Eindelijk schot in de zaak: boa's krijgen eindelijk wapenstok!

Eindelijk schot in de zaak: boa's krijgen eindelijk wapenstok!

DutchMen / Shutterstock

De mishandeling van boa's is al jaren een wezenlijk probleem dat telkens de discussie over bewapening weer doet oplaaien. Het meest recente bekende voorval was tijdens Hemelvaartsdag in IJmuiden. En dat bleek de druppel! Grapperhaus houdt niet langer vast aan het argument van het geweldsmonopolie, dat volgens hem bij de politie moest blijven.

Onder bepaalde voorwaarden wordt het nu mogelijk dat burgemeester, politie en justitie boa's in hun gemeente gaan bewapenen. Ze zullen dus voornamelijk met hun wapenstokken te zien zijn bij de 'agressie-hotspots' van Nederland. Grote steden, notoire uitgaansgebieden, bijzondere situaties zoals demonstraties/protesten etc.

En het is maar goed ook. Dit had al veel eerder moeten gebeuren. Ik snap de risico's die eraan verbonden zijn, hoor. Want zo'n gewapende boa heeft ook training nodig en kan ook misbruik maken van z'n nieuwe machtsmiddel. Maar ze vangen de laatste jaren ook wel echt behóórlijke klappen. Dan maar even een wat hoger risico op excessief geweld door boa's, ze kunnen zich straks tenminste fatsoenlijk verdedigen. En als het een keer misgaat heb je het tegenwoordig ook zo op camera staan. Ik hoop dat ze die pepperspray ook als optie krijgen!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties