OM eist werk- en gevangenisstraf voor medewerker As-Soennah-moskee wegens aanbevelen vrouwenbesnijdenis

Tegen een medewerker van de As-Soennah-moskee in Den Haag is 120 uur werkstraf en één maand gevangenisstraf geëist door het Openbaar Ministerie. De medewerker werd in 2018 door NRC Handelsblad en Nieuwsuur ontdekt. Zij zagen een video van hem op de website van de moskee, waar de prediker vrouwenbesnijdenis aanbeveelt.
De volgende beschrijving, samen met een citaat, zijn voor het OM de kern van het probleem:

“Daarin zegt de prediker in het Arabisch dat besnijdenis verplicht is voor mannen en wordt aanbevolen voor vrouwen. “De wijsheid hierachter is dat de penis wordt gereinigd van de onreinheden die zich op de voorhuid bevinden, en bij de vrouw worden haar lusten minder.”

Dit is volgens mij niets bijzonders voor moslims en hij lijkt vrij precies te vertellen wat er over besnijdenis in de Koran en de Hadith staat. Maar dat zal misschien ook wel per stroming/interpretatie kunnen verschillen.

Maakt ook niet uit. Je zou zeggen dat het hier dan om religieuze vrijheid gaat, toch? Verplichte besnijdenis voor mannen wordt geen punt van gemaakt. Dat zien we bij andere religies ook én is soms ook een medische ingreep. Daar brandt men liever de vingers niet aan.
Maar vrouwenbesnijdenis wel.

En let wel, het gaat hier niet eens over het opdracht geven tot, maar het aanbevelen van. En dat maakt deze strafeis wel wat wankel, denk ik.

Want je kunt volgens mij best parallellen trekken met de christelijke religies die homoseksualiteit (althans het praktiseren daarvan) ten zeerste afraden. Worden ze ook niet om vervolgd.

Het is natuurlijk een ander verhaal als ze hun leden aansporen om homoseksuele heidenen met een vervroegde trip naar de hel te laten afdalen (lees: vermoorden). Moslims die schreeuwen dat homo’s van daken moeten worden gegooid krijgen ook (terecht) het OM op hun dak.

Ik ben het ook niet eens met vrouwenbesnijdenis en het stimuleren van zulke ingrepen. Het is ook goed dat het wordt aangepakt, maar ik vraag me wel af of dit een serieuze kans van slagen heeft. Het klinkt allemaal wat ‘dun’…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. CLoVis

  Wollah ies allemaal niet waar gelogen
  viese rasieste

 2. Politiek Profeet

  Zelfs een advokaat met het iq van een kokosnoot zal dit gaan weerleggen en het stuk vulles vrijkrijgen….maar zelfs indien er een 0,5 % kansje van een veroordeling in zou kunnen zitten, hetgeen dus zeer onwaarschijnlijk is…dan krijgt dit stuk vulles een foei foei gesprekje met thee en een halalkoekje erbij.

 3. Rene van der Grijp

  “Dit is volgens mij niets bijzonders voor moslims en hij lijkt vrij precies te vertellen wat er over besnijdenis in de Koran en de Hadith staat. Maar dat zal misschien ook wel per stroming/interpretatie kunnen verschillen.”

  Er staat niets over in de koran en er zijn slechts enkele hadith die er melding van maken. Maar dat doet er niet toe, het gebruik heeft z’n weg gevonden naar de sharia. De vier grote sharia-rechtsscholen keuren het expliciet goed of bevelen het aan en de shafi-rechtsschool stelt het zelfs verplicht.

  Daarmee is het een islamitisch gebruik geworden, hoewel niet exclusief islamitisch want ook buiten de islam worden al vele eeuwen meisjes besneden.

  De man kan mijns inziens niet veroordeeld worden want wat hij als docent heeft gezegd is volkomen in overeenstemming met de islam.

  Wel is het in Nederland verboden en daar wringt het. Maar ja de islam botst op zoveel meer punten met de rechtsstaat en de westerse normen en waarden.

  1. Maris Coppoolse

   “Er staat niets over in de koran en er zijn slechts enkele hadith die er melding van maken. Maar dat doet er niet toe, het gebruik heeft z’n weg gevonden naar de sharia.”

   Ja, zo gaat dat in godsdiensten. Als de Heilige Geschriften iets niet voorschrijven of niet verbieden weten de tribale culturele gewoonten er wel een mouw aan te passen. Dat geldt ook voor de islam. Als in de plaatselijke tribale cultuur besnijdenis gebruikelijk was wordt die gewoonte voortgezet en als dat niet het geval was niet.

   René maakt overigens een bekende islamofobe denkfout: dé sharia bestaat niet, deze islamitische regelgeving wordt overal verschillend toegepast. Dat geldt zeker ook voor de vrouwenbesnijdenis. Er zijn een paar niet algemeen geldende hadiths waarin dat, in verschillende nuances, wordt geaccepteerd, maar over het algemeen niet.

   1. Rene van der Grijp

    “Als in de plaatselijke tribale cultuur besnijdenis gebruikelijk was wordt die gewoonte voortgezet en als dat niet het geval was niet.”

    Hier gaat Coppoolse gruwelijk in de fout. In Indonesië en Malesië bijvoorbeeld was meisjesbesnijdenis onbekend. De islam heeft het daar geïntroduceerd nadat het in de 16e eeuw vaste voet aan de grond kreeg.

    “René maakt overigens een bekende islamofobe denkfout: dé sharia bestaat niet, deze islamitische regelgeving wordt overal verschillend toegepast. Dat geldt zeker ook voor de vrouwenbesnijdenis”

    Coppoolse is een slechte lezer. Ik maakte melding van de vier grote sharia-rechtsscholen, die gradueel van elkaar verschillen, ook op het terrein van meisjesbesnijdenis. Geen van die rechtsscholen keurt dat barbaarse gebruik echter af. Het is expliciet toegelaten, aanbevolen of zelfs verplicht.

 4. Dirk Derksen

  “De wijsheid hierachter is dat de penis wordt gereinigd van de onreinheden die zich op de voorhuid bevinden, en bij de vrouw worden haar lusten minder.”

  Wellicht is het wijsheid de Arabische plassertjes vaker dan 1 keer per maand te reinigen. Wordt de geur om u heen stukken beter.

  1. Politiek Profeet

   Je kunt ook als voorzorg voor latere klachten de penis bij alle moslims verwijderen…sterft het kwaad vanzelf uit…

   1. Dirk Derksen

    Profeet,

    Met in achtneming van de zogenaamde ‘beschaafde’ Linkse en midden mede reaguurders lijkt mij verplichte anti conceptie, of een 1kind beleid humaner. Uiteraard is remigratie of bekeren naar christendom cq atheïst nog veel beter.
    Democratie ten top!

    1. Politiek Profeet

     Helaas kennen zij het woord democratie niet….wel islamitische ideologie en geweld….christenen keren hun andere wang toe als de andere helft weggesneden werd…..atheisten ,zogeheten barbaren, germanen ,bataven, echte nederlanders hakken er echter meteen op los als zo,n stronthoop je aanraakt…

 5. LifeBuddy

  En Weer heeft Geertje Wilders gelijk, dat het een Achtelijke cultuur is.

  1. Kleurloze Politiek

   @Rene van der Grijp

   Ah excuses ik dacht dat je een moslim was waardoor ik te diep in de materie ging..
   Maar waar het op neer komt is dat het zoals gezegd inderdaad ook binnen bepaalde stromingen in islam voor komt
   Maar dat gaf ik al eerder aan met namen
   Egypte Soedan Somalië en Indonesië..
   En zelfs in leer binnen sommige stromingen in de islam wordt het niet in één mond genomen het is dus niet wettig verplicht in de Sharia..

   Wees daarom voorzichtig met het overnemen van plichten die niet openlijk binnen de Sharia zijn uit gesproken want dat zorgt voor verwarring wat kan leiden tot incorrecte praktisering al dan niet onbedoeld of goed bedoeld..

   Ik hoop dat ik bij deze meer duidelijkheid heb kunnen verschaffen..
   Ik heb hier dus ook absoluut geen intentie om iets te ontkennen of om te draaien sterker nog ik wijs iedereen er op om niet op eigen houtje de leer en kennis in de islam te gaan doen maar dit juist met mede kennis van een gevorderde geleerde op te doen om dergelijke twist punten grondig te bestuderen.

   1. Rene van der Grijp

    Het zijn juist de schriftgeleerden van alle vier de grote rechtsscholen die zich in positieve zin over meisjesbesnijdenis hebben uitgesproken. Ik doe dus helemaal NIETS op eigen houtje.

    En zoals ik al zei: alleen de shafi-school stelt het verplicht. Dus in landen waar die rechtsschool niet dominant is, waaronder Marokko, komt het veel minder voor of misschien wel helemaal niet.

    Maar dat doet in deze discussie niet ter zake. Geen enkele rechtsschool heeft dit barbaarse gebruik veroordeeld en mede door de islam blijft dit barbaarse gebruik bestaan.

    Doe de groeten aan Allah.

    1. Kleurloze Politiek

     @Rene van der Grijp

     Nee hier moet ik je helaas weer tegen spreken..

     De Schriftgeleerden of te wel de Grootste hoofd stromingen zijn

     Imam Maliki
     Imam Shaafih
     Imam Hanafi
     Imam Hanballie

     En alleen de stroming Shaafi staat het toe..

     Ik raad je aan om je eerst eens goed in de materie te verdiepen voor je zo’n discussie aan gaat want ik zie dat je echt veel dingen door elkaar haalt en echt de nodige kennis mist om dingen goed te kunnen begrijpen

     Maar ik wardeer het zeer dat je de discussie aan durft..

     1. Rene van der Grijp

      Het is nu 02:00. Ik zal hier morgen op terugkomen met het nodige bewijsmateriaal.

      Ik bestudeer de islam al jaren en ik weet zeker dat ik er veel meer van weet dan jij, ook ben jij moslim en ik niet.

     2. Rene van der Grijp

      “En alleen de stroming Shaafi staat het toe..”

      Hahaha.

      -The Shafi school of Islamic jurisprudence considers female circumcision to be wajib (obligatory)

      -The Hanbali school of Islamic jurisprudence considers female circumcision to be makrumah (honourable) and strongly encourage to: obligatory

      -The Maliki shcool of Islamic jurisprudence considers female circumcision to be sunnah (optional) and preferred

      -The Hanafi school of Islamic jurisprudence considers female circumcision to be sunnah (optional)

      ht*ps://mayameenmeftahi.com/is-female-genital-mutilation-in-islam/

      Zie je wel dat je er geen bal van weet?

     3. Rene van der Grijp

      “Na analyse van de drie belangrijkste islamitische bronnen kan geconcludeerd worden dat de islamitische wereld in ieder geval vrijwel unaniem van mening is dat de Koran geen melding maakt van vrouwenbesnijdenis. Wel bestaan er meerdere Hadiths waarin het gebruik ter sprake komt. Islamitische geleerden zijn het niet altijd met elkaar eens over de authenticiteit en betrouwbaarheid van elk van deze Hadiths, maar uit de vele fatwa’s die zij over vrouwenbesnijdenis hebben uitgesproken, blijkt dat zij allemaal van mening zijn dat het niet een afkeurenswaardig gebruik, maar juist een eervolle zaak is wanneer een vrouw wordt besneden.”

      ht*p://www.sebisme.nl/vrouwenbesnijdenis-in-de-islam/

 6. Kleurloze Politiek

  Vrouwen besnijden is zelfs in veel islamitische landen verboden..
  Marokko
  Algerije
  Tunesië
  Mauritanië
  De Verenigde Arabische Emiraten
  Qatar..

  Het wordt alleen nog in toegestaan

  Soudan zowel moslims als Christelijke kopte
  Ethiopië christeklijke Kopten en Joods stammen
  Somalië
  En Egypte Moslims als kopte
  En geloof het of niet ook in Israël..
  Bij sommige joodse stammen

  Vrouwen besnijden bestaat al eeuwen lang voor de komst van de islam
  Het is een oud Egyptische ritueel..
  En komt daarom ook in alle omringende landen van Egypte voor

  Het komt dus officieel niet uit religie maar uit traditie

  In Marokko kan een arts die dergelijke vrouwen besnijdenis uitvoert 2 jaar gevangenis straf krijgen en zijn medische ambt kwijtraken..

  Alleen mannen zijn vrij toegestaan om zich te laten besnijden..

  1. Rene van der Grijp

   Het klopt dat meisjesbesnijdenis al lang voor de komst van de islam bestond. Hetzelfde geldt voor jongensbesnijdenis.

   Is dat dan ook niet islamitisch? Komaan man, dat kan je toch niet volhouden?

   Het staat in de SHARIA! Deze docent sprak gewoon de waarheid.

   Ik begrijp dat het voor jou moeilijk is om met de vele duistere kanten van de islam geconfronteerd te worden en dat je die het liefst ontkent of bagatelliseert. Maar dat staat haaks op de waarheid.

   Wist je dat in Maleisie en Indonesië, waar de shafi-rechtsschool dominant is, bijna alle vrouwen besneden zijn? Dat is daar door de islam geïntroduceerd.

   “Alleen al in Maleisië is 94 procent van de vrouwen, 14 miljoen, besneden. Op West-Java en Sumatra blijkt de ingreep vrijwel collectief te worden toegepast. Dan spreek je al snel over enkele tientallen miljoenen vrouwen. In de overige delen van Indonesië, waar de islam een kortere geschiedenis kent, neemt de populariteit van ‘clitoridectomie’ sterk toe. De ingreep wordt dan ook goedgekeurd door de Indonesische Raad van Ulama (een semi-overheidsorgaan van islamitische schriftgeleerden) en ’s lands grootste moslimorganisatie, de Nahdlatul Ulama.”

   ht*ps://www.trouw.nl/nieuws/meisjesbesnijdenis-heeft-wel-degelijk-met-de-islam-te-maken~ba0fba69/

 7. Vrijedenkert

  Werk en celstraf gaat dit probleem niet oplossen!

  Het probleem is natuurlijk geloofsovertuiging en ideologie van deze geloofsgemeenschap met gebedshuis, Imam en bestuur…
  Kijk eens hoe As-Soennah is geinfiltreerd in het maatschappelijk leven, onderwijs en hoeveel vastgoed, verenigingen en instellingen men heeft in die buurten!
  Het beleid van Oostenrijk die dit soort kwaadaardige instellingen wil opheffen en dan voorgoed wil wegsaneren waarbij men Imam’s en leidinggevenden het land uitzet is de enigste oplossing.

  Hiddema zij al eens, aanmerken als criminele organisatie! Deze ontbinden en vervolgens ontleden.

  1. Politiek Profeet

   Hetgeen Geert Wilders al ver, heel ver voor hiddemaatje uit zei….

   1. Vrijedenkert

    Geert is al veel langer actief dat klopt en heeft vaak dingen al gezegd, Hiddema heeft vaak voorbeelden dat een bepaalde aanpak al mogelijk is met bestaande wetgeving of hoe het met aanpassing wel mogelijk gemaakt kan worden.

    Bij Geert ontbreekt vaan een onderbouwing hoe hij het in de praktijk uit wil laten voeren of in beleid om wil zetten.

 8. Maurits Dekker

  Als we nu eens beginnen om het boek waarin tot vrouwenbesnijdenis wordt opgeroepen te verbieden alsmede deze verminking van vrouwen expliciet bij wet te verbieden?

 9. Kleurloze Politiek

  @Rene van der Grijp

  Beste man ik ontken niets sterker nog ik ben juist iemand die heel zorgvuldig vraagt naar overlevingen Hadiths omdat interpretatie soms een heel groot verschil kan maken..

  Binnen de Souna’h is alleen in de Madhab Shaafi3 die het besnijden van vrouwen toestaat maar niet een plicht is zoals dat bij de mannen een plicht is ..
  Verders is dit alleen door Shaikh Al Albani op een vrijgevend Sharia wet Bekrachtigd..
  Het is dus geen Sunna’h Mo’akkada noch Fard of Mostahab

  Maar in Andere Madhabs wordt hier geen bindend wet binnen Sharia bekrachtigd.
  Zoals 1 van de Grootste Madhab de Maliki ibni Annas
  Waar imam Moslim en imam Boukhari hen Hadiths tot 1 bekrachtigden ..

  Kijk dat het in Indonesië als plicht wordt opgenomen maakt het nog geen Fard
  En dit zijn juist onderwerpen waar je niet naar het huidig interpretatie uitwerking moet kijken..
  Ik raad je daarom aan om dit echt na te vragen omdat dit verschillende stromingen kent waar bij de Sharia zich niet beduidend uitspreekt als Sounna’h of Fard

  Dus hierbij wil ik je alleen laten zien dat een uitspraak doen binnen de Sharia om veel kennis vraagt en dit altijd laten verifiëren bij geleerde overlevingen waar bij de juiste Tafsier van een essentiële belang.

  1. ervi

   Kleurloze vertaalmachine

  2. Rene van der Grijp

   “Beste man ik ontken niets sterker nog ik ben juist iemand die heel zorgvuldig vraagt naar overlevingen Hadiths omdat interpretatie soms een heel groot verschil kan maken..”

   Je ontkende wel degelijk door te stellen dat het niet islamitisch is en je draait ook om mijn vraag heen: is mannenbesnijdenis islamitisch? Dat bestond immers ook al voor de islam.

   Andere vraag: als het niet islamitisch is, hoe is het dan na de 16e eeuw in Oost-Azië terecht gekomen?

   Nog een vraag: als het niet islamitisch is waarom doen alle sharia-rechtsscholen er dan concrete uitspraken over?

   Beste man, je gedraagt je zoals zoveel gelovigen doen (ook christenen): draaien en kronkelen als een paling in een emmer snot zodra ze op grond van feiten en ratio schaakmat zijn gezet.

   Heb je het artikel waar ik naar linkte al gelezen? O wacht, daar hecht je vast geen waarde aan want het is maar geschreven door een kafir ook al is hij academisch geschoold inzake islam.

   1. Maris Coppoolse

    Je komt er inhoudelijk weer niet goed uit, René, en je begint in dat geval altijd te schelden.

    Zwak.

    1. Start

     Maris Alfred Coppoolse?

    2. combat le pelicule

     maris heeft inhoudelijk niets, maar dan ook helemaal niets te melden, maar daar is maris wereldkampioen in…

     1. Kleurloze Politiek

      @Rene van der Grijp

      Dat jij meer over de Islam denkt te weten dan ik dat lijkt me heel sterk.
      Maar uiteraard mag jij die conclusie trekken.

      Wat ik hier bij toe wil voegen is kijk uit met googelen op bewijsstukken of bronnen als het gaat om de theologische factor.

      Het is dus niet raadzaam om zonder enige kennis van materi klakkeloos bronnen van het internet ovet te nemen.
      Tenzij hier waarlijk een bron
      Statut wordt vermeld.

      Dus ik raad je aan om elke bron bij een geleerde te verifiëren en deze door hen te laten bekrachtigen maar ook hier is het belangrijk dat je stromingen kent en je niet laat dwalen net zoals dat bij die zogenaamde jihad Syriërgangers die kompleet de weg waren door
      Zich te laten hersenspoelen door dwazen die geen enkele kennis hadden over de islam en zich zo lieten gaan om onschuldige burgers te moorden..

      En dat is waar ik mensen voor waarschuw..
      Want niet elke heldere bron water is geschikt om te drinken..

      Na ik laat het hier bij en wens je op recht veel succes met het bestuderen van de Islam

     2. Rene van der Grijp

      “Het is dus niet raadzaam om zonder enige kennis van materi klakkeloos bronnen van het internet ovet te nemen.”

      Dat ben ik helemaal met je eens. Ik ga ook nooit over één nacht ijs en ik praat alleen maar over dingen waar ik verstand van heb.

      Tot besluit: Je bent eigenlijk nergens concreet op lastige vragen of argumenten ingegaan. Alleen maar gladde praatjes zoals bovenstaand. Vind je dat nu zelf geen zwaktebod?

      Ik herhaal één van de belangrijkste argumenten waarom meisjesbesnijdenis omarmd is door de islam: de islam heeft het verspreid tot duizenden kilometers buiten het ontstaansgebied, van de hoorn van Afrika tot aan Indonesië aan toe.

    3. Rene van der Grijp

     Coppoolse meent dat ik heb gescholden. Waar dan?

     Zelf is hij inhoudelijk volledig op z’n nummer gezet. Dat moet pijnlijk voor hem zijn geweest.

     Tja, dan rest hem niet anders meer dan liegen en proberen de zaken om te keren.

     Zielig.

 10. Rosasolis

  En wat vindt de lezers van een nieuwe bestseller boek uit Amerika geschreven door een nu, toenmalige Orthodoxe Joodse, getalenteerd musical vrouw uit New York, die nadat zij uitgehuwelijkt en getrouwd werd, van haar vader hoorde dat zij VERPLICHT werd om al de haren op haar hoofd af moest te scheren!!! Zodat geen ander man haar mooi zou vinden!
  Terwijl haar haren begonnen weer te groeien, weigerde ze seks met haar “nieuwe echtgenoot”. En wat nog erger was, zij krijg wat geld van enkele studenten en leraren om naar Europa te komen. Om verder te gaan met haar studie en talent.
  Zij kwam terecht in Berlijn, en kreeg veel hulp van velen in deze stad.
  Merkwaardig…vroeger wou enkelen uit Europa trekken naar de “Nieuwe Wereld”:
  naar de stabiele Dominion of Canada, of naar de burger oorlog gebied van de
  “verenigde staten”.
  Maar nu komen er steeds meer emigranten vooral uit Amerika, naar Europa.

  1. Kleurloze Politiek

   @Rene van der Grijp

   Ik heb hierop eerder geantwoord..
   Met namen dat het een oud Egyptische ritueel is wat eeuwen later ook in 1 stroming binnen de islam is omarmd echter wordt dit niet in de Sharia bekrachtigd..

   En of dit nou één leerschool is van een geleerde is of niet het staat gewoon niet in de Sharia dus is het Absoluut geen plicht sterker nog in noord Afrika is het verboden en die hanteren de Maliki Leerschool en dat is de Grootste en het meeste geverifieerde bron statut na de Profeet Mohammed VZMH..
   Deze Imam Malik leefde in de stad Medina
   Kort na de Profeet Mohammed VZMH

   Dus voor de duidelijkheid zowel mannen als vrouwen besnijdenis heeft het westen bereikt nog voor de komst van de Profeet VZMH
   De openbaring van de Koran is pas in de 6e eeuw na Christus..
   Terwijl de Christendom en het Jodendom al lang en breed in Azië en het westen heeft bereikt.

   Je moet Je wel breder oriënteren als het gaat om de tijdlijn van religieuze volkeren..
   Anders wordt het heel moeilijk om de echtheid van een gebeurtenis te bekrachtigen

   Dit geeft eens te meer aan dat je steken laat vallen in het bestuderen van bepaalde onderwerpen en met name religie dat vraagt niet alleen om oppervlakkig kennis maar juist zeer uitgebreid leer in de materie.

   De islam is echt veel meer dan jij voor ogen hebt ..
   En als ik zo naar jou vragen over de islam kijk dan is jou kennis echt zeer beperkt wat ook niet meer dan normaal is..

   Dus je zelf een illusie maken dat je rijk aan kennis bent is vaak een vorm van overschatting waardoor je de juiste kennis mist ..

   1. Rene van der Grijp

    “het staat gewoon niet in de Sharia”.

    Dat staat het dus WéL.

    Ik heb je laten zien dat alle vier de rechtsscholen het expliciet goedkeuren, al is er maar één die het verplicht stelt.

    Dat de islam het ethische niveau miste om dat barbaarse gebruik rigoreus af te wijzen zegt genoeg over deze religie.

    Het spijt me voor je, jongen. Het is niet anders.

    1. Maris Coppoolse

     Dé sharia bestaat niet en een beroep op middeleeuwse islamitische rechtsscholen is net zo relevant als christenen in deze tijd aanspreken op de Oud Testamentische wetten en voorschriften of het feit dat Christus steniging, kruisiging en slavernij niet veroordeelde.

     Relevanter is de manier waarop in deze tijd de sharia in wetgeving neerslaat. Een overzicht daarvan vind je hier en daarbij valt op dat vrouwenbesnijdenis altijd verboden is. Ook blijkt uit dit wetenschappelijke onderzoeksrapport dat er geen enkele uniformiteit bestaat in de toepassing van de sharia in islamitische landen.

     ht*ps://www.wrr.nl/publicaties/verkenningen/2006/04/12/sharia-en-nationaal-recht-rechtssystemen-in-moslimlanden-tussen-traditie-politiek-en-rechtsstaat—11

     1. combat le pelicule

      Dé islam is een satanische ideologie die verdedigd wordt door islamistische nedermoslims die geen respect hebben voor de Nederlandse cultuur

     2. combat le pelicule

      “het feit dat Christus steniging, kruisiging en slavernij niet veroordeelde.”

      Dit lieg jij…

     3. Maris Coppoolse

      “het feit dat Christus steniging, kruisiging en slavernij niet veroordeelde.”

      Kan Pellicule de Bijbelplaatsen aanwijzen waar Hij dat wel deed?

     4. combat le pelicule

      Ja hoor dat kan ik, laat jij maar zien dat hij het niet veroordeelde, met andere woorden dat Hij het ermee eens was..

     5. Rene van der Grijp

      “Dé sharia bestaat niet, bla, bla, bla…”

      Wanneer er gesproken wordt over de sharia, dan is dat in dezelfde zin als “het” christendom, “de” islam, “het” boedhhisme en “de” rechtsstaat.

      Iedereen weet dat er varianten zijn. Deze tegenwerping van de tr*ol is dan ook enkel bedoeld om de discussie dood te slaan. Daar trapt een verstandig mens dus niet in.

      Waar het hier om draait is dat de moslim genaamd Kleurloze Politiek glashard beweerde dat het (meisjesbesnijdenis) “gewoon niet in de sharia staat”.

      Dat is volkomen onjuist en dat is wat ik in deze draad heb aangetoond. ALLE VIER de sharia-rechtsscholen keuren het expliciet goed.

      Ik neem aan dat Kleurloze Politiek verkeerd is ingelicht door zijn geestelijk voorganger in de Moskee en nooit de moeite heeft genomen om zelf op onderzoek uit te gaan. Dat geldt voor zeer veel moslims.

      Kwalijker is echter de houding van linkse ratten zoals Coppoolse die maling hebben aan de waarheid en koste-wat-kost elke rationele kritiek op de islam de kop in willen drukken.

      Dit leugenachtige fenomeen is in linkse kringen wijdverspreid.

      Moslims als Kleurloze Politiek zijn erg blij met de steun van deze linkse leugenaars.

     6. Maris Coppoolse

      Het is jammer dat René van der Grijp alleen met schelden en tieren denkt zijn inhoudelijk punt te kunnen maken, kennelijk niet beseffend dat in het normale debat dit in de regel moet worden opgevat als een erkenning van ongelijk; het toont de onmacht het debat met feiten en argumenten te beslechten.

      Dit gezegd zijnde, hij gaat niet in op mijn inhoudelijke tegenwerping waarin ik met betrekking tot de vrouwenbesnijdenis die in de Islam niet is voorgeschreven niet de eeuwenoude antieke rechtsscholen als uitgangspunt neem maar de feitelijke en actuele rechtspraktijk van de sharia in islamitische landen.
      Ik veronderstel dat hij de aangereikte bron niet raadpleegde in de vrees ongemakkelijke cognitieve dissonantie te gaan oplopen.

      Mocht hij hier alsnog inhoudelijk op willen reageren adviseer ik hem dat zonder invectieven te doen; mocht hij daar niet in slagen zal ik de bijdrage negeren.

     7. Start

      Maris Alfred Coppoolse?

     8. Fe

      ons zuigertje gaat nu ontkennen dat de islam leeft op zijn eigen regel en wetgeving ?

      Hij moet zwaar beneveld zijn onze meneer hutten

     9. Fe

      ons zuigertje gaat nu ontkennen dat de islam leeft op zijn eigen regel en wetgeving ?

      Hij moet zwaar beneveld zijn onze meneer h u t t en

 11. Kleurloze Politiek

  @@Rene van der Grijp

  Beste man je spreekt je zelf volkomen
  Tegen ten eerste is jou bron ongegrond en dat is waar ik al meerdere malen op hamer..

  En ten tweede weet jij totaal niet wat de toepassing van de Sharia is als wetboek..

  Ik zal jet nog 1 keer uitleggen..
  Een wet of in zo wel Halal als Haram
  Als het grondig bekrachtigd is door de Koran of door de Profeet Mohammed VZMH
  In De Hadith Nabawi ( Profeet )of te wel een waarlijk overleving zonder enige betwisting

  En als we naar de wet besnijdenis gaan kijken dan is Alleen de mannelijke besnijdenis benoemd als plicht dat niet betwist mag worden..

  Daar waar de vrouwen in geen enkele Hadiht als bron worden bekrachtigd..
  En nu het alle belangrijksten
  Geen van de vrouwen van Profeet Mohammed VZMH is besneden
  En geen van de vrouwen of dochters van zijn metgezellen is besneden.

  Is dit nu een duidelijk bron voor jou of blijf je in het duister dwalen.
  En voor de zoveelste keer een Hadith Daif of te wel een Hadith dat geen bekrachtigd bron heeft is geen Sharia

  Ik wist namelijk dat je met knip en plak werk zou komen die totaal geen statut hebben.

  Het gaat er dus niet om of je een Hadith over de Maliki leerschool vindt maar wie het heeft geschreven als bron.

  Als je in Iran een Boek van de Maliki leerschool koopt en leest dan zul je met een beetje kennis al gauw zien dat met veel onwaarheden is geïnterpreteerd.
  En dit komt omdat Sjiieten de Souna zoals de Maliki leerschool die heeft geïnterpreteerd niet erkennen..

  En dan heb ik het nog niet eens over De Fatmiden De Abbasiden De Ahmidien
  De islamitische Druzen.

  7 grote stromingen die de Maliki leerschool niet erkennen en toch zijn boek hanteren maar niet met de feitelijke teksten zoals het on de Souna staat..

  Nog een grote en belangrijke voorbeeld.
  In Amerika is een Fatwa uitgesproken dat het mogelijk maakt om de vrouw als imam het gebed te mogen leiden..
  Of te wel een vrouwelijke Imam die gebed leid

  Maar met een beetje kennis weet je dat dit haaks staat met wat er in de Sharia staat of te wel Hadith Qodsi Of Nabawi of te wel Hadith Sahih ( onbetwistbaar.)

  Dus nog één keer ga niet als een blinde onbetrouwbare bronnen volgen..
  Of denk je dat ze het zomaar in Marokko verbieden..
  Marokko hanteert de strengste Maliki leerschool ze hebben het oudste universiteit Al Karawiien dat al meer dan 1000 jaar bestaat in Fez waar de Maliki leerschool streng wordt gewaarborgd..

  Dus maak je maar geen illusie dat je de juiste kennis hebt..

  1 Onderwerp
  2 Staat het in de Koran of Soena
  3 welke leerschool
  4 welke geleerde uit welke stroming die dit interpreteerd
  5 welke universiteit die dit bekrachtigd
  Als waarlijk Hadith als het niet in de Koran of Souna voor komt.
  6 wat zijn de Argumenten die de hoogste geestelijke benoemen als Halal of Haram of vrijstaand.
  7 worden deze argumenten tegen gesproken door andere hoofd Stromingen uit een ongegronde Fatwa of tegenstrijdige interpretaties.

  Zo doe je een onderzoek naar een Betwistbare onderwerp en niet de eerste de beste geschriften als bron hanteren

  1. Fe

   ik zal het je nog 1 maal uitleggen. In het westen hebben wij een democratie met wetten , een OM en rechters. Aangezien de islam de rechtstaat niet erkent maar deze zelfs verwerpt omdat ze hun eigen recht hebben hoort deze ideologie niet in het westen thuis.

   Opzouten dus met die islam met zijn eigen wetten en zijn eigen voorschriften.

   Zo spreek je je uit over iets dat een democratie verwerpt

  2. Rene van der Grijp

   Kleurloze politiek is een fanatiek gelovige en zal nooit toegeven dat hij de discussie ALLANG verloren heeft. De ene ellenlange post na de andere gooit hij er tegenaan zonder dat deze ook maar een grammetje van wat ik heb aangedragen weerleggen. Voor hem spelen logica en de feiten geen enkele rol. De cognitieve dissonantie druipt er in stromen van af.

   Hij zei letterlijk dat alleen de shafi school meisjesbesnijdenis goedkeurt, terwijl alle vier de rechtscholen het expliciet goedkeuren.

   Dan ben je af. Volkomen AF. Veel te licht voor de inhoudelijke discussie.

   1. Maris Coppoolse

    “zal nooit toegeven dat hij de discussie ALLANG verloren heeft.”

    René denkt in discussie in termen van winnen en verliezen en in dat geval kan ik hem uit de droom helpen: je zakte in deze draad inhoudelijk weer pijnlijk door het ijs. Waarom neem je altijd standpunten in die inhoudelijk niet zijn te handhaven? Dat komt welhaast masochistisch over.

    1. Maris Coppoolse

     Misschien interessant voor René: ht*ps://books.google.nl/books?id=zwsfDgAAQBAJ&pg=PA220&lpg=PA220&dq=vrouwenbesnijdenis+rechtsscholen+islam&source=bl&ots=ptggwJAOt7&sig=ACfU3U1C0Um-WwHYaSgSnB4uuJUH2S_Hkw&hl=nl&sa=X&ved=2ahUKEwihhIrWwvDpAhX9wAIHHb1nD1QQ6AEwB3oECAcQAQ#v=onepage&q=vrouwenbesnijdenis%20rechtsscholen%20islam&f=false

    2. Rene van der Grijp

     ” je zakte in deze draad inhoudelijk weer pijnlijk door het ijs.”

     Dhimmie Coppoolse is er weer als de kippen bij om de moslim/islam te steunen.

     Waar ik dan inhoudelijk door het ijs zakte vertelt hij er niet bij. Zelf zakte hij inhoudelijk al in z’n eerste post “pijnlijk” door het ijs, waarna hij ervoor koos het hazenpad te kiezen om later weer terug te keren en met dit soort persoonlijke aanvallen te komen die kant noch wal raken.

     De man is zwaar gefrustreerd. Advies: probeer je nooit te mengen in discussies waar je de benodigde kennis voor mist. Dat voorkomt gezichtsverlies. Ik besef dat er dan weinig voor je overblijft om over te discussiëren, maar vooruit, dan kan je altijd nog gaan taalneuken. Begin eens met Rosasolis, daar zal je je handen aan vol hebben.

     1. Maris Coppoolse

      Zag je nog kans om kennis te nemen van het WWR-rapport waar ik naar verwees, René? Het zet je hele redenering op losse schroeven en kan me daarom wel voorstellen dat je er inhoudelijk niet op inging.

     2. Rene van der Grijp

      Dat rapport is in deze discussie volkomen irrelevant. Het is bekend dat de wetgeving in veel islamitische landen niet één op één de sharia volgt. Diverse islamitische landen verbieden meisjesbesnijdenis maar zolang dat niet gehandhaafd wordt is dat een papieren tijger en verandert er niets.

      En nu jij: zie je nog kans om mijn bronnen te weerleggen? Kennelijk niet en ik kan me daarom wel voorstellen dat je er inhoudelijk niet op inging.

  3. Rene van der Grijp

   De docent van de as-soennah moskee putte uit een islamitisch leerboek. Hij verzon het niet zelf.

   Net zo min als ik het zelf heb verzonnen. Het staat open en bloot in de teksten van de vier sharia-rechtsscholen.

   Dat is pijnlijk voor moslims als Kleurloze Politiek want ze beseffen wel hoe barbaars dit eeuwenoude gebruik is. In plaats van de juiste conclusie te trekken (dat de islam intrinsiek een barbaarse religie is) wringen ze zich in allerlei bochten om te ontkennen wat niet te ontkennen valt.

   Ergens heb ik medelijden met dit soort mensen.

 12. Kleurloze Politiek

  @Fe

  We leven hier in een niet islamitische land dus als Moslim dien je de wetten van de desbetreffende land te respecteren

  Maar je spreekt je zelf tegen als gaat om religie en de Nederlandse wet..
  Want ook De Bijbel en de Thora zeggen ook veel dingen die haaks tegen over de wet staan..

  De Nederlandse wet is een wet dat gebaseerd is op een seculiere staat wel eens waar open staat voor vrijheid van godsdienst.

  Maar geen enkele religie zit daar in verankerd

  1. combat le pelicule

   Nederland is van oorsprong christelijk, Nederland is door bidden en vasten tot de Vader van Jezus tot stand gekomen, vandaar uit zijn ook de normen en waarden, wetgevingen tot stand gekomen, er is 1 God en 1 Zoon van God, de islam is en satanische ideologie die niet past in de Nederlandse cultuur zoals de islam zelf bewijst, de islam wil en kan zich niet onderwerpen aan de Nederlandse wetten want de islam voelt zich verheven en de koran stelt dat de islam zich niet onderwerpt aan gezag…

 13. Kleurloze Politiek

  @combat le pelicule

  He islamofobe ik gaf al aan dat de islam hier niet zijn wetten kan toe dwingen..
  Omdat Nederland geen islamitische land.
  Is .. dus jou redenering is zeer onjuist en puur uit haat die jij jegens de islam

  de Nederlandse wet ondervind totaal geen hinder vindt van de moslims omdat moslims de Nederlandse wet dienen te hanteren
  Dat wij als moslim gemeenschap hier in moskeeën bidden en vasten is omdat het ons vrij is gegeven uit vrijheid van godsdienst en niet omdat de islam of moslims de Nederlandse wet ondermijnt..

  Dus je kunt totaal niet zeggen dat de islam hier niet hoort omdat de Sharia hier ook niet wordt gehanteerd als bestuur en staats wet.

  Maar kennelijk ben ook jij zo obsessief dat je alleen uit haat spreekt en weigert om de realiteit te zien ..

  1. Fe

   Ik ga niet met je in discussie wat dat is zinloos.

   De islam hoort niet in het vrije westen. Er is geen ruimte in onze vrije democratie voor een totalitaire ideologie. De totalitaire ideologie zal onze vrije democratie misbruiken/gebruiken voor haar gewin.

   Je krijgt dan de belachelijke situatie dat de vluchtingen die gevlucht zijn voor dood en verderf door de islam de islam hier promoten. Gekker moet het niet worden.

   stem sociaal , stem pvv , minder minder minder islam

   Das een mening en daar moet je het maar mee doen

 14. Kleurloze Politiek

  @Fe

  Ten eerste heb Jij niets te willen..
  Ten tweede heb ik hier net zoveel rechten als hier..
  Ten Derde is het de PVV en FvD die gene de wet ondermijnt door de moslims en Donkere huiskleurig onwettig van de maatschappij buiten sluiten..

  Dus ook jou Boreale gedachtes zullen nooit zegen vieren..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.