Lak aan de regels: honderden feestgangers betrapt op illegaal feest in bos

Zaterdagavond in het Haarlemmermeerse bos in Hoofddorp zijn honderden feestgangers op heterdaad betrapt. Surveillerende agenten zagen voor dat tijdstip wel héél veel voertuigen op een parkeerplaats staan en gingen op onderzoek uit.
Kennelijk was het te moeilijk voor de mensen om zich aan de versoepelde maatregelen te houden. Een feestje in kleine kring, wat al heel wat meer is dan we de afgelopen maanden mochten houden, is helaas niet genoeg. En ach ja, als die protesten mogen, waarom dan ook niet een groot feest in een bos? Maakt nou toch allemaal niks meer uit!

Het mag natuurlijk niet, maar het is ergens ook wel begrijpelijk. Als al die andere bijeenkomsten wél mogen en er tot dusver van een tweede golf weinig te merken valt, dan neemt men de regels gewoon minder serieus. Dit levert dan wel weer een nieuw probleem op, want zo krijgt de overheid natuurlijk nooit zicht op de verspreiding van het virus. Voor je het weet ben je weer terug bij af!

Aan de andere kant voelde iedereen dit wel aankomen, dat kan haast niet anders. En dat maakt de overheid wat dat betreft aardig machteloos, want dit is dweilen met de kraan open! De enige manier om hier uit te komen is door inzicht te krijgen in de verspreiding (en dus testen en registreren) van burgers die corona hebben (gehad). Vervolgens moet dat voor anderen te identificeren zijn, zodat ze weten wie ze moeten mijden. Een andere oplossing is er niet, bij mijn weten. En het virus komt zelfs in China nog regelmatig terug, dus er zal een oplossing gevonden moeten worden!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Vince Blank

  Ga nou alsjeblieft niet mensen die corona hebben GEHAD labelen. Dan wirden zij als parias gezien terwijl je nergens veiliger bent dan bij iemand die het heeft gehad. Behalve in je kelderkast natuurlijk.

 2. marianne71

  Wat er in China gebeurt kan je echt niet serieus nemen (voor hetzelfde geld is er niks van waar).

  De versoepelende maatregelen hebben totaal geen negatief effect op corona. Het aantal besmettingen en sterftegevallen is nu al vrij lang heel laag. Er wordt ook door WHO en RIVM gezegd dat een ander besmetten zonder klachten bijna niet mogelijk is. De huidige maatregelen slaan daarom ook nergens meer op. Ik snap volkomen dat jongeren er lak aan hebben en ik hoop eerlijk gezegd dat de hele bevolking zich er steeds meer tegen gaat verzetten. Ik zie nauwelijks nog mensen die zich eraan houden.

  1. Bullshit19

   “”Ik zie nauwelijks nog mensen die zich eraan houden”” uit welke buurt kom jij dan

   1. combat le pelicule

    Hier in deze buurt houden mensen zich er ook niet, sterker nog, zij onttrekken zich aan de maatschappij, ik zelf boycot bedrijven winkels die voor mij bepalen of ik mijn vrouw mee mag nemen… dus mcdonald’s, action en dat soort winkels….

  2. ervi

   Ik zie op straat nog een paar die-hards met mondkap en handschoenen, meest ouderen of Aziaten. De mensen die zich aan de 1,5 m.regel houden doen dat met tegenzin, dat zie je aan hun gezichten als ze weer ruimte voor een ander moeten maken. En de rest denkt:”Pleur op met je anderhalve meter samenleving”, en houdt zich er niet meer aan. Bij die rest hoor ik ook.
   En dat is niet omdat ik dan kan demonstreren voor een abjecte leugen maar omdat ik niet op een tegennatuurlijke manier wenst te leven.

   1. ervi

    “wens”

    1. Lodewijkske

     Ik had dit wel begrepen zonder uw correctie. Het kan u zogezegd “niks verrotten” Prima instelling.

     1. ervi

      Alfred Quisling ?

     2. Start

      Etc?

 3. Kretoloog

  Geef ze eens ongelijk, die feestvierders. De regering staat toe dat er honderden mensen tegelijk in een vliegtuig mogen zitten, dicht opeen en soms uren aaneen. Maar een terras in de buitenlucht, daar hebben Rutte & Hugo een maximum van 30 verordineert. Kerken, bioscopen, theaters: ook max 30.

  Schaamteloos maakt de regering uitzondering op de regels, voor het economische belang. Typisch VVD trouwens. En de ander coalitiepartijen, CDA, D66 en CU, volgen gedwee. Het is politici met slappe knieën en geen ruggengraat.

  1. Original NL

   Liggen de ziekenhuizen al vol met zwarten en hun blanke slaafjes na de OBLM demo op de dam….nee dus.
   Het virus stelt dus niet veel meer voor en dus zo snel mogelijk terug naar normaal.

 4. Bullshit16

  Zo ist zo snel weer naar normaal lak aan die onzin van 1.5 meter er is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor dat het werkt
  er is wel wetenschappelijke bewijs dat het niet werkt die de jonge moeten ze opsluiten dat is een heel eng kereltje die wil ons allemaal aan die vaccin

  Ik zeg prima als die vaccin er is spuit die de jonge eerst maar plus al die andere landverraders ze moeten er een jaar mee lopen als er geen gezondheid klachten zijn dan wil ik er over denken om mij ook te vaccineren zo lang als dat niet gebeurd dan zeg ik val dood spuit dat vergif zelf en je pens
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. kluunt

   Treurig. Commentaar hebben op de coronamaatregelen en ook nog taal slecht beheersen.

 5. combat le pelicule

  Ja plezier beleven is uit den boze natuurlijk……….

 6. 1000

  tja , burgelijke ongehoorzaamheid ligt op de loer.

  Verkondigen dat je in de buitenlucht nauwelijks besmet kan raken en dan 1,5 meter eisen zodat half Nederland in een isolement verdwijnt.

 7. RPML

  ‘Flatten the curve’ was het devies, en nu die curve meer dan flat is noemt schoolmeester De Jonge het ‘populistisch’ als je vraagt waarom wel met 300 man in een vliegtuig maar niet met meer dan 30 man in een kerk. Mondkapjes in de kerk en muziek alleen van een TDK 90 Chrome IV-bandje i.p.v uit de kelen, zo moeilijk is het niet, hadden zijn voormalige leerlingen nog kunnen bedenken.

 8. Mastiffan

  24 juni .
  Met z’n allen naar den haag.
  Opknopen die handel. Mark als eerste.
  De rest er netjes naast.

  1. Maris Copoolse

   Mastiffan roept op tot het vermoorden van democratisch gekozen politici.

   Mag allemaal op DDS.

   1. Start

    Etc?

  2. Politiek Profeet

   Ik doneer gerust ettelijke meters touw….

 9. Ricky Tjin

  De coronamaatregelen ontwrichten onze samenleving, cultuur en economie. De feestgangers, die wilden feesten in het Haarlemmermeerse bos in Hoofddorp, zijn in feiten nog gehecht aan het feestelijke samenkomen, wat een onderdeel is van de Nederlandse cultuur. Nederland wordt door de coronamaatregelen van zijn cultuur beroofd en wordt zó in feiten gedeculturaliseerd.
  Met de coronamaatregelen wordt onze bewegingsvrijheid drastisch ingeperkt en kan de economie niet goed functioneren. Hoewel Nederlandse economie op instorten staat, wordt die instorting door het steunpakket van het kabinet gemaskeerd. Het wordt steeds duidelijk dat Nederland met de coronamaatregelen op weg is van een democratie naar een dictatuur en van een rechtstaat naar een politiestaat.
  Nederland lijkt wel in een Corona-Hypnose; een psychische slaap die door het kabinet en het RIVM tot stand is gebracht en door het gros van de Nederlandse bevolking is geaccepteerd.
  De 1,5 meter-samenleving zorgt naast economische schade ook voor sociale schade. Niet alleen de feestgangers bij het Haarlemmermeerse bos in Hoofddorp lijden sociale schade, maar ook in de vrijetijdssector wordt er sociale schade geleden door restaurants, theaters, sportscholen en dansscholen. De vrijetijdssector krijgt als gevolg van de sociale schade door de coronamaatregelen een heel ander imago, wat neerkomt op een beschadigd imago, met vele ontslagenen en faillissementen tot gevolg. Met de De 1,5 meter-samenleving is Nederland op weg naar de afgrond.

 10. Steven Opti

  Als Wout, de linkse klootzak, nog 1 artikel schrijft voor DDS dan verwijder ik de app meteen..wat een ontzettende linkse NPO freak is hij. En DDS.. schande dat jullie zo’n angstzaaier zijn gang laten gaan. Dit begint meer en meer op geen stijl te lijken. Walgelijk artikel weer.

  1. Bullshit19

   Doei! Rot maar lekker op med je met je hatelijke geblaat

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.