Kamercommissie concludeert: Nederlandse moskeeën worden beïnvloed uit “onvrije landen”

De Kamercommissie die onderzoek doet naar het wel en wee bij moskeeën en moskeescholen heeft geconcludeerd dat: ze beïnvloed worden door “financiers uit onvrije landen die hun politiek-religieuze invloed in Nederland willen laten gelden.” Daarbij gaat het dan om “fundamentalistische boodschappen die de kernwaarden van onze samenleving afwijzen.”

Daar heeft de Tweede Kamer een commissie voor nodig gehad, om dat te kunnen concluderen? Letterlijk iedereen wist al lang dat er problemen waren, maar och, och, de Kamer moest dat allemaal eerst diepgravend onderzoeken, om pas daarna iets te durven zeggen.

De belangrijkste kritiek richt zich op Koeweit, Qatar, en Saoedi-Arabië. Daar worden imams opgeleid en geïndoctrineerd met een extreemstrenge versie van de islam, en vervolgens uitgezonden naar Nederland. “Ook worden de moslimgemeenschappen rechtstreeks via sociale media met strenge religieuze boodschappen bestookt.”

Over Turkije zeurt de commissie ook wat — het Diyanet zou “een politieke greep op moskeebezoekers en Turkse Nederlanders houden. Al zou dat waar zijn, dan vraag je je nog steeds af wat daar illegaal aan zou zijn. Het is volstrekt logisch dat een land contact wil hebben met burgers, ook als die elders wonen — Nederland doet zelf niet anders. En de boodschap van Turkse Diyanet-imams is werkelijk nóóit anti-democratisch en die tast nooit de fundamenten van de democratische rechtsstaat aan. Misschien dat de banden met Turkije onderstreept worden, maar ja: in Nederland hebben we het mensen toegestaan om twee paspoorten te hebben. Daardoor wordt het logisch en zelfs verdedigbaar dat Turkije die mensen contacteert en als Turken behandelt. Dat zijn ze immers ook.

Wat betreft de anti-democratische, anti-Westerse boodschappen die verkondigd worden in Arabische en Marokkaanse moskeeën: dit moet natuurlijk per direct besproken worden met die landen. Ook moet er gekeken naar mogelijkheden om dit te stoppen… áls die mogelijkheden er juridisch zijn.

Want ja, in Nederland hebben we de vrijheid van godsdienst. Buitenlanders mógen de inhoud van speeches van religieuze leiders beïnvloeden.

Oh nee, schrijft Michael nou echt dat dit ze vrij staat en moet staan?

Ja. Inderdaad, ja. Er is maar één beperking die we eraan kunnen stellen: Als de boodschap in strijd is met de wet. Dus als ze bijvoorbeeld oproepen tot het gebruiken van geweld tegen bepaalde personen of groepen. Wettelijk kan je zelfs ingrijpen als ze pleiten voor het omver werpen van de democratische rechtsstaat zelf. Dán kan je als overheid direct ingrijpen.

Maar in alle andere gevallen kan dat niet.

Hoe daar dan mee om te gaan? Door het vanuit de andere hoek te bestrijden: door te begrijpen dat het probleem is dat Arabische en Marokkaanse moskeegangers blijkbaar vatbaar zijn voor een “extreem-conservatieve” (lees: fundamentalistische of erger) boodschap. Er is dus ofwel iets misgegaan bij de integratie of, als ze geboren en getogen zijn in Nederland, in hun opvoeding. Waar hebben ‘we’ het laten liggen?

Volg mij op Twitter en op Parler.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Dirk Derksen

  “Waar hebben ‘we’ het laten liggen?”

  Het toestaan van 2 paspoorten.
  Het pamperen van de Islam.
  Het wegkijken van diverse politieke partijen.
  De Islam als geloof beschouwen.
  Kritiek op de Islam afdoen als discriminerend of zelfs racistisch.
  Het sociale stelsel.
  Het promoten van diversiteit.
  Het buigen voor minderheden.
  Vrijheden geven aan bevolkingsgroepen die anderen geen vrijheid gunnen.
  Enz, enz enz

  1. LifeBuddy

   Dirk , kinderarbeid zijn ze ook Niet vies van en trouwen met familie of 8jarigen staat in de koran. marislodewijk zal dit wel tegenspreken.

   1. plakband

    LifeBuddy: Corona is bijna voorbij.
    Lao Tse kan ook weer uit zijn hol komen.

   2. AS210854

    En de farizeeërs van het cda willen super graag met deze mensen samenwerken, maar de partijen die tegen dit beïnvloeden zijn , daar gooien ze de duer voor hun neus DICHT.
    Stelletje hypocrieten.

  2. Maurits Dekker

   Volkomen mee eens.

   Verminking van meisjes-genitaliën kan nog worden toegevoegd.

 2. plakband

  Kamercommissie concludeert:
  Nederlandse moskeeën worden beïnvloed uit “onvrije landen”

  En zoals goede kamerleden betaamt.
  Over tot de orde van de dag.

  Stemzeweg zodra het kan.
  Stem PVV of FvD en Nexit zodra het kan.

 3. Paardenmiddel

  Tjonge, wat een verrassing. Zomaar gesponsord uit dictatoriale landen? Wie had dat nou gedacht.

  Ik blijf mij verbazen over dit bananenkabinet.
  Wat een amateurisme, ongelofelijk.
  En nu?

 4. George D

  Vroeger waren er kruistochten om islamietjes een lesje te leren, in het staken van hun uitbreidingsdrift. SLAG gewonnen. Na een paar eeuwen komen de mietjes stiekem terug, om de westerlingen aan te pakken. De huidige westerse leiders zien geen heil in het aanpakken van de mietjes. Dus dat wordt, OORLOG verliezen. Jammer van het vrije westen. Met dank aan de linkse indoctrinatie media, politiek, enz.

 5. 1000

  Om tot die conclusie te komen is men 30 tot 40 jaar onderweg geweest.

  Knap hoor die conclusie die al 30 jaar geleden bekent was maar glashard ontkent werd door de politiek correcten

 6. Vrijedenkert

  Al jaren en jaren algemeen bekend en weer eens voor de zoveelste keer bevestigd, politiek en overheid slapen vrolijk verder…

 7. JFU

  Hier wordt al 25 jaar voor gewaarschuwd door 2 partijen die door de linkse gevestigde orde worden geboycot. Nu dat dan is bevestigd de vraag….komt er dan nu ook actie? Antwoord……nee!

 8. Duckday

  Dat was toch al bekend. Maar die slijmballen in de politiek doen net of ze het niet wisten.
  Men probeerde hier mee stemmetjes te winnen.De Nederlandse politiek is gewoon ziek DOM hoogmoed waanzin en belust op macht. Er zijn maar een partij die opkomt en dat is de PVV maar die zetten ze weg met leugens en bedrog.
  Stem gewoon PVV of FvD daana uit de EU en EURO. Grenzen dicht We hebben het geld verslindend hoogmoed en waanzin project de EU en EURO niet nodig We worden kal geplukt en straks in de derde WERELD oorlog gesmeten BEREEK HET KARTEL en STEM PVV of FvD .Stuur de huigelaars weg De NL politiek is onbetrouwbaar. Kijk maar wat Rutte (VVD) aan het doen is CDA weg er mee

 9. Vit

  Wat zou het een zegen voor de mensheid zijn als men beseft dat er geen god/allah is zodat we elkaar niet meer naar het leven hoeven staan uit religieus oogpunt, als aliens ons zouden observeren lachen ze zich te pletter om zo’n naief volk die in sprookjes figuren geloofd, ooit houdt het bestaan van de aarde op en worden wij sterrenstof als de zon door zijn brandstof vooraad is maar lang daarvoor zijn wij al verdwenen en er is geen god die daar iets aan kan veranderen.

  1. Vit

   Zo te lezen heeft allah (je weet wel dat door primitieven bedachte figuur) de islamitische landen behoorlijk in de steek gelaten btw, het corona virus kent geen onderscheid en dat is logisch.

 10. 56RdK

  Ach ja Michael is moslim én woont in Turkije, dus verschijnt er een bagatelliserend artikel. Uiteraard, want Erdogan leest mee en die heeft een lange arm ….! En nee, Nederland helaas niet ……

  Michael vraagt is zich of falende integratie hieraan debet is, maar als moslim weet hij uiteraard het antwoord: de islam is een alles bepalende satanische ideologie, vele malen erger dan het nazisme van de vorige eeuw.

  Oké, de Kamer weet nu ook de stand van zaken over die moskeeën, islaminstituten en -dito scholen.
  Iets wat elke boerelul in dit land al tientallen jaren weet is dus nu ook eindelijk helder bij degenen die moeten waken over onze vrijheid en veiligheid, maar die de afgelopen decennia door partij- en politiek correcte politiek schijnbaar in slaap zijn gehouden.

  Conclusie is dus dat het gif dat door buitenlandse inmenging wordt gefinancieerd ondermijnend is voor onze samenleving, iets wat ‘Jan met de pet, waaronder ook die met de politiepet, ook al decennia ervaart.
  Dus doen we met zijn allen een plas en alles blijft zoals het was, of nee, dit land krijgt meer en meer islamitische beïnvloeding tot aan het moment van de totale overheersing.
  Want de overheid faciliteert de islam in alle opzichten omdat hier goddienstvrijheid is en vrijheid van scholing. Om de satanische islam daarvan uit te sluiten is niet mogelijk.

  Ten minste, dat kan wel maar vraagt lef en moed, want het zal gelijk staan aan zelfmoord, de islamiet heeft namelijk héél korte zoniet helemaal geen tenen. Allah is nu eenmaal wat voor hun het belangrijkste is, als je daarvoor moet moorden, so what!

  Dus over twintig jaar, als Nederland tot een moslimstaat is verwoorden, vraagt een naar het buitenland gevlucht koningshuis en parlement zich opnieuw af hoe het zover heeft kunnen komen.

 11. 56RdK

  Gut, de Kamer weet nu eindelijk ook van de hoed en de rand.

  Net zoals wijlen Janmaat, wijlen Fortuyn, Wilders en elke boerelul in dit land al tientallen jaren wisten en weten c.q. ervaren: de islam is een satanische ideologie die samenlevingen ondermijnt en uitzuigt ten behoeve van het eigen gerief.

 12. combat le pelicule

  De islamverheerlijkers houden wijs hun mond dicht

 13. combat le pelicule

  Tja wie had dat niet gedacht, het is immers al jaren gaande…

 14. Rieks

  Je zou toch mogen verwachten dat resultaat eindelijk de Kamer wakker schudt en die dan de regering ter verantwoording roept. Maar ik heb nog geen Kamerlid zijn geschoktheid, waar men anders zo veel van heeft, horen uiten. Is men dan ingeslapen, laat men het verder gebeuren, die fundamentalistische invloeden uit het Midden Oosten?

  1. Maris Copoolse

   Kennelijk vindt men het nauwelijks meer dan een marginaal probleem, en daar is wat voor te zeggen.

   1. Duidelijk

    Enz?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.