Zwak Afrika Museum gaat door de knieën voor cancel culture racismeroepers

Het Afrika Museum in Berg en Dal bij Nijmegen stopt per direct met de zomercampagne die bedoeld was om mensen… naar het museum te krijgen. De reden? Radicaal-linkse, racisme-roeptoeterende randmongolen vonden de campagne “racistisch” of in ieder geval niet politiek correct genoeg. Er werd namelijk niets gezegd over de slavernij.

Wat?

Ja echt.

De Telegraaf legt uit dat het museum Afrikaanse dorpen heeft nagebouwd. Vervolgens werd er reclame gemaakt met teksten als “even een dagje Ghana, gewoon in Nederland.” Met andere woorden: je hoeft niet helemaal naar Afrika te reizen om het Afrikaanse dorpsgevoel te krijgen.

Maar dat was tegen het zere been van activisten. Niet omdat dit Ghana mogelijk toerisme kost (dat zou als argument natuurlijk nergens op slaan, zelfs linkse volidioten begrijpen dat), maar omdat… er in de reclame niets gezegd werd over het slavernij verleden van Nederland (in Ghana).

Volstrekt idioot. Maar het ergste van dit alles is dat het museum door de knieën is gegaan en publiekelijk excuses heeft aangeboden voor de actie.

Voor veel mensen is het ongetwijfeld slecht nieuws dat er in gemeenten “geëxperimenteerd” kan gaan worden met mondkapjesverplichtingen. Nou, goed nieuws: lezers van DDS hoeven zich nergens druk om te maken. Door onze samenwerking met Stil.nl kunnen wij namelijk mondkapjes aanbieden vanaf 0,22 euro per stuk. Ja dat lees je goed, voor minder dan 1 euro heb je al vier mondkapjes! Kopen dus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. wolfgang

  “omdat dit Ghana mogelijk toerisme kost”
  hoezo?
  Behalve multiculturele quasi humanitaire klepzeikers, wilt een weldenkend mens daar écht niet heen!

  1. Crassus

   Met uw AOW en Pensioen leeft u daar riant als een vorst.

 2. Edjan

  Laat het museum dan de waarheid uitbeelden. Hoe in die tijd slavernij in Afrika heel normaal was: rijke negers hadden slaven, gevangen genomen door andere negers en verkocht op de markt. Toen de blanken (op zoek naar proviand) dit ontdekten, begonnen ze slaven te kopen en naar Amerika te vervoeren omdat er daar vraag naar was. Een paar Hollandse en Zeeuwse reders hebben daar aan mee gedaan en 4 – 5% van alle “transatlantische” slaven naar Amerika vervoerd. De aantallen slaven op de arabische en ottomaanse routes was overigens veel en veel groter. Ook blanken werden tot slaaf gemaakt en verhandeld aan de kusten van de Middellandse zee en in de landen van de Balkan.
  Overigens had het gewone volk het in die tijd het niet zo heel veel beter dan de slaven in Amerika.
  Dan zou het museum het hele verhaal vertellen. maar ik vrees dat men toch weer kiest voor een “weg-met-ons” verhaal. In dat geval: boycotten die leugens en propaganda.

  1. wolfgang

   edjan@
   De BLM types weten niets tot weinig over het negroïde slavenverleden, enkel de details die hun zieligheid in het verleden kan benadrukken is voor hen de ultieme en énige waarheid!
   Het is een simpele massahysterie in het leven geroepen door enkele `blanken’ haters.
   Tja, dat lukt enkel bij negroïde simpele zielen, zonder diepgang en introspectie mbt hun tolerante leefomgeving, genietend van een uitkering/huisvesting!

   1. Drekie het Toiletmonster

    LOL. Je hebt zelf ook wel door dat je niks van het Nederlandse slavernij verleden weet. Ongemakkelijk voelen bij de daden van je voorouders is geen reden om maar je eigen geschiedenis te verzinnen. Mijn tip: lees een boek.

  2. Drekie het Toiletmonster

   Lol. Whitewashing. Lekker even de geschiedenis herschrijven, zodat men niet door hebt dat je een kleine piemel hebt. Ga lekker achter je playstation zitten en laat geschiedenisschrijven aan volwassenen over. Straks ga je nog beweren dat joden de nazi’s hebben uitgemoord. Tip: er is een wereld van verschil tussen de transatlantische slavernij en andere vormen van slavernij. Misschien tijd om een geschiedenis boek te lezen ipv te herschrijven.

   1. Hardline

    Uw reacties worden steeds onnozeler.

    Wat voor een ziekelijke obsessie heeft U met “kleine piemel”.

    Zoek hulp, ook voor U is die beschikbaar

    1. Drekie het Toiletmonster

     Wie de broek past…

   2. Aardvark blues

    Ik zal het nog èèn keer uitleggen, die negers die momenteel zo protesteren mogen hun handen dicht knijpen dat hun voorouders destijds uit de rimboe zijn gerukt door hun eigen soortgenoten en vervolgens naar de beschaafde wereld zijn vervoerd mede door ons toedoen.

    Anders zouden zij nu nog pombe zuipend uit een kalebas onder een baobap boom hun dikke wijf aan het verdobbelen zijn met een zwerm tsetse vliegen om hun krullebol zoemend.

    1. Drekie het Toiletmonster

     Ik denk dat je heel goed de historie beschrijft van hoe witte mensen met een laag IQ denken over mensen met een andere huidskleur. Ze missen de intellectuele capaciteit en voelden zich minderwaardig door hun kleine piemel. Om met die onzekerheid om te gaan komen ze met denkbeelden van een kinderlijk niveau.

     1. Grasmaaier

      Drekie het Tro*llenmonstertje, heeft het constant over kleine piemeltjes. Als je zo gefrustreerd bent over je eigen afmetingen kun je het natuurlijk nergens anders over hebben. We begrijpen dat het een trauma voor je is, Drekie. Sterkte met je handicap.

    2. Aardvark blues

     Negers met met een IQ iets groter als hun schoenmaat stammen allemaal af van voormalige slaven, wat er rechtstreeks uit Afrika hier binnen komt heeft het IQ van een Yam en kan nog niet met losse handen in de trein zitten.

  3. Fortiori

   Ik zou er toch maar eens een bezoek aan wagen. Het Keti Koti festival voor dit jaar is afgelast. De online site van het museum biedt uitkomst. Verder aandacht voor de wereldgodsdiensten, Islam, Christendom en Jodendom. Niettemin met overnachting in het mooie Nijmegen een kunstzinnige studiereis. Bezoek het Valkhof, aanrader!

  4. Charles Bingley

   “Een paar Hollandse en Zeeuwse reders hebben daar aan mee gedaan en 4 – 5% van alle “transatlantische” slaven naar Amerika vervoerd.”

   Interessant. Heb je een bron?

   1. Chalres Bingley

    Charles Bingley als huistr@l heb je toch wel mooie nepbronnen van jouw dagelijkse flutpapiertjes die de moeite nog niet waard zijn om de billetjes mee af te vegen ,zoals NRC trouw etc..

 3. Pierre Tombale

  Ik vrees dat onze zwarte vrienden met hun absurde kleutergedrein en gedram hard bezig zijn zichzelf de minst populaire bevolkingsgroep van Nederland te maken.
  Met hun jongste actie steken zij zelfs een Noord-Afrikaans volksdeel naar de troon.
  En dat, terwijl zij zo slim zijn!
  Of schuilt er toch enige waarheid in vooroordelen en stereotypen?

  1. Ned

   Ik denk dat je gelijk hebt. En het trieste is dan nog dat dit kleine groepje beroepszeikerds het verpesten voor het merendeel van de niet-blanken die ook gewoon vinden dat het verleden een keer met rust moet worden gelaten.

 4. NEXIT.

  Een handje vol dislectysche mafklappers die geen boek gelezen hebben tijdens hun scholing dicteren de wereld hoe de wereld de slavernij moet zien. Vanuit hun waanbeelden wordt het foutieve plaatje gebracht en iedereen die niet meegaat in hun onzin wordt vergruisd, bedreigd en buiten de discussie geplaatst

  Vervolgens lopen er links politiek corrupte maklappers vooraan in de mars en scanderen uit volle borst de weg met ons cultuur.

  stem sociaal , stem PVV

  1. Vanduinen

   Stemmen op de PVV draagt nergens toe bij. Het is trouwens ‘verguisd’ Nierstenen worden bijvoorbeeld ‘vergruisd’. Dat is wat anders.

 5. LifeBuddy

  Alle Museums zijn toch Allang achterhaald in nederland. Daar komt geen kip meer op af.

  1. Edjan

   @LifeBuddy. Toch is dat jammer. Ik heb vele uren in veel musea doorgebracht omdat ik van kunst houd. Maar de afgelopen jaren werd in toenemende mate in de musea een hoekje ingericht met de boodschap “leve de “vluchteling””, of “weg met Trump” of “help, de fascisten doen moeder aarde pijn”. Dat wordt als kunst gepresenteerd maar het is gewoon linkse propaganda. Dan krijgen we nu ook nog het vrouwenquotum en kunnen we wachten op het negerquotum. Musea verleggen hun aanbod van kunst naar politiek correcte beïnvloeding en schaffen zich op die manier langzaamaan af.

   Zo luisterde ik ook graag naar klassieke muziek op Hilversum 4. Tot de avond dat ik een draconisch muziekstuk hoorde. De presentator sprak daarna met een grafstem: dit was het Amerikaanse volkslied in mineur in verband met de gebeurtenissen in Amerika gisteren”. Toen was Trump tot president verkozen …

 6. Peter Loosduinen

  Aan de Directie:

  Waarde Directie,

  Kwetsende’ zomercampagne????
  Wat een onzin!
  Dat u buigt toont alleen zwakke knieën!
  U had toch GEEN enkele bijbedoeling met de tekst: “Leuk samen een dagje Ghana. Lekker ver weg in eigen land.”
  Wellicht zou u te rade kunnen gaan bij de Ambassade van Ghana en als deze net als ik hier totaal geen probleem in zien MOET u terugkeren op uw schreden.
  Stop met buigen voor ongefundeerde kritiek.

  Stuur ook een mail !!! info@afrikamuseum.nl

 7. Adriaen

  Waarom de swartman overal een shithole van wil maken is mij een raadsel.
  Het schijnt, zeg maar, ingebakken te zijn.
  Het lijkt mij verstandig alle kritiek op Nederland en Nederlandse zaken vanaf nu te negeren onder verwijzing naar de mogelijkheid van gratis emigratie naar het thuisland.
  De infantiele onzin begint mij te irriteren.
  En ik ben niet de enige.

 8. 56RdK

  Door toe te geven aan die gestoorde zwakzinnigen zijn ze er nog niet. Het achtelijke geëtter zal steeds verder en verder gaan.

  Daarom, het wordt hoog, zéér hoog tijd voor een radicale omslag, zowel in denken en handelen! Met andere woorden: doe normaal!

  Maar ja, zolang er vanuit ministeries subsidies en bedachte volstrekt zwakzinnige deugregelgeving over dit land wordt verspreid, zal het probleem alleen maar erger en erger worden.

 9. Straatjongen

  Het afrikamuseum meent excuses te moeten maken omdat een Ghanees hen aanspreekt als zijnde racistisch. Vreemd ook de Ghanezen hebben een zeer kwalijke rol gespeeld in het slavernijverleden. Zij vingen hun afrikaanse medemens en verkochten die voor een handvol zilverlingen, kralen en spiegeltjes aan blanke handelaren die dat, geplaatst in het tijdsbeeld, heel normaal vonden. Nu hoor je geen Ghanees over hun vuil gedrag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.