PVV’er Harm Beertema veegt de vloer aan met racismeroepend Erasmus Universiteit: ‘Wie, wat, waar en hoe?’

Wat laten Deugers zich kennen, de afgelopen dagen. Dag na dag zien we video’s en posts van het linkse Woke volk die totaal doorslaan. Blanken die massaal op de knieën gaan zitten voor de gekleurde medemens en hun “excuses” aanbieden voor a) misdrijven waarvoor zij geheel niet verantwoordelijk zijn en b) (en nog erger) voor hun niet-bestaande ‘witte privilege.’

Dat laatste punt is ontzettend belangrijk. Blanken worden gedwongen om hun excuses aan te bieden voor hun huidskleur. “Ik ben wit, en dus heb ik privilege, en dat spijt me vreselijk!” Dat is letterlijk wat er van blanken geëist wordt door de extreemlinkse woke-meute.

Het is afgrijselijk en ronduit racistisch.

En het ergste? Niet alleen ANTIFA- en woke-gekkies doen hieraan mee, maar de elites ook. Sterker nog, het zijn de elites die dit nu al járen pushen, en die hele horden jongeren geïndoctrineerd hebben met hun hatelijke ideologie.

Voor bewijs, zie deze tweet van de Erasmus Universiteit waarin gesteld wordt dat er institutioneel racisme is in onze samenleving, in onze politie, en zelfs in de gezondheidszorg én het onderwijs. Say what?

PVV-Kamerlid Harm Beertema reageert terecht geïrriteerd op de belachelijke tweet van de universiteit:

Inderdaad, namen en rangnummers graag. En snel een beetje.

Natuurlijk kunnen ze die niet geven. Het gaat namelijk niet om specifieke voorbeelden van echt racisme, maar van niet-bestaand “institutioneel racisme.” Waarom hameren de linkse elites én meutes daar steeds op, vraagt u?

Oh, dat is simpel. Ze willen het systeem en de cultuur zoals we die nu hebben vernietigen. Daarom roepen ze de hele tijd dat “het systeem” en de maatschappij zélf door en door verrot zijn. Ze willen gewone mensen daarvan overtuigen, zodat ze vervolgens het fundament van de Nederlandse samenleving op zijn kop kunnen zetten. Alles wat Nederlands is moet kapot worden gemaakt. Individuele vrijheid wordt afgeschaft. Er moet een anarchistisch-communistische nieuwe samenleving komen.

Dát is het grote doel dat deze malloten nastreven — en dat is waarom ze zo ongelooflijk gevaarlijk zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. AnnetKlaver

  ‘Ze willen het systeem en de cultuur zoals we die nu hebben vernietigen.’

  Schitterend, lijkt wel een citaat uit het werk van Baudet.
  Ja, dat is de man die fan is van de neo-nazie en holocaust ontkenner, de ouwe Le Pen.

  1. Peetjoh

   Le Penn is geen neo nazi. Nazi staat voor nationaal socialist. Als rechtse mensen iets niet zijn is het wel socialistisch. Al die brullers voor blackmatter zijn dus socialisten dus de nazi,’s. En dat kan je ook goed zien ze tolereren geen andere mening zoals Adolf deed. In Amerika noemen we de socialisten democraten. Dat slaat nergens op want democratie betekent de meeste stemmen gelden en de minderheid doet er niet toe. En we zien dat ze niet kunnen accepteren dat de grotere groep wint dus ze zijn niet democratisch. Een totale hoax die democratie ook in Nederland want we moeten zeggen de grootste 3 gaan regeren en niet de splinters met 4 zetels.

 2. Marija

  Kennelijk moeten alle goede dingen, die in ettelijke jaren zijn opgebouwd door onze ouders en grootouders, als stront van tafel worden geveegd.
  De verantwoordelijken daarvoor zijn een stel zieke geesten met een achterban van verwende kindjes, dienog nooit iets hebben meegemaakt waardoor ze weer helder kunnen denken.
  Nee ROTZOOI TRAPPEN is waar alles om draait.
  Ook dit is of wordt TUIG.

  1. Dirk Derksen

   “De verantwoordelijken daarvoor zijn een stel zieke geesten met een achterban van verwende kindjes”

   De verantwoordelijken zijn degenen die ze hebben opgevoed. Mijn advies; eenieder die denkt dat de zwarte culturen zo geweldig bij Nederland horen, een jaar in het land van herkomst van de desbetreffende cultuur gaan wonen. Ongetwijfeld zal het merendeel na deze ervaring er een totaal andere denkwijze aan overhouden en de westerse blanke cultuur wat meer respecteren.

  2. Vera Camlet

   Lag er bij u vroeger stront op tafel ? Niet zo overdrijven ! @Marija

   1. Start

    Maris Wilhelmina Vera Coppoolse?

   2. Dirk Derksen

    Marija houdt niet van stront, daar komen Vera vliegjes op af.

 3. Maris Coppoolse

  Beertema is van de PVV.

  1. Blitzkrieg

   Maris Coppoolse : Je opmerkingsgeest is werkelijk fenomenaal, grote meid.

 4. Maris Coppoolse

  “Blanken die massaal op de knieën gaan zitten voor de gekleurde medemens en hun “excuses” aanbieden voor a) misdrijven waarvoor zij geheel niet verantwoordelijk zijn en b) (en nog erger) voor hun niet-bestaande ‘witte privilege.’”

  Beter kan het probleem niet worden samengevat.

  1. Blitzkrieg

   Maris Coppoolse, beter kan het probleem niet worden samengevat.

   1. Maris Coppoolse

    Vroeger maakte Blitzkrieg nog wel eens zinnige inhoudelijke opmerkingen.

    1. Blitzkrieg

     Maris Coppoolse : Inhoud? Ik heb het geprobeerd, maar moet net als je ouders tot de conclusie dat dat helaas een gepasseerd station is; goede verzorging lijkt me de beste optie.

     1. Gerda2

      Blitzkrieg
      goede verzorging lijkt me de beste optie…..

      Daar gaan we het niet mee redden.
      Nu ons wordt aangeraden vakantie in eigen land door te brengen stel ik een zeilkamp voor meneer Alfred voor.
      Lekker uitwaaien, gezonde lucht inademen en vooral de handjes uit de mouwen steken. Zal hem goed doen.

     2. Maris Coppoolse

      Het is in je te prijzen dat je het probeerde. Mogelijk kun je beter een andere hobby zoeken, figuurzagen ofzo.

     3. Blitzkrieg

      Gerda2 :
      Quote : “Lekker uitwaaien, gezonde lucht inademen en vooral de handjes uit de mouwen steken. Zal hem goed doen.”
      Zal met de dokter overleggen welke basale hersenfuncties nog intact zijn, ik beloof je dat we het maximale eruit zullen slepen. Ik vrees dat de handjes uit de mouwen steken niet zal lukken, maar wie weet met dwangbuis op het voordek.

     4. Blitzkrieg

      Maris Coppoolse
      Quote : “Het is in je te prijzen dat je het probeerde. Mogelijk kun je beter een andere hobby zoeken, figuurzagen ofzo.”
      Figuurzagen is pas veel later onderdeel van het programma, ik zal het opschrijven voor later. Kijk… uitzicht op de toekomst, nou voel je je waarschijnlijk gelijk een stuk beter.

     5. Gerda2

      Blitzkrieg
      Geef even aan meneer Albert door dat ik al aan modelbouw doe en met ontzettend veel plezier.
      Ik ga maar weer over op het negeren van meneer Albert.
      Hij haalt veel te veel plezier uit de reacties.
      Mijn nederlands laat hier en daar wel te wensen over, maar de boodschap lijkt me wel duidelijk ook voor meneer Albert.

     6. Blitzkrieg

      Gerda2 : Als het moet kan ik de hele dag stekelige opmerkingen maken, helaas is dat hetgeen wat sommige mensen schijnen te willen. Voor nu zal ik even stoppen. Ben zelf niet zo’n modelbouwer, al heb ik vroeger met hulp nog weleens een op afstand bestuurd vliegtuigje gemaakt. De benzine motor bleek achteraf te sterk waardoor het ding na een korte vlucht en draaiend om zijn eigen as loodrecht naar beneden ging. Dat was zoals je snapt het einde van het vliegtuigje en van mijn modelbouw carriere, wat voor modellen maak je?

     7. Gerda2

      Blitzkrieg
      Modelbouw was maar een geintje hoor, maar het kan volgens mij heel leuk zijn.

     8. Blitzkrieg

      Gerda2 :
      Quote : “Modelbouw was maar een geintje hoor, maar het kan volgens mij heel leuk zijn.”
      Oh zeker, ik heb er echter het geduld niet voor; ben niet van het priegel werk.

    2. evil knievel

     Heb jij-wat dat betreft-helemaal nooit gedaan,8erlijke Hippie! de eerste zinnige bijdrage uit jouw vocabulaire zal r btw ook nooit komen!
     (Net als al je matties hier!)
     Onmogelijk,als je in n lsd trip bent blijven hangen!

     1. Maris Coppoolse

      Met jouw vocabulaire zit het wel goed, evil?

 5. Heras

  Ja, en de aanstichters; de VN maar lachen.
  Al dit soort onzin komt daar vandaan. Ontwrichten van de democratie.
  We moeten onder de knoet, net zolang totdat zij regeren. En onze zwakke leiders? doen gewoon mee. De media ondersteunt hen.

  Als je op de man vraagt, wanneer ze in nederland onderdrukt worden, kunnen “de bepjes en de leipers” niets zeggen.
  Betere vraag is; hoeveel geld krijgen jullie voor deze demonstratie???

 6. Ned

  Stuur die mensen naar Zuid-Afrika en we zullen zien of ze na een tijdje de Nederlandse cultuur nog steeds vervloeken. Jeetje, gelukkig is de uni van Utrecht (nog) niet zo gek.

 7. Duckday

  Dit kabinet is de grootste schuldige aan deze elende .Dit land is volkomen stuurloos Rutte moet snel aftreden hij is de aanstichter van de elende roept op kinderen op te staan tegen hun leraren en ga zo maar door.Heeft hij de andere films gezien uit de USA kijk eens hierna .de angst slaat je keel dicht Ook de media is schuldig ze geven de waarheid niet door .Dit kabinet is volledig onbekwaam De minister van justitie durft geen enkele verantwoording te nemen en kijkt de andere kant op. Leugens bedrog hoogmoed en waanzin.Eigen ik eerst de politiek is te veel met zich zelf bezig.
  Stem PVV of FvD daarna snel uit de EU en EURO.Terug naar de EEG.

 8. Vera Camlet

  De Erasmus Universiteit zal denkelijk wel zwaar onder de indruk zijn van Harm Beertema. Aan het begin van het nieuwe universiteitsjaar zal daar ongetwijfeld goede aandacht aan gegeven worden.

 9. LifeBuddy

  Die ANTIFA en KOZP krijgen op de propaganda zenders ook nog een ultra sLinks podium. Die propaganda zenders moedigen geweld alleen maar aan.
  Als de Terroristen gaan rellen, lopen ze allemaal zo stoned als een Garnaal rond. En de ultra sLinkse gaan nog knielen ook. Het wordt Nu toch wel hoog tijd voor Geertje Wilders en een Eerlijke samenleving!

 10. Theo345

  Een prima analyse, Michael.
  Ik heb er niets aan toe te voegen.

 11. rexm

  We zien de zelfde trend optreden in Europa als jaren geleden de protesten tegen zuid-Afrika, wat hebben ze er van gemaakt, niets dus, een zooitje.
  We mochten geen zuid-Afrikaanse wijn meer drinken, nog meer van die flauwe kul, de druivenplukkers in SA hadden geen werk meer, dan ben je goed bezig, stelletje onbenullen.
  Zou zeggen als iemand het niet bevalt in Nederland, vertrek dan met de eerste en beste kamelen of ossen karavaan.

 12. jhak

  Is allemaal jaloersheid van de zwarten. Ze willen ook zo graag Blank/wit zijn, maar het enige wat wit is bij een zwarte is zijn oogwit en tanden en sperma.

  1. Gerda2

   Houd is op met die flauwekul.

 13. Vrijedenkert

  Racisme in onderwijs en gezondheidszorg en door overheid wil ik wel iets over zeggen…

  Ik heb in een dorp gewoond met een groot asielzoekers en uitzetcentrum, bij bezoek aan de huisarts met een grote praktijk moest je dan altijd wachten in de wachtkamer waar altijd standaard meer dan 10 patienten zaten te wachten.
  Vaak kwamen daar ook asielzoekers met huilende kinderen op spreekuur, de assistente zij dat ze dan op hun beurt moesten wachten maar daar namen ze geen genoegen mee en gingen dan standaard schreeuwen, eisen, huilen en opspelen en slachtoffer spelen en de assistente ging dan overleggen met de dienstdoende huisarts en uiteraard kwam huisarts naar de wachtruimte en asielzoeker met kind werden dan direct te helpen…

  Ik ben vaak op ziekenhuisbezoek geweest, vaak liggen daar ook patienten met migratie of Moslim-achtergrond, met bezoekuur mogen vaak maar 2 bezoekers aanwezig zijn bij patient maar bij mensen met migratie of Moslimachtergrond zijn vaak gehele familie’s met veel vrienden luidruchtig aanwezig en pakken zelfs stoelen erbij van andere patienten van wie bezoekers dan moeten staan. Uiteraard wordt hier nooit tegen opgetreden door betreffende instelling…

  Vroeger zag je nooit gebedsruimten in instellingen, scholen of bedrijven behalve ziekenhuizen of andere waar patienten woonden of moesten overnachten.
  Na de grote toestroom van religieuze migranten en vluchtelingen zijn scholen, bedrijven en instellingen verplicht om gebedsruimten beschikbaar te stellen en in te richten voor werknemers, bezoekers, klanten of patienten die vervolgens voornamelijk door Moslims voor zichzelf worden geclaimd waarbij men andere geloofsstromingen buiten de duer proberen te houden met als gevolg dat bedrijven, scholen en instellingen voor andere geloofsstromingen verplicht een tweede gebedsruimte moeten inrichten…

  Vroeger had je al patient in de zorg niks te eisen, je werd behandeld of verzorgt door man of vrouw die op dat moment beschikbaar was!
  Met de komst van de Islam wordt door Moslim-patient vaak of een man of een vrouw geeist voor behandeling of verzorging om religeuze redenen, uiteraard wordt er alles aan gedaan om hier aan voldaan! Als autochtoon moet je niet zeuren…

  Ook de overheid discrimineert, als Moslima mag je met hoofddoek op pasfoto voor rijbewijs, id of paspoort! Als ongelovige hoef je niet met hoofddeksel aankomen want dat wordt afgewezen…

  1. Gerda2

   Vrijedenkert
   Racisme in onderwijs en gezondheidszorg en door overheid wil ik wel iets over zeggen…

   Het is begonnen bij onze overheid die telkens weer uitzonderingen maakte. Al decennia lang is dit aan de gang. Dat is zo langzamerhand ingesleten geraakt bij velen. Zo’n huisarts (als in je verhaal) is als de dood om iets te zeggen. Als hij niet uitkijkt krijgt hij zelf nog de “zwarte Piet” toegespeeld.
   Zouden we eens gewoon de wet toepassen en voor iedereen dezelfde regels handhaven, dan zou alles veel beter lopen.

   1. Vrijedenkert

    Discriminatie is mischien niet het goede woord, noem mijn schrijfsels ongelijke behandeling! Komt op hetzelfde neer…

    Positieve discriminatie.
    Bepaalde voordelen die sommige groeperingen hebben.
    Met religieuze achtergrond wel met hoofdbedekking op pasfoto op id.
    Ook dit is gewoon fout.

    Natuurlijk komt er ook racisme voor op huidskleur en afkomst in dit land en ook dat is verwerpelijk.

    1. Gerda2

     Vrijedenkert
     Dat is inderdaad zo’n voorbeeld, met hoofddoek op de foto.
     Ik vind ook dat dat niet kan.
     Voor iedereen dezelfde regels.

  2. Dirk Derksen

   “Ook de overheid discrimineert, als Moslima mag je met hoofddoek op pasfoto voor rijbewijs, id of paspoort! Als ongelovige hoef je niet met hoofddeksel aankomen want dat wordt afgewezen…“

   Klopt, ik heb het tevergeefs geprobeerd. Met een vergiet op mijn hoofd namens het almachtige spaghettimonster, mocht niet. Discriminatie ten top.

 14. Fe

  prutte stond openlijk te wauwelen over racisme in Nederland in zijn laatste toespraak , wie is de huidige politiek leider van Nederland ?

  Wat een hypocriete schertsvertoning. Ik ben benieuwd wat deze ass-hole vindt van de uitspraak “allochtonen en statushouders genieten de voorkeur “

 15. Response

  En nu maar wachten op namen en rugnummers, dat kan wel eens heeeeel lang duren.

 16. AlBundy

  Ja, het is tijd om met bewijs te komen van dit onrecht en dan bedoelen we niet met de goedkope “kijk om je heen”-reactie. Geef de overtreding aan en wie dat heeft gedaan en toon de aangifte aan die is gedaan. Dat schijnen de meesten te vergeten, dat als je gediscrimineerd wordt, je gewoon aangifte kan doen. Dus kom maar met de voorbeelden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.