Nederlandse autorijders willen rijgedrag aanpassen voor milieu

De afgelopen periode was het ontzettend rustig op de Nederlandse wegen. Het woon-werkverkeer nam erg af vanwege de crisis waarin de wereld op het moment verkeert. Zo was het probleem rondom de files opgelost, terwijl het milieu natuurlijk ook werd gespaard. Inmiddels nemen de regels van de overheid steeds meer af, waardoor het verkeer waarschijnlijk juist weer zal aannemen. Dit is ook zeker nadelig voor het milieu, maar uit een onderzoek blijkt dat Nederlandse automobilisten hun rijgedrag wel aan willen passen voor dit doel. 

Bereid om steentje bij te dragen

Nederlandse eigenaren van een auto, die dus ook een autoverzekering af moeten sluiten, willen zeker iets doen om een steentje bij te dragen aan het milieu. De mobilisten willen met name langzamer gaan rijden om wat beter om te gaan met het milieu. Daarnaast willen de autorijders ook zeker minder gaan rijden, dit was namelijk ook een veel gekozen optie. Natuurlijk is de maximumsnelheid op snelwegen al verlaagd naar 100 kilometer per uur, waar veel mobilisten dus geen probleem mee hebben. Ook hebben we de voordelen van het online werken gezien in de afgelopen maanden, wat mogelijk ook een reden kan zijn achter de mening van de Nederlandse auto eigenaren.

Mannen willen de auto aanpassen, vrouwen het rijgedrag

Uit hetzelfde onderzoek blijkt bovendien ook dat mannen en vrouwen wel een wat andere mening hebben over dit onderwerp. Ze willen zeker wel aanpassingen maken voor het milieu, maar beide dan op een andere manier. Zo willen mannen liever overstappen naar een elektrische auto of in de toekomst zelfs een zelfrijdend voertuig. Vrouwen zijn hier wat minder extreem in, zij willen juist liever hun rijgedrag aanpassen. Hierbij kun je dus denken aan langzamer of minder rijden.

Andere mogelijkheden

Naast het rijgedrag of het aanpassen van de auto kun je ook op een andere manier nog beter omgaan met het milieu. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om je auto te verkopen en in plaats daarvan een ander voertuig aan te schaffen, zoals bijvoorbeeld een brommer. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit milieuvriendelijker zijn. Vergeet dan natuurlijk niet om een brommerverzekering af te sluiten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Original NL

  Q…Zo willen mannen liever overstappen naar een elektrische auto……
  Dat zie ik zo links en rechts gebeuren…echter de reden is zelden het millieu..maar bijna altijd de lage bijtelling.
  Kijk maar naar de tesla’s..het moet als het even kan een model met duo motor zijn..niet echt de spaarzaamste versie….en daarmee 100 rijden?

  1. Petrazoveel

   Geldt alleen maar als je een auto ‘van de zaak’ hebt. En zo’n auto hebben de meeste mensen niet………

 2. ervi

  Uit “onderzoek” blijkt dat er een run op tweedehands auto`s is ontstaan, omdat veel mensen het OV op de huidige manier niet zien zitten. Dat is niet echt aanpassen aan het milieu.
  De suggestie om dan maar een bromfiets aan te schaffen is gewoon idioot. Bromfietsen hebben bijna allemaal een tweetaktmotor, die vele malen vervuilender is dan de gemiddelde viertaktmotor in een auto.
  Kijk maar eens naar beelden van grote steden in Azie. Of ga eens achter een Trabantje staan.

  1. Original NL

   Q..Bromfietsen hebben bijna allemaal een tweetaktmotor,……
   Oldtimers wel ja…zou niet weten waar je nog een 2 takt brommer kan kopen..

 3. Dirk Derksen

  Ach die 100 bevalt me best, maar niet op de snelweg. Gelukkig woon ik aan de Duitse grens. Heerlijk!

  1. Original NL

   In merkelland zijn er ook veel snelheidsbeperkingen op de autobahn…tis niet meer zoals in die goeie ouwe tijd dat je overal kon planken.

   1. Dirk Derksen

    Dat klopt, en dan mag je eindelijk voluit, krijg je baustelle, baustelle, stau… maar dat valt hier gelukkig nog mee.

 4. harte385

  Ja door de duizenden euro’s subsidie die ze geven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.