Washington maakt zich op voor megabetoging van de BLM-beweging: ‘Dit wordt de grootste betoging tot nu toe!’

Als dat maar goed gaat! De Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. bereid zich momenteel voor op de allergrootste Black Lives Matters-betoging tot nu toe. Naar verluid zal de betoging waarschijnlijk zelfs de geschiedenisboeken ingaan als ‘een van de grootste manifestaties in de Amerikaanse geschiedenis’. Het valt nog maar te hopen dat het niet gigantisch uit de hand gaat lopen, nadat kleinere betogingen in de Verenigde Staten onlangs gigantisch uit de hand liepen en ontaarde in rellen, plunderingen en zelfs dodelijke slachtoffers.

Politiechef Peter Newsham zegt in lokale Amerikaanse media dat de demonstratie “misschien we de grootste ooit” wordt in de geschiedenis van de stad en het land. Volgens Newsham is hij in het bezit van cruciale informatie dat daar op wijst. Het minimum van tienduizenden demonstranten zouden volgens de informatie van de lokale politie in werkelijkheid weleens honderdduizenden betogers kunnen zijn. Amerikanen uit het hele land maken zich dan ook op voor een trip naar Washington.

Inmiddels doen de Amerikaanse autoriteiten er alles aan om de demonstratie in goede banen te lijden. Er worden honderden, zo niet duizenden agenten en militairen ingezet om de rust en orde te kunnen garanderen. Hoewel garanderen, daar had het gezag het de afgelopen dagen ook maar uiterst moeilijk mee tijdens betogingen die gigantisch uit de hand liepen.

De massa-demonstratie in Washington kan elk moment van start gaan. Duizenden mensen zijn onderweg naar de omgeving van het Witte Huis. Niet alleen in Washington wordt er gedemonstreerd voor de rechten van zwarte mensen en tegen het politiegeweld. In 34 van de 50 Amerikaanse staten zijn er protesten die allemaal om George Floyd draaien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Fe

  gewoon laten demonstreren

  onrust meteen de kop indrukken met proportioneel geweld

  1. Dirk Derksen

   Nee Fe,

   Volledig laten escaleren. Veel vernielingen, bloedende blanken, en heel veel plunderingen. Laten zien waar BLM voor staat.

  2. JochemX

   Fe, proportioneel? Dat is een nogal rekbaar begrip. Een ouwe demonstrant die een duwtje krijgt en een beetje ongelukkig valt noemde jij al slachtoffer van disproportioneel politiegeweld. Ik ben blij dat ik daar niet bij de politie zit.

 2. Vrijedenkert

  Winkeliers en ondernemers kunnen puien en inhoud van hun zaak vaarwel zeggen en auto’s van bewoners en ondernemers worden gestenigd of gecremeerd…

  1. Fe

   das het trieste gevolg van het linkse geweld

 3. Ritter

  De The Wall Street Journal heeft een artikel geschreven over het vermeende anti-zwart politie racisme.

  De mythe van systemisch politieracisme

  Deze beschuldiging van systemische vooringenomenheid van de politie was onjuist tijdens de Obama-jaren en is dat nog steeds. Hoe ziekelijk de video van de arrestatie van Floyd ook is, het is niet representatief voor de 375 miljoen jaarlijkse contacten die politieagenten hebben met burgers.

  Een solide hoeveelheid bewijsmateriaal vindt geen structurele vooringenomenheid in het strafrechtsysteem met betrekking tot arrestaties, vervolging of veroordelingen. Misdaad en verdacht gedrag, niet ras, bepalen de meeste politieacties.

  In 2019 schoten politieagenten 1004 mensen dodelijk neer, van wie de meesten gewapend of anderszins gevaarlijk waren. Afro-Amerikanen waren ongeveer een kwart van de mensen die vorig jaar door de politie werden vermoord (235), een verhouding die sinds 2015 stabiel is gebleven. Dat aandeel zwarte slachtoffers is minder dan wat de zwarte misdaadcijfers zouden voorspellen, aangezien schietpartijen door de politie een functie zijn van hoe vaak agenten gewapende en gewelddadige verdachten tegenkomen. In 2018, het laatste jaar waarvoor dergelijke gegevens zijn gepubliceerd, vormden Afro-Amerikanen 53% van de bekende daders van moordzaken in de Verenigde Staten en plegen ongeveer 60% van de overvallen, hoewel ze 13% van de bevolking zijn.

  De politie doodde in 2019 negen ongewapende zwarten en 19 ongewapende blanken, volgens een database van de Washington Post, tegen respectievelijk 38 en 32 in 2015. De post definieert ‘ongewapend’ breed met inbegrip van zaken als verdachte in Newark, NJ , die tijdens een politiejacht een geladen pistool in zijn auto had. In 2018 waren er 7.407 slachtoffers van zwarte moord. Uitgaande van een vergelijkbaar aantal slachtoffers vorig jaar, vertegenwoordigen die negen ongewapende zwarte slachtoffers van schietpartijen van de politie 0,1% van alle Afro-Amerikanen die in 2019 zijn gedood. Een politieagent daarentegen heeft 18½ keer meer kans om te worden gedood door een zwarte man dan door een ongewapende zwarte man wordt gedood door een politieagent.

  […]

  De laatste in een reeks onderzoeken die de claim van systemische vooringenomenheid van de politie ondermijnen, werd in augustus 2019 gepubliceerd in de Proceedings of the National Academy of Sciences. De onderzoekers ontdekten dat hoe vaker agenten gewelddadige verdachten van een bepaalde raciale groep tegenkomen, hoe groter de kans dat een lid van die groep dodelijk wordt neergeschoten door een politieagent. Er is “geen significant bewijs voor een ongelijkmatige antiblack-ongelijkheid in de kans op dodelijk schot door de politie”, concludeerden ze.

  Een analyse van het Ministerie van Justitie van 2015 van de politie van Philadelphia wees uit dat blanke politieagenten minder vaak dan zwarte of Latijns-Amerikaanse agenten neerschoten op ongewapende zwarte verdachten. Onderzoek door Harvard-econoom Roland G. Fryer Jr. vond ook geen bewijs van rassendiscriminatie bij schietpartijen. Bij tegenbewijs wordt geen rekening gehouden met misdaadcijfers en civiel gedrag vóór en tijdens contacten met de politie.

  ht*ps://www.wsj.com/articles/the-myth-of-systemic-police-racism-11591119883

 4. Chauvinist

  ‘Er worden honderden, zo niet duizenden agenten en militairen ingezet om de rust en orde te kunnen garanderen’

  Alleen daaruit blijkt al dat er aan BLM/Antifa NIETS vreedzaams is. De afgelopen jaren hebben we het vaker gezien, zodra BLM/Antifa ergens bij betrokken zijn wordt het een chaos met veelal veel agressie…

 5. Ritter

  Toch belangrijk om te vermelden dat,toe nu toe, er geen motief van racisme is gevonden. Wel van hardhandig politie optreden. Maar dat gebeurt ook bij blanken.

  Dus een demonstratie tegen “racisme” is nogal voorbarig.

  En dan nog even het onderstaande:

  “Het grootste schandaal vind ik dat een beweging als ‘Black Lives Matter’ niet wordt geconfronteerd met haar eigen uitgangspunt, namelijk dat zwarte levens er toe doen. Waarom ageert de beweging niet tegen de stijgende criminaliteit door zwarten, die vooral gericht is tegen andere zwarten? Wel aandacht voor een relatief gering aantal politieblunders, maar niet voor de 6000 zwarten die jaarlijks door zwarten worden gedood. In Amerika is het gros van de criminaliteit intraraciaal, binnen de eigen bevolkingsgroep. Van de zwarten wordt 94% door zwarten gedood, bij blanken is 84% intraraciaal.”

  ht*ps://denieuwezuil.nl/oorzaak-amerikaanse-politiegeweld-racisme-of-criminaliteit/

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Het gros van de mensheid is ongeletterd en achterlijk. Heeft inderdaad niets met kleur te maken. Amerika is per definitie een mislukt project waar misdaad op ieder niveau de boventoon voert… Holbewoners waren socialer dan de gemiddelde Amerikaan aan de onderkant en top van de samenleving…

 6. JFU

  Zodra de vernielingen beginnen met scherp schieten. Tevoren waarschuwen dat dit gaat gebeuren. Dat is de taal die ze begrijpen.

  1. JochemX

   Scherp schieten? Na een ongelukkig duwtje wordt je al ontslagen en gearresteerd.

 7. Bolland

  Ongelooflijk de macht van de media, en de eenzijdige berichtgeving George Floyd was sowieso high toen hij (onterecht) stierf en was een draaideurcrimineel die vaak achter de tralies zat, en geweld niet schuwde sterker nog hij heeft vastgezeten voor gewapende overval op zwangere zwarte vrouw .

  Gestoord als je daar een soort martelaar van maakt, maar ze komen er mee weg

 8. lotje

  Toch zijn er nog 40 % van de zwarten die op Trump gaan stemmen. Dus er zijn ook nog zwarten met verstand. Die BLM zijn van die zwarte nutteloze idioten met veel geschreeuw. Dat BLM zijn de enige die rascistisch zijn. Waar de hart vol van is stroom de mond van over.

  1. Ritter

   @lotje

   Trump heeft meer gedaan voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap in 3 jaar dan Obama heeft gedaan in 8 jaar.

   Trump’s ondertekening van het wetsvoorstel voor de gevangenis hervorming (First Step Act); zijn beleid dat de laagste werkloosheid voor zwarte Amerikanen in de geschiedenis heeft gecreëerd, ; ondersteuning van zwart onderwijs; enzovoorts.

   Onderstaande video gaat enorm viraal op internet en is al miljoenen keren bekeken.

   Owens zegt in deze video dat ze het eerbetoon aan Floyd niet steunt en legt uit waarom. ( uiteraard veroordeeld ze wel het geweld tegen Floyd door de agent)

   Ook geeft ze een feitelijk verslag over de cijfers van het vermeende politiegeweld tegen zwarten en legt de problematiek in de zwarte gemeenschap bloot.

   Nu word zij voor haar feitelijke weergave verketterd door de media en activisten van BLM.
   ==================

   Candace Owens: “I DO NOT support George Floyd!” & Here’s Why!
   ht*ps://www.youtube.com/watch?v=JtPfoEvNJ74&feature=emb_title

 9. Appelstroop

  De hele covid dreiging lijkt opeens wel verdampt met al die protesten.
  Prima als je wil protesteren hoor, maar de grootste demonstratie ooit
  organiseren midden in een pandemie zegt toch iets over de mensen
  die achter de organisatie zitten.

  1. JochemX

   Het goede nieuws is dat die corona-epidemie zo goed als voorbij is, maar dat komt niet zo goed uit na 3 maanden hel en verdoemenis preken.

 10. Vrijedenkert

  Ik probeer tot 4x toe een reactie te plaatsten zonder link of andere flauwekul en niks noppes nada? Wat is er aan de hand of waarom kan er niet worden gereageerd?

 11. Duckday

  Zou het nog wel om het slachtoffer gaan van deze vreselijke daad?

 12. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Wat ze ook verzinnen ! Niets laat zich afdwingen. Respect moet verdient worden. Lives matters. Zwart / Wit / Bruin… Laat je niets anders aanpraten anders kom je aan de verkeerde kant van de geschiedenis te staan. Wordt tijd dat de aanstichters opgepakt worden en veroordeeld !

 13. Caesar Lion Cachet

  LS…

  In Nederland gewoon Malieveld in Den Haag afhuren de strijdende partijen uitnodigen om daar hun gang te gaan. Lode pijpen en baseball knuppels gratis. Etc. etc.

 14. Rosasolis

  Onder het gebrekkige beleid van Trump, is er gedurende de laatste 3 1/2 jaren veel meer fout gegaan in Amerika, dan politiegeweld en racen discriminatie. Enorme werkloosheid heeft tot extreem armoede geleid, geen verplichte zorg-verzekering heeft tot een explosie van zieke mensen die geen geld voor medicijnen op recept kunnen veroorloven, scholieren stappen vroeg uit de middelbare scholen, het verschil tussen de rijken die een mooie woning en chique leven hebben, en de groeiende miljoenen armen die in krot wijken leven is enorm. Dit heeft tot grote verdeeldheid in Amerika geleid.
  Trump heeft ook in zijn Internationale relaties overal gefaald. Vooral de relatie met
  buurlanden Canada en Mexico zijn verslechterd. De demonstraties zullen blijven doorgaan gedurende de zomer maanden. Hopelijk wordt er niet meer agressie tegen
  vreedzaam demonstranten uitgevoerd, anders wordt de demonstraties die nu in ieder stad van Amerika plaatsvinden nog veel groter…en dat zal kunnen leiden tot een burger oorlog.

 15. Ploppert

  Natuurlijk loopt dit uit de hand.
  Linkse drammers houden van geweld.

  1. Rosasolis

   Ploppert. Het politieke geweld gaat nu veel erger door met extreem-rechts racistische partijen zoals de FvD, die alles willen doen om te zorgen dat zij nu proberen alles
   over te nemen. Dit gaat nooit geburen.
   Erger gaat het in Amerika.
   Over de afgang van narcistisch dictator Trump. Die nu al in de afgang zit, en weinig vrienden meer heeft die HEM steunt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.