Wat sneu… NOS lyrisch over K-pop trollenleger dat zich bemoeit met BLM, LHBT en Trump

Het is niet vaak dat ik mij stoor aan de toon van een artikel, maar deze komt mij echt de strot uit en valt als volgt samen te vatten: ‘Potverdorie wat grappig, leuk en interessant! K-popfans die een verkiezingsbijeenkomst van Trump verpesten? Hilarisch! En vervolgens bijna een miljoen doneren aan de BLM-beweging? Wat goed! Hier gaan we nog veel meer van zien!’ De NOS kan z’n geluk haast niet op met dit potentiële trollenleger dat zich inzet voor ‘het goede’.
K-pop is een muziekgenre uit Zuid-Korea (vandaar de ‘K’), wat het beste kan worden uitgelegd als een soort hyperactieve Aziatische boy-/girlband gemixt met K3, met veel gepiep en ‘lieve’ gebaren door de artiesten. Handkusjes, vredestekens, strakke choreografie en verlegen giechelen. Absolute bagger natuurlijk, dus heeft het veel fans.

Dit genre wordt gedomineerd door platenmaatschappijen die duidelijk op een cult-following aansturen voor hun artiesten. Alles om maar positief in het nieuws te komen en politieke gebaren worden daarbij niet geschuwd. Zo kan een artiest een donatie aan Black Lives Matter doen, en gaan z’n fans hem doodleuk achterna om het gedoneerde bedrag te evenaren.

Maar daar blijft het dus niet bij. Ze saboteren in feite ook hashtags op Twitter, door massaal te reageren op een bepaalde discussie, en zorgden ervoor dat een Trump bijeenkomst veel lege stoelen had. Nou, hartstikke grappig ineens, dat ‘klieren’. Maar oh wee als dit door bekendere (rechtse) trollenlegers wordt gedaan. Dan is het geen ‘klieren’ meer maar een politiek wapen, ingezet door Trump om de tegenpartij de mond te snoeren.

Dit is de NOS anno 2020: positief berichten over een Aziatisch trollenleger, beheerd door grote kapitalisten (bij uitstek) die het puur doen voor de marketingwaarde van hun product (de artiest en zijn merk).


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Maris Copoolse

  “ en zorgden ervoor dat een Trump bijeenkomst veel lege stoelen had. “

  Wout zou eens een krant moeten lezen. De organisatie van de Trump-ralleye heeft met nadruk verklaard dat ze niet de oorzaak waren van de lege stoelen.

  1. Duidelijk

   enz

   1. Jack Flash

    Oud nieuws dit. Was nota bene op de npo een vandaag van de week.

   2. Lotje

    Etc?

    1. Duidelijk

     bloemkist

  2. Original NL

   Etc..

  3. Tom Bombadil

   Nog voor dat ik het artikel helemaal uit had gelezen wist ik al wie de eerste comment zou maken. Je begint voorspelbaar te worden met je haatcomments.
   Ga met je potje vaseline ergens anders heen te fappen over je eigen comments.

   1. Duidelijk

    etc

 2. NoDoubt

  BLM is een Marxistische GUERRILLA beweging met zuster organisatie sunrise movement aldus Patrisse Cullors mede-oprichter BLM en deze organisaties ontvangen subsidies (belastinggeld van de burger).

  Het pamflet van BLM

  BLANKE mannen, vrouwen en kinderen, jullie zijn de vijand!
  Wij zullen niet stoppen, totdat er meer blanke moorden dan zwarte zijn
  Wij zullen niet stoppen, totdat ALLE blanke mensen naar heropvoedingskampen zijn gestuurd
  Wij zullen niet stoppen, totdat blanke mensen EXTRA BELASTINGEN betalen om zwarten te ondersteunen
  Wij zullen niet stoppen, totdat Black Power de baas is over de hele overheid
  Wij zullen niet toestaan dat een blanke een date heeft met iemand van een ander ras
  Wij ondersteunen GEEN zaken die in het bezit zijn van blanken
  Haat is OK als deze tegen blanke gezinnen is gericht.
  Blanke mensen moeten hun huis afstaan aan zwarte mensen
  Blanke mensen moeten hun plaats op school afstaan aan zwarte mensen.

 3. Xander XXL

  Dat is de gemakkelijkste manier om die k-pop klerezooi wereldwijd te promoten.
  Meehobbelen op de gekte die nu heerst in de wereld, aangestuurd door achter de schermen blijvende lafaards. En d’r zakken maar vullen met behulp van pubers die absoluut niet weten wat er in de wereld speelt.

  1. RvdBe

   Nodoubt, dan krijgen ze nog concurrentie van de moslims want die willen ook wereldheerschappij, uitgerekend 2 groeperingen die op het wereldtoneel niets gepresteerd hebben, gelukkig voor hen hebben ze de onvoorwaardelijke steun van de eu en “leiders” als rutte.

 4. Mar

  Lol. Dit artikel doet mij gelijk terugdenken aan hoe de ouderen reageerden op de hippies en de provo’s.

  En dan is Wout nog niet eens 30 en dan al zo geïrriteerd door jeugd 😀

  En wat ik net in Den Haag zag rondstruinen waren de hippies van toen op hun ouwe dag 😀

  1. Lugor

   Ik vraag mij oprecht af of een man met zo een intolerante en onrealistische mening wel de juiste studie volgt.
   Beklaag zijn toekomstige werkgever nu al.
   Of zijn toekomstige werkgever heeft zijn bijdrages hier reeds gelezen en het welbekende: “Helaas is onze keuze op een ander gevallen” bericht komt zijn kant op.

   1. Brenda Welsh

    Meer waardering gaat uit naar voetbal hooligans die als beeldbewakers optreden. Doorgaans kosten de acties van deze patriotten meer geld dan dat het oplevert. DDS heeft zo haar eigen prioriteiten qua berichtgeving wat dient het doel.

    1. Duidelijk

     enz

    2. Oepsie

     Doe je hoofdkapje wat losser. Je heb een tekort aan zuurstof. Je slaat wartaal uit. Let toch eens op meid. Want je kan nooit echt zo dom zijn.

   2. Hardline

    Lugor draagt voor uit eigen leven

 5. Bullshit10

  Wout vind dit wel erg maar dat de Nederlandse politie die weldenkend burger die strijd voor de vrijheid in mekaar timmert en arresteerd dat vind hij dan weer niet erg
  Wout wij van weldenkend mensen weten wel dat nos geilt om die exstreem linkse clubs te promoten
  Stem fvd of PVV uit de eu

 6. Ritter

  Alles wat de agenda van de media promoot word positief neergezet in artikelen. Het krijgt als het ware toestemming van de media om zo te doen.

  Moet je voorstellen dat deze K-popfans ten tijden van het Presidentschap van Obama actie tegen Obama zouden voeren. Dan zouden de media moord en brand schreeuwen en overlopen van verontwaardiging.

 7. Vrijedenkert

  Trump en de VS hebben Thaad en Patriot batterijen geinstalleerd in Zuid-Korea en samen met 23000 manschappen van de krijgsmacht van de VS helpen zij Zuid-Korea mee te beschermen tegen o.a. Noord-Korea en nucleaire dreiging , China en andere rivalen!

  K-pop jeugd uit Zuid-Korea die o.a. Trump dwars zitten met allerlei onzin zijn niet erg dankbaar en tonen minachting richting Trump, dat ze dankzij de VS en Trump hun vreemde K-pop cultuur kunnen beleven en in stand houden, vrij en blij kunnen leven en doen laten wat ze willen in hun eigen land is hun blijkbaar volledig ontgaan…

  Steun VS en Trump aan Zuid-Korea: K-pop stank voor dank!

 8. Vishengel

  K-Pop is een kultus, ze maken erotische fanfiction van hun idolen en ze zijn ontzettend koppig.

 9. fanof43

  Gut-gut. Wat zou de NOS zeggen als die kleuters een verkiezingsbijeenkomst (voor zover daarvan ooit nog sprake zal zijn) van Biden zouden saboteren?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.