Viruswaanzin! ‘OPROEP om toch MASSAAL naar MALIEVELD te komen zondag, desnoods om te picknicken!’

Het zou een gigantisch protest worden. Sterker nog: De verwachting was dat het protest nog massaler zou worden bezocht dan die van de BLM-beweging. Het zou een protest worden tegen de anderhalvemetersamenleving op het Malieveld in Den Haag. Maar deze is gecanceld door de burgemeester van Den Haag.

Het anderhalvemeter-collectief doet nu een oproep aan iedereen die er klaar mee is dat er steeds meer vrijheden worden ingeperkt door de overheid. Zo hoopt de organisatie dan ook dat men morgen (zondag 21 juni) massaal naar Den Haag zal trekken om hun stem te laten horen.

Het was een mooi affiche: Beroemde DJ’s zoals Paul Elstak en DJ Jean zouden op het Malieveld aanwezig zijn om het protest tegen de anderhalvemetersamenleving in te luiden. Gesteund door andere bekende DJ’s, waaronder het techno-collectief Herr Zimmerman.

Echter, de gemeente Den Haag stak daar een stokje voor en heeft de manifestatie op het Malieveld verboden. Toch hoopt de organisatie, gesteund door viroloog Willem Engel en opiniepeiler Maurice de Hond, dat vrijheidsstrijders alsnog massaal naar Den Haag zullen afreizen. En dan niet met DJ’s en luide muziek, maar gewoon om te gaan picknicken uit protest.

Belangrijke noot van de redactie van DDS: ‘Wij hebben sympathie voor de beweegredenen om een dergelijke demonstratie te organiseren, te noemen een massale picknick tegen de anderhalvemetersamenleving en ter ere van Vaderdag (ja, dat is ook morgen!) Wij staan als redactie voor de vrijheid van meningsuiting en de rechten van de mens.

We zijn benieuwd of de tweeledige Amsterdamse burgemeester Femke Halsema al haar mooiste anti-anderhalvemetersamenleving broche heeft opgepoetst voor zondag. Zou ze ook al een hotel hebben geboekt? In Amsterdam is ze voorlopig niet meer welkom.

DDS-reporter Kenneth Steffers is zondag ook aanwezig om live-verslag te doen.

Redactionele noot: Er is enige ophef ontstaan over bovenstaande berichtgeving. Deze klopt feitelijk helemaal en blijft dan ook staan. De redactie van DDS heeft contact gehad met twee personen die betrokken zijn bij het protest op het Malieveld op zondag.

Feitelijke conclusie: Van zogenaamd fakenews is geen enkele sprake. Wél van gebrek aan duidelijke berichtgeving namens de organisatie. De protestbeweging Virus Waanzin zei zélf -bij monde van viroloog Willem Engel (NOS Journaal):

“Ik wil bij deze iedereen oproepen om te komen, want er is iets aan de hand. Iedereen moet voor zijn vrijheid opkomen.”

Van fakenews is dan ook geen sprake, maar laten we hopen dat het protest op zondag niet alleen aluminium-gekkies aan zal trekken. Daar zit immers niemand op te wachten.

.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Blitzkrieg

  Ik ben morgen in Den Haag te vinden, kom ook! Picknicken en bloemen bij het stadhuis, dat ga ik doen!

  1. Gerda2

   Voor alle mensen die vandaag (zondag) naar het Malieveld gaan: een hele goede dag toegewenst. Het zou leuk zijn als de DDS-ers elkaar kunnen treffen!

 2. combat le pelicule

  Zeker, ik zeg doen..

 3. Bolland

  Fantastisch

 4. Friesetrots

  Als Kenneth nu maar geen verslag geeft in de stijl van Theo Koomen.
  Tis wel DDS eigen 🙂 🙂

  1. Kenneth Steffers

   Nee hoor, ik zal verslag doen zoals ik ook deed tijdens de BLM-demonstratie in Rotterdam en enkele dagen later bij de Feyenoord-supporters bij het beeld van Pim Fortuyn.

   1. Rammstein

    Perfect Kenneth: we kijken uit naar je bevindingen.

 5. Marija

  Ik wens jullie een grote opkomst en succes !!!

  1. Blitzkrieg

   Marija : Ik ben morgen in Den Haag te vinden. Aan iedereen die ook komt, houd het netjes en beleeft… het gelijk staat aan onze kant. Ze kunnen dit soort demonstraties niet verbieden, dan ze dat wel laten ze des te duidelijker hun ware gezicht zien. Onthoud, de duisternis kan niet tegen het licht.

   1. Start

    Hoe ver is de Laan van P00t eigenlijk verwijder van het Malieveld?

    1. Blitzkrieg

     Start : 5 a 6 kilometer, zie ik je morgen?

     h**ps://www.google.com/maps/dir/Malieveld,+Koningskade,+The+Hague/Laan+van+Poot,+Den+Haag/@52.0843104,4.2675796,14z/data=!3m1!4b1!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x47c5b773bfffffff:0xf92d3ec4faba62ba!2m2!1d4.3170169!2d52.08449!1m5!1m1!1s0x47c5b0fa91be72c5:0xb0cea91b2027dfb4!2m2!1d4.2531614!2d52.0822201!3e2

  2. Coronius

   Ik wens iedereen een mooie en veilige demonstratie toe.

 6. Start

  Of gewoon gaan om te protesteren met een 1873 button, wat Halsema kan kunnen wij immers ook.

 7. Jack Flash

  Ik woon een beetje ver weg en een afspraak morgenavond. Succes iedereen.

 8. evil knievel

  Klinkt interessant 🤔
  Denk dat ik toch t treintje instap Moggel!
  Wil toch n statement maken n vindt t wel gezellig,picknicken!😁
  Blitz msschn in levende lijve ontmoeten!😜

  1. Blitzkrieg

   evil knievel : Doe morgen maar even een post als je ook komt, we gaan het mogelijk maken.

 9. Patricia

  Geachte heer Steffers,

  Zoudt u zo vriendelijk willen zijn uw artikel aan te passen?
  Viruswaanzin.nl heeft absoluut GEEN oproep tot het morgen alsnog bezoeken van het Malieveld gedaan, laat staan massaal. Zij roepen slechts op om bloemen bij het (plaatselijke) gemeentehuis te leggen om de democratie weer te laten opbloeien.
  Alvast bedankt voor uw rectificatie.

  1. Kenneth Steffers

   Ehm, ik heb helemaal niets geschreven dat niet klopt. Dus wat zou ik überhaupt moeten aanpassen? Vertel het mij.

  2. combat le pelicule

   @patricia vind je het niet een schande dat het recht van demonstreren met voeten wordt getreden omwille van de disproportionele 1.5meter regel?

 10. Ricky Tjin

  Een compliment voor al onze volkshelden die ervoor strijden dat de 1,5 meter-samenleving wordt opgeheven en dat we onze vrijheid terug krijgen. Onze vrijheid is ons voor en groot deel ontnomen door de coranamaatregelen. Met de 1,5 meter-samenleving kan de economie niet functioneren en zal Nederland vroeg of laat ten gronde gaan.

 11. sjef

  helaas kunnen we er niet bij zijn, een andere optie zou kunnen zijn in verschillende steden dit te organiseren, of een soort ropa run voor de sporters onder ons om op een andere manier mensen in beweging te krijgen tegen deze waanzin, waarin we alle mensenrechten kwijt kunnen raken…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.