Thierry Baudet over Antifa en Trump: “We zien al jaren dat geweld vanuit links oogluikend wordt toegestaan, dat daar veel minder ophef over is”

Vanochtend verscheen Thierry Baudet bij WNL, waar het onder andere ging over de plundertochten in de Verenigde Staten. Trump heeft de linkse groepering Antifa nu eindelijk bestempeld als terreurorganisatie. Baudet vindt dat dit de enige juiste beslissing was. Antifa creëert alleen maar haatzaaierij en vernieling. 

Gisteren ontstond er flink wat ophef nadat Trump via Twitter liet weten dat Antifa vanaf heden gezien en behandeld gaat worden als een terroristenclubje. Minister William Barr, Justitie, zei er het volgende over:

“Het geweld dat wordt uitgelokt en gepleegd door Antifa en soortgelijke groepen in relatie met de rellen is binnenlands terrorisme en zal ook zo worden behandeld”,

Baudet vindt het meer dan terecht dat Antifa wordt aangepakt door de POTUS. Inmiddels heeft iedereen wel de beelden gezien; steden, monumenten en zelfs woningen worden geplunderd, vernield en in de brand gestoken. Dit zijn geen ‘vredige’ demonstraties meer, dit is gewoon een ontregeling van de samenleving.

“Het is een organisatie die geweld gebruikt. De rellen die we hier zien, dat zijn plundertochten.”

Ondertussen hoopt Baudet dat men ook in Europa anders gaat kijken naar links ‘activisme’. Want ook in Europa hebben de links radicalen een dieprood verleden, we herinneren allemaal nog wel de escalaties rondom de G20-top in Hamburg.

“Linkse terreur wordt vaak activisme genoemd. Het is al jaren zo dat er veel meer geweld is aan die kant van het spectrum dan aan de rechterkant van het spectrum, terwijl iedereen daar continue op let.”

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

75 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  De mensen die in de Verenigde Staten demonstreren hebben niets meer te verliezen. Als ze in de cel belanden wacht hen tenminste nog een fatsoenlijke maaltijd. Nadat de zoveelste zwarte man door een een of andere racist, verkleed in een politiepakje, is vermoord, sloeg de vlam in de pan. Nu is de geest uit de fles en zet de Amerikaanse regering keiharde repressie in om het volk onder de duim te houden.

  De kruik gaat net zo lang te water totdat deze uiteenspat en dit is een casus waarin de kruik uiteen is gespat.

  En terwijl Biden de plaats van onheil bezoekt kruipt Trump gauw weg in z’n onderaardse bunkertje.

  h**ps://wouldbechef.be/nieuws/er-ligt-in-amerika-nog-een-andere-bom-onder-de-samenleving/

  1. josemoonen@70

   En onze Trump hater heeft ook weer zijn zegje gezegd . Waar heb je die informatie vandaan ? CNN .? Alle lof voor Biden .??????????? Die seniele corrupte ouwe leugenaar ?
   Biden verstopt zich al maanden in zijn bunker .. maar moet nu wel uit zijn hol kruipen van de Democraten . Intussen doet hij het in zijn broek .. De huichelaar .

   1. Canta

    josemoonen@70

    Intussen doet hij het in zijn broek. De huichelaar. Goh waar heb jij die informatie vandaan?
    Wanneer je kritiek hebt op het gedrag van iemand wil dat nog niet zeggen dat je een Trump-hater bent, je vindt de man incompetent dat is wat anders maar dat woord Trump-hater wordt hier te pas en te onpas gebruikt.
    Dan de tekst van dit stuk:
    We zien al jaren dat geweld vanuit links oogluikend wordt toegestaan.
    Nee, We zien al jaren dat de moorden van de politie op zwarte mensen oogluikend wordt toegestaan. Dat dit keer de agent is aangehouden is daar een enorme uitzondering op.

  2. Original NL

   Q…Nadat de zoveelste zwarte man door een een of andere racist, ……..
   Vraag je verzorger even of die het schuim van je mond kan vegen…je stottert ervan.

  3. Dirk Derksen

   Brandebok is van de afdeling: als ik mijn zin niet krijg ga ik geweld schoppen of goedkeuren. Dat is mijn recht omdat ik het oneens ben met de democratisch gekozen president. Maar deze mag daarbij zeker niet de orde handhaven. Het verheerlijken van geweld is blijkbaar een groot goed voor de moreel verstandige so called ‘gentleman’. Veel hypocrieter vind je ze niet.

   1. Canta

    Dirk Derksen
    Je hebt het over een democratisch gekozen president.
    Hier hebben we ook een democratisch gekozen regering en daar wordt op deze site constant tegen geschopt. Kennelijk mag hier maar 1 kant opgeschopt worden.

    1. Dirk Derksen

     Canta,

     DDS heeft een rechts geluid met zicht op FvD. Er wordt overal tegen aangeschopt (behalve FvD), dat is lekker spraakmakend. Maar er wordt hier gereageerd zonder fysiek geweld. DDS is een verdienmodel.

     1. Canta

      Dirk Derksen
      Dus het gaat jou alleen om schoppen om het schoppen.
      Nogal een domme zinloze bezigheid.

  4. Rosasolis

   Meriadoc B. Zo denk ik ook. Verder, bovenstande artikel is bewijs dat er bij copy-cat T. Baudet er helemaal niets origineel is. Volgens Baudet als het extreem-recht is, in welke land dat ook,
   nu Amerika, is het ALTIJD uitstekend, en wanneer het fout gaat moet de schuld ALTIJD aan ”linksen” gegeven worden. Zoals het nu gaat je MOET extreem-rechts zijn, anders ben je een linkse oproerkraaier, en potentieel gevaarlijk. Volgens deze extreem-rechts lui, bestaat er geen midden-weg in onze samenleving.

   1. Dirk Derksen

    Geweld afkomstig van Antifa en BLM zijn inderdaad de middenweg 🤦

   2. JochemX

    Nou Rosa, jouw stukje is ook niet zo origineel.

    1. Weerwoord

     Verzin eens wat anders dan een jij-bak.

  5. Adriaanv

   Meriadoc de Jodenhater

  6. LifeBuddy

   Hier hebben we maria ,het aftreksel van Lodewijk Weer, de Professor van de Weetnikskunde. De democratische Burgemeesters strompelen van het ene naar het andere Fiasco, want Zij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van de stad. Je zegt ”Er is een zwarte te veel neergelegd” zulke uitspraken komen bij sLinkse nazi’s vandaan.

  7. Rene van der Grijp

   “Nu is de geest uit de fles en zet de Amerikaanse regering keiharde repressie in om het volk onder de duim te houden.”

   Brandegeit draait helemaal door. De Amerikaanse regering probeert juist de burgers in bescherming te nemen tegen nietsontziende relschoppers en plunderaars.

   Je zet jezelf compleet voor aap, hysterisch haatventje.

 2. josemoonen@70

  Thierry .. Petje af ! Je durft het beestje bij naam te noemen . Wat er gebeurd is in Minneapolis , met de moord op George Floyd was gewoon de druppel die de emmer liet overlopen . De rest werd door de linkse Deep State en de Antifa bekonkeld . . Mensen waren woedend , gefrustreerd door de lock down, de werkeloosheid en de armoede die ermee gepaard ging ,.. dus het was voor de Antifa een piece of cake om de boel op te hitsen … Het resultaat is nu zichtbaar . !.Hier moet gewoon hard tegen worden opgetreden . Demonstreren , moet kunnen , maar wel op een beschaafde manier .!

  1. JFU

   Precies…..deze rooftochten stoppen met het leger…keihard optreden desnoods met vuurwapens.
   Links extremisme in volle glorie. Schande.

 3. Ritter

  Het probleem is dat de meeste media links zijn…………..dus hebben deze media vaak (verkapte) sympathie voor linkse relschoppers. Het linkse geweld word vaak goed gepraat.

  Je ziet het ook nu weer met de rellen in de VS. Zenders als CNN , MSNBC en anderen proberen sympathie te kweken voor de relschoppers. En nieuwszenders buiten de VS praten CNN na.

  Daarentegen vallen deze nieuwszenders constant Trump aan en demoniseren hem. Zo worden de mensen tegen Trump opgezet.

  Kortom voor veel media is Trump het aanvalsdoel en niet de relschoppers. De media gebruiken deze rellen om Trump te demoniseren; iets dat ze als doen sinds zijn verkiezing van 2016.

  1. josemoonen@70

   Bedankt Ritter .!👍👍

  2. AnnetKlaver

   Hee @Ritter met je Trump obsessie, ..
   Hoe Fox News uitgroeide tot witwasser van Trumps complottheorieën.

   VK

   1. Beukman

    @Annet
    Dat is inderdaad een inzichtelijk artikel over de symbiose tussen de president van de USA en zijn eigen kwaadaardige propagandazender.

    volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/hoe-fox-news-uitgroeide-tot-witwasser-van-trumps-complottheorieen~bb9d2920/

    De laatste tijd tijd klinkt er zelfs bij dat complotmedium voorzichtige kritiek door op Donald. Onlangs waagde iemand het te beweren dat je van het nuttigen van hydroxychloroquine dood kan gaan. Waarop Trump, die het spul zelf iedere ochtend gorgelt, in woede ontstak, en dreigde Fox als zijn platform in te ruilen voor een ander.

    Het zegt veel over de staat van de onafhankelijke journalistiek in de VS, en nog meer over de persoon van Donald Trump.

   2. JochemX

    Nou Annet, weer een originele reactie als bijdrage aan de discussie?

  3. Rene van der Grijp

   “Kortom voor veel media is Trump het aanvalsdoel en niet de relschoppers. De media gebruiken deze rellen om Trump te demoniseren; iets dat ze als doen sinds zijn verkiezing van 2016.”

   Correct. Die media zijn de schaamte volledig voorbij. Om een dergelijke rücksichtslose Lügenpresse aan het werk te zien moeten we helemaal terug naar het Derde Rijk.

 4. Lugor

  Gelukkig zijn de leden goed herkenbaar aan hun gele hesjes met de tekst ANTIFA op hun rug.
  Anders zou je zomaar de verkeerde kunnen beschuldigen van het lidmaatschap van een linkse organisatie.

  1. Beukman

   @Lugor
   Inderdaad.
   En gelukkig kan Alt-Right, verantwoordelijk voor zeer veel geweld, ook eenvoudig worden verboden dankzij de goede herkenbaarheid van de leden: die dragen bijna allemaal wel een beeltenis of de naam van de huidige president op de kleren, of zijn er zelfs mee getatoueerd.

   1. Blitzkrieg

    Beukman : Wie heeft het hier nu over alt-right? Moest je niet mee-vechten met oom antifa? Je moet wel knokken voor je idealen Beukman, of ben je zo’n puisterig DDS reaguurdertje die de like-knop wat te goed weet te vinden?

    1. Beukman

     Probeer het eens zonder op de man te spelen, @Oor.

   2. evil knievel

    Zielig,…heel zielig & ook behoorlijk discriminerend btw!
    Had ik niet van u verw8!

    1. Blitzkrieg

     Nou ik wel hoor evil. Ze leven ervan om mensen tegen elkaar op te zetten en verschillen uit te vergroten. Racisme en slavernij is de leus, er zijn er nog steeds genoeg die happen. Het is een ziek moralistisch business model waarin alles geoorloofd is.

  2. evil knievel

   Die haal je dr zo tussenuit maar das ntlk moeilijk te zien als je hoofd zover in je eigen reet steekt,zoals bv bij sLinks!

 5. Ritter

  Voor de media ik Trump “het kwaad” dat moet worden uitgeschakeld.

  Dagelijkse triades tegen Trump vanuit de media. Veel mensen in Nederland hebben geen besef hoe de Amerikaanse media dagelijks tekeer gaan tegen Trump.

  ======================

  Volgens de media is Trump de bron van alles van misgaat.

  De week begon met de linkse media die creatieve, zachte, zachte manieren bedachten om Joe Biden te beschermen nadat hij besloot dat hij moest beslissen wie echt zwart was in Amerika.

  Op zondagmorgen Joy, tijdens een discussie over wat presumptieve Democratische presidentskandidaat Joe Biden zwarte kiezers zou moeten aanbieden in ruil voor hun steun, beweerde de door race geobsedeerde MSNBC-gastheer Joy Reid twee keer dat president Donald Trump blanke Amerikanen beloofde dat hij actie zou ondernemen tegen ” bruine immigranten. ”

  Een MSNBC-crew die mensen de les las dat ze geen masker droegen terwijl ze buiten waren, werd blootgesteld vanwege hun hypocrisie. Toen MSNBC-journalist Cal Perry live rapporteerde vanuit Lake Geneva, Wisconsin, wees hij naar iemand die geen gezichtsmasker droeg en beweerde “niemand droeg ze”, schoot de man terug, “inclusief de cameraman.”

  Er is veel linkse media-bias te zien in de berichtgeving over de rellen in Minneapolis (als een netwerk een verslaggever toestaat ze “rellen” te noemen). Brian Williams van MSNBC bracht de waanzin naar een hoger niveau door de vraag te stellen: “wat zou onze laatste president hebben gedaan en wat zou hij nu hebben gezegd?” Zijn gast denkt dat hij het niet had kunnen stoppen. (En dat deed hij niet, in Ferguson of Baltimore).

  ht*ps://www.mrctv.org/blog/media-misstep-biden-declare-whos-black-trump-source-all-wrong

 6. lotje

  Ook GroenLinks is zo’n criminele bende. Eigenlijk alles wat links is. Janken en janken en nog eens janken als ze hun zin niet krijgen. Het zijn allemaal huilbaby’s.

  1. Weerwoord

   Dat gehuil heeft Baudet dan goed van ze gekeken. Dat dan weer wel.

 7. Rosasolis

  Trump zou niet durven de Alt-Right groepen in Amerika als terroristisch te noemen.
  Dit zijn groepen mannen overal in Amerika die trainen met geweren, buiten de steden.
  Vele politie medewerkers en ex-militairen zijn lid van deze clubs. Een aantal zijn neo-nazi’s. Af en toe worden gewone mensen aangevallen.
  Politie brutaliteit wordt steeds erger in Amerika. Gisteren werden twee studenten in Atlanta door de politie aangevallen, terwijl zij in hun auto geparkeerd stond. De politie viel hen met stroom stoten (tasers) aan. Deze gewone demonstranten raakten bewusteloos. Zo gaat het nu met “Alternative Right” (Alt-Right) in Amerika.

  1. Original NL

   Vergeleken met antifa zijn neofascisten koorknaapjes.

   1. Rosasolis

    Hoe weet u dat? Bent u ooit in Amerika geweest? Duidelijk komt uw kennis uit een domme internet site. Ik heb nooit over “neofascistisch koorknaapjes” gehoord!!!
    Duidelijk bent u een van de Domme Extreem-rechts schaapjes van de heilige
    Dandy Baudet, die helemaal niets doet, behalve alle rotzooi van Trump overnemen.

    1. Original NL

     Q….Hoe weet u dat? …….
     Das voor jou een vraag en voor mij een weet..deugkneus.

  2. JochemX

   Ze bewapenen zich en trainen. Dat is juist, want ze weten dat anders hun huizen leeggeroofd worden door “zielige mensen”.

   1. Original NL

    Precies Jochem…zelfverdediging tegen zwart en antifa tuig!

 8. Ritter

  Anti-Trump Media: 92% negatief versus 8% positief.

  Om te zeggen dat de grote netwerken niet echt een liefdesrelatie met Donald Trump hebben gehad, zoals ze duidelijk deden met president Obama, is een understatement.

  Een nieuw onderzoek toont aan dat niet alleen de dekking van Trump overweldigend negatief is, maar dat de grootste prestatie van de president – de brullende economie – bijna geen aandacht krijgt.

  ht*ps://www.investors.com/politics/editorials/media-trump-hatred-coverage/

 9. fanof43

  Baudet heeft gelijk. Geweld van links wordt door de media genegeerd, dan wel aan Trump-aanhangers toegeschreven. En kennis, wonende in Charleston, SC, meldde dat daar door Antifa bussen en vliegtuigen vol met zgn. maatschappelijk bewogen demonstranten (lees: plunderaars) worden aangevoerd. György Schwartz, die liever George Soros wil worden genoemd, zal ongetwijfeld zijn financieel steentje hieraan bijdragen.

 10. Ritter

  Verslaggevers geslagen, beroofd door demonstranten van Black Lives Matter tijdens Livestream Report

  Twee journalisten in Birmingham, Alabama werden zondagavond aangevallen tijdens een livestream-rapport op Facebook.

  De ene werd met een fles tegen zijn achterhoofd geslagen en zijn portemonnee werd gestolen, de andere werd geslagen en gesprongen door ten minste twee mannen terwijl een vrouwelijke verslaggever een rapport uitbracht.

  ht*ps://twitter.com/jr_bolling/status/1267307753053306880

  1. Weerwoord

   Dat kan nooit de bedoeling geweest zijn van het operkartel van de duistere linkse krachten: elkaar de hersens in gaan slaan.

 11. evil knievel

  Alle zwarte hoodie & gelaatsbedekkend iets dragers,meteen naar de eeuwige j8velden sturen!
  Dus niet met paintballetjes aub!
  Geldt trwns ook voor die klepto n pyromaantjes!
  Bij ons bekend als marokkaantjes!

 12. Kretoloog

  Baudet heeft gelijk, maar zegt niks nieuws. Dat links als het om geweld gaat veel meer mag dan rechts in al tientallen jaren een feit.

  Meest expliciete voorbeeld in ons land is de bomaanslag op een hotel in Kedichem. Bij die bom verloor de vrouw van Hans Janmaat een been zodat ze de rest van haar leven aan een rolstoel was gebonden. Hotel verwoest.

  De politie heeft toen nog wel een paar van die linkse terroristen gearresteerd. Het is zelfs tot een rechtszaak bekomen, maar er is niemand veroordeeld. Ondanks een overvloed vloed aan bewijs en ooggetuigenverklaringen. De bommengooiers gingen vrijuit!

  Vergelijk dat eens met de gooiers van een brandbommetje op een grasveldje bij een moskee in Enschede. Geen gewonden, schade, slechts een schroeiplek in het gazon. Maar: 4 jaar cel voor de gooiers!

  1. Weerwoord

   Vergeet ook niet de geslaagde moordaanslag op links icoon Theo van Gogh.

 13. fusilier

  Met scherp schieten is de enigste remedie wat helpt tegen dat klote clubje van Antifa

 14. Fe

  het linkse fascisme wordt al jaren gedoogd door de politiek, milieu , energie , dieren , anti auto lobby , kozp , antifa enz enz Al jaren hebben ze het recht op geweldadige protesten die vaak de maatschappij ontwrichten.

  Demonstreren tegen de corona idioterie is bijvoorbeeld weer verboden of bij een moskee een bbq organiseren is verboden

 15. George Knight

  Het is te kort door de bocht en te voorbarig om radicaal-links verantwoordelijk te houden voor de rellen in Amerikaanse steden. Daar zijn op dit moment geen aanwijzingen voor. Het lijkt eerder een gemengd beeld van allerlei groeperingen met uiteenlopende belangen die bijdragen aan de rellen.

  Er bestaat wel redelijke overeenstemming over dat het beter georganiseerde en ruimschoots van wapens voorziene extreem-rechts manifester aanwezig is dan radicaal- of extreem-links in het huidige straatprotest. Denk aan de zogenaamde ‘The Boogaloo Bois’ die de onrust als gevolg van de dood van George Floyd aangrijpen om hun hoofddoel te realiseren: een burgeroorlog volgens rasscheidslijnen.

  Net als president Trump staat politiek leider Baudet van FvD erom bekend dat hij het niet zo nauw neemt met de feiten. Net als Trump heeft onze Nederlandse tovenaarsleerling een grote duim waaruit hij zijn verhaaltjes zuigt. Als Baudet eens zijn huiswerk zou doen, dan kon hij weten dat ook in Europa door de geheime diensten de dreiging van extreem-rechts vele malen bedreigender wordt ingeschat dan de dreiging van extreem-links. Maar ook daarin komen Trump en Baudet overeen, ze doen hun huiswerk niet en laten liever hun fantasie spreken. Zinvol voor verhalenvertellers, maar onbruikbaar voor de praktische politiek.

  1. Beukman

   @George knight:
   Denk aan de zogenaamde ‘The Boogaloo Bois’ die de onrust als gevolg van de dood van George Floyd aangrijpen om hun hoofddoel te realiseren: een burgeroorlog volgens rasscheidslijnen.

   Kortom, we kunnen een paar onfrisse pogingen tot provocatie verwachten van deze extremistische aanhangers van Trump, met als doel een totale burgeroorlog.

   Burgeroorlog is overigens van sommige potsers op DDS ook een natte droom. Gelukkig zal niemand er zijn stoel voor uitkomen, dus voorlopig blijft het bij nat dromen.

   1. George Knight

    @Beukman
    Het klopt dat de provocatie ingebakken is. Hoewel het de vraag blijft hoe krachtig deze extreem-rechtse groeperingen werkelijk zijn. Het is deels werkelijke macht, deels beeldvorming en symboliek met wapengekletter en pseudo-militaire kleding. Maar in een gespannen situatie met veel geweld, kan een klein incident tot grote gevolgen leiden.

    Het verschil tussen de Keyboard Warriors in Nederland en de VS is dat de laatsten over vuurwapens beschikken. De verschillen in de Amerikaanse samenleving zijn groter en scherper dan in Nederland.

    1. M. Brandenburg

     INderdaad in de VS is in de grondwet verankerd dat een ieder het recht heeft zich te verdedigen tegenoverheersing, dan wel het linkse gedachtegeod, dan wel een overheid die alles wil (het linkse gedachtegoed) bepalen tot in de woonkamer. Een fantastische gronwet, daarnaast is al reeds onomstotelijk bewezen dat daar waar het vrije wapenbezit geen probleem is de criminaliteit significant laag is vergeleken bij de democratisch geleide steden en staten waar dit niet het geval is, de moroden en misdaden worden dan ook in de regel gepleegd met wapens die niet legaal zijn gekocht. Vandaar ook dat vergaande restrictires op aanschaf van wapens geen ekel meetbaar positief resultaat hebben. In detroid houden ze nu vol dat al die moorden di daar en in Chicago worden gepleegd, worden gepleegd met wapens die in aangrenzende staten zonder wapenrestrictires zijn gekocht, blijft de vraag waarom zijn die aanliggende staten dan overduidelijk niet zo moordlustig en crimineel, daar zou het erger moeten zijn, immers dieerreeen kan daar een wapen kopen, de cijfers spreken de tegenstanders van vrij wapenbezit altijd tegen.

   2. Jack Flash

    George Knight&Beukman. Jullie zijn het ultieme voorbeeld van complotdenken.

    1. Weerwoord

     Goed voorbeeld doet navolgen. De doorsnee DDS -reageerder Is van mening dat de hele wereld één groot links complot is, bestuurd door -vult u maar in-.

    2. Beukman

     Wij worden betaald door de superglobalist G. Soros, @Jack, om hier op DDS verwarring te stichten. Wij bereiden de signalen, patronen en enablers voor in afwachting van de EU, die ons werk hier straks zal overnemen.

     1. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Wij worden betaald door de superglobalist G. Soros, @Jack, om hier op DDS verwarring te stichten.”
      Aan jouw verwarring heeft zelfs oom Soros niks.

     2. Original NL

      Q…Wij worden betaald door de superglobalist G. Soros, @Jack, om hier op DDS verwarring te stichten…….
      Verwarring stichten..er is niets verwarrend aan uw uitlatingen deugkneus…het maar steeds herhalen van dogma’s is meer een uiting van uw eigen verwarring.

  2. Meriadoc Brandebok

   Dank voor het vermelden van de feiten, George.

  3. Original NL

   Q….Het is te kort door de bocht en te voorbarig om radicaal-links verantwoordelijk te houden voor de rellen …….
   Nee hoor..dat is het helemaal niet.

 16. Henk Albarda

  Volgens overheids statistieken (ambtenaren die nog door Obama zijn aangesteld) vallen er meer blanke slachtoffers door Zwarte agenten, dan omgekeerd. Daarnaast is inmiddels duidelijk dat Floyd George zelf een gewelddadig verleden heeft, heeft net een celstraf van ruim 5 jaar uitgezeten wegens een gewelddadige overval op een willekeurige vrouw.
  De rellen zijn bewezen aangesticht door deels betaalde antifa beroeps betogers, nadat relatief kleine groepen zwarten, zeer begrijpelijk op basis van de halve leugens van de Amerikaanse MSM, vreedzaam demonstreerden tegen het teveel aan geweld dat de blanke agent tegen Floyd zou hebben uitgeoefend.
  Dat er hier reacties zijn die de schuld leggen bij rechts, is de zoveelste leugen waarmee links koste wat kost gelijk wenst te halen.

 17. ervi

  “Het fascisme, als het ooit terugkeert,zal het zich ongetwijfeld aandienen in het gewaad van het antifascisme”, of , “Als de fascisten terugkomen, noemen ze zich antifascisctisch”.

  Jacques Presser (1899-1970), Nederlands historicus, hoogleraar,schrijver, dichter.

  1. Rene van der Grijp

   Presser had een vooruitziende blik.

   1. Weerwoord

    En op meerdere groeperingen toe te passen

 18. M. Brandenburg

  Sinds het socialisme de kop heeft opgestoken is geweld er altijd aan verbonden geweest. In Nederland werd in de jaren 70 en 80 al het extreme geweld van RaRA en andere linkse clubjes getolereerd, sterker nog, vele bij die werkzame clubjes, mochten in plaats van naar de bak (toen nog zonder Tv en keuze menu) naar de overheid dan wel als ambtenaar dan wel als politici.

  Het word tijd dit linkse geweld wat we al meer dan 100 jaar zien echt en volledig de kop in te drukken. Maar dat niet alleen, alles wat aan deze clubjes is verbonden als financier, donateur dient vervolgd te worden. Wie geweld faciliteerd is een crimineel en pleegt een misdrijf.

  1. Rene van der Grijp

   Ga maar eens na hoeveel extreemlinkse clubjes subsidie krijgen.

   Nederland is dood en doodziek.

  2. Meriadoc Brandebok

   Sinds het socialisme de kop opstak is er altijd geweld tegen gebruikt, door fascistische regimes als M*ssoluni, H*tler, Franco en een stel fascistische regimes op de balkan en Oost-Europa.

   Met name in het Duitsland van de jaren ’30 keek rechts weg toen socialisten, communisten en sociaaldemocraten werden uitgemoord. De rechtse regering in het VK startte zelfs een appeasementpolitiek. En de nationaal-conservatieven keken en zagen dat het goed was.

   Vandaar dat ANTIFA zich anti-fascisme noemt: omdat fascistische regimes links heeft geprobeerd uit te moorden en rechts knikkend toekeek.

   1. Rene van der Grijp

    Het straatgeweld in de jaren 30 in Duitsland ging met name tussen nationaal-SOCIALISTEN en communisten. Een soort broederstrijd tussen twee varianten van het socialisme. Er zat veel ideologische overlap bij die twee, maar daar hebben linkse historici het liever niet over.

    Verder heeft rechts in Duitsland, onder de banier van Reichspresident Hindenburg, zich tot het uiterste verzet tegen regeringsdeelname van de nazi’s. Uiteindelijk moesten ze capituleren vanwege de verkiezingensoverwinningen van de nazi’s. Zo werkt democratie.

    De appeasementpolitiek van de UK heeft niets met links of rechts te maken. Onder Churchill was de UK zeer rechts, maar hun eerste prioriteit was om nazi-Duitsland op de knieën te brengen.

    Je praat poep, vieze provocateur.

    Er zijn hier mensen, waaronder zelfs Rammstein, die een hoge pet op hebben van jouw feitenkennis, maar ik prik gemakkelijk door je lulpraatjes heen. In ieder geval is je historische kennis flinterdun en duidelijk afkomstig van linkse sites.

 19. Rene van der Grijp

  GroenLinks is solidair met de gewelddadige relschoppers en plunderaars in de VS.

  Tja, wat anders kan je verwachten van een extreemlinkse partij?

  ht*ps://twitter.com/groenlinks/status/1267435673226809344

  1. Original NL

   Groen links is solidair met alle zich misdragende gekleurde minderheden Rene..

   1. Rene van der Grijp

    En met antifa. En met terroristen (rara, Duyvendak). En met radicale moslims (Mohammed R, Tariq Ramadan) etc.

    Deze partij zou gewoon verboden moeten worden.

 20. Bes Tolen

  Meriadoc B weet er niets van. Voor er nazi’s waren in Duitsland begingen communisten al moorden. Vaak willekeurig (het waren wel complete bendes) en dat was om het verspreiden van angst en chaos. Als je bijvoorbeeld een Nederlandse schipper was, stel op de Rijn, had je de schrik voor 1923 al wel te pakken. Ik stel juist 1923 omdat toen Nederlanders in Duitse dienst en dat was al sinds eeuwen gebruikelijk, stel altijd al, Duitsland moesten verlaten. tenzij je Duitser werd maar dat wilden die Nederlanders niet. Honderdduizenden Nederlanders waarvan de voorouders altijd al in streken woonden, die onder Duitsland vielen, werden later in het Hitlertijdperk verplicht tot Duitser genationaliseerd. Dat ging zo maar even. De mensen vonden het verschrikkelijk.

 21. Bes Tolen

  Meriadoc B. Chamberlain was ondanks zijn hoge leeftijd helemaal niet gek. Hij nam wel allerlei maatregelen om de defensie van Engeland te versterken. Churchill had zeker grote kwaliteiten maar zijn optreden was funest. Communisten begonnen al dadelijk in Rusland te moorden. Massamoorden. Daar wilt u zeker niet aan? Zonder Trotzky waren de communisten niet eens aan de macht gekomen. Die organiseerde de meest barbaarse terreur. Niet schandalig volgens u?

 22. Bes Tolen

  De communisten in Duitsland maakten met complete bendes het land al onveilig voor er iemand van nazi’s had gehoord. Dat was al voor 1923, dat is het jaar dat Nederlanders in Duitse dienst, bijvoorbeeld als Rijnschipper, het land moesten verlaten. Vanwege de grote werkloosheid daar was de gestelde reden.

 23. Bes Tolen

  George Knight, bent u nu extreem rechts of extreem links of beide? Of was u eerder het één en nu het ander?
  Helaas functioneren veel geheime diensten onvoldoende tot slecht en zijn ze daarmee eerder een gevaar dan een waarborg voor de veiligheid van eigen burgers en land. Veel personeel is ook verknipt bezig. [Sommigen houden dat ook als ze al ergens anders werken. ”Zou bij de fiscus kunnen zijn”].

 24. Drollevanger

  De immigranten uit India, China, Korea, of uit Spanje, kunnen prima meekomen in de Amerikaanse maatschappij, zelfs in de hoogste regionen.
  Bij negers lukt dat blijkbaar niet. 1/3 van hen maakt hun school niet af. De neger die wel slaagt in het leven, wordt door zijn rasgenoten beschuldigd van BountyIsme.
  Bestaat er geen mogelijkheid om voor hun cultuur speciale scholen op te richten waar een echt vak verplicht wordt geleerd, zodat men ook buiten de criminaliteit later de kost kan verdienen.
  Of krijg je dan ook hier eenzelfde soort maatschappij als in een willekeurig Afrikaans land

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.