land als Nederland cruciaal, alleen als er 100 miljard op gaat omdat ons gezondheidssysteem onvoldoende geëquipeerd is, is er in de basis iets fout gegaan. De gezondheidszorg kampt met managers en maatschappen die héél veel onnodig belastinggeld opslokken, dat geld had veel beter besteed kunnen worden

     12. Lugor

      @RPML.
      Gezondheidszorg van Nederland vergelijken met Duitseland is van een zelfde logica als Nederland vergelijken met UK of USA.
      Totaal andere overheids/commerciële financiering/verantwoordelijkheid.

     13. toetssteen

      @RPML
      Wat u zegt is correct. Ik had nog net het geluk om bestraald te kunnen worden in november, maar daarna was het the sound of silence. Zelfde voor de moeder van mijn schoondochter. Geopereerd aan beginnende borstkanker, in dezelfde periode bestraling en ssssttttt.
      Blijkbaar was telefonisch contact al onmogelijk.
      Mijn lotgenoot en ik hebben iets van: de garoeten, we gaan deze zomer ff genieten; blijkbaar zijn we toch maar dingen.

     14. RPML

      @Lugor

      Nee, dan zijn we het op dat punt oneens. Het ‘Rheinland-model’ was ook decennia lang het Nederlandse model; voorbereid zijn op calamiteiten, rekening houden met excessen. Nederland is het laatste decennium afgegleden naar het Angelsaksische model waarbij je alleen nog naar kosten kijkt, en geen rekening houdt met calamiteiten. Zie de programma’s op TV over de Londonse ambulancedienst waarbij mensen aan het doodbloeden zijn maar er geen ambulance beschikbaar is…

     15. Lugor

      @toets
      Mijn lotgenoot en ik hebben iets van: de garoeten, we gaan deze zomer ff genieten; blijkbaar zijn we toch maar dingen.

      Jammer dat een crisis nodig was om tot dit uitstekende inzicht te komen

   2. Leo Naphta

    Inderdaad, Meriadoc, walgelijke demagogie van een onnozel figuur.

    1. Start

     Enzovoort?

   3. Start

    “Ik ben het met je eens, Leo…”

    Zo glad als een paling in een emmer snot, kent u die uitdrukking? Was het maar iedere dag zondag op DDS.

   4. Rene van der Grijp

    “Ik ben het met je eens, Leo, het artikel hangt van een verbale ranzigheid aan elkaar waar de honden geen brood van lusten. Onvoorstelbaar dat DDS dit soort viezigheid op hun platform tolereert.”

    Het gaat om de essentie van het artikel en dat is de constatering dat we leven in een tijd van hypes en massahysterie, aangewakkerd door media die volledig zijn afgedreven van wat hun taak zou moeten zijn, namelijk waarheidsvinding en vrije objectieve nieuwsgaring, en zijn verworden tot linkse activisten en trekpoppen van de gevestigde orde.

    Dat krijg je namelijk als ze allemaal met hetzelfde politiek correcte sop zijn overgoten.

    In die zin is de vergelijking met de nazi-periode te begrijpen want ook toen was er sprake van leugenachtige media die niet meer waren dan trekpoppen van het regime.

    1. RPML

     In Duitsland zagen ze ook tussen 1928 en 1935 niets aankomen, en toch was het er opeens. In Spanje ook rond 1952, en toch was het er opeens. Loop alle dictaturen maar na en kijk eens hoe vaak het er “opeens” was? Macht ruikt naar meer, en in de verkeerde handen kan dat heel vervelend uitpakken. De concept wetgeving die nu opgesteld is om de anderhalve meter samenleving te ondersteunen en die in een Grondwet uit 1830 geperst moet worden omwille van een virus van 3 maanden is pervers, de ambtenaren die dat opgesteld hebben zouden vervolgd moeten worden.

    2. Maris Copoolse

     “Het gaat om de essentie van het artikel”

     De vieze ranzigheid wordt in elk geval door René niet ontkend. Dat is winst.

 8. RPML

  Er heerst een pandemie in de breinen van de wereldbevolking, de veroorzaker is beeldvorming door de media en het enige medicijn is realiteitszin, en dat laatste is héél schaars geworden. Ik schreef het al begin maart, schreef het opnieuw alhier op 4 april en schrijf het nu wederom. Leni Riefenstahl likt ook haar vingers af. De media doet niet meer aan waarheidsbevinding of research, clicks en geld, daar draait het om.

  1. Lugor

   De media doet niet meer aan waarheidsbevinding of research, clicks en geld, daar draait het om.

   En hoe beoordeelt u dit blog waar u zelf actief aan meewerkt?

   1. RPML

    Het betreffende stuk is destijds niet geplaatst….

    1. Lugor

     Mooi antwoord maar op welke vraag?

     1. RPML

      Dit is één van de weinige blogs die ook een tegengeluid accepteert, alleen niet altijd 😉

     2. Lugor

      Volgens u draait het bij DDS niet om clicks en geld (gratis bijdragen van media-narcisten) maar om het principe van een ideologisch vrij en ongecensureerd blog?

     3. RPML

      Ik snap dat een redactie keuzes moet maken om te kunnen blijven voortbestaan. In de tijd dat ik het betreffende artikel aanbood werd iedereen die niet met de meute meeging voor gek versleten, dus ik snap hun keuze wel. Een maand later heb ik het in de comments geplaatst, maar ook toen leek nog lang niet iedereen ‘rijp’ ervoor. Ik denk dat het betreffende artikel nu wel geplaatst zou worden omdat er meer mensen wakker aan het worden zijn. Mijn eerste biomassa-artikel is al 2 jaar oud, de discussie met dezelfde argumenten wordt nu pas publiekelijk gevoerd… dat maakt mij overigens geen media-narcist want dan zou ik niet onder pseudoniem schrijven maar voor de eeuwige roem gaan met naam en toenaam.

     4. Lugor

      @RPML
      Een ieder die zijn mening dusdanig belangrijk vindt dat hij/zij die in de vorm van gratis artikelen aanbiedt, valt voor mij in de categorie media-narcist.
      DDS, waar het voor 90% draait om geld en hits&clicks inkomsten is natuurlijk blij met gratis medewerkers en zal u, om de gratis medewerking te continueren, de hemel inprijzen als hoogstaande specialist.
      Maar goed, uw afkeer van media die niet meer doen aan waarheidsbevinding of research maar waarbij het om clicks en geld draait, weerhouden u er niet van hieraan zelf mee te werken.

     5. RPML

      @Lugor Ik kom uit de energie- en milieuwereld, al 25 jaar mijn vak. Als de MSM de werkelijkheid negeert, waar is er dan nog een platform te vinden voor een ander (insider) geluid die werkelijk blootlegt wat er gaande is? ‘Het volk’ wordt bedonderd door een kleine elite-groep en de multinationals, dat is mijn grote frustratie, en daarom schrijf ik hier. Er gaan miljarden op aan belastinggeld die vele malen beter besteed zouden kunnen worden aan deze samenleving.

     6. Lugor

      Elke zaak heeft 3 kanten, de mijne, de uwe en de juiste.
      Wees voorzichtig met de uwe als de juiste te beschouwen, zorgt voor tunnelvisie.

    2. toetssteen

     RPML
     Lol. Net is van mij weer een comment verdwenen. Geen schelden enzovoort. Het zit hem op een aantal steekwoorden.

     1. RPML

      Laat ik dat nou ook kunnen lezen 😉 Jeaup

  2. Rene van der Grijp

   “De media doet niet meer aan waarheidsbevinding of research, clicks en geld, daar draait het om.”

   Het draait om ideologie.

   1. RPML

    Ja, maar ik denk in essentie om geld. Als je schrijft over de klimaathysterie verkoop je geen enkel krantje meer. Ideologie komt inderdaad om de hoek kijken als je ‘dwars’ gaat, want discussie is niet mogelijk. Je wordt weggezet als halve gare, aluhoedje, nazi, racist, klimaatontkenner. Een werkelijke discussie op basis van feiten is onmogelijk.

    1. Rene van der Grijp

     @RPML: “Een werkelijke discussie op basis van feiten is onmogelijk.”

     Klopt.

     Vergeet niet dat dit al in de jaren 70 begon. Ik zag ze komen: de extreemlinkse leraren op de middelbare scholen. Het ging hun niet om geld, het was puur ideologische bevlogenheid met daaronder een brandende haat tegen alles wat rechts en succesvol was. Ook toen al was een werkelijke discussie niet mogelijk.

     En reken maar dat hun geïndoctrineer aansloeg in die tijd. Vooral de vrouwelijke leerlingen hingen als groupies om dat soort leraren heen.

     En van daaruit is het verder gegaan. De linkse ziekte bleek besmettelijker dan welk virus dan ook.

     Zie dat nog maar eens terug te draaien.

     1. RPML

      Ik zie ze nog rondrennen met hun spijkerjekkies met buttons ‘stop de neutronenbom’ ha ha

     2. Rene van der Grijp

      Wij hadden een leraar Nederlands die z’n groupies gewoon thuis ontving en waar de softdr*ugs op tafel stonden.

      Dit heb ik van een ex-groupie waar ik later een relatie mee kreeg. Er is ook sprake geweest van seks met minderjarige leerlingen (m/v).

      Die man heeft geprobeerd mij kapot te maken door mij consequent zware onvoldoendes te geven in het eindexamenjaar. Gelukkig kon ik het rechttrekken met het landelijk examen: een 8,5. Dat mocht hij namelijk niet beoordelen.

      En denk niet dat dit zwijn een uitzondering was.

     3. RPML

      Ik had een maatschappijleraar die verfent PPR-lid was en bij alle demonstraties voorop liep; de meer rechtse geluiden (in de minderheid uiteraard) kon hij maar tandenknarsend aanhoren…

     4. Rene van der Grijp

      “kon hij maar tandenknarsend aanhoren…”

      Dat valt dan nog mee. Mijn ervaring is dat je afgekapt werd. Dit soort leraren stuurden de “discussie” welbewust hun kant op.

      Anyway, in die tijd waren de media over het algemeen nog wel te pruimen. Het is begonnen op academisch niveau en vandaar is het in de loop der tijd uitgezaaid naar alle geledingen van de maatschappij.

 9. Kretoloog

  Dat er in deze tijd sprake is van massahysterie, is zo klaar als een klontje. Niet voor niets heeft het woord Influencer zo’n enorme opgang gemaakt. Deze hysterie vinden we terug in de discussie rond klimaat, stikstof, corona en nu racisme. De media vervullen daarbij een uiterste kwalijke rol.

  Maar ook de regering ontkomt er niet aan. Een tijdje terug zei premier Rutte: “Ons land is diep socialistisch”. Vorige week riep hij: “Ons land is kent systematisch racisme en discriminatie”. Alsof socialisme en racisme samengaan. Het zijn uitspraken van een regeringsleider die zich laat meeslepen in de massahysterie. Maar geen idee heeft wat de impact van zijn woorden inhouden.

 10. Pijnstiller

  Uiteindelijk kan dit alles alleen maar leiden tot dom bloedvergieten. Is dat wat het kartel en de msm willen?

 11. Pijnstiller

  Gisteren een klein stukje Akwasi gezien bij Beau. Die man spoort echt niet. Dat is gewoon een gevaarlijke gek die tegenstellingen oproept die er niet zijn en gewoon openlijk oproept tot geweld. Justitie staat erbij en kijkt er naar en doet niets. Onbegrijpelijk.
  Waarom laat men dit zo uit de hand lopen?

 12. Pauline Kummer

  Er is geen hiernamaals of hel voor deze rampfiguren.

  1. Start

   Enzovoort?

   1. Finish

    Dus ?

  2. Fortiori

   Een juiste constatering.

   1. Start

    Enzovoort?

 13. Beukman

  Wat een paranoïde hysterische quatsch, dit stuk.
  Je kan alles wel aan elkaar knopen, maar dat betekent nog niet dat het allemaal met elkaar te maken heeft.

  Wat het er voor de auteur niet makkelijker op zal maken: hij lijdt aan een kwaal die door internet een enorme vlucht heeft genomen: aan een stuk beginnen gaat hem bijzonder goed af, maar hij weet niet hoe hij moet stoppen. Het stuk is waarschijnlijk op een gegeven moment geëindigd bij de gratie van het feit dat de auteur naar een afspraak moest of zo.

  Advies: probeer je de volgende keer te beperken, Frits. Kill your darlings. En gebruik een klassieke opbouw, zodat je lezers ongeveer weten waar in het stuk ze zitten.

  Over de inhoud hebben we het dan wel een andere keer.

  1. Maris Copoolse

   Ik vrees dat Frits Bosch ook in the way of no return is gezogen waarin eerder figuren als Micha Kat, Joost Niemöller, Arnold Karskens en Wierd Duk terecht kwamen. In de aanvang schrijven ze nog begrijpelijk, redelijk en genuanceerd voor (kwaliteits)kranten en serieuze media maar het rechts-populistische gedachtegoed tast het redelijke denkvermogen kennelijk zodanig aan dat de toonzetting gaandeweg irrationeler, hysterische en demagogischer wordt met als gevolg dat ze naar de marge van de journalistiek wegzakken.
   Heel tragisch om te zien.

   Je ziet dat fenomeen overigens ook op DDS bij reaguurders als Ramsteen en René. Vroeger plaatsten ze redelijke en genuanceerde bijdragen maar ze zijn gaandeweg zo geradicaliseerd dat ik ze zelden nog serieus kan nemen.

   1. Start

    Enzovoort?

   2. Beukman

    Yep, het lijkt wel op middelpuntvliedende kracht. Als je je te ver van het midden begeeft, raak je de contr0le kwijt en slinger je steeds verder naar buiten, tot je het punt bereikt waar er geen houden meer aan is en je levenssappen met kracht door de neus naar buiten beginnen te spuiten.

 14. Fortiori

  Frits heeft kennelijk een band met Goebbels, wel op afstand, krijg ik een indruk. Al die abjecte figuren imponeren hem zeer. Vandaar die schrijfsels.

  1. Start

   Et cetera?

 15. Canta

  “De mens laat zich een mooi verhaal op de mouw spelden, wordt graag opgelicht en wil niet toegeven opgelicht te zijn. Pas nadat de volle schade is aangericht keert men om”.

  Dat klopt, dat mooie verhaal vertelde ons dat al die mensen uit het verleden onze “helden” waren. Dat men het in die tijd zo zag is niet vreemd want de verhalen kwamen van diezelfde mensen en bovendien kwamen zij terug met enorme rijkdom. Dus die gedachte toen was niet zo vreemd.
  Doordat we nu ook informatie krijgen van de andere kant, zijn we nu beter in staat om te zien wat de werkelijkheid was. Dat is geen massa-hysterie maar een collectief bewustzijn. Degene die het massa-hysterie noemen zijn nog steeds niet in staat om te zien dat ook wij fouten hebben gemaakt en deze in de toekomst ook zullen maken.

  1. Rammstein

   Kijk daar hebben de de linksdraaiende zelfhater Canta: “Degene die het massa-hysterie noemen zijn nog steeds niet in staat om te zien dat ook wij fouten hebben gemaakt en deze in de toekomst ook zullen maken.”

   Canta personificeert de eeuwig schuldige, de zondaar die nooit van zijn last af komt, de calvinistische oikofoob die de schuld van 300 jaar terug met zich mee sleept waar hij, nog de vermeende slachtoffers van 2020, ook maar iets mee te maken heeft.

   Arme zondaar, kniel lekker onderdanig voor de zwarte manipulanten, kus hun voeten en vraag -nee smeek!- om vergiffenis.

   Ik kots op je knechtenmentaliteit en slavenziel.

   1. Rammstein

    ‘nog de vermeende slachtoffers…’ is natuurlijk ‘noch de vermeende slachtoffers’.

   2. Canta

    Rammstein
    Je begrijpt er werkelijk niets van. Ik zeg nergens dat de mensen van vandaag schuldig zijn aan wat er toen gebeurde. Het enige wat ik zeg is, dat we ons bewust moeten zijn dat degene die wij als “helden” zagen ( mede door de beperkte inlichtingen van toen) geen helden waren. Dat zij mensen hebben uitgebuit.
    En net zoals Duitsers van na de oorlog, niet schuldig zijn aan de wandaden in WOll
    zijn de mensen van vandaag niet schuldig aan de wandaden van toen.
    Het gaat om de erkenning.
    Dat heeft niets te maken met masse-hysterie maar met collectief bewustzijn.

    1. Rammstein

     Canta: “Het gaat om de erkenning.”

     Ik erken op geen enkele wijze een vermeende schuld van 300 jaar en 15 generaties terug die hysterische zwartmensen ons in de schoenen trachten te schuiven en waar wij anno 2020 part noch deel aan hebben.

     Dat is blackmailen en manipuleren. Ons ‘collectief bewustzijn’ zou voldoende gevoed moeten zijn door de wetenschap en kennis dat dit heeft plaatsgevonden in een duister verleden. Stevige geschiedenisles met de bijbehoren tijdsgebonden context is genoeg.

     Heb je soms een calvinistisch verleden?

     1. Politiek Profeet

      Beste mensen, stop nou eens met hun voeren van jullie reactie op stronthopen,het stopt vanzelf zodra jullie inzien dat het gajus van de bovenste plank is…niet voeren, dood laten bloeden is de beste remedie tegen links tuig…

     2. Maris Copoolse

      Politiek Profeet heeft inhoudelijk niets in te brengen en hij kan dus niet anders.
      Mijn advies is de stumper te negeren.

     3. Canta

      Rammstein
      “Ik erken op geen enkele wijze een vermeende schuld”.
      En weer begrijp je het niet. Niemand vraagt jou SCHULD te erkennen.
      Niemand is schuldig aan iets waar die zelf niet aan heeft deelgenomen. De zwarte mensen proberen ons niet iets in de schoenen te schuiven maar vragen alleen oog te hebben voor wat er werkelijk is gebeurd.
      Elke keer vat jij dat heel persoonlijk op. Nee, jij bent daar niet schuldig aan en ik ben daar niet schuldig aan. Waar jij je wel schuldig aan maakt is het erkennen van wat er in het verleden is gebeurd.

    2. Beukman

     Het is vandaag al eerder gebleken dat @Rammstein beschikt over een gemankeerd historisch inzicht. Hij snapt niet dat dingen vele generaties kunnen doorwerken, en dat het al te gemakkelijk is om te zeggen: “De slavernij is toch afgeschaft? Wat zeur je dan nog?”
     Vroeger begreep ik de term “white innocence” niet. Mede dankzij @Rammstein begrijp ik het nu wél.
     Nu @Rammstein zelf nog.

     1. Canta

      Beukman
      Rammstein voelt alles als een persoonlijke aanval. Zodra hij begrijpt dat dat NIET het geval is, misschien dat hij het dan gaat begrijpen.

     2. Beukman

      Yep @Canta, hij reageert heel defensief.
      Gelukkig is Rammstein diep van binnen een prima vent, met een goed gevoel voor humor. Door zijn grofheid moet je een beetje heenkijken. Heb geduld met hem. Het is de druppel die de steen gestaag uitholt.

     3. Start

      Zuigman?

  2. Maris Copoolse

   “Dat is geen massa-hysterie maar een collectief bewustzijn. Degene die het massa-hysterie noemen zijn nog steeds niet in staat om te zien dat ook wij fouten hebben gemaakt en deze in de toekomst ook zullen maken.”

   Heel goed en raak geformuleerd.

   1. combat le pelicule

    “Het kwalijke is ook dat er amper ‘tegengif’ mogelijk is tegen massahysterie”

    Met het dossier “Met de kennis van nu” in handen is maris echt van mening dat massahysterie prima is, hij is absoluut niet in staat om te onderscheiden, maar met de kennis van nu hè

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.