Viruswaanzin na uitnodigen BLM-beweging: ‘Kom vandaag NIET naar het Malieveld, politie in opperste staat van paraatheid’

Daags nadat actiegroep Viruswaanzin bij monde van Willem Engel de Black Lives Matter-beweging opriep om ook naar het Malieveld te komen, trekken ze die uitnodiging nu in. Het protest van vandaag tegen de anderhalvemetersamenleving werd onlangs door de Haagse rechtbank en burgemeester Johan Remkes verboden. Viruswaanzin zegt deze keer gehoor te geven aan het verbod en vraagt iedereen om thuis te blijven.

Natuurlijk is de oproep van Viruswaanzin om thuis te blijven voornamelijk voor de bühne. Het is een manier om de schone onschuld te spelen, want stiekem hoopt de actiegroep er natuurlijk wel op dat het Malieveld, net als vorige week, weer volstroomt met duizenden actievoerders.

Zelfs de BLM-beweging werd afgelopen week nog door activist Willem Engel uitgenodigd om zondag te komen demonstreren op het Malieveld. Een slimme troef, want in het recente verleden is gebleken dat de politie een stuk terughoudender optreedt als er BLM-activisten aanwezig zijn.

Vorige week riep Engel zijn aanhangers juist op om WEL naar de verboden demonstratie te komen. Maar, geleerd van de onlusten en het explosieve politiegeweld, roept Engel nu dus op om vooral thuis te blijven. Maar of de doorgewinterde beroepsdemonstrant hooligan daar gehoor aan zal geven valt te betwijfelen.


“Vrijdag riep de organisatie van Viruswaanzin -ondanks het verbod- hun achterban nog op om juist WEL naar het Malieveld te komen”

De politie is er echter niet gerust op dat demonstranten toch thuis zullen blijven en heeft al aangegeven in opperste staat van paraatheid te zijn. De Dagelijkse Standaard zal de ontwikkelingen in Den Haag vandaag uiteraard op de voet volgen. Wordt vervolgd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Xander XXL

  Gisteren schreef ik het al hier maar dan bedoeld voor Amsterdam. Doe nu een oproep om de virus waanzin demonstratie alleen uit te laten voeren door gekleurde medelanders.
  Kijken hoever ze gaan in het verbieden en handhaven.

 2. gustav

  Laat de BLM aanhangers lekker tegen elkaar schurken, hun blankenhaat gillend en krijsend in elkaars gezicht blazen, om vervolgens met een heftige besmetting, allemaal snel naar de eeuwige jachtvelden vertrekken!
  Zelfreiniging!
  Wie niet horen wilt……?

 3. werkloze generaal

  Ik denk dat de BLM beweging met knuppels en traangas verwelkomt wordt als ze toch naar het Malieveld komen. Misschien hier en daar wel een knietje in de nek..

  Dit alles om maar op de Amerikaanse politie te lijken , die niet / nooit met zich laat sollen. 😉

 4. Lugor

  Een ieder die toch op het malieveld aanwezig is, is dus geen vreedzame demonstrant.
  Dat maakt het werk voor de Meppende Eenheid een stuk overzichtelijker.

  1. Rammstein

   Lugor is het lulletje dat vroeger bij gymnastiek als laatste gekozen werd, de klikspaan die ieder geintje verraadde aan de meester, de werknemer die later door alle collega’s gemeden en uitgekotst werd, de achterbakse hypocriet die zich zonder nadenken achter ‘het gezag’ schaart, die nooit een bekeuring kreeg en als keffertje altijd achter zijn meester aan loopt.

   Je baasje Copoolse komt zo.

   1. Lugor

    Zou mijn oude Freund Brommstein al door hebben wat het onderwerp van dit artikel of mijn visie erop is?

    Altijd een verademing, zijn inhoudelijke bijdrage.

    1. Rammstein

     Welke visie?

  2. 1010

   op het malieveld zitten dus enkel vreedzame demonstranten die gebruik maken van hun demonstratierecht

   er omheen hangen relschoppertjes rond die je dus makkelijk kan opppakken

   lugor lijkt veel op mao of pol pot. Das de politiek die hij aanhangt en verdedigt. Demonstreren tegen de corona idioterie is ongewenst dus mag de lat er overheen

   Korea aan de N/oordzee

   1. Michel Bloemkist

    Liul niet zo dom over Noord-korea, vieze opjutter.

    1. 1010

     tja , de dictator rutte wordt door sommige op handen gedragen

     korea aan de noordzee

 5. 1010

  Demonstreren tegen de corona idioterie zal men nooit toestaan tenzij je de medewerking van een burgemeester krijgt omdat zij het doel heiligt.

  stop de corona idioterie

 6. Bullshit10

  Dames en heren nederland is verloren Nederland is nog erger dan noord korea kijk nasr de staatsomroep luister naar de staatszenders allemaal politiek correct filmpjes worden verwijderd wat een gewone burger niet mag zien de media de kranten ook allemaal politiek correct
  Als we dit nu laten gebeuren en dat doen wij wand dictatuur 66 schijnt er ook ZETELS bij te krijgen dus het blijkt wel het volk wil een dictatuur .k zeg succes er mee

  1. Xander XXL

   Als het dan toch moet een ultra rechtse dictatuur. Een paar jaar de boel flink wakker schudden.

   1. Bullshit10

    Xander
    Liever vandaag dan morgen maar ik denk dat het volk gehersenspoeld is en niet meer zelfstandig kunnen nadenken het moet voor hun gedacht worden als er ook maar iets gebeurd dan zijn ze allemaal van slag
    Ik kom bij bedrijven waar ze compleet zijn doorgeslagen met veiligheid regels wat compleet onwerkbaar is
    Nogmaals het volk is ziek doodziek

    1. Bullshit19

     LeugenaarJij kompt helemaal niet bij bedrijven

   2. Maris Copoolse

    Xander en Bullshit bepleiten een extreem-rechtse dictatuur.

    We hebben in ons land vrijheid van meningsuiting maar het is toch wel akelig dat dit soort griezels gewoon in Nederland wonen.

    1. 1010

     alles beter dan de linkse dictatuur van heden ten dagen

     Het is toch wel griezelig dat deze akelige figuren het Nederlandse parlement vertegenwoordigen

    2. Bolland

     @Maris U ondersteunt een semi linkse dictatuur, en inderdaad ik vind het ook akelig dat griezels als u, de zgn toetsenbordheldjes in Nederland wonen

     1. Maris Copoolse

      Als je onze regering een ‘semi-linkse dictatuur’ noemt sta je buiten de werkelijkheid of knettergek.

      Laten we maar hopen dat je dronken bent.

     2. Duidelijk

      etc

  2. Fortiori

   Verstaat u Koreaans ?

   1. Duidelijk

    etc

 7. Fortiori

  De actualiteit van de gepropageerde “viruswaanzin” demonstratie zie je terug in nieuwe uitbraken in Maassluis. Beperkende maatregelen blijken toch eerder noodzakelijk dan afzwakkende. Hoe safe zijn de demonstranten ?

  1. Bullshit10

   Fortoni
   Angsthazen zo als jij kunnen ze van alles wijs maken angsthazen zo als jij kijk alleen maar naar die staatsomroep angsthazen zo als jij kijken niet verder dan hun neus lang is angsthazen zo als jij kunnen ze heel goed gebruiken bij deze dictatuur
   Dictatuur aan de noordzee die gene die anders beweert daag ik uit om met voorbeelden te komen
   Vrijheid van meningsuiting welke vrijheid van meningsuiting als je dat doet dan word je doodgezwegen dus kom maar op
   Stem fvd of PVV uit de eu

  2. Xander XXL

   Je lult als een kip zonder kop, verdiep je in het probleem en kruip niet likkend in het achterwerk van het RIVM en consorten. Die uitbraak was in een bejaarden tehuis onder mensen die in het geheel niet meer buiten komen laat staan demonstreren. Of heb jij ze gezien? Zou best kunnen natuurlijk want figuren zoals jij zien altijd dingen die er niet zijn.

 8. Maris Copoolse

  “Meerdere mensen hebben op sociale media aangegeven toch te komen, onder wie Edwin Wagensveld, de voorman van Pegida. ,,Het gaat mij niet zozeer om die 1,5 meterregels. Ik ga daar gewoon staan om gebruik te maken van mijn grondrecht en wil me vooral niet laten intimideren”, vertelt Wagensveld.”

  Het bekende extreem-rechtse tuig dus.

  1. Duidelijk

   enz

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.