Yernaz Online: ‘Black Lives Matter is gebaseerd op LEUGENS!’

In een nieuwe Yernaz Online aflevering pakt Yernaz Ramautarsing Black Lives Matter aan. Elk talking point van de linksextremistische organisatie is, legt hij uit, de reinste onzin. Er is geen systemisch racisme in Amerika (en niet in Nederland). BLM wil zwarte mensen onterecht in een slachtofferrol duwen.

Het is, legt Yernaz uit, je reinste onzin dat zwarte Amerikanen op grote schaal doodgeschoten worden door de politie. Sterker nog, er worden minder Afro-Amerikanen gedood door de politie dan blanke Amerikanen. Daar komt nog eens bij dat er disproportioneel veel Afro-Amerikaanse politieagenten zijn.

Yernaz heeft natuurlijk gelijk. De Amerikaanse politie is niet ‘blank.’ Het is multi-etnisch en multicultureel. Misschien wel meer multi-ethnisch en multicultureler dan elk ander instituut — wellicht op het leger na. Sterker nog, de steden waar de rellen én de ‘moorden’ plaatsvinden worden geleid door zwarte burgemeesters én zwarte politiechefs, en bestaan (vaak) voor de meerderheid uit een zwárte bevolking.

Iedere keer dat een blanke agent toevallig een zwarte man doodt wordt er geroepen dat het “dus racisme!” is. Dat is onzin, legt Yernaz uit. Er worden meer blanken gedood. Maar niemand kent de namen van die blanke mannen, die keihard vermoord worden door doorgeslagen politieagenten.

Wat is het probleem dan als het niet om racisme gaat?

Simpel, aldus Yernaz terecht. De politievakbond. Die heeft gewoon te veel macht en inspraak. De politievakbond heeft, met steun van Democraten, bijvoorbeeld geregeld dat er min of meer immuniteit is voor agenten. Daardoor is het niet alleen aantrekkelijker voor mensen om agent te worden, maar het is ook aantrekkelijker voor die agenten om geweld te gebruiken; ze weten dat ze er toch wel mee wegkomen. En als het dan onnodig bleek te zijn, ach ja, foutje bedankt.

Het is een bijzonder belangrijke boodschap die luidkeels verkondigd moet worden. Natuurlijk is er voor dat geluid geen plek op de NPO, maar gelukkig (nog) wel op YouTube — en natuurlijk hier, op DDS.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Mar

  O, er is dus alleen sprake van echt racisme in Amerika als alleen Afro-Amerikanen worden doodgeschoten door de politie. En dat is het nog de schuld van de Democraten die samen met de vakbond voor immuniteit voor agenten heeft gezorgd.

  Wat er verder allemaal gebeurd (en dat is toch echt een behoorlijke waslijst) telt niet mee.

  Dat is toch wel erg kort door de bocht, maar wat kun je anders verwachten van Yernaz die van tijd tot tijd wel erg simpel voor de dag komt voor een doorgestudeerde.

  1. LifeBuddy

   mar tis waar, ”En dan is het nog de schuld van de Democraten” Natuurlijk is het de schuld van de ultra sLinkse democraten. Die claris gagard is een sLinkse democraat die met ophitsing en dlm maffia, heeft geprobeerd om Trump uit zijn ambt te zetten. Maar Trump is Slimmer dan een stelletje sLinkse Ophitsers met alleen het lemmet van het zwaard in handen, waar ze zichzelf mee hebben gesneden. haha

  2. A-BBa

   Zijn vlog is echter duidelijker onderbouwd in tegenstelling tot deze reactie van jou.

 2. Meriadoc Brandebok

  Ramataursing schopte het niet tot de gemeenteraad vanwege racistische denkbeelden.

  We hoeven hem niet serieus te nemen.

  1. Start

   Zo glad als een paling in een emmer snot, u kent die uitdrukking wel.

   Morgen is het gelukkig weer zondag op DDS.

  2. Maris Copoolse

   Klopt, negeer deze dwaas.

   1. Start

    Enzovoort?

    1. Original NL

     Idd Start….De plaat blijft weer hangen..!

   2. Meriadoc Brandebok

    Hij is de aandacht niet waard.

    1. Original NL

     Fantasietje is idd de aandacht niet waard!

   3. Original NL

    …idd ..negeer maris de dwaas!

  3. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok :
   Quote : “Ramataursing schopte het niet tot de gemeenteraad vanwege racistische denkbeelden.”
   Is Ramataursing soms niet zwart genoeg voor je?

   1. Meriadoc Brandebok

    Ook zwarten kunnen racistische denkbeelden ten opzichte van andere zwarten uiten.

    1. Start

     Emmer, snot, paling!

     1. Original NL

      Slak slijm…glibber.

    2. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok :
     Quote : “Ook zwarten kunnen racistische denkbeelden ten opzichte van andere zwarten uiten.”
     Even met de psychiater overlegt, maar jij bent rijp voor de NPO; eventueel zijn er ook opname plekken beschikbaar bij nu.nl. Wat gaat het worden?

    3. Mariposa78

     En nu is de geest uit de fles Guus.
     Je kan nu niet meer terug.

    4. Original NL

     Q…Ook zwarten kunnen racistische denkbeelden ten opzichte van andere zwarten uiten….
     Nee toch..moet niet gekker worden..lol.

    5. evil knievel

     🤣🙈

 3. Vrijedenkert

  Ik blijf het persoonlijk een verademing vinden in vergelijking met Jensen, niet met al zijn punten eens maar ook vele goede punten!

 4. Original NL

  (O)BLM is een door en voor zwarten georganiseerde oproep tot proletarisch winkelen…waarbij de uitverkoren detailhandelaar ook mishandeld dient te worden…….walgelijk.

  1. Blitzkrieg

   Original NL :
   Quote : “(O)BLM is een door en voor zwarten georganiseerde oproep tot proletarisch winkelen…waarbij de uitverkoren detailhandelaar ook mishandeld dient te worden…….walgelijk.”
   BLM is georganiseed om chaos te creëren, het is de bedoeling dat we tegen elkaar gaan vechten zodat de macht gemakkelijk kan worden overgenomen. Mij krijgen ze niet mee in de nieuw gecreërde media-hype.

   #IkDoeNietMee

   1. Original NL

    Q..het is de bedoeling dat we tegen elkaar gaan vechten……..
    Om die reden zijn veel blanken in de USA zwaar bewapend….geef ze eens ongelijk.
    Wij hier hebben niets om ons te verdedigen…dat zou de staat moeten doen..maar die is tegen ons.

    1. Blitzkrieg

     Original NL :
     Quote : “Wij hier hebben niets om ons te verdedigen…dat zou de staat moeten doen..maar die is tegen ons.”
     Je hebt 100% gelijk, en we moeten ons absoluut verdedigen; begrijp me niet verkeerd. Als die harde confrontatie er komt helemaal prima, maar niet blank tegen zwart. Gezamelijk moeten we strijden voor de vrijheid, we hebben allemaal dezelfde vijand.

 5. Ritter

  The Wall Street Journal over de mythe van systemisch politieracisme

  Deze beschuldiging van systemische vooringenomenheid van de politie was onjuist tijdens de Obama-jaren en is dat nog steeds.

  Hoe ziekelijk de video van de arrestatie van Floyd ook is, het is niet representatief voor de 375 miljoen jaarlijkse contacten die politieagenten hebben met burgers.
  Een solide hoeveelheid bewijsmateriaal vindt geen structurele vooringenomenheid in het strafrechtsysteem met betrekking tot arrestaties, vervolging of veroordelingen. Misdaad en verdacht gedrag, niet ras, bepalen de meeste politieacties.

  De politie doodde in 2019 negen ongewapende zwarten en 19 ongewapende blanken, volgens een Washington Post-database, tegen respectievelijk 38 en 32 in 2015. De post definieert ‘ongewapend’ breed met inbegrip van zaken als verdachte in Newark, NJ , die tijdens een politiejacht een geladen pistool in zijn auto had. In 2018 waren er 7.407 slachtoffers van zwarte moord.

  Uitgaande van een vergelijkbaar aantal slachtoffers vorig jaar, vertegenwoordigen die negen ongewapende zwarte slachtoffers van politie-schietpartijen 0,1% van alle Afro-Amerikanen die in 2019 zijn gedood.

  Een politieagent daarentegen heeft 18½ keer meer kans om te worden gedood door een zwarte man dan door een ongewapende zwarte man wordt gedood door een politieagent.

  […]

  De laatste in een reeks onderzoeken die de claim van systemische vooringenomenheid van de politie ondermijnen, werd in augustus 2019 gepubliceerd in de Proceedings of the National Academy of Sciences. De onderzoekers ontdekten dat hoe vaker agenten gewelddadige verdachten van een bepaalde raciale groep tegenkomen, hoe groter de kans dat een lid van die groep dodelijk wordt neergeschoten door een politieagent. Er is “geen significant bewijs voor een ongelijkmatige antiblack-ongelijkheid in de kans op dodelijk schot door de politie”, concludeerden ze.

  Een analyse van het Ministerie van Justitie van 2015 van de politie van Philadelphia wees uit dat blanke politieagenten minder vaak dan zwarte of Latijns-Amerikaanse agenten neerschoten op ongewapende zwarte verdachten. Onderzoek door Harvard-econoom Roland G. Fryer Jr. vond ook geen bewijs van rassendiscriminatie bij schietpartijen. Bij tegenbewijs wordt geen rekening gehouden met misdaadcijfers en civiel gedrag vóór en tijdens contacten met de politie.

  ht*ps://townhall.com/tipsheet/mattvespa/2020/06/06/wsj-police-racism-is-a-myth-n2569954

  1. Original NL

   Precies Ritter…
   ++++

 6. Ritter

  Bij Brown is ook aangetoond dat er geen sprake was van racisme.

  CNN verspreide de leugen dat Brown in de rug was geschoten door de agent.

  Toen braken er rellen uit.

  Later bleek uit een Grand Jury onderzoek dat Brown de agent aanviel en probeerde het wapen van de agent te grijpen. Toen heeft de agent uit zelfverdediging geschoten.

  1. Blitzkrieg

   Ritter :
   Quote : “Bij Brown is ook aangetoond dat er geen sprake was van racisme.”
   Nee natuurlijk niet, allemaal opgeklopte lucht die de media ons als warme broodjes wil verkopen.

 7. Vit

  Je vraagt je af of de halve tammen van BLM niets belangrijkers te doen hebben, tot zo’n 10 jaar geleden maakte niemand zich druk over onze gekleurde medemens, ga het huis stofzuigen of zeau.

  1. Original NL

   Q….tot zo’n 10 jaar geleden maakte niemand zich druk over onze gekleurde medemens,…..
   Dan ben je de Bijlmer zeker al vergeten Vit…of was je toen te jong.

   1. Vit

    Kweenie, wat was er met de Bijlmer?

 8. Vit

  Zelf ben ik een afstammeling van Vikingen met name van Jansen de Verschrikkelijke zelfs mijn achternaam verwijst ernaar ( deze wordt ook genoemd in een strip van Asterix btw), deze hebben behoorlijk huis gehouden maar moet ik me daarom schuldig voelen?
  Qua huiskleur ben ik nog witter dan de gemiddelde Nederlander en plaatselijk zelfs door mijn huidaandoening (vitiligo).

  Wat mij wel opvalt is dat de mens gemiddeld minder intelligent is richting evenaar, maar jullie volbloed Nederlanders vallen nog mee.

  1. Vit

   Huiskleur moet huidskleur zijn (lette even niet op).

 9. Lex

  Och och och och

  Wat zijn ze toch zielig.

  Och och och

  Wat worden ze toch gediscrimineerd.

  Wat doen ze hier dan nog in de in hun ogen o zo racistisch Nederland.

  Ze zijn niet verplicht om hier te blijven.

  Onze cultuur en samenleving veranderen naar hun wensen.

  Alstublieft als het hier niet bevalt ga dan lekker weg en laat de Nederlanders met rust.

  Dus inpakken en oprotten.

  Klare taal.

 10. Rosasolis

  Yernaz heeft grotendeels gelijk. Behalve enkele extreem-rechts schiet verenigingen, die oefenen ver van woongebieden, en de Hell’s Angels, zijn er geen bewuste racist verenigingen. De Ku Klux Klan is nu illegaal. Maar helaas racisme sluimert nog steeds wel door in Amerika, vooral in de zuidelijke staten. Discriminatie tegen kleurlingen gaat helaas wel door, meestal stiekem achter de schermen. De blanken, (meestal mannen) krijgen vaak snel promotie, maar zelden horen wij dat kleurlingen naar de top van een bedrijf of in de militaire een hoofd functie krijgen. Zo gaat het in Amerika. Gelukkig beter in andere westerse landen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.