Column Ozair Hamid: Waarom Black Lives Matter fascistischer is dan de meeste ‘fascisten’

De afgelopen week was het op z’n minst gezegd ‘drukker dan normaal’. Massale protesten tegen racisme vonden plaats in Nederland maar ook in de rest van de wereld. De terplekke betogers verkondigden de meest absurde, ridicule boodschappen, die een aantal overeenkomsten hebben met het fascisme. 

Conservatieven betogen vaak dat woorden zoals ‘fascist’ en ‘nazi’ te snel worden gebruikt. En hoewel zij een geledig punt maken, is het echter van belang om je uit te spreken tegen datgene wat fout is, tegen datgene wat begint te lijken op een fascistisch platform – en dat zal ik nu ook doen.

De gelijkenissen tussen BLM en de fascistische ideologie in zijn totaliteit zijn namelijk voor de meesten schokkend. Een voorbeeld van zo’n ideologie in de praktijk is goed te zien in de Verenigde staten, waar op universiteiten – waaronder de genormeerde Universiteit van Californië Berkeley – blanke leerlingen worden geweerd door Black Lives Matter omdat zij simpelweg blank zijn. Een aversie jegens een groep en een isolatie van een groep – in dit geval blanke, onschuldige burgers – is ontstaan, die ook terug te zien is in het fascisme – los van het niet-beoordelen van mensen op basis van hun individuele overtuigingen, maar op basis van hun sociale identiteit.

Daarnaast is een elementair kenmerk van het fascisme terug te zien in het gedachtegoed van BLM: het anti-intellectuele beginsel. Een intellectueel laat zich leiden door de rede, terwijl anti-intellectuelen waarde hechten aan de subjectieve interpretatie van de – in dit geval postmodernistische – ‘werkelijkheid’. Terwijl wetenschappelijke statistieken en onderzoeken wijzen op het gegeven dat er nauwelijks sprake is van buitensporig politiegeweld jegens zwarte Amerikanen, blijven de aanhangers meegaan in dit irrationele populisme; voor nuance en relativering is er geen ruimte binnen deze conformistische kringen.

Ook zetten de anti-intellectuelen van BLM zich af tegen de dialoog: het fundament van de liberale democratie. In plaats daarvan gaat men de confrontatie aan met de autoriteiten, waarbij geweld jegens zowel de autoriteiten als onschuldige burgers niet wordt geschuwd. Demonstraties van deze linkse types, waar geweld aan de pas komt, zijn er in overvloed. Hetzelfde kan niet worden gezegd over liberalen en conservatieven.

Hoe kan dan nog worden beweerd dat zij de verhevenen zijn, terwijl men, aan de rechterzijde van het politieke spectrum, zich keert tegen al deze fascistische elementen?

Ik beweer niet zozeer dat BLM fundamenteel fascistisch is. Maar wanneer beweerd wordt dat mensen die uitlatingen doen op basis van feiten en logica fascistisch zouden zijn, is het meer dan valide om te stellen dat BLM fascistischer, en dus fouter, is dan de meesten ‘fascisten’.

Black Lives don’t matter. All lives matter.

Volg mij op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

80 reacties

 1. Maris Coppoolse

  “Hoe kan dan nog worden beweerd dat zij de verhevenen zijn”

  Waar beweren ze dat?

  1. CLoVis

   @lamlul

   Begrijp je het weer niet helemaal
   gaat het je MAVO 3 niveau weer eens te boven
   moet je weer één begrip uit de context lichten
   omdat je geen spelfout kon vinden?

   Wat ben je toch een ontstellende stumperd.

   1. Maris Coppoolse

    De vraag was waar ze beweren dat ze de verhevenen zijn, CloVis.

    Weet jij het ook niet?

    1. CLoVis

      
     “Machteloos’, kent u die uitdrukking?

     Dat is iets wat door sommigen wordt gebruikt
     als ze geen goed antwoord hebben…

     Maar ja,
     tegen wie zeg ik het?

     Tegen iemand die het altijd beter weet
     of tegen iemand die nooit beter zal weten?
     Tegen iemand die de weg kwijt is?

     1. Maris Coppoolse

      Je weet het dus niet, CloVis, en je weet ook dat die bewering in het artikel uit de duim is gezogen.

      Geef dat dan eerlijk toe.

     2. Original NL

      Q.waar ze beweren dat ze de verhevenen zijn..
      Dat zie je aan hun gedrag ..Only Black Lives Matter..

     3. Original NL

      Typisch de reaktie van een roomwitte deugfascist Clovis…hij kan het niet, hij wil het niet en hij doet het niet.

     4. Rammstein

      Maris Coppoolse doet of hij onbekend is met het begrip ‘beeldspraak’, zodat hij op de inhoudelijke kant van het artikel van Ozair Hamid maar niet hoeft in te gaan.

      Want daar kan hij niks tegenin brengen.

    2. M. Brandenburg

     Ze beweren dat door hun naam Black Lives matter, en hun acties tegen degene die zeggen ALL lives matter. Immers wie het laatste zegt wordt aangevallen en zelfs geweldadig belaagd, dit is een direct bewijs dat zij zich verheven voelen. Het is niet zo moeilijk te begrijpen.

     Hoe kan je in godsnaam agresief worden wanneer iemand zegt ‘all lives matter’ dat gebeurd enkel wanneer jezelf superieur acht. Iemand die iedereen als gelijk ziet of als gelijke gezien wil worden kan het hier enkel mee eens zijn. Na jaren van Black Lives Matter kunnen we onomstotelijk bewijzen dat zij niet alle levens even belangrijk vinden. Het is hooguit de linkse benadering, all liver matter, but some more than others, Het zijn net de varkens die een boerderij overnemen en uiteindelijk met hun ideologie de afgrond indrijven en kapot maken tot er niets meer is.

 2. Ritter

  “Het grootste schandaal vind ik dat een beweging als ‘Black Lives Matter’ niet wordt geconfronteerd met haar eigen uitgangspunt, namelijk dat zwarte levens er toe doen.

  Waarom ageert de beweging niet tegen de stijgende criminaliteit door zwarten, die vooral gericht is tegen andere zwarten?

  Wel aandacht voor een relatief gering aantal politieblunders, maar niet voor de 6000 zwarten die jaarlijks door zwarten worden gedood.

  In Amerika is het gros van de criminaliteit intraraciaal, binnen de eigen bevolkingsgroep. Van de zwarten wordt 94% door zwarten gedood, bij blanken is 84% intraraciaal.”

  ht*ps://denieuwezuil.nl/oorzaak-amerikaanse-politiegeweld-racisme-of-criminaliteit/

 3. Ritter

  Gewapende winkeliers verdedigen hun zaak tegen plunderaars en vernielingen.

  ht*ps://www.instagram.com/p/CA1UQqTho2m/?utm_source=ig_embed

  1. Sleipnir

   De juiste reactie, schiet dat tuig maar kapot.

   1. Maris Coppoolse

    Sleipnir toont het agressieve racisme op DDS maar helaas vooral door het feit dat niemand, behalve ik, hier duidelijk afstand van neemt.

    1. evil knievel

     Eten,of gegeten worden,WASWIJF!!

  2. Maris Coppoolse

   Ritter probeert duidelijk te maken dat de zwarten het politiegeweld gewoon verdienen.

   Dit is een bekende omdraaiing van de werkelijkheid door racisten.

   1. combat le pelicule

    racistische maris, die spreekt over “zwarten” en probeert hier onder het tapijt te vegen dat donkere mensen geen geweld gebruiken.

    h**ps://www.ongehoordnederland.nl/de-zaag-arnold-zaagt-de-week-doormidden-14/

   2. Hardline

    Dit tracht Ritter helemaal niet duidelijk te maken.
    Dit is een bekende omdraaiing van de werkelijkheid door personen met weinig kennis van zaken

   3. Ritter

    Maris Coppoolse

    U legt mij woorden in de mond die ik niet heb gezegd.

    Voor alle duidelijkheid, Ik vind niet dat “zwarten het politiegeweld gewoon verdienen”.

    Overigs als u de video bekijkt ziet dat in dit geval de relschoppers blanken zijn. Kennelijk Antifa of een andere extremistische organisatie.

    Voor mij gaat het om de feiten en niet om onjuiste mantra’s die door de media en activisten word verspreid.

    Hieronder een video van Owens.

    Owens zegt in deze video dat ze het eerbetoon aan Floyd niet steunt en legt uit waarom. ( uiteraard veroordeeld ze wel het geweld tegen Floyd door de agent)

    Ook geeft ze een feitelijk verslag over de cijfers van het vermeende politiegeweld tegen zwarten en legt de problematiek in de zwarte gemeenschap bloot.

    Nu word zij voor haar feitelijke weergave en mening verketterd door de media en activisten van BLM. Want ze doorbreekt het narative wat door de media en activisten word gepromoot.

    ht*ps://www.youtube.com/watch?v=JtPfoEvNJ74&feature=emb_title

    1. Maris Coppoolse

     Je probeert wel degelijk het structurele racisme en het geweld jegens zwarte mensen te bagatelliseren en te rechtvaardigen, Ritter, door eenzijdig de aandacht te richten op geweld door zwarten, al dan niet in hun verzet tegen racisme.

     Je suggereert dat zwarten het structurele geweld en de systematische discriminatie aan zichzelf hebben te danken, een klassieke racistische redenering. Ik word daar misselijk van.

     1. Ritter

      Maris Coppoolse

      Ik bagatelliseer niets maar hou mij aan de feiten.

      Hieronder wat feiten over het vermeende anti-zwart politiegeweld:
      =======
      Tijdens zijn show legde Tucker Carlson de feiten bloot over politiegeweld, het opsplitsen van de cijfers en het geven van de feiten over wat er werkelijk is gebeurd, met name met de enige 10 gevallen uit 2019 waarin ongewapende zwarte Amerikanen werden neergeschoten en gedood door de politie.

      Hij splitst de statistieken over politiegeweld op, die hij kreeg uit een uitgebreide database van de Washington Post-catalogi

      In 2019 waren er in totaal 1.004 gevallen van dood door de politie. Bij 802 van die incidenten werd het ras van de politieagent en de verdachte benoemd.. 371 waren wit. 236 waren zwart. De overgrote meerderheid van al deze gedode verdachten waren gewapend.

      Er deden zich slechts 10 incidenten voor waarbij zwarte verdachten ongewapend waren toen ze werden gedood, negen mannen en één vrouw. Tucker splitst elk van deze zaken een voor een op en laat zien dat ze bijna allemaal gerechtvaardigd waren.

      Tucker wijst er ook op dat 2019 het veiligste jaar was voor zwarte verdachten in hechtenis sinds de Post begon met het bijhouden van hun database, die sinds 2015 steil daalde.

      Maar nog opvallender is het aantal politieagenten dat vorig jaar werd gedood, 48 politieagenten die werden gedood tijdens het uitoefenen van hun beroep.

      ht*ps://www.youtube.com/watch?v=1qwif8PF1EI&feature=emb_title

     2. evil knievel

      Sorry Marietje maar nu wordt t toch echt tijd om naar n shrink te stappen!
      U bent n gevaar voor ons maar vooral voor uzelf!😬

   4. CLoVis

    @lamlul

    Vertel ons dan eens over de praktische realiteit;
    waarin negers nooit geweld gebruiken
    zelfs niet bij beroving of moord.

    1. Maris Coppoolse

     Zwarte mensen gebruiken inderdaad soms geweld. Blanke mensen ook.

     Wat wil je hiermee duidelijk maken?

     1. combat le pelicule

      aldus draaikontje maris

     2. CLoVis

      ‘Hunnie doen het ook…’

      Machteloos, kent u die uitdruking?

     3. evil knievel

      Donkere mensen soms!?
      Heeft u de statistieken al ns ingezien of kijk ns voor de gezelligheid naar opsporing verzocht!😜
      Wederom lult u behoorlijk uit uw nek,Marietje!🙈

   5. evil knievel

    Die Negerts die de tent daar aant afbreken zijn,gun ik niets anders dan hard aangepakt te worden maar die blanken(Antifa!),welke deze negerts aanzetten tot plunderingen,mogen ze van mij helemaal uit mekaar trekken!
    Ben ik nu n racist!?

 4. Hamer Sikkel

  Deze zionistische (=fascistische) columnist kan zich beter druk maken om zijn gangsterachtige Apartheidsstaat Israel.

  1. Maris Coppoolse

   Deze columnist is een rechtse scholier Die zijn middelbare school nog niet afmaakte. Ik zou het niet al te serieus nemen.

   1. Maurits Dekker

    Maris Coppoolse

    Tegen u en uw 59 andere schuilnamen zeg ik dat
    u geen enkel argument heeft tegen de inhoud van
    deze column.
    In plaats daarvan probeert u de columnist belachelijk
    te maken en onderuit te halen.
    U gebruikt fascistische methoden, dus waarschijnlijk
    bent u inderdaad een fascist.
    Al met al concludeer ik dat u een miserabel leven lijdt.

    1. Maris Coppoolse

     “dat u geen enkel argument heeft tegen de inhoud van deze column.”

     Een inhoudelijk argument gaf ik al aan: de bewering dat de mensen van BLM zouden beweren dat ze verheven zijn aan blanken mist elke feitelijke grond.

     1. Rammstein

      Maris Coppoolse doet of hij onbekend is met het begrip ‘beeldspraak’, zodat hij op de inhoudelijke kant van het artikel van Ozair Hamid maar niet hoeft in te gaan.

      Want daar kan hij niks tegenin brengen.

     2. Maurits Dekker

      Rammstein
      Maris Coppoolse doet of hij onbekend is met het begrip ‘beeldspraak’, zodat hij op de inhoudelijke kant van het artikel van Ozair Hamid maar niet hoeft in te gaan.

      Want daar kan hij niks tegenin brengen.

      Deze man/vrouw/iets lijdt duidelijk aan meerdere psychische aandoeningen.
      Eén ziekte wens ik hem van ganser harte toe. Maar helaas zal hij daaraan nooit lijden.
      Die ziekte heet ‘gezond verstand’.

     3. evil knievel

      Meeste mensen kunnen t gewoon zien Marietje maar sLinkse rakkertjes als u,hebben n betonnen balk voor hun hoofd ,n meter stront in de oogjes & hun hoofd net ietskes te ver in hun hol hangen om dit ook te kunnen!😜

     4. Start

      De ultrazuiger voeren is zinloos!

  2. Rammstein

   Ach, de krankzinnige hardcore communist en jodenhater Hamer Sikkel moet weer even zijn antisemitische drol kwijt.

   Misschien is Noord Korea wat voor je?

   1. Maris Coppoolse

    De heer R*mmstein komt weer scheldend en tierend met gestrekt been binnenstruikelen.
    Alweer zo beroerd geslapen, beste kerel?

    1. Rammstein

     Wie is R*mmstein?

   2. Hamer Sikkel

    Nee, want NK is een fascistische operettestaat; misschien wat voor u?

    1. Rammstein

     Ach, jij houdt meer van het stalinistische communisme? Is ook al lang geleden uitgeroeid wegens niet functioneren. Voel je je niet een beetje vintage en outplaced in de moderne wereld? Of ben je zo’n smerige terroristische Antifa die denkt dat communisme nog een kans heeft? Zo’n loser lijk je me wel.

     1. Hamer Sikkel

      Radencommunisme – de meest pure vorm van Marxisme.

      U wilt het oude volkslied weer terug?
      “Wier Neerlands Bloed Door De Ad’ren Vloedt …
      Van Vreemde Smetten Vrij”
      Uw frustratie wegens ‘omvolking’ spat er namelijk vanaf.

      Hulp zoeken s.v.p. bij Prof Dr Isaac Lipschitz, joodse overlever/communist verzet uit Amstelveen.

     2. Rammstein

      Nee Hammie, dat zie je fout: ik wil het oude volkslied niet terug en ik heb geen frustratie doch voel bezorgdheid inzake de omvolking. Je inschattingsvermogen is erg slecht ontwikkeld.

      Evenals je politieke inzichten overigens: ‘Radencommunisme – de meest pure vorm van Marxisme’. Proest!

      Ik had gelijk: je bent een 21-jarige extremistische Antifa-terrorist die van toeten noch blazen weet, maar wel volledig gehersenpoeld is zonder dat je beseffen. Je denkt immers dat het je eigen keus en mening is, toch?

  3. Maurits Dekker

   Nog zo’n idioot die niet verder komt dan de boodschapper aan te vallen.

  4. evil knievel

   Hamer n Snikkel!
   Laat me niet lachen,…grapjas!🤣

 5. Ritter

  In de VS misbruikt de links-radicale “Antifa” samen met groeperingen uit het zwarte milieu en het migrantenmilieu de protesten tegen politiegeweld om vaart te zetten achter rassenonlusten, geweld en plunderingen.

  Daarbij zijn vooral blanken het doelwit. De Amerikaanse president Trump heeft daarom al de classificatie van de “Antifa” als terroristische organisatie aangekondigd. Een eis, die men ook steeds meer in Europa hoort en noodzakelijk lijkt. Want wie dacht dat dit een pure binnenlandse aangelegenheid van de VS zou zijn, heeft zich vergist.

  De “Black Lives Matter”-protesten slaan inmiddels ook naar Europa over en worden hier eveneens door de “Antifa” en migranten aangewakkerd. Taferelen uit EU-landen zoals Frankrijk, Groot-Brittannië of Spanje doen het ergste voor de toekomst vermoeden.

  Video´s uit Parijs en andere Franse steden laten zien hoe daar tegen zogenaamd “racistisch politiegeweld” gedemonstreerd wordt. Tienduizenden migranten gaan de straat op en geven een vooruitzicht op datgene dat zal komen, mochten de protesten zich ook in Europa uitbreiden en tegen de autochtone bevolkingen richten.

  Europa staat veel geweld en onrust te wachten.

  ht*ps://www.youtube.com/watch?v=tHzS_AuQfWA&feature=emb_title

  1. Maris Coppoolse

   “Daarbij zijn vooral blanken het doelwit.”

   Dat verbaast niet, het geweld tegen en discriminatie van zwarten gebeurt ook door blanken.

   1. Ritter

    @Maris Coppoolse

    Hier wat feiten over geweld tegen zwarten.

    In Amerika is het gros van de criminaliteit intraraciaal, binnen de eigen bevolkingsgroep. Van de zwarten wordt 94% door zwarten gedood, bij blanken is 84% intraraciaal.”

    Kortom, verreweg de zwarten worden gedood door andere zwarten………..niet door blanken.

    1. Maris Coppoolse

     Ook deze mededeling (waarschijnlijke uit troebele bron) heeft tot doel het racistische geweld tegen zwarten in de V.S. te rechtvaardigen.

     Je bijdragen stinken, Ritter.

     1. Rammstein

      De enige die hier godsgruwelijk stinkt, ben jij vieze rioolrat. Je ruikt naar de pest, de pokken, pus en stront, smerige extremist.

     2. Sleipnir

      Het laffe kereltje vanuit zijn geblurde hoekwoning in Den Haag weet niet van ophouden om de zwartjes uit de wind te houden, terwijl hij best weet dat de meerderheid van die zwartjes zo crimineel als de neten zijn.

     3. Maris Coppoolse

      “om de zwartjes uit de wind te houden”

      Dit smerige racisme bedoel ik.

     4. Rammstein

      “…om de zwartjes uit de wind te houden”. Dit smerige racisme bedoel ik.”

      Het is fijn dat Coppoolse bevestigt waar Sleipnir hem van beschuldigt: racisme in zijn puurste vorm.

      Goed zelfinzicht Maris! Ga zo door met je zelfbekentenissen en je wordt ooit misschien nog eens een normaal mens.

     5. Stanly2000

      Ernst, over troebele bronnen gesproken. Jij haalt je wijsheid uit “Republiek Allochtonië”.

     6. evil knievel

      Je ruikt je bovenlip Marietje!
      Waarom toch zo gefrustreerd!?

   2. evil knievel

    Je lult,zoals gewoonlijk,dus weer grandioos uit je nek Marie & je leeft in t verleden!🙈
    Probeer eens vooruit de denken!🙏🏼

 6. toetssteen

  Ozair Hamid
  Puike column!

  1. Maris Coppoolse

   Toetssteen beoordeelt de artikelen naar zijn eigen niveau. Dat kan ook niet anders.

   1. Fe

    tja , als fascist pur sang zie jij het als jouw normaal dat is nu precies het feit

   2. toetssteen

    @MC
    Welnu, ik deed gymnasium en twee universitaire studies (wiskunde en economie). Nou, dan komt die Ozair Hamid er wel!

    1. Maris Coppoolse

     Knap hoor, Toetssteen, en nu proberen op dat niveau bijdragen te plaatsen. Tot nu toe zaten ze op een redelijk vmbo-niveau. Je kunt beter.

     1. Rammstein

      Toetssteen steekt Maris Coppoolse op alle fronten in zijn zak en toornt qua intellect en opleidingsniveau hoog boven hem uit.

      Dat zet natuurlijk kwaad bloed bij zo’n megalomane narcist met psychopathische karakterstructuur.

     2. Maris Coppoolse

      Je klinkt een beetje bitter, R*mmstein. Speelt de prostaat weer op?

     3. Maris Coppoolse

      torent

    2. Rammstein

     En Maris Coppoolse deed slechts de HAVO en een studie sociologie, de lichtste van alle lichte alfa-wetenschappen. En hij is een groot bewonderaar van Max Weber….. whoehahaha.

     1. Maris Coppoolse

      Ik kan uiteraard niet op tegen de erudiete bijdragen de befaamde psychiater Dr. R*mmstein die op basis van bijdragen op een debatblog psychiatrische diagnoses weet te stellen.

      :).

   3. Maurits Dekker

    Met uw niveau valt u hier behoorlijk uit de toon.

  2. Sleipnir

   +1

  3. Maurits Dekker

   toetssteen
   Alle mensen met een normaal verstand kunnen dit onderschrijven.

   1. toetssteen

    @Maurits Dekker, ik schreef u terug. Wellicht dat het nog eens geplaatst wordt, maar indien niet, ik ben het volledig met u eens.

    1. Maris Coppoolse

     De bijdrages van Toetssteen hebben naar eigen zeggen een hoog academisch karakter.

     1. Start

      Maris Coppoolse Etc?

 7. Meriadoc Brandebok

  Misschien wordt de Verenigde Staten eindelijk eens wakker geschud. Als je stelselmatig groepen blijft discrimineren en stigmatiseren, als bij de poitie het overheidsuniform maar al te graag wordt gebruikt om zwarten te belagen, gaat dat zich op den duur tegen je keren.

  Als je een onbeperkt kapitalistisch systeem in stand houdt, waarbij de mensen aan de onderkant van de samenleving amper nog een ziekenhuisbezoek kunnen brengen, gaat dat zich tegen je keren.

  Je moet niet denken dat je zo’n enorm verdeeld land kunt blijven handhaven zonder dat het consequenties heeft. Die verdeeldheid is juist de tikkende tijdbom onder de samenleving. Het gaat gewoon eens fout. En goed ook.

  De bewegingen als Black Lives Matter zijn het symptoom van de diepe kloven in de Amerikaanse samenleving.

  1. Rammstein

   En daar draait Meriadoc zijn standaard riedel weer af. Ongehinderd door alle discussies die over dit onderwerp in deze en andere draden zijn gevoerd, spuit hij gewoon weer dezelfde linkse, domme propaganda als bij aanvang.

   Dat is namelijk zijn taak als agitator.

   1. Meriadoc Brandebok

    De rechtspopulistische agitator Ramnstein stookt weer even in het rond.

    1. Rammstein

     Briljant antwoord Meriadoc: petje af en een diepe buiging voor zoveel intellectueel en intelligent overwicht.

     Sukkelig schaap.

     1. evil knievel

      Patsboempaf!😁👍🏼

  2. evil knievel

   Lijkt me beter dat jij n je dromerige vriendjes hier ns uit hun winterslaap ontwaken!
   Kunt t beter n diepe coma noemen want ontwaken zal r voor jullie hippies niet meer inzitten ben ik bang!😜
   Rip fruitvliegjes!

 8. Mar

  “Een aversie jegens een groep en een isolatie van een groep – in dit geval blanke, onschuldige burgers – is ontstaan, die ook terug te zien is in het fascisme.”

  Ozair Hamid:

  Ik zal wel doorschieten maar als ik jouw logica volg kan ik dus vaststellen dat Nederland is bevrijd door fascisten.

  Lees even mee:
  “De rassenscheiding is ook tijdens de Tweede Wereldoorlog zichtbaar in het Amerikaanse leger. Afro-Amerikaanse soldaten verrichten voornamelijk logistiek werk, omdat de Amerikaanse legerleiding meent dat Afro-Amerikanen niet geschikt zijn om te vechten aan het front. Ze doen hun werk gescheiden van hun witte dienstmaten.Zwart en wit gaat niet samen. Ze eten, slapen en werken apart en de leidinggevende is altijd wit. Het zijn Amerikaanse overheidsbepalingen die deze scheiding bevelen.
  Pas in 1948 verbiedt president Harry Truman deze segregatie in het leger.”

  Het duurt tot 56/57 tot rassensegregatie in alle bussen van de Verenigde Staten verboden is.

  In 1956 wordt de eerste Afro-Amerikaan toegelaten tot de universiteit. Voor haar eigen veiligheid wordt de vrouw in kwestie na 3 dagen geschorst. Het duurt uiteindelijk nog zeven jaar, voordat Afro-Amerikanen toegang krijgen tot de Universiteit van Alabama.

  bron: h**ps://npofocus.nl/artikel/7649/hoe-werd-de-rassenscheiding-in-amerika-afgeschaft

  Sorry, ik kan helemaal niks met je stuk.

  1. Rammstein

   Mar denkt dat maatschappelijke misstanden van 70 jaar terug heden ten dage nog geldig en bepalend zijn. In 1955 maakte hier te lande ook meneer pastoor nog de dienst uit, was de eerste vrouwelijke minister nog niet in zicht en konden vrouwen geen pensioen opbouwen. En dat bepaalt nog allemaal de maatschappelijke verbanden en cultuur in Nederland van vandaag de dag, toch Mar?

   1. Mar

    Is de definitie van fascisme dan in de loop der jaren veranderd?

    Ozair hanteert die definitie op zijn manier ook nog.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.