Nederlandse ontdekker antilichaam coronavirus: ‘Coronamedicijn zal er binnen half jaar zijn’

Als we de Nederlandse hoogleraar Frank Grosveld mogen geloven kunnen we voor het einde van het jaar een coronamedicijn verwachten. Grosveld was met zijn team van wetenschappers de ontdekker van het antilichaam. Bij het ontdekken van de antilichamen – in maart – hadden ze al goede hoop voor een snelle uitvinding van een werkend medicijn. De wetenschappers zijn nog steeds zeer optimistisch: het medicijn gaat er snel komen!

Grosveld is uitermate positief: binnen 5 tot 6 maanden kunnen we een werkend medicijn verwachten. Een Amerikaans farmaceutisch bedrijf gaat het medicijn ontwikkelen. Het bedrijf gaat gebruik maken van het onderzoek van Grosveld.

“Dit antilichaam reageert op SARS1, het werkt ook voor het huidige coronavirus, dat ook wel SARS2 wordt genoemd. Als er een SARS3 komt, is de kans groot dat het daar ook goed op reageert.”

Wanneer het medicijn dan ook daadwerkelijk werkt zal de impact gigantisch zijn. De vraag naar het medicijn zal ook gigantisch zijn. De vraag is dus nog maar wanneer we een werkend medicijn in Nederland kunnen verwachten.

“Je kunt het gebruiken als medicijn, als je al besmet bent en als preventief middel voor hoog-risicogroepen.”

Met de komst van een werkend medicijn kan je als land wel weer het ‘nieuwe normaal’ in de ban doen. Men kan dan eindelijk weer ‘normaal’ leven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Paardenmiddel

  We hebben al een medicijn: hydroxychlorocline met zink. (Als ik het goed geschreven heb).
  Alleen links wil dit niet, = een oplossing.
  Nee, ze gaan voor bill,s vaccinaties.
  Veel mensen willen dat niet.
  Maar ja, wie zijn wij nou…

  1. M. Brandenburg

   Dat is geen medicijn maar een behandeling om de symptomen te verlagen naar een niveau dat de besmette patient niet in extreem gevaar komt. Dus geen medicijn maar een behandeling. En ja er worden heel goede resultaten mee geboekt, het is dan ook lachwekkend dat na meer dan zestig jaar veelvudig gebruik men nu ineens roept dat het veel bijwerkingen heeft, terwijl na 60 jaar overduidelijk is bewezen dat dit niet het geval is, maar dat sommige patienten het niet kunnen gebruiken, en we weten vooraf al welke patienten tot die groep behoren.

 2. Fe

  waar blijft het influenza vaccin dan ? waar blijven de andere vaccins dan als zo makkelijk een vaccin tegen corona gevonden kan worden. Worden we weer openlijk in de zeik genomen ?

  1. EvertB

   Grosveld en anderen hebben een medicijn ontwikkeld. Geen vaccin.

 3. M. Brandenburg

  De anti-lichamen werden in de eerste week vanMaart in gedoneerd bloed gevonden, het was dus afgenomen in Februari, en in Februari waren er dus al velemensen hersteld van het virus. Hebben we enig idee wat de omvang van de werkelijke infectie in Nederland is? Immers maar eenklein deel van de bevolking doneert bloed, in de tweede week van Marrt werden er al 70 personen opgeroepen om plasma te komen doneren, het werkelijke besmettingspercentage is dus een veelvoud van wat er uiteindelijk is geregistreerd, we moeten dan ook niet gek opkijken dat wanneer we gaan testen wie (deze anti-lichamen werden gevonden bij mensen uit het Rijnmond gebied) het virus al hebben gehad we makkelijk van een paar honderdduizend dan wel een miljoen enkel en alleen in Rijnmond aantreffen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.