Corona vastgesteld bij Damdemonstrant. Wethouder Amsterdam: geen besmettingsgevaar

Corona vastgesteld bij Damdemonstrant. Wethouder Amsterdam: geen besmettingsgevaar

Femke Halsema vindt honderden mensen op De Dam erg fijn. Bron: Screenshot AT5.

De Amsterdamse gemeente zegt dat er tot nu toe één Amsterdammer besmet is met het coronavirus, en deze persoon was niet geheel toevallig aanwezig bij de Halsema-show. Volgens de gemeente heeft de persoon in kwestie niemand anders kunnen besmetten. Ondertussen blijft het onduidelijk of er meer besmettingen zijn opgedoken door de Damdemonstratie, want zeker niet iedereen kwam uit Amsterdam. Er volgt nu onderzoek bij andere GGD'en.

Pas een week na de demonstratie vertoonde de besmette persoon pas symptomen. Dus in de gemeente ervan overtuigd dat hij of zij niemand heeft kunnen besmetten.

Er is een onderzoek gestart onder alle GGD'en om te kijken hoeveel mensen die positief getest zijn op het coronavirus ook aanwezig waren bij de Damdemonstratie.

We weten inmiddels dat het besmettingsrisico niet zo groot is buiten, dus een super spreading event was de Dam gelukkig niet. Dit had er nog bij moeten komen voor Halsema. Ze heeft het 'zware' raadsgesprek overleefd - meer omdat de linkse machten niet iemand uit eigen nest wilden opofferen.

Toch blijft men kijken met een vergrootglas naar Halsema, want de vraag is natuurlijk of ze een volgende blunder - en die gaat ze maken als we kijken naar voorgaande jaren - wel overleefd.

Het blijft onrustig in de hoofdstad.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties