Standbeeld Johan van Oldenbarnevelt beklad bij de Hofvijver. Actiegroep dreigt met meer vernielingen

Het standbeeld van Johan van Oldenbarnevelt is beklad, nee niet door Orangisten die nog steeds prins Maurits steunen maar door de actiegroep Aliansi Merah Putih. Zij zullen meer standbeelden en gebouwen met de grond gelijk maken als revanche voor de Banda-moorden.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Bokse

  Triest volk

 2. Michael M

  Politiek moet ingrijpen. Hier draait het niet meer om demonstraties. Hier gaat het nu alleen nog om provocerend gedrag en vandalisme. Ook om de baas te spelen. Dit gaat nergens meer over. Nu maatregelen nemen en vandalisme heel zwaar gaan bestraffen met vette flinke hoge zware boetes van duizenden euro’s. Oppakken. Stoppen.

  1. Blitzkrieg

   Michael M : Nog geen spoor van Rutte.

   1. 1000

    ja hoor , onder zijn bureau

  2. Dirk Derksen

   Juist Michael,

   Het kabinet doet, net zoals omringende landen en EU helemaal niets. De bom laten barsten, begrip tonen, en de rotzooi met belastingcentjes opruimen. Dit bestuurt ons, zij zijn verantwoordelijk.

   1. hans-e-pans

    Voor dit gedrag en veel ander gedrag of juist niet, wordt hij volgens de opiniepeilingen beloont met 47 virtuele zetels in de kamer.

    1. Blitzkrieg

     hans-e-pans : Voor virtuele zetels koop je helemaal niks. Dat weet jij, dat ik en Rutte weet dat als geen ander. Rutte schijt in z’n broek voor de aankomende verkiezingen, hij wordt namelijk weggevaagd; niet alleen hij, maar in heel Europa zullen de rechts populistische partijen aan de macht komen. Trump zal uiteraard ook opnieuw herkozen worden, kortom… enoverende tijden.

    2. Maurits Dekker

     hans-e-pans
     Er heeft nog nooit iemand de verkiezingen gewonnen met virtuele zetels.

 3. 1000

  kosten verhalen op die mafklappers

 4. Mar

  Heu?

  Johan van Oldenbarnevelt is in mei 1619 onthoofd op het Binnenhof.

  De Banda-moorden waren in 1621.

  Verkeerde persoon voor ogen bij die club.

  1. toetssteen

   @Mar
   Men geeft niet om waarheden…., helaas.

 5. Duckday

  De politiek blijft maar subsidie geven dank zei de linkse hap.Pak die vernielers gewoon eens zeer hard aan Stop de uitkeringen indien ze daar in lopen. Geen aai over hun bol maar in een strafkamp zetten.Ik had zelf altijd het idee je mag best iets niet eens zijn Maar blijf met je tengels van andermans spullen af Dit zijn geen protesten meer maar louter angst aanjagen plunderen en vernielen Wanneer grijpt het gewone volk nu eens in net zo als de mariniers in Amsterdam Veeg te straten schoon DE huidige politiek is volledig de weg kwijt door leugens bedrog en belust op macht

 6. Maurits Dekker

  Als de regering niet optreedt tegen dit soort terroristen zullen er nog bekladdingen en vernielingen plaatsvinden.
  Dit beleid is een aanmoediging voor de lieden die onze samenleving willen vernietigen.
  Het zal niet lang meer duren voor er echte aanslagen en moorden zullen gaan plaatsvinden. Maar kennelijk is dit wat Rutte wil.

 7. JFU

  Als rechts dit zou doen was de ME allang in actie gekomen.
  Van extreem links zijn ze doodsbang.
  Wat een helden toch….
  Dit eindigd in een burgeroorlog ,en dan is de politiek weer geschokt…

  1. Blitzkrieg

   JFU :
   Quote : “Van extreem links zijn ze doodsbang.”
   Nee hoor, ze zijn ervan afhankelijk.

 8. AS210854

  Zou het kunnen dat rutte al gereageerd heeft met, zwarte sterven vanzelf uit over een paar jaar zijn er geen meer te vinden in Nederland.

 9. Vrijedenkert

  In de VS worden onder dwang complete politiekorpsen in steden opgeheven door falende linkse stadsbesturen en hebben anarchisten vrij spel en hun eigen republieken opgericht met eigen knokploegen en worden bedrijven en burgers afgeperst!
  In Frankrijk Dijon spelen Tsjetsjenen en Arabieren doodleuk zwaarbewapend cowboy en indiaantje op straat en linkse burgemeester kraait ‘dit heb ik nog nooit meegemaakt’ en roept op dat mensen het beste naar huis kunnen gaan en doet niks i.p.v. noodtoestand uitroepen stad afsluiten en zwaar ingrijpen d.m.v antiterreureenheden!
  In Duisburg wordt de politie zwaar bedreigd door Arabische, Marokkaanse en Turkse clans die gewoon grote delen van de stad beheren en gehele wijken hebben omgetoverd tot eigen enclaves! Politie zegt op te treden maar doet verder weinig en moet met halve korps uitrukken om 2 individuen te arresteren wat door minstens 200 mensen wordt gehinderd…
  Belgie Molenbeek, worden regelmatig winkels geplunderd zie afgelopen oud en nieuw en Brussel onlangs nog zeer ernstige ongeregeldheden tijdens demonstraties!
  In Nederland worden organisaties door anarchisten gedwongen hun demonstraties af te blazen en worden net zoals in het Verenigd-Koninkrijk beelden dus gemeenschappelijk bezit ongehinderd besmeurd en beklad!

  Maar bovengenoemde zoals in de VS, Duitsland, Belgie en Frankrijk zal hier in de nabije toekomst ook plaats gaan vinden vrees ik…

 10. Lucky Luke

  Pardon, actiegroep, een zootje schorem zult u bedoelen, waarschijnlijk niet van Nederlandse komaf en niet thuishorend in dit land.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.