Zet het in je agenda! Woensdag nieuwe anti-racisme demonstratie in Amsterdam: ‘Zwarte bevolking al decennialang slachtoffer onderdrukking’

Amsterdam is nog nauwelijks bijgekomen van de Damdemonstratie of de volgende demonstratie staat alweer op de planning. Komende woensdag wil men ditmaal gaan demonstreren in de Bijlmer. Aangezien de wijk de ‘onderdrukking’ van de gekleurde medemens perfect representeert. De datum is niet geheel toevallig gekozen; Halsema moet die dag zich verantwoorden voor de gemeenteraad vanwege het fiasco op de Dam. De activisten hopen op deze manier haar een steuntje in de rug te geven. 

Op Facebook schrijft men dat de bewoners van de Bijlmer al decennialang onderdrukt worden door onze politiekorpsen. Het is treurig om te zien dat linkse activisten succesvol Amerikaanse problematiek naar Nederland hebben weten te importeren. Er is inderdaad ook in Nederland racisme, maar alsjeblieft kom niet aan met dat we ‘systemisch’ racistisch zijn – volgens onze rechtsstaat is iedereen gelijkwaardig, ongeacht kleur, geloof en gender. Ook de implicatie dat onze politiedienst te vergelijken is met Amerika is gewoon absurd. Maar ja, feiten doen er niet toe voor deze activisten.

Op 1 juni werd er al groots gedemonstreerd op de Dam, dus waarom dit keer in de Bijlmer? Vergeleken met andere stadsdelen heeft de Bijlmer de grootste populatie Afro-Nederlanders. De zwarte gemeenschap in de Bijlmer is al decennialang slachtoffer van onderdrukking. Al sinds de jaren ‘90 wordt in de Bijlmer racisme en politiegeweld veelvuldig onder de aandacht gebracht. Onze kinderen worden constant gecriminaliseerd, zowel in de media als op straat. Onze zwarte kinderen worden niet gehoord. Onze kinderen gaan gebukt onder extreme armoede en worden letterlijk verwaarloosd.

Vooral de laatste zin is interessant. “Extreme armoede”, inderdaad kent Nederland ook een flinke onderklasse; maar deze onderklasse bestaat uit een groep mensen van alle kleuren en afkomsten. Men kan beter spreken van een economische kwestie of strijd dan een ‘rassenkwestie’. En de verwaarlozing van kinderen, wie verwaarloost deze kinderen? De ouders, of bepaalde instanties? Heel erg duidelijk zijn ze niet.

Het is op z’n minst te hopen dat de Amsterdamse activistische scene wel een voorbeeld neemt aan de demonstraties in andere steden en ditmaal wel de geldende regels respecteert.

Andere mensen die zich willen verdiepen in dit soort kwestie zullen er goed aan doen om een boek te lezen van de immer erudiete Thomas Sowell.


 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Fe

  Hebben ze al geinformeerd naar het welzijn van de 75 jarige man ? Dit gaat niet over black lives matters. Dit gaat over elk live matters en puur politiegeweld.

  Dit gaat over puur politiegeweld en wordt gekaapt door wat actiegroepjes met een steeds zieliger wordende boodschap

  1. JochemX

   Ja Fe, ik kan je informeren. Het gaat prima met hem. Hij pleegde obstructie kreeg toen een zetje en kwam wat ongelukkig terecht. Om dat nou politiegeweld te noemen? Gelukkig was hij een witte anders was de boel meteen weer in de hens gegaan en hadden de onderdrukten weer wat extra breedbeeld tv’s bij de plaatselijke middenstand weggesleept.

   1. Fe

    ik kan je informeren dat een ouwe man zo een gooi geven als jonge kerel wel degelijk het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel is. Geen enkel excuus voor dit politiegeweld.

    1. JochemX

     Die man was gewoon bewust aan het provoceren, dan neem je ridico, en maakte misbruik van zijn leeftijd. Hij had trouwens een helm in zijn linker hand. Had hij beter op kunnen houden.

     1. Fe

      ieder zijn ding vriend maar juridisch gezien is dit onnodig politiegeweld . Het is geweld is namelijk disproportioneel aan de situatie.

      Oom agent had zo om hem heen kunnen lopen zodat dit exact de problematiek weer geeft van het disproportionele politie geweld waar alles omdraait.

      Het draait niet om geweld tegen zwarten het draait om geweld van de politie tegen alles en iedereen.

      Uiteraard mag jij de situatie als proportioneel beschrijven maar de beelden zeggen duidelijk anders

     2. bandini

      Toch mooi dat 75 collega’s hun ontslag hebben ingediend omdat ze het niet eens zijn over die vervolging van die 2 gozers!

 2. Fe

  Ik weet het voor 100% zeker.

  Ooit wel eens een marrokaan gehoord over een turk ?
  Ooit wel eens een antiliaan gehoord over een surinamer ?

  Als je racistische kretologie wil leren moet je 5 minuten je oren te luisteren leggen.

  1. Original NL

   Precies Fe..links ziet zijn kans schoon en maakt van een mug een olifant…maar ja werken doen ze niet dus dan maar demonstreren en zich wentelen in hun eigen deugzaamheid…..net als lamlul pol potse.

  2. Original NL

   Q….moet je 5 minuten je oren te luisteren leggen…….
   Lamlul is horende doof en ziende blind voor de mening van niet allochtonen…typisch deuglinks.

 3. Maris Coppoolse

  Robert denkt kennelijk dat het racisme van blanken best wel meevalt.

  1. CLoVis

   “Machteloos’, kent u die uitdrukking?

   Enz.

  2. CLoVis

   @lamlul

   Zullen we het eens hebben
   over het racisme en haat naar de beschaafde wereld
   van alle profiteurs uit Aaprika?

  3. CLoVis

   Nou wil ik zelf ook een neger
   om te onderdukken.

   1. CLoVis

    en ook te onderdrukken.

  4. combat le pelicule

   aldus draaikontje maris

  5. CLoVis

   @lamlul is er van overtuigd

   dat enkel en alleen de blanken racist kunnen zijn;
   hoe stompzinnig of kortzichtig kun je zijn?

   Het valt me trouwens mee
   dat je het niet over ‘witten’ hebt;
   begin je van je geloof te vallen?

  6. ikweetwatikwil

   Onze zwarte kinderen worden niet gehoord. Onze kinderen gaan gebukt onder extreme armoede en worden letterlijk verwaarloosd.

   Dat zal dan echt aan jullie zelf liggen. Daar wel eens aan gedacht? De blanken hoeven niet voor jullie kinderen betalen en opvoeden. Dat doen we al genoeg.

 4. Maris Coppoolse

  “Zet het in je agenda! Woensdag nieuwe anti-racisme demonstratie in Amsterdam”

  Ik vind deze enthousiaste oproep van Wout best wel sympathiek.

  Ik zal er zijn!

  1. Fe

   neem een bordje mee , DDS veroordeelt racisme , weet zeker dat jij er niet bent pathologische leugenaar.

   1. Original NL

    Dat is wel 100 % zeker Fe..droplul verlaat zijn kamertje nooit.

  2. CLoVis

   @lamlul

   Ík zal er zijn’

   Dat zal wel;
   je bent nog te beroerd
   om achter je toetsenbord vandaan te komen
   zelfs jouw ‘geestelijke behoefte’
   doe je al hier.

  3. Maris Coppoolse

   “die zwartjes uit de Bijlmer – die kakkerlakken!”

   Dit soort smerigheid is niet alleen toegestaan op DDS, niemand neemt er ook afstand van.

   De mensen van BLM in Nederland hebben een helder punt.

   1. CLoVis

    @lamlul

    Racist.

    1. Original NL

     OBLM…lamlul!

   2. combat le pelicule

    maris is een ped*seksdueel smeerlapje en neemt daar geen afstand van, sterker nog, maris rechtvaardigt het en verdedigd dit stellig

    1. Start

     Het kan ook Octavius Pauline Daniste zijn, de schuimzuiger vernadert iedere dag van naam.

  4. Maurits Dekker

   Alleen idioten gaan naar het volgende superspreading event in Amsterdam.
   De gevolgen van de vorige demonstratie op De Dam zullen over 2 weken pijnlijk merkbaar worden.
   Dan wordt duidelijk dat idioten van BLM en andere meelopende zwakzinnigen verantwoordelijk zijn voor een enorme 2e uitbraak van het Covid-19 virus met als gevolg minimaal honderden maar waarschijnlijk duizenden doden.
   De mensen die ondanks alle waarschuwingen toch gaan zijn net als de Amsterdamse burgemeester ziek in hun hoofd.
   Toch zou een extra ziekte hun enorm behulpzaam kunnen zijn.
   Dat is namelijk de ziekte waaraan ik zelf lijd.
   Die ziekte heet ‘GEZOND VERSTAND’

   1. JochemX

    Maurits ik denk dat dat erg mee gaat vallen. We zouden nu in een piek moeten zitten vanwege de drukte tijdens Hemelvaart. Het ene probleem heeft weinig met het andere te maken, maar een relletje is nooit weg voor nietsnutten.

 5. Adriaen van Bergen

  Dit soort demonstraties tegen onbestaande problemen lokken alleen maar haat uit.

  1. Tguard

   Leuk die betogingen tegen racisme maar de toon begint een beetje te irriteren. Racisme en discriminatie is verboden, ieder mens is gelijk en heeft recht op dezelfde behandeling. Wat wil men nog meer, straatnamen aanpassen, het verleden volledig veranderen, het boetekleed aantrekken , knielen voor gekleurde mensen, zwarte piet afschaffen etc etc en doen we dat niet dan zullen we het meemaken. All lives matter krijgt een middelvinger of te wel. ……..
   Ik zou zeggen tel onze zegeningen dat we hier leven en maak niet teveeL stuk want het broeit ook aan de kant en zodra je middelvinger opsteekt naar de rechten van de andersdenkende is de kans op diezelfde vinger terug erg groot. De gematigde mens ergert zich en ziet het met lede ogen aan, hoe dom en zelfdestructief mensen bezig zijn. Laat het zo zijn dat iedereen recht heeft op leven, dat heet samen. Alleen het recht opeisen is gewoon triest en is vragen om problemen!

  2. Original NL

   Idd figuren als SS en afri werken averechts en dat willen ze feitelijk ook…kunnen ze zich in hun eigen gelijk blijven wentelen en tot in den treure klagen.

 6. Vince Blank

  Waarom zijn al die protestborden altijd in het engels?

  1. Original NL

   Omdat vele illegale zwarten de nederlandse taal niet machtig zijn…Vince..ze krijgen een bord in hun handen gedrukt door een gepiercte hysterische linkse truttebol, en zijn eigenlijk deugslaafjes voor linkse meisjes.

   1. Vince Blank

    Of is Nederlands niet inclusief genoeg?

 7. Winfrida

  Iedereen die in Nederland mag blijven, heeft het zo slecht nog niet. Men kan overal van profiteren, als je je best maar doet. Dat moet iedereen die in Nederland woont. Maar op deze manier gaat dat niet lukken. Dus vooral niet demonstreren!

  1. Marija

   @AvB, In een zin precies samengevat.

   Chapeau !

 8. 56RdK

  Ook dat zwarte volk moet nu eens gaan leren de hand in de eigen boezem te steken.
  Kijk alleen al naar Afrika, is één grote puinbak ondanks ruim zeventig jaar aan ontelbare miljarden ……. voor bijvoorbeeld waterputjes die er nu nog steeds niet voldoende zijn.
  Maar laat ze maar lekker gaan demonstreren tegen alle politiegeweld dat ze hier ondervinden. Dat ze maar niet de Corona mogen krijgen!

  Eigenlijk wel gek hé, dat wij bijvoorbeeld gewapende overvallen, fraude en andere ellende hier niet pikken en dat de daders voor meer dan 90% getint of zwart zijn. Tja, beduidend racisme in Nederland!

  1. Original NL

   Q….voor bijvoorbeeld waterputjes die er nu nog steeds niet voldoende zijn………
   Nooit gezien hoe het leidingwerk van zo’n put wordt gejat en als schroot of als onderdeel wordt verkocht.?
   Of die nederlandse weldoener die een school liet bouwen en geld stuurde voor het meubilair … de ontvanger ( stamhoofd/burgemeester?) kocht echter een nieuwe auto ipv bankjes en stoelen.
   Nee..afrika wordt nooit wat zonder dat de blanken zich daar gaan vestigen…na gedane arbeid en ontwikkelingshulp wel uitkijken dat je niet wordt vermoord.

 9. Ritter

  “Het is treurig om te zien dat linkse activisten succesvol Amerikaanse problematiek naar Nederland hebben weten te importeren.”
  ==============
  Dat kan alleen omdat de media het idee van “racisme” ook promoot. In iedere praatshow word dit idee nagepraat en aangepraat.

  Zoals met veel issues is het de media die bepaalt of iets word gepromoot of niet.

 10. marianne71

  Het zou fijn zijn als deze demonstraties ook concreet ergens om gingen, dat er specifiek om iets wordt gevraagd. Ze demonstreren tegen racisme, meer kan ik ook nergens online vinden. De aanleiding is ook nog eens een incident wat niet in ons land is gebeurd en nog niet bewezen racistisch was. Er wordt niet specifiek naar incidenten in Nederland gerefereerd. Naar mijn mening zorgen deze demonstraties alleen maar voor meer verdeeldheid i.p.v. samenhorigheid.

  Als je al net zo doelloos in het leven staat als op zo’n demonstratie snap ik dat je weinig bereikt in het leven. Misschien moeten ze het eens bij zichzelf zoeken i.p.v. de racisme kaart trekken.

  1. JochemX

   Marianne, zodra een onlustgevoel concreet is is het geen gevoel meer. Dat antiracisme gedoe lijkt nog het meeste op klagen over het slechte weer en kennelijk voelen veel mensen zich prettig bij eeuwig klagen. Anderen, blanken, de schuld geven ontslaat je er van zelf iets te ondernemen.

 11. RvdBe

  Met dank aan katalysator Rutte die door zijn knieval aan links fascistische groeperingen als antifa, carte blanche heeft gegeven om de polarisatie nog wat verder op te voeren.
  Wat is het toch een onnozel deugmens.

  1. Marija

   Rutte is een welbespraakte grote domoor.

 12. Marija

  Sorry, maar ROT TOCH EENS OP met al die vermeende anti-racistische demonstraties. Ik word al die bruine oproerkraaiers spuugzat.

  1. Start

   Fascistisch links draait alles om hè, zij zijn zelf de racisten en de fascisten.

 13. Bolland

  Ben benieuwd of de mensen die met een bord George Floyd lopen te zwaaien, dat ze een man verheerlijken die regelmatig in de gevangenis zat meestal voor druks maar ook voor gewapende overval op zwangere vrouw die hij pistool in buik duwde
  youtube.com/watch?v=JtPfoEvNJ74&feature=emb_title

 14. harte385

  Alleen dom volk doet hieraan mee. Zo maak je het alleen maar erger

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.