Ze leren het wel! Zelfs SER zegt: subsidies voor biomassa zo snel mogelijk afbouwen

De Sociaal Economische Raad (SER) is tot inkeer gekomen wat betreft subsidies voor biomassa als energiebron: ‘niet doen!‘ Daarmee geeft een belangrijk adviesorgaan van de overheid nu ook aan dat het onverantwoord is en totaal geen zoden aan de dijk zet. Top!
Volgens de SER heeft biomassa veel betere toepassingen dan te worden gebruikt voor het opwekken van energie. Met andere woorden: je kunt er beter een stoel van laten maken!

Je kon redeneren wat je wilde en argumenten aandragen leverde je een labeltje van ‘klimaatontkenner’ op, maar langzamerhand lijkt iedereen toch tot inkeer te komen. Het is toch ook te gek voor woorden. In Amsterdam raakte men in de war doordat men stelde dat het stoken van hout in de biomassacentrale ‘groen’ is, maar dat je kachel stoken (met datzelfde hout!) zorgde voor fijnstof en dus ongezond is. Daar kwam het argument van ‘goed’ hout vermengd met ‘slecht’ hout nog bovenop, plus het feit dat het nogal onzinnig was om die ‘biomassa’ hier naar Nederland te laten transporteren.

Ergens zal zeetransport wel weer de kop opsteken als je er toch weer mee doorgaat. Ook als je het wél eerst allemaal homegrown zou kunnen doen. En zelfs al zou je alleen goed hout kunnen stoken, dan nóg is het  maar de vraag of het een duurzame oplossing kan zijn. Mede door die fijnstof. Wetenschappers zijn het daar ook nog helemaal niet over eens. Maar ondertussen werden er wel miljarden aan subsidies voor vrijgemaakt en binnen de kortste keren kon iedere hoek van de straat een biomassacentrale verwachten. Één grote grap dus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. 1010

  En wat te doen met die waardeloze centrales in Amsterdam dan die onderdeel gaan worden van het warmtenet waar de Amsterdamse huishoudens op aangesloten moeten worden.

  Hebben we alweer miljarden verspilt met een hobby waarvan deskundigen al jaren roepen doe het niet ?

  Leuk die energietransitie , de rekening mag gewoon met de ozb mee

  1. Original NL

   De groenfascisten en klimaathysterici gaan ons een vermogen kosten…met nihil impact op het milieu.
   Heel nederland vol met windmolens..bah!

   1. 1010

    bij ons krijgen we inspraak op een te plaatsen veld molens (zogenaamd)

    Ik ga maar niet want die dingen komen toch dus zonde van je tijd

   2. RPML

    Ik sprak gisteren een hotemetoot die schathemeltje-rijk is geworden door de levering van grondstoffen voor windmolens maar tegelijkertijd meldde dat het milieutechnisch echt complete waanzin is; recycling is schier onmogelijk en na 5 jaar staat er weer een nieuwe omdat de subsidie op een nieuwe interessanter is dan de bestaande te laten functioneren… na biomassa zijn windmolens de volgende eyeopener voor de milieufascisten

    1. hans-e-pans

     Weten wij Nederlanders nog steeds niet hoelang “zo snel mogelijk afbouwen” duurt, net zo lang als tijdelijk.

 2. Willem Bever

  Hoeveel Kerncentrales zouden we nu gehad hebben voor al dat geld?????

  Iets wat dus wel verstandig en tevens (het ligt er wel een beetje aan hoe je er tegenaan kijkt) toch een soort van duurzaam en groen is

  1. J.Pz. Coen

   Goed zo. Nou óók weer tot inkeer komen v.w.b. aardgas en Timmerfrans tot idioot verklaren. Dan kunnen we zowaar weer constateren dat er weer een vleugje gezond verstand bestaat.

  2. Brenda Welsh

   U hebt duidelijk uw begripsvermogen buiten werking gesteld. Hoe lang duurt de bouw van een dergelijke centrale. België streeft naar een volledige kernuitstap in 2025

   1. 1010

    enz

   2. Duidelijk

    etc

   3. Stanly2000

    Gaan wel massaal aan het gas!!

 3. J.Pz. Coen

  Goed zo. Nou óók weer tot inkeer komen v.w.b. aardgas en Timmerfrans tot idioot verklaren. Dan kunnen we zowaar weer constateren dat er weer een vleugje gezond verstand bestaat.

 4. NoDoubt

  Wat heeft het de burger gekost. 100den miljoenen. Gaan die mensen die dat gejat hebben, terugbetalen aan de burger die de belasting hebben betaald. Komen er mensen voor de rechtbank omdat ze de boel besodemieterd hebben.

  1. RPML

   100den miljoenen? 50 miljard zul je bedoelen, dat is 50.000 miljoen…

   1. 1010

    tja , das goed voor de werkgegenheid riepen timmerfrans en zijn linkse idioten leger. Ene idioot hier ene malle pietje noemde het altijd een gelopen race. Dat gedrocht mag blij zijn dat ze hem niet verzuipen in zijn eigen leugens want er is ruimte zat.

    Even weer met beide beentjes langzaam op de grond , aardgas is de meest efficiente en schoonste verwarming van woonhuizen. Nu de discussie graag met de feiten en niet met de linkse co2 onderbuik overnieuw doen

 5. Bullshit10

  War een normaal weldenkend mens al lang wist komen die malooten er nu pas achter
  Lol krijgt fvd toch weer gelijk zoals zo vaak
  Daarom mensen stem met gezond verstand stem fvd of PVV

 6. Duidelijk

  Was dit vanaf dag één al niet bekend? Ik heb het in elk geval steeds gezegd!

 7. Xander XXL

  Iedereen kan dat wel roepen maar het gaat straks net eender als met de dividendbelasting. Rutte heeft de grote jongens weer van alles belooft en blijft met leugens en draaikonterij daar toch aan vast houden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.