Van Aartsen klaar met getreuzel: ‘OM moet corruptieonderzoek Richard de Mos snel afronden, Den Haag moet verder!’

De Haagse oud-burgemeester Jozias van Aartsen is helemaal klaar met het getreuzel rondom het corruptieonderzoek naar ex-locoburgemeester Richard de Mos en zijn partijgenoot Rachid Guernaoui. Van Aartsen hoopt dat de Hofstad “het gedoe” snel achter zich kan laten als het Openbaar Ministerie tenminste een beetje vaart maakt…

In het radioprogramma Spuigasten van Den Haag FM hield de Haagse ex-burgemeester een stellig pleidooi waarin hij het Openbaar Ministerie opriep om haast te maken met het corruptieonderzoek naar Richard de Mos en Rachid Guernaoui.

Van Aartsen zei daar letterlijk het volgende over:

“Ik zou willen dat het OM snel tot een conclusie komt en dat er eventueel een vervolging volgt. Dan kan het voor de rechter een rol gaan spelen. Voor de stad is het zo ongelofelijk belangrijk dat we dit soort gedoe een keer achter ons kunnen laten, want het blijft de stad ook als geheel achtervolgen.”

De VVD’er (een partij die zelf ook niet wereldvreemd is wat betreft corruptieschandalen) heeft wel degelijk een punt dat het OM meer vaart kan maken betreffende het onderzoek. Tot nu toe lekken er de hele tijd alleen maar strategisch details uit zoals dat De Mos stemfraude zou hebben gepleegd. Overigens ontkend De Mos dat zelf ten stelligste.

Het lijkt wel alsof het OM er baat bij heeft om continu details uit het onderzoek naar de media te lekken. De Mos en Guernaoui, die beiden in het verdachtenbankje zitten, hebben er alleen baat bij dat het onderzoek snel zal worden afgerond. Alleen dan kunnen ze al dan niet hun gelijk halen, hun gram pakken en verder bouwen aan Den Haag. Tenzij De Mos binnenkort alsnog weer terugkeert in de Tweede Kamer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Maris Coppoolse

  “De Mos en Guernaoui, die beiden in het verdachtenbankje zitten, hebben er alleen baat bij dat het onderzoek snel zal worden afgerond. Alleen dan kunnen ze al dan niet hun gelijk halen, hun gram pakken en verder bouwen aan Den Haag.”

  Kenneth lijkt overtuigd van de onschuld van deze rommelaars. Daarvoor bestaan echter weinig aanwijzingen.

  1. Vrijedenkert

   Geen rechter heeft een oordeel uitgesproken maar volgens u met opmerkingen zoals rommelaars en weinig aanwijzingen zijn ze bij voorbaat al schuldig…

   1. Maris Coppoolse

    Dat de Mos rommelde staat vast, de vraag is slechts in welke mate hij ook strafrechtelijk schuldig is.

    1. Blitzkrieg

     Maris Coppoolse :
     Quote : “Kenneth lijkt overtuigd van de onschuld van deze rommelaars. Daarvoor bestaan echter weinig aanwijzingen.”

     Quote : “Dat de Mos rommelde staat vast, de vraag is slechts in welke mate hij ook strafrechtelijk schuldig is.”

     Enige coherentie valt niet te ontdekken, het zal de hoge dosis haldol zijn die hier parten speelt.

     1. Maris Coppoolse

      Welk gebrek aan coherentie meent de geachte Blitzkrieg (welke vreemde mentaliteit ligt ten grondslag aan de keuze voor deze nickname?) hier aan te treffen?

    2. Henk Albarda

     En vanzelfsprekend vind u (u bent analfabeet) dat halsema eerlijk aan haar functie is gekomen. Zoals u redeneert, is het logisch U racist, communist, anti-semiet en door en door corrupt te noemen, immers bewijs telt voor u niet.

   2. Fe

    de Mos heeft gedacht in oplossingen die zelfs in de raad besproken zijn. Volgens links politiek correcte elite is denken in oplossingen synoniem aan rommelen.

    Er is gerommeld met het joch van Valsema , er is gerommeld met de dam demo , er is gerommeld met de benoeming van valsema.

    Rommelen mag uiteraard als er maar links politiek gewin uitkomt

  2. toetssteen

   @MC
   Ik nodig u uit om met bewijs te komen. Indien u dat niet kunt, zou ik er het zwijgen toe doen.

   1. Maris Coppoolse

    Voor welke bewering van mij eist u bewijs, meneer Toetssteen?

    1. Fe

     geen 1 , we slikken je onzin als zoete koek

 2. Vrijedenkert

  Voormalig wethouders De Mos en Guernaoui op non-actief gezet, zolang dit onderzoek loopt en dus te langer en langer dat het onderzoek loopt/of wordt gerekt kunnen deze heren geen functie zoals wethouder bekleden!

  Ik ga de heren niet vrijpleiten maar de vraag is, duurt het onderzoek zo lang uit grondigheid of om de heren zolang mogelijk uit bestuurlijke functies te houden?

  Ik mag toch aannemen dat justitie sterke aanwijzingen heeft om dit naar buiten te brengen.

 3. LifeBuddy

  Waarom gaat het OM. geen onderzoek doen naar de burgemeester van arnhem Ahmed Marcouch. Die heeft stemkasten van de gemeenten gestolen. Nu doen ze het Weer die ultra sLinkse om met 2 maten te meten en tweedeling in nederland te brengen.

 4. Fe

  tja , ook hier moet het OM straks bakzeil halen en bekennen dat men gewoon mensen heeft geslachtofferd voor politiek gewin.

 5. Vishengel

  Ik ben ook klaar met jihadistenknuffelaar Van Aartsen

 6. Henk Albarda

  De Mos en Guernaoui behoren beiden bij de minst corrupte politici van Nederland. Als het OM, stilletjes in opdracht van groen links dictator mark rutte deze beide eerlijke politici middenin de nacht met veel vertoon oppakt, en vervolgens het OM inmiddels 10 maanden doodstil is, is volstrekt duidelijk dat hier een 100 % corrupt OM niets heeft kunnen vinden.
  Het oppakken was voor de buhne omdat de hele kliek linkse politici zich kapot schrok dat de Hagenezen hen zo zat waren dat ze de enige groep kozen die voor Den Haag en zijn hele kleine en kleine ONDERNEMERS staat ipv het corrupte groot kapitaal waar geweld aanhanger Maris Coppoolse met groen links voor staat.

 7. Henk Albarda

  Gelijktijdig komt deze kletspraat van 1 van de meest onbetrouwbare VVD politici ooit, salafisme aanhanger van aertsen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.