Rotterdamse studenten ‘getriggerd’ door column: ‘Je mag als blanke geen mening vormen over een zwart persoon’

De Rotterdamse student Danny Leentvaar schreef een column voor het studentenblad Profielen van de Hogeschool van Rotterdam. Hierin uit hij flink wat kritiek op de BLM-beweging, zo zegt hij dat hij nooit mensen racistisch behandeld ziet worden, maar op de televisie hoort hij de ene anekdote na de andere. Door dit soort dingen merkt hij dat je als blank persoon geen kritiek meer mag uiten op mensen van kleur. Linkse sneeuwvlokjes en studenten zijn woedend, maar uitgerekend Tim Hofman vindt dat column niet offline moet worden gehaald. 

De column zet kritische vraagtekens neer bij de BLM-beweging in Nederland. En uiteraard valt kritiek op de BLM-beweging niet goed bij een bepaald soort studenten.

Om heel eerlijk te zijn begrijp ik de hele ophef in Nederland niet zo goed. Ik heb eigenlijk nooit meegemaakt of gehoord dat mensen racistisch bejegend werden. De enige plek waar ik daarvan hoor is op tv of in de krant. Nu is het tegenwoordig ook wel zo dat we vrij weinig kunnen zeggen. Je mag als blanke eigenlijk geen mening vormen over een zwart persoon of iemand met een ietwat andere achtergrond. Doe je dat wel, dan word je of uitgemaakt voor racist of erger; columnisten of tv-analisten moeten met politiebescherming leven.

Veel studenten zijn woedend dat het blad Profielen dit heeft gepubliceerd. Sommige eisen zelfs dat het offline wordt gehaald, tot zover dus de vrijheid van meningsuiting.

Ongeacht of je de mening deelt van de auteur, en mits hij zich aan de wet houdt, dan mag hij schrijven wat hij wil in zijn column.

De linkse sneeuwvlokjes lopen weer te huilen om niks.

Alleen hoeft de sidenote niet die Hofman voorstelt. Het is aan de lezers zelf om een mening te vormen over de column.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Original NL

  Tim hofman…wanneer hebben ze die weer met verlof gestuurd?? Wat wordt je toch misselijk van al die deugkneuzen…
  Linksrot blijkt vele malen gevaarlijker dan corona.

 2. Original NL

  Dapper van Danny Leentvaar….zo nu en dan blijken er toch nog mensen met gezond verstand tussen de studenten te zitten…
  Danny..kijk de komende tijd wel wat vaker over je schouder..en na zonsondergang binnen blijven.

  1. Vrijedenkert

   En oppassen voor onaangekondigde nachtelijke privébezoeken door meerdere onbekende personen want achterhalen van privéadres van individu of organisator die mening niet deelt of er een ander op nahoud dan BLM, Antifa of ultra-links en deze intimideren met nachtelijke bezoeken is nu een graag gebezigde activiteit van anarchisten!

   h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/06/blm-demonstranten-zoeken-dennis-schouten-powned-op-na-uitspraak/

   h**ps://www.ad.nl/friesland/tegendemonstratie-black-lives-matter-in-leeuwarden-afgelast~a3fb3fa2/

 3. Brenda Welsh

  Maar wat doet het er toe. Als ‘blanke’ is een mening niet doorslaggevend op grond van kleur.

  1. evil knievel

   Waar heb he t in godsnaam over!?🤨
   Waswijf!🥴

   1. evil knievel

    Je!😁

  2. NoDoubt

   ZZeg dat maar tegen trainer Ron Jansen. Hij zong in de kleedkamer een lied mee waarin het woord nigger in voor kwam. Dat is alleen voorbehouden aan zwarten. Hij werd ontslagen om het meezingen van een zwart lied.

 4. Jack Flash

  “Je mag als blanke geen mening hebben over een blank persoon”
  Andersom dus wel?
  Zijn deze “studenten” de hoogleraren van de toekomst?

  1. Ben-NIET-Groen-L

   Toekomst, welke toekomst?
   Ik let nu al maanden lang die toekomst figuren iin de gaten op hun gedrag, hun spraak, kleding, vriendelijkheid, netheid enz.
   En ben tot de conclusie gekomen dat gelukkig het mijn tijd wel zal duren…maar die toekomst van hun gaat betekenen, dat er op z’n zachts gezegd NIETS maar dan ook niets terecht komt….nog buiten dat zei een terjngzooitje van deze aardkloot maken die eindigde in een ware burgeroorlog.
   Ook blanke jongere, en heb ik hier meegerekend.
   Tjonge jonge, wat een asociaal, respectloos, aardeverziekend brutaalzooitje.
   Zelfs meiden van elke komaf zou je zo naar het grofvuil brengen.

  2. Ben-NIET-Groen-L

   Jack Flash,

   Nu zonder taalfouten(hoop ik) :

   Toekomst, welke toekomst?
   Ik let nu al maanden lang op die toekomst figuren. Ik lette op hun gedrag, hun spraak, kleding, vriendelijkheid, netheid enz.
   En ben tot de conclusie gekomen dat gelukkig het mijn tijd wel zal duren…maar die toekomst van hun gaat betekenen, dat er op z’n zachts gezegd NIETS maar dan ook niets van terecht komt….nog buiten dat ze een teringzooitje van deze aardkloot maken die gaat eindigen in een ware burgeroorlog.
   Ook blanke jongere, heb ik hier meegerekend.
   Tjonge jonge, wat een asociaal, respectloos, aardeverziekend brutaal zooitje.
   Zelfs meiden van elke komaf zou je zo naar het grofvuil brengen.

 5. Vrijedenkert

  Dit blijft voorlopig beschikbaar maar we krijgen steeds meer deugcensuur van overheden, instellingen, organisaties en bedrijven en ook steeds meer individuen en grote groepen die meer deugsencuur eisen of gaan eisen.

  Als dit zo doorgaat is het binnenkort afgelopen met vrije meningsuiting en het vrije woord in pers en media!

  1. De Realist

   Je bedoelt dat het binnenkort afgelopen is met een andere mening hebben dan deze terroristen en de waarheid in pers en media. Misschien is het nog niet zo’n slecht idee het aan banden te leggen. Die linkse sekte heeft al veel te veel vrijheid gehad. Daarom is het ook zo’n chaos overal. En het zijn niet allemaal leugens. Het zijn ook halve waarheden en verdraaiingen. Mijn idee is om te beginnen op scholen, vooral hogescholen en universiteiten die linkse indoctrinatie uit te bannen.

 6. evil knievel

  Die Danny heeft meer ballen n ruggengraat dan menig kabinetslid!
  Zou zeggen:GA DE POLITIEK IN DANNY”,weet wel n mooie partij waar je bij kunt aansluiten!
  Wie weet krijg je mijn stem nog in de toekomst!!
  You go boy!👍🏼👊🏼

 7. ikweetwatikwil

  Danny heeft het goed door. Ben het ook wel met hem eens.
  Het lijkt er op dat je alleen maar naar de mening van ene Tim Hofman moet luisteren . Doen we niet, we hebben een eigen mening en die is NIET racistisch

 8. 1000

  Wat al die zwartjes en andere kleurlingen uitkramen is geen racisme en discriminatie ?

  Lekker doorgaan de tweedeling wordt steeds duidelijker. Zie ze straks wel in Edam-Volendam die beroeps demonstranten. Het water van de gouwzee is erg koud in November 🙂 🙂

 9. Piet Klein

  Als je, of de overheid, een armbandje zou uitgeven waarin mensen kunnen duidelijk maken dat black lives matters en liever nog all live matters, ook van homo’s en joden etc. dan zou het overgrote deel van NL-bevolking zo armbandje willen dragen. Ook Danny, ook Johan Derksen. Vrijwel iedereen is tegen racisme. Danny meldt en dat moet ook iedereen herkennen dat je in de dagelijkse omgang racisme niet tegen komt. Probeer in je kennissenkring te tellen hoeveel mensen racistisch zijn dan vind je niemand. Het gaat niet om mensen die gemengde gevoelens hebben BLM protesten, het gaat om mensen die zich racistisch uiten naar anderen of racistisch uiten over anderen. De constatering van Danny ik kom het in mijn persoonlijke omgeving niet tegen en ik hoor het alleen maar over de media is geen zeldzame constatering. Sterker nog heel veel mensen hebben die ervaring. Maar omdat we tegen racisme zijn voelen we ons solidair met BLM. Mochten mensen het ervaren dan zijn we solidair hoewel we in de persoonlijke omgeving het niet tegen komen. Er wordt gesproken over institutioneel racisme. Mensen met een bepaalde achtergrond worden bijvoorbeeld niet uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, krijgen toch niet de baan. Het vervelende van het BLM protest waarin er agressief gedaan wordt naar blanken, zoals o.a Akwasi is dat dit zal leiden tot het versterken van het institutioneel racisme. Er ontstaat een effect dat polarisatie versterkt, de segregatie versterkt. Bij het volgende sollicitatie gesprek gaat de werkgever zich afvragen krijgen ik nu een medewerker met een rugzak vol BLM verwijten? Dat wordt niet besproken in het sollicitatiegesprek . De kans bestaat dat de werkgever voor veilig gaat. Overigens zijn de black niet de groep die het meest last hebben van institutioneel racisme. PVV-ers en mogelijk ook FvD-ers hebben er in sterkere mate last van. Misschien wel de meest gediscrimineerde groepen in NL. Misschien is het beter deze tegenstellingen achter ons te laten. Laten we paar dingen doen. We gaan allemaal een armbandje dragen. We zullen ons ongekend één voelen in All Live Matters. Laten we stoppen met agressief doen naar elkaar, laten we stoppen met elkaar de mond snoeren zoals sommigen denken te moeten doen met column van Danny. Als we dat een tijdje volhouden gaat het beter. Als we niet willen begrijpen dat iedereen tegen racisme is, als er agressief gedrag, agressieve taal gebezigd blijft worden dan weten we één ding zeker, het zal steeds slechter gaan.

  1. Start

   “(…) dan zou het overgrote deel van NL-bevolking zo armbandje willen dragen.”

   Bandjes zijn alleen voor honden en katten.

   1. Blitzkrieg

    Start :
    Quote : “Bandjes zijn alleen voor honden en katten.”
    Zo is het maar net, lijkt me niet meer dan logisch dan dat we een beetje normaal met elkaar omgaan.

    1. combat le pelicule

     “lijkt me niet meer dan logisch dan dat we een beetje normaal met elkaar omgaan.”

     Maar dat doen WE ook, het is een zeer kleine minderheid die het verkloten voor een heel land, en het wordt gefaciliteerd door de regering, want ja Nederland moet natuurlijk wel snel naar de knoppen..

     1. Blitzkrieg

      combat le pelicule :
      BLM protestors block the man from getting his dying dad to the hospital after a heart attack notice they’re all little snotty white girls thinking they’re saving the fucking world…sorry it just pisses me off.
      h**ps://twitter.com/bamabellie/status/1272548214558908416

     2. Logica

      Precies Combat, ik kan me nog een onderzoek van o beheer 2 jaar geleden herinneren waarin surinamers juist als hele gezellige mensen worden gezien.

      Homo’s hebben veel meer te klagen, joden kunnen ook niet met een keppeltje op door een stad lopen, zeker niet in Amsterdam. Kijk eens op Google wat er aan subsidies wordt verstrekt aan KOZP, Antifa, BLM en dat meldpunt racisme. Zonder al die gesubsidieerde kliekjes hadden we hier geen gezeur gehad.

 10. Angelus pacis

  Begin toch steeds meer de indruk te krijgen dat deze racisme hetze gebruikt wordt voor eigen gewin. Het heeft niets te maken met ethiek, moraal of principes. op eigen kracht krijgen deze gekkies niets voor elkaar. Dus de racisme troefkaart wordt hier keihard gespeeld om zodoende een verlenging te krijgen om uit de honingpot te eten.

  1. Jack Flash

   Angelus@ Die pot raakt leeg nu.

 11. gustav

  Wat er nu gebeurt in Europa, VS en UK, daar moet de een of andere politieke planning achter zitten, het is toch niet bestaanbaar dat plotsklaps het merendeel negroïden over de hele wereld, op een ochtend zijn wakker geworden met een lichtende bewustwording van het slavenverleden, notabene een verleden, dat zélf nooit meegemaakt en ervaren hebben!
  Daarenboven is het door de media opgeklopte maar in de praktijk sporadisch aanwezige racisme, verworden tot een anti-blank campagne!
  Iedereen die deze anti-blank gevoelens koestert, kan beter emigreren naar het land waar zijn roots liggen, immers het blanke “westen” zal echt nóóit gedwee hun lot in handen leggen van een volk met migratieachtergrond,óók niet indien deze blank zouden zijn!

  1. wolfgang

   gustav@
   Precies zoals Wilders het bedoelt, accepteer onze normen en waarden, of vertrek naar het land van afkomst, alwaar gelijkdenkenden en voelenden te over zijn!
   Alle ontevreden mensen met migratieachtergrond zullen in het land waar hun wortels liggen waarschijnlijk gelukkiger zijn!
   Hun egocentrische verwachting dat wij HUN normen/waarden maar moeten overnemen is natuurlijk een volktypisch signaal van onvermogen tot realistisch denken!

   1. Jopie

    Geld maakt niet gelukkig maar dat weten ze nog niet.

   2. Aborifa

    Een donker meisje die meer over racisme en over slavernij in het onderwijs wilde werd gevraagd of ze zelf ervaring had met racisme.
    Ja hoor, mij wordt vaak gevraagd waar ik vandaan kom en ze voelen wel eens aan mijn haar.

 12. henkie

  Een aantal dagen terug aan tafel bij OP1 2 zwarte dames. Wordt een gevraagd of die ook rascisme heeft meegemaakt. antwoord; jaja ja ZEKER ZEKER

  Met moeite komt ze met een voorbeeld aanzetten dat ze snachts laat op reis was met een vriendin, en toen ze aankomen werd gevraagd “wat doen jullie hier?” Ze werden niet met open armen enthuosiast ontvangen.

  Dwight van de Vijver van die EO programma. Heeft ook rascisme meegemaakt jaja ZEKER ZEKER.

  Komt ie met zijn voorbeeld aanzetten van jaren geleden als politie agent, heeft ie een zwarte dame gearesteerd en komt bij het politieburo aan; “Zo heb je je zuster aangehouden?”

  Als dit het is dan is al die media heisa, waar deze individuen aan meedoen niet meer dan propaganda en politieke activisme.

  Wij zouden per direkt moeten stoppen met positieve discriminatie. Opheffen die NPO!

 13. Sando

  Het is nu zo met mij kom ik in een winkel of een ander zaak en daar werkt of werken zwarte mensen ik de kar laat staan en weg ben!! Wateen kut volk is dat geworden komt nu echt mijn strot uit.

 14. Paardenmiddel

  Er zijn heel wat mensen met gezond verstand.
  Alleen die worden overschreeuwd door dit soort lui. Ze verdienen goudgeld met dat schreeuwen.

  1. Maurits Dekker

   Het enige wat de schreeuwers en terroristen van BLM, Antifa en KOZP bereiken met hun stupide acties is dat door hen het racisme in Nederland snel zal toenemen.

 15. Mar

  Altijd grappig zulke figuren:

  “Ik heb eigenlijk nooit meegemaakt of gehoord dat mensen racistisch bejegend werden.”

  Dan is er dus geen racisme in Nederland, want Danny Leentvaar heeft het nooit meegemaakt of gehoord.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.