Amsterdamse hoteliers zijn he-le-maal klaar met Femke Halsema! ‘Bizarre restricties!’

Femke Halsema lijkt wel een activiste. Keer op keer weet ze (veelal op negatieve wijze) het nieuws te halen. Vandaag wel tot twee keer toe op De Dagelijkse Standaard. Gaat de Amsterdamse burgermoeder voor een record? Ook de hoteliers in onze hoofdstad keren Halsema nu de rug toe. “Hoteliers beginnen net pas weer met opstarten of ze krijgen alweer bizarre restricties te verduren!”

Nadat DDS vandaag al berichtte dat de Amsterdamse burgemeester het protest tegen een anderhalvemetersamenleving wil blokkeren, ontvingen wij zojuist -bij monde van De Telegraaf– het bericht dat ook de Amsterdamse hoteliers he-le-maal klaar zijn met het beleid van hun burgemeester.

De gemeente Amsterdam blijkt een groot voorstander van het inperken van de toeristenstromen in de stad. Waarschijnlijk zullen veel inwoners van de hoofdstad het daar mee eens zijn, maar ze moeten niet vergeten dat zo’n snelle en rigoureuze omwenteling waarschijnlijk weer snel op hun bordje zal worden geserveerd onder het mom van ‘gemeentebelasting’. Wie het laatst lacht… Halsema.

Tegenover de krant van Wakker Nederland zegt voorzitter Pim Evers van de Koninklijke Horeca Nederland:

“KHN zat nota bene vrijdagmorgen met de burgemeester om de tafel. Er is toen helemaal niks gezegd over een voorstel om in te mogen grijpen als de overheid vindt dat het te druk wordt. Dat zagen wij pas ’s middags in de brief van de wethouder. Maar zo doe je geen zaken met elkaar. Het had netjes geweest als ze ons niet alleen hadden aangehoord, maar ook samen met ons naar oplossingen hadden gezocht. Die hebben wij trouwens wel degelijk aangedragen.”

Evers is woedend omdat de horeca en alles daaromheen al gauw tien procent van de Amsterdamse economie vormt. Dat kan Halsema dus gemakkelijk wegbezuinigen, maar met een nieuwe financiële crisis in aantocht -en ja, ook binnen de Amsterdamse grachtengordel- is het nog maar de vraag vanuit welke branche Halsema de vruchten gaat plukken om te voldoen aan de verduurzaming van ‘haar’ stad. Immers moet het geld ergens vandaan komen…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Blitzkrieg

  Allemaal nieuwe FvD of PVV stemmers… mensen, welkom bij de club; we zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

  1. Friesetrots

   Haha al die stemmers in hetzelfde schuitje en allemaal aan de rechterzijde, dat wordt kapseizen.

   1. evil knievel

    Liever kapseizen dan door te varen op deze Titanic!!
    FrieseLOSER!😁

  2. Mastiffan

   Alsof links nu niet naar een kant doorgeslagen is…
   Spiegelen noem je dat.

  3. plakband

   Halsema onderbouwt haar besluit als volgt.
   Ik ben links en ik ben hier de baas.
   Belastingbetaler betaal, anders zwaait er wat.
   En hou verder je bek.

 2. Cootje

  Is ook geen wonder als je met een button 1873 rondloopt en je zoon een pistool uit die tijd loopt te zwaaien , je niet bent van het moderne ondernemerschap , ze was nog wel zo slim om haar zonen van de zwarte scholen af te halen , kon ze rustig Sinterklaas vieren

  1. Friesetrots

   @C je had stoker moet worden op de stoomboot van Sint.

   1. Mastiffan

    Ha ha…. ook dat is nu verboten.
    Niet meer stoken en geen sinterklaas met werkende donkeren.

   2. Cootje

    Word je zwart van

   3. Cootje

    Stoker is een duidelijke zwart wit verhaal , zeep en water zijn de oplossing

 3. Maris Copoolse

  Halsema past precies dezelfde noodverordening toe als alle andere burgemeesters.

  Er meer over zeggen is teveel eer voor het gebabbel van Kenneth.

  1. Rammstein

   ‘… het gebabbel van Kenneth’.

   De vieze rat Copoolse laat zich weer van zijn smerigste kant zien: altijd bereid om een ander te kleineren en vernederen.

   Je volgende ban is al weer in de maak, amorele zak.

   1. Original NL

    Als je de “rat” niet voert…..⚰

    1. Start

     @Original: Dat is inderdaad de juiste conclusie.

   2. Maris Copoolse

    De woede, de woede!

    1. Start

     Etc?

    2. Original NL

     Enz..enz..bla bla bla…racist..bla.bla..etc etc.

     1. Start

      usw!

    3. Bolkestein

     En hoe wordt die woede gevoed? Wiens schuld is dat? Precies, die woede is de resultante van het landverraad door types als jijzelf.

 4. Adriaen van Bergen

  Dit is exact wat de Amsterdammers gewild hebben.
  Als je als Amsterdammer dit niet wil, verhuis!

  1. Original NL

   Q…Als je als Amsterdammer dit niet wil, verhuis!…..
   Of stem volgende keer verstandig…of nog beter… zet die hazes herrie uit en ga stemmen mongolen.

 5. Response

  Toch maar weer even herhalen; Verkeerde vrouw op verkeerde plek. Vertegenwoordigd alleen partij- en eigenbelang. De extreem linkse vrijstaat A’dam is op weg naar een anarchistisch crimineel bolwerk mede dankzij GL en de rest van het huidige extreem linkse bestuur.

  1. Original NL

   Ik zou het geen overbodige luxe vinden om bij de volgende verkiezingen in amsterdam, het tellen van de stemmen door toezichthouders te laten monitoren….wie ik ook spreek, niemand is blij met de linkse gemeenteraad en vraagt zich af hoe dit debacle tot stand heeft kunnen komen.
   Bij de landelijke verkiezingen trouwens ook..ik vertrouw niemand meer.

   1. Meriadoc Brandebok

    Die stemmentellingen zijn openbaar, dacht ik. Je kunt zelf gaan kijken. Pak je nadien direct even een biertje in de kroeg.

 6. Kleurloze Politiek

  Tuurlijk DDS .. maak er maar weer een eigen verhaal van..

  Als jullie je nog een illusie maken dat iedereen naar FvD of de PVV oversteekt dan zou ik maar snel tot het orde van de dag gaan want..
  Want Als kiezers al naar rechts gaan dan is dat echt de VVD die regeert met beide voeten op de grond..

  En FvD en PVV .. Alle Moskeeën sluiten De koran verbieden de Hoofddoek verbieden en daarop een hoofddoek heffing innen.
  FvD : Alle Corona regels afschaffen voor de horeca.
  De rechtzaak om de MH17 stoppen en de Russische daders vrij spreken
  En wat de slachtoffers betreft ach ja Rusland is belangrijker

  Geloof je jet zelf …

  1. Peetjoh

   Jullie is jodenvolk en jou geloven we ook niet.

 7. Bolkestein

  Binnenkort weer verhoging van de parkeertarieven?

 8. Bolkestein

  Bommelding bij kerk Amsterdam wegens dopen van tot christendom bekeerde moslims

  Veel hoop in de lieve stad, zolang je je als moslim maar niet tot christen bekeert

  Hoe is het eigenlijk met de religie van vrede en tolerantie in de door een GroenLinks-burgemeester bestuurde Lieve Stad vol Lieve Mensen waar Hoop overal om je heen aanwezig is? Daarover bericht de enige kwalitietsjournalistieke krant van Nederland heden het volgende:

  “Bij een kerk in Amsterdam zijn bommeldingen gedaan omdat personen met een islamitische achtergrond die zich bekeerden tot het christendom daar gedoopt werden. Dat blijkt uit onderzoek naar bedreigingen bij bekeringen of het verlaten van het geloof door de gemeentelijke dienst Onderzoek, Informatie en Statistiek.”

  Wacht, wat?

  “Bommeldingen gedaan omdat personen met een islamitische achtergrond die zich bekeerden tot het christendom daar gedoopt werden“

  Oei. Dat klinkt niet zo heel erg als vreedzaam, laat staan als tolerant. Maargoed, die ene bommelding, kan gebeuren. Een door de burgemeester zelf goedgekeurd superspreadevent op de Dam is erger zullen we maar zeggen.

  Dat was het?

  Nee:

  “Er zijn in elk geval acht casussen bekend waarin bedreiging tot geweld of daadwerkelijk geweld plaatsvonden. Vijf daarvan hebben in Amsterdam plaatsgevonden, maar wanneer wordt niet vermeld.”

  Oei!

  “Zo werd „een persoon met een islamitische achtergrond na bekering tot het christendom bedreigd door zijn vader die appte: ’Ik kom met een pistool’.” Ook werd „een jongere in elkaar geslagen omdat zijn moeder zich bekeerd had tot het christendom vanuit een islamitische achtergrond.” In een ander geval werd een „jongere, niet-gelovig opgevoed door ouders met een islamitische achtergrond, gepest door andere kinderen op school, geslagen en gedwongen om Koranverzen op te zeggen.” Het vierde geval is „een persoon met een islamitische achtergrond, betrokken bij een kerk met veel bekeerlingen, die rouwkransen thuis kreeg met daarbij briefjes ’Jij gaat dood’.” Het vijfde geval betreft „bommeldingen bij een kerk omdat daar personen met een islamitische achtergrond gedoopt worden.”

  Jeetje! En dat in zo’n lieve stad waar vooral heel veel hoop is! Als we dan toch moeten hopen, dan hopen we maar dat Diederik Boomsma van het CDA hier iets tegen gaat doen. Snoeiharde actie Boomsma!

  “Wij zullen met voorstellen komen, aldus CDA’er Boomsma.”

  PAK AAN ISLAMOFASCISTEN! VOORSTELLEN! Ga daar maar eens overheen GroenLinks-burgemeester!

  “Halsema: „De vrijheid van Amsterdammers om zelf keuzes te maken – in dit geval ten aanzien van geloof – dient te worden bewaakt. Mensen dienen hierbij gevrijwaard te blijven van vernedering, uitsluiting, discriminatie, intimidatie, bedreiging en geweld.”

  Wij hebben Hoop. Veel Hoop. Overal om ons heen aanwezig. Nu maar Hopen dat al die naar het christendom bekeerde en bedreigde moslims dat ook hebben. Dat zal wel niet. Nu wachten op de ‘voorstellen’.

 9. Bolkestein

  Bekeerlingen bedreigd: bommeldingen bij Amsterdamse kerk

  Bij een kerk in Amsterdam zijn bommeldingen gedaan omdat personen met een islamitische achtergrond die zich bekeerden tot het christendom daar gedoopt werden. Dat blijkt uit onderzoek naar bedreigingen bij bekeringen of het verlaten van het geloof door de gemeentelijke dienst Onderzoek, Informatie en Statistiek.

  Eerder stelden raadsleden Marianne Poot van de VVD en Diederik Boomsma van het CDA vragen over bedreigingen van christenen met een islamitische achtergrond in asielzoekerscentra naar aanleiding van artikelen in de media. Na de geuite zorgen stelde burgemeester Halsema vervolgens een onderzoek in om inzicht te krijgen in hoeverre Amsterdammers die hun geloof verlaten of zich bekeren, ongeacht vanuit welke godsdienst en voor welk nieuw geloof of levensbeschouwing, te maken krijgen met bedreigingen en welke gevolgen dat heeft.

  Op de vraag hoe vaak bedreigingen tot (fysiek) geweld voorkomen komt uit de meeste interviews het antwoord dat deze zeldzaam zijn. „De beperkte aantallen zijn overigens geen reden om bedreigingen bij bekering of geloofsverlaten te bagatelliseren”, schrijven de onderzoekers. Er zijn in elk geval acht casussen bekend waarin bedreiging tot geweld of daadwerkelijk geweld plaatsvonden. Vijf daarvan hebben in Amsterdam plaatsgevonden, maar wanneer wordt niet vermeld.

  ’Ik kom met een pistool’

  Zo werd „een persoon met een islamitische achtergrond na bekering tot het christendom bedreigd door zijn vader die appte: ’Ik kom met een pistool’.” Ook werd „een jongere in elkaar geslagen omdat zijn moeder zich bekeerd had tot het christendom vanuit een islamitische achtergrond.” In een ander geval werd een „jongere, niet-gelovig opgevoed door ouders met een islamitische achtergrond, gepest door andere kinderen op school, geslagen en gedwongen om Koranverzen op te zeggen.” Het vierde geval is „een persoon met een islamitische achtergrond, betrokken bij een kerk met veel bekeerlingen, die rouwkransen thuis kreeg met daarbij briefjes ’Jij gaat dood’.” Het vijfde geval betreft „bommeldingen bij een kerk omdat daar personen met een islamitische achtergrond gedoopt worden.”

  De overige casussen betreffen vooral gevallen van discriminerende opmerkingen en „ongelijke bejegening.” Een voorbeeld hiervan is een vrouw van wie de ouders, die niet gelovig zijn, niet aanwezig wilden zijn bij de doop van hun dochter omdat ze er niet achter stonden dat zij naar ’zo’n achterlijke kerk’ zou gaan. Een ander voorbeeld is dat van een bekeerling tot de islam die van familie expres varkensvlees op het bord kreeg. Er zijn ook voorbeelden van mensen die bang zijn voor geweld of uitsluiting, zoals een predikant die iemand met een islamitische achtergrond doopte die op dat moment moest huilen en zei: ’als dit uitkomt, ga ik eraan.’

  Bommeldingen

  CDA’er Boomsma schrikt van de uitkomsten. „Afschuwelijk waar deze mensen mee te maken krijgen, die zich van islam tot het christendom bekeren, of niet meer geloven, of andersom. Geweld, intimidatie, pesterijen. Dit kan niet. Zelfs bommeldingen bij de kerk… Iedereen moet vrij zijn om te geloven, van geloof te wisselen of niet meer te geloven. De gemeente moet er voor deze mensen zijn: het recht op afvalligheid is niet onderhandelbaar. Die boodschap moet ondubbelzinnig worden uitgedragen en omarmd, overal, en dus ook binnen de islamitische gemeenschappen. Wij zullen met voorstellen komen.”

  Burgemeester Halsema schrijft aan de raad dat de aanbevelingen van de onderzoekers overgenomen worden en de resultaten worden gedeeld met de politie en het Openbaar Ministerie. Ook wordt het thema geagendeerd in netwerken waar religieuze of levensbeschouwelijke partners aan deelnemen. Halsema: „De vrijheid van Amsterdammers om zelf keuzes te maken – in dit geval ten aanzien van geloof – dient te worden bewaakt. Mensen dienen hierbij gevrijwaard te blijven van vernedering, uitsluiting, discriminatie, intimidatie, bedreiging en geweld.”

 10. 56RdK

  Dom volk, eist vrijheid maar laat faciliteert via de achterdeur de ideologie die islam heet.
  Een ideologie dat elk stukje vrijheid dat er maar is volkomen sloopt!

 11. 56RdK

  Dom volk dat vrijheid eist maar via de achterdeur de duistere ideologie die islam heet volkomen faciliteert! Een ideologie die elk stukje bestaand vrijheid volkomen sloopt!

  1. combat le pelicule

   Precies, jij snapt het

 12. Maurits Dekker

  Er is niets veranderd.
  Ook in 40-45 was de Amsterdamse politie de Joden zat.
  Zij werkten toen al volop mee om hen definitief te verwijderen.
  Bijna alle Joden werden toen geruimd.
  Nu doen ze hun best om het laatste restantje te ‘ausradieren’

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.