Rotterdam Pride krabbelt terug, ‘AllLivesMatter’ staan ze toch niet achter. ‘Het plaatsen van AllLivesMatter was kwalijk en not done’

De organisatie Rotterdam Pride krabbelt terug van een gemaakte ‘fout’. Ze hadden onder een post op social media de hashtag All Lives Matter gebruikt. Dit was natuurlijk hartstikke fout volgens enkele schreeuwerds in comments. Na ‘veel’ ophef besloot de organisatie om de hashtag weg te halen en algemene excuses aan te bieden. Toch niet alle levens zijn even belangrijk op dit moment…

Volgens ‘critici’ komt de term ‘All Lives Matter’ uit de hoek van mensen die juist hun ogen sluiten voor racisme. Voor mij komt de term ‘All Lives Matter’ eerder over als een slogan die gebruikt wordt om mensen niet in de ouderwetse hokjes van ‘ras’ of ‘kleur’ te classificeren. Helaas deelt niet iedereen deze mening; voor sommige is het individu ondergeschikt aan de ‘groep’ waar je toevallig bij hoort.

De directeur van Rotterdam Pride bood zijn excuses aan omdat sommige mensen helemaal door het lint gingen toen ze de hashtag zagen. Helaas toont de organisatie weinig ruggengraat en buigen ze voor de druk van activisten.

,,Ondanks de beste intenties en ondanks dat er geen opzettelijk kwaad in het spel was bij het plaatsen van het bericht, beseffen wij ons dat dit kwalijk en ‘not done’ is en dat wij mensen uit onze community hiermee hebben gekwetst.’’

Dat het ‘not done’ is, is alleen de mening van enkele activisten.

,,Rotterdam is een prachtige multiculturele stad met zoveel diversiteit en hiervoor willen wij strijden. We willen strijden voor gelijkheid, tolerantie en liefde. We hebben als doel dat wij er als Rotterdam Pride kunnen zijn voor de queer-community en de mooie initiatieven en instanties hier omheen. Maar ook dat we elkaar kunnen supporten als bondgenoten.’’

Dat supporten als bondgenoten gaat in de toekomst nog flink mis. Het intersectionalisme en het intersectionele gedachtegoed bots uiteindelijk intrinsiek met elkaar. De ene slachtoffer is ‘zieliger’ dan de ander. Alleen is deze maatstaf nogal subjectief; waardoor deze groepen elkaar uiteindelijk de tent uit gaan vechten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

74 reacties

 1. Politiek Profeet

  Rotterdam is een prachtige multiculturele stad…..gvd, het staat er echt!
  Rotterdam is een onleefbare gore vieze stinkstad waar de blanken massaal de exodus herhalen. Wegvluchten van de viesheid, de criminelen, de allochtonen, de islam en het verrotte corrupte stadsbestuur.

 2. CLoVis

  Natuutlijk;

  AllLivesMatter
  dat wil je toch niet?

 3. Maurits Dekker

  Only Black Lives Matter
  Dat is eigenlijk wat ze zeggen.
  Dit betekent dat het leven van blanken hen niets waard is.
  Dit is puur racisme !!!

  1. Maris Coppoolse

   Nee, Maurits, dat zeggen ze niet, dat is wat jij erover verzint.

   1. CLoVis

    @lamlul

    De fantast ben jij;
    met jouw gelul over ‘inclusivititeít.

    Zolang je iedereen maar buitenlsluit
    die een andere mening heeft
    ‘sal alles rech kom’.

   2. Peetjoh

    Dat zeggen ze wel maris en mensen zoals jou sterven het eerst.

    1. Lotje Tik

     Wat is dat nou weer voor stompzinnige opmerking?

   3. evil knievel

    Wat ben jij n zwetskut!🤣
    Manmanman!🙈

 4. Ritter

  De The Wall Street Journal heeft een artikel geschreven over het vermeende anti-zwart politie racisme.
  =================

  De mythe van systemisch politieracisme

  Deze beschuldiging van systemische vooringenomenheid van de politie was onjuist tijdens de Obama-jaren en is dat nog steeds. Hoe ziekelijk de video van de arrestatie van Floyd ook is, het is niet representatief voor de 375 miljoen jaarlijkse contacten die politieagenten hebben met burgers. Een solide hoeveelheid bewijsmateriaal vindt geen structurele vooringenomenheid in het strafrechtsysteem met betrekking tot arrestaties, vervolging of veroordelingen. Misdaad en verdacht gedrag, niet ras, bepalen de meeste politieacties.

  In 2019 schoten politieagenten 1004 mensen dodelijk neer, van wie de meesten gewapend of anderszins gevaarlijk waren. Afro-Amerikanen waren ongeveer een kwart van de mensen die vorig jaar door de politie werden vermoord (235), een verhouding die sinds 2015 stabiel is gebleven. Dat aandeel zwarte slachtoffers is minder dan wat de zwarte misdaadcijfers zouden voorspellen, aangezien schietpartijen door de politie een functie zijn van hoe vaak agenten gewapende en gewelddadige verdachten tegenkomen. In 2018, het laatste jaar waarvoor dergelijke gegevens zijn gepubliceerd, vormden Afro-Amerikanen 53% van de bekende daders van moordzaken in de Verenigde Staten en plegen ongeveer 60% van de overvallen, hoewel ze 13% van de bevolking zijn.

  De politie doodde in 2019 negen ongewapende zwarten en 19 ongewapende blanken, volgens een database van de Washington Post, tegen respectievelijk 38 en 32 in 2015. De post definieert ‘ongewapend’ breed met inbegrip van zaken als verdachte in Newark, NJ , die tijdens een politiejacht een geladen pistool in zijn auto had. In 2018 waren er 7.407 slachtoffers van zwarte moord. Uitgaande van een vergelijkbaar aantal slachtoffers vorig jaar, vertegenwoordigen die negen ongewapende zwarte slachtoffers van schietpartijen van de politie 0,1% van alle Afro-Amerikanen die in 2019 zijn gedood. Een politieagent daarentegen heeft 18½ keer meer kans om te worden gedood door een zwarte man dan door een ongewapende zwarte man wordt gedood door een politieagent.

  […]

  De laatste in een reeks onderzoeken die de claim van systemische vooringenomenheid van de politie ondermijnen, werd in augustus 2019 gepubliceerd in de Proceedings of the National Academy of Sciences. De onderzoekers ontdekten dat hoe vaker agenten gewelddadige verdachten van een bepaalde raciale groep tegenkomen, hoe groter de kans dat een lid van die groep dodelijk wordt neergeschoten door een politieagent. Er is “geen significant bewijs voor een ongelijkmatige antiblack-ongelijkheid in de kans op dodelijk schot door de politie”, concludeerden ze.

  Een analyse van het Ministerie van Justitie van 2015 van de politie van Philadelphia wees uit dat blanke politieagenten minder vaak dan zwarte of Latijns-Amerikaanse agenten neerschoten op ongewapende zwarte verdachten. Onderzoek door Harvard-econoom Roland G. Fryer Jr. vond ook geen bewijs van rassendiscriminatie bij schietpartijen. Bij tegenbewijs wordt geen rekening gehouden met misdaadcijfers en civiel gedrag vóór en tijdens contacten met de politie.

  https://www.wsj.com/articles/the-myth-of-systemic-police-racism-11591119883

 5. Ritter

  De The Wall Street Journal heeft een artikel geschreven over het vermeende anti-zwart politie racisme.

  De mythe van systemisch politieracisme

  Deze beschuldiging van systemische vooringenomenheid van de politie was onjuist tijdens de Obama-jaren en is dat nog steeds. Hoe ziekelijk de video van de arrestatie van Floyd ook is, het is niet representatief voor de 375 miljoen jaarlijkse contacten die politieagenten hebben met burgers. Een solide hoeveelheid bewijsmateriaal vindt geen structurele vooringenomenheid in het strafrechtsysteem met betrekking tot arrestaties, vervolging of veroordelingen. Misdaad en verdacht gedrag, niet ras, bepalen de meeste politieacties.

  In 2019 schoten politieagenten 1004 mensen dodelijk neer, van wie de meesten gewapend of anderszins gevaarlijk waren. Afro-Amerikanen waren ongeveer een kwart van de mensen die vorig jaar door de politie werden vermoord (235), een verhouding die sinds 2015 stabiel is gebleven. Dat aandeel zwarte slachtoffers is minder dan wat de zwarte misdaadcijfers zouden voorspellen, aangezien schietpartijen door de politie een functie zijn van hoe vaak agenten gewapende en gewelddadige verdachten tegenkomen. In 2018, het laatste jaar waarvoor dergelijke gegevens zijn gepubliceerd, vormden Afro-Amerikanen 53% van de bekende daders van moordzaken in de Verenigde Staten en plegen ongeveer 60% van de overvallen, hoewel ze 13% van de bevolking zijn.

  De politie doodde in 2019 negen ongewapende zwarten en 19 ongewapende blanken, volgens een database van de Washington Post, tegen respectievelijk 38 en 32 in 2015. De post definieert ‘ongewapend’ breed met inbegrip van zaken als verdachte in Newark, NJ , die tijdens een politiejacht een geladen pistool in zijn auto had. In 2018 waren er 7.407 slachtoffers van zwarte moord. Uitgaande van een vergelijkbaar aantal slachtoffers vorig jaar, vertegenwoordigen die negen ongewapende zwarte slachtoffers van schietpartijen van de politie 0,1% van alle Afro-Amerikanen die in 2019 zijn gedood. Een politieagent daarentegen heeft 18½ keer meer kans om te worden gedood door een zwarte man dan door een ongewapende zwarte man wordt gedood door een politieagent.

  […]

  De laatste in een reeks onderzoeken die de claim van systemische vooringenomenheid van de politie ondermijnen, werd in augustus 2019 gepubliceerd in de Proceedings of the National Academy of Sciences. De onderzoekers ontdekten dat hoe vaker agenten gewelddadige verdachten van een bepaalde raciale groep tegenkomen, hoe groter de kans dat een lid van die groep dodelijk wordt neergeschoten door een politieagent. Er is “geen significant bewijs voor een ongelijkmatige antiblack-ongelijkheid in de kans op dodelijk schot door de politie”, concludeerden ze.

  Een analyse van het Ministerie van Justitie van 2015 van de politie van Philadelphia wees uit dat blanke politieagenten minder vaak dan zwarte of Latijns-Amerikaanse agenten neerschoten op ongewapende zwarte verdachten. Onderzoek door Harvard-econoom Roland G. Fryer Jr. vond ook geen bewijs van rassendiscriminatie bij schietpartijen. Bij tegenbewijs wordt geen rekening gehouden met misdaadcijfers en civiel gedrag vóór en tijdens contacten met de politie.

  ht*ps://www.wsj.com/articles/the-myth-of-systemic-police-racism-11591119883

  1. Maris Coppoolse

   Ritter begint nu het politiegeweld tegen zwarten in de V.S. botweg te ontkennen.

   De nood is kennelijk hoog opgelopen.

   1. Ritter

    Maris Coppoolse

    Ik baseer mij op feiten die ik hier herhaaldelijk heb gepost. U kunt het artikel lezen. De database van de Wapo geeft dezelfde uitkomsten.

    U baseert zich kennelijk op een mythe. Daarom is discussie met u zinloos. U gelooft wat u wilt geloven.

    1. Maris Coppoolse

     Probeer je held Trump te overtuigen, Ritter, misschien gaat hij dan ook wel geloven dat het structurele politiegeweld een verzinsel is.

     1. Bolland

      @ Maris Ritter heeft gewoon gelijk en in tegenstelling tot u beweert hij niet alleen wat, maar onderbouwt het ook.

      In USA mag je in diverse staten een wapen hebben en dragen en dat maakt het politiewerk iets uitdagender dan hier

      Daarbij was George Floyd een beroepscrimineel die er zelfs niet voor terugdeinsde een zwangere vrouw met een vuurwapen te bedreigen

    2. Rammstein

     Ritter, de waarheid is dodelijk voor charlatans en clowns zoals Maris Coppoolse. Daarom komt hij ook niet met tegenfeiten of tegenargumenten -dat kan hij niet- maar verlegt de aandacht naar afleidende zaken.

     Nooit, nee nooit, zal hij ingaan op wat je zegt en op de overtuigende feiten die ja aandraagt, want dan gaat zijn beperkte en verkokerde wereldbeeld in een keer onderuit.

     Hij verliest. Maar zal het nooit kunnen accepteren.

     1. Maris Coppoolse

      De heer R*mmstein doet al een tijd inhoudelijk niet meer mee. Hij nam plaats op de tribune en roept soms wat en vuurt mensen waar hij het mee eens is aan.

      Jammer, een hoogvlieger in de inhoudelijke discussie is hij niet, maar dit helemaal terugvallen op tr*lgedrag is wel ontluisterend.

    3. Original NL

     Q…U baseert zich kennelijk op een mythe. Daarom is discussie met u zinloos. U gelooft wat u wilt geloven……..
     Precies Ritter…feiten passen niet in het plaatje van onze zweefteef.
     Racisme is in nl geen thema.

   2. kapitein

    MC, in plaats van dom te leuteren zou je is een keer Candice Owen moeten beluisteren, Deze Dame heeft meer gezond verstand als wat je hier aan het spuien bent. De cijfers die genoemd zijn hoor je daar ook langskomen,

  2. Meriadoc Brandebok

   Mevrouw Mac Donald sjoemelt nog al met onderzoeken en rapporten.

   h**ps://medium.com/@bean1dt/heather-mac-donald-and-the-danger-of-academic-laziness-in-a-time-of-national-mourning-4718ec77735f

   1. Beukman

    @Meriadoc
    Heel verhelderend.
    Ritter plaatste typisch genoeg geen link naar het artikel op WSJ. Het artikel eenmaal gevonden bleek het achter een betaalmuur te zitten, waardoor het onmogelijk was om Ritters conclusies te checken.
    Je kunt je nu afvragen of hij het zelf gelezen heeft.

    Uit het stuk van Bean:

    There can only be two conclusions made: she either did not read the studies, assuming they would side with her position, and simply read titles and abstracts, or she purposefully misinformed her readers. Either way, my plea remains the same: if you are reading an article in an opinion piece, or a blog, or anything of the sort, and the author is making claims about a study — regardless of the authors credentials — please take the time to track down the papers and actually read them. Otherwise, like Mac Donald, you are not going to reach the correct conclusion.

    1. Maris Coppoolse

     Ik had hetzelfde probleem, Beukman. Ik betwijfel ook of de bron klopt.

     Ritter heeft überhaupt problemen met zijn bronnen. Hij voert hier FoxNews en Breitbart op als betrouwbare bronnen en beweert net zo makkelijk dat CNN en de Washington Post onbetrouwbaar zijn.

     Hij heeft zich hier vandaag enorm ingespannen om aan te tonen dat het structurele politiegeweld tegen zwarten in de V.S. een linkse hoax zijn. Een verbazingwekkende leugen.

    2. Ritter

     Beukman

     Dit is een link van het artikel: ht*ps://www.wsj.com/articles/the-myth-of-systemic-police-racism-11591119883

     Overigens geeft de databank van de ( zeer linkse Wapo) precies hetzelfde aan.
     ==========

     Tijdens zijn show legde Tucker Carlson de feiten bloot over politiegeweld, het opsplitsen van de cijfers en het geven van de feiten over wat er werkelijk is gebeurd, met name met de enige 10 gevallen uit 2019 waarin ongewapende zwarte Amerikanen werden neergeschoten en gedood door de politie.

     Hij splitst de statistieken over politiegeweld op, die hij kreeg uit een uitgebreide database van de Washington Post-catalogi

     In 2019 waren er in totaal 1.004 gevallen van dood door de politie. Bij 802 van die incidenten werd het ras van de politieagent en de verdachte benoemd.. 371 waren wit. 236 waren zwart. De overgrote meerderheid van al deze gedode verdachten waren gewapend.

     Er deden zich slechts 10 incidenten voor waarbij zwarte verdachten ongewapend waren toen ze werden gedood, negen mannen en één vrouw. Tucker splitst elk van deze zaken een voor een op en laat zien dat ze bijna allemaal gerechtvaardigd waren.

     Tucker wijst er ook op dat 2019 het veiligste jaar was voor zwarte verdachten in hechtenis sinds de Post begon met het bijhouden van hun database, die sinds 2015 steil daalde.

     Maar nog opvallender is het aantal politieagenten dat vorig jaar werd gedood, 48 politieagenten die werden gedood tijdens het uitoefenen van hun beroep.

     ht*ps://www.youtube.com/watch?v=1qwif8PF1EI&feature=emb_title

     1. Beukman

      @Ritter
      En hier is de link naar een artikel van iemand die jouw artikel (dat ik niet kan lezen omdat het achter een betaalmuur zit; jij wel?) fileert. Zijn bevindingen worden al samengevat in de kop: Academic laziness”.

      Ik citeer twee stukken, maar je kan de rest zelf wel lezen:

      The first is a paper by David J. Johnson (et al): 𝘖𝘧𝘧𝘪𝘤𝘦𝘳 𝘤𝘩𝘢𝘳𝘢𝘤𝘵𝘦𝘳𝘪𝘴𝘵𝘪𝘤𝘴 𝘢𝘯𝘥 𝘳𝘢𝘤𝘪𝘢𝘭 𝘥𝘪𝘴𝘱𝘢𝘳𝘪𝘵𝘪𝘦𝘴 𝘪𝘯 𝘧𝘢𝘵𝘢𝘭 𝘰𝘧𝘧𝘪𝘤𝘦𝘳-𝘪𝘯𝘷𝘰𝘭𝘷𝘦𝘥 𝘴𝘩𝘰𝘰𝘵𝘪𝘯𝘨𝘴. Mac Donald quotes the synopsis of the paper as saying there is “no significant evidence of antiblack disparity in the likelihood of being fatally shot by police.” The paper does indeed say this, but if she had read through the complete text of the paper, she would have had a greater understanding of the actual statistics. Johnson actually writes in the same study “Examination of National Violent Death Reporting System data shows racial differences across types of fatal shootings. Black civilians fatally shot by police (relative to White civilians) are more likely to be unarmed and less likely to pose an immediate threat to officers. In contrast, White civilians (relative to Black civilians) are nearly three times more likely to be fatally shot by police when the incident is related to mental-health concerns and are seven times more likely to commit “suicide by cop.” These are incidents where a civilian threatens a police officer for the purpose of ending their life and reflect higher rates of suicide overall among Whites relative to Black and Hispanic civilians.”

      There can only be two conclusions made: she either did not read the studies, assuming they would side with her position, and simply read titles and abstracts, or she purposefully misinformed her readers. Either way, my plea remains the same: if you are reading an article in an opinion piece, or a blog, or anything of the sort, and the author is making claims about a study — regardless of the authors credentials — please take the time to track down the papers and actually read them. Otherwise, like Mac Donald, you are not going to reach the correct conclusion.

     2. Maris Coppoolse

      Dank, Beukman, ik kon niet bij de tekst komen.

      Ik denk dat we van Ritter niet meer zullen horen.

     3. Fe

      misselijke linkse adepten misbruiken zelfs de doden om hun hobby voort te zetten.

      trieste figuren , een negroïde slachtoffer misbruiken om hun blanke superioriteit te profileren als deugmenschen.

      Ze schamen zich werkelijk nergens. De blanke slachtoffers van hetzelfde politiegeweld mogen doodvallen van de adepten. Walgelijk volk die deugmenschen

 6. Ritter

  Tot nu toe wijs het incident met Floyd niet op racisme. Daar is tot nu toe geen motief voor gevonden. Wel op hardhandig politie optreden.

  Daarom is een anti-racisme demonstratie in verband met het Floyd incident gebaseerd op een leugen en niet op de feiten.

  1. Sleipnir

   Geweldig Ritter hoe je die zakkenwasser met de feiten om de oren slaat.

  2. Maris Coppoolse

   Zelfs je held Trump ziet het als racistisch geweld tegen zwarten, Ritter. Het komt nog wat lastig zijn strot uit maar zelfs deze clown kan het niet ontkennen.

   1. Maris Coppoolse

    Ook op FoxNews noemen ze het monster bij de naam, Ritter.

    ht*ps://www.foxnews.com/opinion/george-floyd-systematic-racism-jack-brewer

    1. Meriadoc Brandebok

     @Maris

     Als zoveel Amerikanen het racistische probleem blijven ontkennen vrees ik dat er op den duur een burgeroorlog plaatsvindt in the VS. Dit kan niet lang meer goed gaan.

     1. Rammstein

      En het hulpje van Maris springt in de houding. Het wachten is op Beukman.

     2. Blitzkrieg

      Rammstein :
      Quote : “En het hulpje van Maris springt in de houding. Het wachten is op Beukman.”
      Zo gepiept moet hij alleen een comboxje veranderen.

     3. evil knievel

      Laten we t hopen brandecock,laten we t hopen,want weet je nog wat pRutte zei over t feit dat wij met meer zijn!😘
      Laat die burgeroorlog maar komen!😜

     4. Beukman

      Het is altijd zo fijn om te weten dat mijn vriend @Rammstein me mist.

    2. Ritter

     Maris Coppoolse

     Dat was iemand die werd geïnterviewd op Foxnews en in de mythe van systemisch politieracisme” geloofd.

     Maar nogmaals zoals de feiten laten zien is daarvan geen enkel bewijs.

     ht*ps://www.wsj.com/articles/the-myth-of-systemic-police-racism-11591119883

     1. Maris Coppoolse

      Wat gek dat Fox News die man dan zonder commentaar en met kennelijke instemming aan het woord laat, Ritter.

     2. Meriadoc Brandebok

      h**ps://www.washingtonpost.com/news/opinions/wp/2018/09/18/theres-overwhelming-evidence-that-the-criminal-justice-system-is-racist-heres-the-proof/

     3. Maris Coppoolse

      Ritter gaat nu uitleggen dat de Washington Post niet een serieuze bron is, Meriadoc.

      🙂

     4. Meriadoc Brandebok

      Dit artikel van de Washington Post is qua onderzoek en statistiek veelzijdiger.

     5. Ritter

      @Maris Coppoolse

      Feiten uit de database van de Washington Post

      Tijdens zijn show legde Tucker Carlson de feiten bloot over politiegeweld, het opsplitsen van de cijfers en het geven van de feiten over wat er werkelijk is gebeurd, met name met de enige 10 gevallen uit 2019 waarin ongewapende zwarte Amerikanen werden neergeschoten en gedood door de politie.

      Hij splitst de statistieken over politiegeweld op, die hij kreeg uit een uitgebreide database van de Washington Post-catalogi

      In 2019 waren er in totaal 1.004 gevallen van dood door de politie. Bij 802 van die incidenten werd het ras van de politieagent en de verdachte benoemd.. 371 waren wit. 236 waren zwart. De overgrote meerderheid van al deze gedode verdachten waren gewapend.

      Er deden zich slechts 10 incidenten voor waarbij zwarte verdachten ongewapend waren toen ze werden gedood, negen mannen en één vrouw. Tucker splitst elk van deze zaken een voor een op en laat zien dat ze bijna allemaal gerechtvaardigd waren.

      Tucker wijst er ook op dat 2019 het veiligste jaar was voor zwarte verdachten in hechtenis sinds de Post begon met het bijhouden van hun database, die sinds 2015 steil daalde.

      Maar nog opvallender is het aantal politieagenten dat vorig jaar werd gedood, 48 politieagenten die werden gedood tijdens het uitoefenen van hun beroep.

      ht*ps://www.youtube.com/watch?v=1qwif8PF1EI&feature=emb_title

     6. Blitzkrieg

      Maris Coppoolse :
      Quote : “Ritter gaat nu uitleggen dat de Washington Post niet een serieuze bron is, Meriadoc.”
      En nu gaat Maris Coppoolse verontschuldigen aanbieden aan Ritter omdat hij toch gelijk had en zij een beetje naar deed.

     7. Rammstein

      (Copy/paste):

      “Al sinds mensenheugenis worden zwarte Amerikanen door de politie regelmatig verwond of doodgeschoten. Maar dit overkomt niet alleen zwarte mensen. Tussen 2013 en 2018 zijn er in Amerika in totaal 7.666 mensen door de politie vermoord waarvan het overgrote deel NIET zwart is.

      Waar altijd op wordt gehamerd is het feit dat hoewel zwarten slechts 13 procent van de bevolking vormen, zij 2,5 keer meer kans hebben door de politie te worden vermoord dan blanken. Dat klopt, maar wat er dan niet bij wordt vermeld is dat hoewel zij slechts 13 procent van de bevolking vormen er in de periode 1980 tot 2008 in 52,5 procent van alle gepleegde moorden in Amerika sprake was van een zwarte dader. Ook blijkt uit cijfers dat van alle Amerikanen die worden gearresteerd voor een incident waar wapens bij zijn betrokken dit voor de overgrote meerderheid zwarte Amerikanen betreft. Berovingen van blanke Amerikanen door zwarte inwoners komt 12 keer vaker voor dan andersom.

      Kortom, verreweg de meeste zware en aan wapens gerelateerde misdaden komen voor onder de zwarte bevolking en dus komen zij dientengevolge ook veel vaker in aanraking met de politie en hebben daardoor verhoudingsgewijs ook meer kans om door die politie vermoord te worden.

      Feit is dat in absolute aantallen het overgrote deel van dodelijke slachtoffers van politiegeweld NIET zwart is. Het politiekorps bestaat voor het overgrote deel uit psychopaten die geen rassenonderscheid maken in het uitvoeren van hun praktijken. Zij vermoorden net zo gemakkelijk een Hispanic, als een zwarte of een blanke.

      Als er dan ook een opstand ontstaat na de dood van George Floyd zou je verwachten dat dit zou gaan over de manier waarop de politie optreedt tegen Amerikanen in het algemeen, want alle mogelijke soorten mensen worden door de Amerikaanse politie vermoord. Maar, dat is niet het geval, want het gaat alleen om zwarte Amerikanen. De blanke, of beter gezegd, de niet zwarte doden tellen klaarblijkelijk niet mee, want die zijn niet belangrijk, hoewel ze 76 procent van de dodelijke slachtoffers van politiegeweld vormen.

      In plaats van protesten tegen het optreden van de politie tegenover alle burgers, kregen we plotsklaps te maken met wereldwijde protesten tegen racisme.”

     8. Meriadoc Brandebok

      O kijk, 2019 was iets beter dan 2015.

      Hebben de Afro-Amerikanen even geluk.

     9. combat le pelicule

      h**ps://www.ongehoordnederland.nl/de-zaag-arnold-zaagt-de-week-doormidden-14/

      Even vanaf 1 minuut en 9 seconden kijken, kunnen we zien hoe lief de donker gekleurde bevolking eigenlijk is…

     10. Meriadoc Brandebok

      “Kortom, verreweg de meeste zware en aan wapens gerelateerde misdaden komen voor onder de zwarte bevolking en dus komen zij dientengevolge ook veel vaker in aanraking met de politie en hebben daardoor verhoudingsgewijs ook meer kans om door die politie vermoord te worden.”

      Nee, dat zwarten meer kans hebben om door de politie te worden omgelegd komt dus door de evident racistische sfeer onder politiekorpsen. In het onderhavige artikel van de Washington Post zijn tal van onderzoeken aan te treffen die dat onderbouwen.

      Het wordt onderhand bizar dat men op rechts racisme probeert te ontkennen.

     11. Start

      Het voeren van een zuiger is kansloos, je doet hem er alleen maar een plezier mee.

     12. Rammstein

      Meriadoc gaat zich te buiten aan platte leugens: de dorre cijfers wijzen uit dat van alle door de politie vermoordde mensen slechts EEN KWART zwart is.

      De zwarte bevolking loopt dus helemaal niet meer kans om omgelegd te worden door de USA politie, want DRIEKWART van de door de politie gedode mensen IS NIET ZWART. Ondanks het feitelijke en aantoonbare cijfer dat zwarten meer dan de helft van alle gewapende misdaden voor hun rekening nemen.

      De racismekaart in de Floyd-kwestie is een flagrante, smerige leugen waar deugend links met open ogen in trapt.

     13. Meriadoc Brandebok

      @Rammstein

      De droge cijfers wijzen er nu juist wel op dat Afro-Amerikanen eem grotere kans hebben om het slachtoffer te wordenva n dodelijk politiegeweld. Het is zelfs twee keer zo waarschijnlijk dat een ongewapende zwarte wordt doodgeschoten door de politie. Daarnaast is er nog discriminatie en etnische profilering op tal van andere gebieden, zoals je in het artikel van de Washington Post aantreft. Juryselectie, veroordeling, schorsing, etc etc.

      De cijfers van JD Reports zijn misleidend: het aantal moorden van 1980 tot 2008. Dat is echt geen goede graadmeter om te zeggen: daarom maken zwarten meer kans te worden doodgeschoten.

      Waarom ontkent rechts racisme?

     14. Start

      Zo glad als een paling in een emmer snot, kent u die uitdrukking? Was het maar iedere dag zondag op DDS.

     15. Maris Coppoolse

      Meriadoc, je analyse is juist.
      JDReport is ook een zeer onbetrouwbare bron.

      ht*ps://sites.google.com/site/dehoaxwijzer/valse-nieuwssites

     16. Meriadoc Brandebok

      Dank voor de link, Maris, inderdaad, notoir onbetrouwbaar.

   2. Ritter

    Maris Coppoolse

    Op individueel niveau zal discriminatie zeker voorkomen. Zowel bij zwarten als bij blanken of Aziaten enzovoorts. En daar heeft Trump herhaaldelijk van gezegd dat dat aangepakt moet worden.

    Maar van “systemisch politieracisme” (zoals gepromoot door o.a. BLM) blijkt volgens de feiten geen sprake te zijn.

   3. CLoVis

    @lamlul

    Waar is het bewijs
    dat je altijd van anderen eist?

  3. Beukman

   @Ritter
   Van een los geval kan inderdaad nooit worden aangetoond dat racisme de achtergrond was. Het zijn alle gevallen bij elkaar die laten zien dat er sprake is van structureel racisme. Niet alleen in Minneapolis, maar in de hele VS.

   Floyd was de druppel. De druppel die demonstraties heeft getriggerd.

   1. Ritter

    Beukman

    Even wat feiten.
    ============

    De mythe van systemisch politieracisme

    Deze beschuldiging van systemische vooringenomenheid van de politie was onjuist tijdens de Obama-jaren en is dat nog steeds. Hoe ziekelijk de video van de arrestatie van Floyd ook is, het is niet representatief voor de 375 miljoen jaarlijkse contacten die politieagenten hebben met burgers. Een solide hoeveelheid bewijsmateriaal vindt geen structurele vooringenomenheid in het strafrechtsysteem met betrekking tot arrestaties, vervolging of veroordelingen. Misdaad en verdacht gedrag, niet ras, bepalen de meeste politieacties.

    In 2019 schoten politieagenten 1004 mensen dodelijk neer, van wie de meesten gewapend of anderszins gevaarlijk waren. Afro-Amerikanen waren ongeveer een kwart van de mensen die vorig jaar door de politie werden vermoord (235), een verhouding die sinds 2015 stabiel is gebleven. Dat aandeel zwarte slachtoffers is minder dan wat de zwarte misdaadcijfers zouden voorspellen, aangezien schietpartijen door de politie een functie zijn van hoe vaak agenten gewapende en gewelddadige verdachten tegenkomen. In 2018, het laatste jaar waarvoor dergelijke gegevens zijn gepubliceerd, vormden Afro-Amerikanen 53% van de bekende daders van moordzaken in de Verenigde Staten en plegen ongeveer 60% van de overvallen, hoewel ze 13% van de bevolking zijn.

    De politie doodde in 2019 negen ongewapende zwarten en 19 ongewapende blanken, volgens een database van de Washington Post, tegen respectievelijk 38 en 32 in 2015. De post definieert ‘ongewapend’ breed met inbegrip van zaken als verdachte in Newark, NJ , die tijdens een politiejacht een geladen pistool in zijn auto had. In 2018 waren er 7.407 slachtoffers van zwarte moord. Uitgaande van een vergelijkbaar aantal slachtoffers vorig jaar, vertegenwoordigen die negen ongewapende zwarte slachtoffers van schietpartijen van de politie 0,1% van alle Afro-Amerikanen die in 2019 zijn gedood. Een politieagent daarentegen heeft 18½ keer meer kans om te worden gedood door een zwarte man dan door een ongewapende zwarte man wordt gedood door een politieagent.

    […]

    De laatste in een reeks onderzoeken die de claim van systemische vooringenomenheid van de politie ondermijnen, werd in augustus 2019 gepubliceerd in de Proceedings of the National Academy of Sciences. De onderzoekers ontdekten dat hoe vaker agenten gewelddadige verdachten van een bepaalde raciale groep tegenkomen, hoe groter de kans dat een lid van die groep dodelijk wordt neergeschoten door een politieagent. Er is “geen significant bewijs voor een ongelijkmatige antiblack-ongelijkheid in de kans op dodelijk schot door de politie”, concludeerden ze.

    Een analyse van het Ministerie van Justitie van 2015 van de politie van Philadelphia wees uit dat blanke politieagenten minder vaak dan zwarte of Latijns-Amerikaanse agenten neerschoten op ongewapende zwarte verdachten. Onderzoek door Harvard-econoom Roland G. Fryer Jr. vond ook geen bewijs van rassendiscriminatie bij schietpartijen. Bij tegenbewijs wordt geen rekening gehouden met misdaadcijfers en civiel gedrag vóór en tijdens contacten met de politie.

    ht*ps://www.wsj.com/articles/the-myth-of-systemic-police-racism-11591119883

   2. Henk Albarda

    Het negeren van de waarheid levert uitsluitend op dat je eigen kop dieper in het linkse drijfzand gaat, racist Beukman.

 7. Peetjoh

  Laten we eerlijk zijn er zijn in Nederland zo’n 20.000 mensen aan het demonstreren gegaan. Op de 17 miljoen. Waarom luisteren we naar die paar zielepieten. 16,9 miljoen Nederlanders interesseert het niet. In een echte democratie luisteren we dus niet naar zo’n minderheid.

  1. Dirk Derksen

   “In een echte democratie luisteren we dus niet naar zo’n minderheid”

   Juist in een echte democratie.
   Links schreeuwt, gilt, krijst en gebruikt geweld. En het ‘fatsoenlijke’ midden gaat hierin mee.
   Totdat rechts dit doet, dan is het populisme, fobie, fascisme, discriminatie en rasisme. Het westen is verrot.

   1. Dirk Derksen

    Racisme, voor onze taalnazi.

 8. fusilier

  Zonder de witte mens krijgen ze hongersnood,en slachten ze elkaar af. En niemand zal dat veranderen. Ook al zetten zij de hele wereld op zijn kop.

  1. Blitzkrieg

   blank

  2. Original NL

   Kwam net nog een spotje voorbij met hongerige negerkindjes of u even uw portmonnee wil trekken…deze kindjes kunt u over enige jaren als illegalen ook weer op de dam verwachten…om u als racist neer te zetten.
   No thanks!

 9. CLoVis

   
  Ach,

  als racisme niet meer aanslaat
  verzinnen ze wel iets als ‘arbeidsongeschiktheid’

  ‘werkt’ goed
  nietwaar, @lamllul

 10. combat le pelicule

  All lives matters bij een gay parade is inappropriate natuurlijk

 11. combat le pelicule

  Oei dat is voor diegene die het bewust vermoorden van weerloze baby’s propageren natuurlijk lastig….

 12. Fe

  tja wie dit incident gekaapt heeft en schromelijk misbruik maken van een dode is zo zichtbaar dat zelfs een zwartkijker het ziet.

  Lekker volhouden met je black lives matters en gewoon black guards doodschieten door black looters. Het aanwakkeren van racisme is duidelijkk met de paplepel ingegoten bij deze extreem linkse clubjes

 13. Ritter

  Laten we niet vergeten dat de BLM-beweging voortkwam uit een leugen. Dat Michael Brown werd vermoord door een blanke politieagent terwijl hij zijn handen boven zijn hoofd hield.

  Deze leugen werd door de media massaal gepromoot ( vooral door CNN)

  Later bleek uit grondig onderzoek door een Grandjury commissie dat Brown de agent aanviel en naar het wapen van de agent greep. Die heeft toen uit zelf verdediging geschoten. De agent is vervolgens ontslagen van rechtsvervolging.

  Keer op keer blijkt dat als het over racisme , discriminatie; enzovoorts gaat dat de mythe eerder word geloofd dan de feiten.

 14. Vrijedenkert

  Complete idioterie en buigen voor anarchisten!
  Als dit de toekomst wordt in dit land vrees ik het ergste…

 15. Vrijedenkert

  Tegendemonstratie Black Lives Matter in Leeuwarden afgeblazen door organisatie!
  Stortvloed aan bedreigingen, scheldpartijen en doodsverwensingen en bovendien probeerden mensen zijn woonadres te achterhalen.

  ,,Als ik mijn eigen leven niet eens zeker ben, is de zin al gauw over.’’

  h**ps://www.ad.nl/friesland/tegendemonstratie-black-lives-matter-in-leeuwarden-afgelast~a3fb3fa2/?referrer=https://www.google.com/

  Black Lives Matter wil met bedreiging en geweld juist meer wrijfing en tegenstelling tussen burgers en bevolkingsgroepen creëren!

 16. Peter Loosduinen

  AllLivesMatter

  Zijn zwarte lives beter ?

 17. Peter Loosduinen

  Als negers gewoon werken en zich niet bezighouden met criminele activiteiten is er niets aan de hand.
  De meeste negers moeten ook niets weten van de oproerkraaiers die zich misdragen.

 18. Niemandalletje

  Dus de vlag dekt de lading niet?

 19. Henk Albarda

  Links, en met name Groen Links en D66 zijn uitgesproken anti-homo. Dit is het zoveelste bewijs van de grenzeloze intolerantie van links.

 20. 56RdK

  Nu buigen ze voor zwakzinnig en racistisch en parasiterend zwart deug, straks doen ze dat ook voor de moslimminderheid in dit land.
  Of eh…., deden ze dat al in navolging van ..?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.