Walgelijk! School indoctrineert onschuldige kinderen met BLM-propaganda

Dit is ronduit walgelijk. Een basisschool indoctrineert jonge leerlingen met BLM-propaganda die Amerika wegzet als een racistisch land, en blanken als enorme discriminerende racisten. 

De CED-groep heeft belachelijk activistisch materiaal geproduceerd voor basisscholen over de BLM-protesten in Amerika en elders. Als je de uitleg leest gaan je haren letterlijk recht overeind staan. Alles wat erin staat, alles, is één grote leugen. Het is ongelooflijk.

Mensen gaan de straat op omdat ze boos zijn, aldus het lesmateriaal. “Wat er is veel geweld tegen zwarte mensen.”

Wat? Waar haal je dat vandaan? In Amerika is de kans groter dat je als blanke betrokken bij een gewelddadige misdaad doodgeschoten wordt door de politie dan als zwarte. Waar is dat “veel geweld” precies? Ik zie er niets van. Wat ik wel zie is dat Afro-Amerikaanse hooligans blanke mensen de afgelopen weken in elkaar hebben geslagen omdat ze blank zijn. Maar andersom? Nope.

“Het eerste protest was twee weken geleden,” gaat het materiaal verder. “Toen ging George Floyd dood. George was een zwarte Amerikaanse man. Hij ging dood door geweld van een witte agent.” Let op het gebruik van “witte.” Dan weet je natuurlijk al meteen: geschreven door een linkse extremist. In het Nederlands noemen we die mensen “blank,” niet wit.

Hoe dan ook, de leugens gaan door. “Witte agenten doen dat vaker,” aldus het materiaal. “Veel mensen zijn daar boos over. Ze vinden het erg dat er geweld tegen zwarte mensen is. En niet alleen in Amerika is er veel geweld. Het komt voor in meer landen. Daarom protesteren mensen in veel landen.”

Dit is echt bizar. Ten eerste doen witte agenten dat helemaal niet veel vaker. In heel 2019 waren er … negen (9) ongewapende Afro-Amerikanen die doodgeschoten werden door agenten. Negentien (19) ongewapende blanke mensen werden doodgeschoten. In hetzelfde jaar verdronken 104 zwarte Amerikanen in een zwembad… en werden 6,660 (geen typo die 666) Afro-Amerikanen vermoord door… andere Afro-Amerikanen.

Het wetenschappelijk instituut van Forum voor Democratie is dan ook terecht woedend. “Zo begint indoctrinatie al op jonge leeft,” schrijft het instituut op Twitter. “Het jong willen bijbrengen van leesvaardigheid en nieuwsduiding is geen excuus om bizarre, eenzijdig geframede berichten als deze voor te schotelen als waarheid aan basisschoolkinderen.”

Overigens is het tekstniveau “AA-alfa.” Dit is bedoeld voor… kinderen in het speciaal onderwijs en voor nieuwkomers. Damn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Response

  De CED-groep heeft mogelijk advies ingewonnen bij de communicatieadviseurs van Kim Yong Un.

 2. Ritter

  Is er echt een ‘epidemie’ van racistische schietpartijen door de politie? Verschillende onderzoeken zeggen nee.

  In 2019 schoten politieagenten 1004 mensen dodelijk neer, van wie de meesten gewapend of anderszins gevaarlijk waren. Afro-Amerikanen waren ongeveer een kwart van de mensen die vorig jaar door de politie werden vermoord (235), een verhouding die sinds 2015 stabiel is gebleven. Dat aandeel zwarte slachtoffers is minder dan wat de zwarte misdaadcijfers zouden voorspellen, aangezien schietpartijen door de politie een functie zijn van hoe vaak agenten gewapende en gewelddadige verdachten tegenkomen. In 2018, het laatste jaar waarvoor dergelijke gegevens zijn gepubliceerd, vormden Afro-Amerikanen 53% van de bekende daders van moordzaken in de Verenigde Staten en plegen ongeveer 60% van de overvallen, hoewel ze 13% van de bevolking zijn.

  De politie doodde in 2019 negen ongewapende zwarten en 19 ongewapende blanken, volgens een database van de Washington Post, tegen respectievelijk 38 en 32 in 2015. De post definieert ‘ongewapend’ breed met inbegrip van zaken als verdachte in Newark, NJ , die tijdens een politiejacht een geladen pistool in zijn auto had. In 2018 waren er 7.407 slachtoffers van zwarte moord. Uitgaande van een vergelijkbaar aantal slachtoffers vorig jaar, vertegenwoordigen die negen ongewapende zwarte slachtoffers van schietpartijen van de politie 0,1% van alle Afro-Amerikanen die in 2019 zijn gedood. Een politieagent daarentegen heeft 18½ keer meer kans om te worden gedood door een zwarte man dan door een ongewapende zwarte man wordt gedood door een politieagent.

  ht*ps://pjmedia.com/news-and-politics/matt-margolis/2020/06/07/is-there-really-an-epidemic-of-racist-police-shootings-several-studies-say-no-n484099

 3. Ritter

  Het grootste schandaal vind ik dat een beweging als ‘Black Lives Matter’ niet wordt geconfronteerd met haar eigen uitgangspunt, namelijk dat zwarte levens er toe doen. Waarom ageert de beweging niet tegen de stijgende criminaliteit door zwarten, die vooral gericht is tegen andere zwarten?

  Wel aandacht voor een relatief gering aantal politieblunders, maar niet voor de 6000 zwarten die jaarlijks door zwarten worden gedood.

  In Amerika is het gros van de criminaliteit intraraciaal, binnen de eigen bevolkingsgroep. Van de zwarten wordt 94% door zwarten gedood, bij blanken is 84% intraraciaal.

  ht*ps://denieuwezuil.nl/oorzaak-amerikaanse-politiegeweld-racisme-of-criminaliteit/

  1. ikweetwatikwil

   Dank Ritter

 4. Bolland

  Schandalig, onderwijs hoort neutraal te zijn je mening via kinderen ventileren is laag bij de grond, en is een links fenomeen

 5. henkie

  haatzaaien, en oproepen tot geweld tegen de witte.

  witte, je moet je broek op je knieen laten zakken, vooroverbukken en je van achteren laten naaien.

 6. Vrijedenkert

  Waar is mijn reactie gebleven? Ik domme 10 minuten typen en foetsie…

  1. evil knievel

   Ietwat te vrij ged8!?😜😄

 7. JFU

  Extreem links fascisme begint in het onderwijs. Indoctrinatie van kinderen begint al op de lagere school. Makkelijk toch zo’n kwetsbare groep?

 8. ervi

  Het lijkt me in eerste instantie een taak van ouders om hun kinderen op te voeden tot non-raciale aanwinsten voor de samenleving.Normen en waarden krijg je thuis meegegeven.
  Natuurlijk moet er in de bovenbouw van de basisschool (als kinderen abstracte begrippen leren begrijpen) aandacht voor racisme zijn.
  Echter niet door middel van brainwashing, waarbij kinderen voorgehouden wordt dat racisme slechts inhoudt dat “witte”politieagenten onschuldige en weerloze “zwarte”mensen om hun kleur vermoorden en “wit”de foute kleur is.
  Over het traumatiseren van (“witte”) kinderen gesproken.

 9. Rene van der Grijp

  Dit soort indoctrinatie is schering en inslag. Al vele jaren. Het begint al op de kleuterschool en via programma’s als het jeugdjournaal.

  Dat dit kan in een land als Nederland is beschamend. Het zijn namelijk methoden die kenmerkend zijn voor een dictatuur.

  1. Meriadoc Brandebok

   In een dictatuur hersenspoelt het zittende regime de jeugd, maar de lesstof in Nederland wordt doorgaans vervaardigd door onafhankelijke bedrijven, niet door de overheid. Derhalve kan er geen hersenspoeling door een een of andere dictatuur plaatsvinden.

   “Nieuwsbegrip” is een onderdeel van CED Groep

   CED-groep op haar site: “Stichting CED-Groep beweegt zich al ruim een halve eeuw in de wereld van onderwijs en kinderopvang. Ons werkveld is breed: van kinderopvang tot en met het mbo. We schakelen soepel tussen alle niveaus in de organisatie – van bestuurstafel tot klaslokaal. Kansengelijkheid is voor ons altijd een belangrijke drijfveer geweest. Daarom ontwikkelen wij ook aanpakken en leermiddelen voor specifieke groepen, zoals nieuwkomers en kinderen met een stoornis of beperking.”

   In de redernatie van jou is het CED-groep de dictator die de jeugd hersenspoelt, maar aangezien de CED-groep geen politieke macht heeft, is dat niet waarschijnlijk.

   1. Peetjoh

    Je probeert ’t toch weer te verdraaien hé. Geniet d’r nog maar ff van binnenkort houd het op dat gedraai.

  2. Politiek Profeet

   Klopt Rene, de overheid stimuleert dit soort anarchistische anti westerse scholen, immers moet de komende allochtone jeugd op de gevestigde partijen stemmen om hun omvolkingsprogramma te doen slagen.
   Helaas zijn er echte nederlanders die dit gevaar onderkennen en al bezig zijn met tegenmaatregelen.
   Als je dus een echt nederlands kind op zo,n soort onderwijslocatie hebt zitten…..heel snel eraf halen en wat stichtelijks gaan vinden.

 10. Peetjoh

  Persoonlijk vind ik Black lives totaal niet matteren. Ik ben blank en woon in een blank land. Ga ik in een neger land wonen dan zal ik vast ook gediscrimineerd worden. Zo gaat dat mocht je het zo erg vinden dat je gediscrimineerd word ga dan lekker terug dan houd het op als je weer tussen het merendeel zelfde soort zit.

 11. Pffff

  Het is zo jammer dat ik niet een grafiek kan posten want de statistieken bewijzen dat er meer witte gedood worden door zwarte dan anders om sterker nog in USA zwart zwart vermoorden verreweg nmr 1

  1. Capital020

   Tja. Er zijn ook heel veel meer witte dan zwarte mensen in de VS. Volgens de American Census Bureau (het Amerikaanse CBS) woonden er in 2018 ruim 234 miljoen blanke mensen in Amerika, tegenover bijna 41 miljoen zwarte mensen. Relatief gezien worden er toch echt meer zwarte dan witte mensen slachtoffer van politiegeweld, twee keer zo veel om precies te zijn.

 12. Capital020

  Prima uitleg op Fabeltjeskrant niveau. Goed dat dit hier geplaatst wordt, zodat de werking van racisme ook voor de DDS-lezertjes begrijpelijk wordt.

  Confronterend voor Michael vd Galien die zes maanden geleden nog voorspelde dat Trump herkozen wordt in november 2020. Er waait inmiddels een andere wind, of je het nu leuk vindt of niet.

 13. Cycle25

  Het Chinese poldermodel in wording, wat zal Nederland trots zijn zodra het Chinese volkslied los gaat op scholen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.