Again, again binnen de Europese Unie: ‘Bulgaren gaan MASSAAL de straat op tegenover corrupte overheid’

Het voelt bijna als een vertrouwde traditie, maar in Bulgarije zijn wederom duizenden mensen de straat op gegaan tegenover hun corrupte regering. Het gaat financieel niet al te best in het Europese land, terwijl gisteren nog bekend werd dat Bulgarije bijna kan overstappen van de Bulgaarse lev op de Europese euro.

Vele duizenden mensen zijn de straat op gegaan in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. De aanwezige demonstranten zijn tegen de -in hun ogen- corrupte regering.

In het centrum van de grootste en meest dichtbevolkte stad van het land (+ 1.2 miljoen inwoners) waren er duizenden betogers op de been die zowel voor als tegen de huidige regering demonstreerden. Achttien mensen werden daarbij gearresteerd, maar onduidelijk is welke politieke partijdigheid zij aanhielden.

Ruman Radev, de huidige president van Bulgarije, eist dat de premier en het kabinet van zijn land per direct zullen aftreden. De sociaaldemocratische Radev heeft al langer kritiek op de centrumrechtse regering van premier Boyko Borissov, die in zijn ogen oneerlijk en bovenal corrupt is.


“Duizenden Bulgaren protesteren tegen hun corrupte regering”

Maar nu komt het sluitstuk: Want Bulgarije heeft hun voormalige Sovjet-periode voornamelijk weten af te sluiten dankzij financiële steun uit West-Europa. Zowel Radev als Borissov zullen dat dan ook nooit ontkennen, maar hopen wel de vruchten te plukken van dat Europese eensgezindheids-beleid.

De enige heldere conclusie die hier dan ook uit valt te trekken is: ‘Het gaat niet over goed of kwaad, maar het gaat des te meer over het feit wie zich de absolute macht kan toe-eigenen in Bulgarije. In beide gevallen gaat dat gemoeid met Europese kredieten.’

De vraag is dan ook: Is Bulgarije nu daadwerkelijk klaar voor de invoering van de (instabiele) euromunt, of kan zowel de EU als Bulgarije misschien beter even wachten en hopen op betere tijden?!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. GvdGvd

  Niet alleen de Bulgaren gingen de straat op, ik zag gisteren de beelden van Parijs de protesten en in Athene daar gingen ook duizenden mensen de straat op om te protesteren. Echt met massa, daar steken al die protesten in Nederland pover bij af. Hier lopen ze weer allemaal braaf in het rijtje als die politie al een scheet laat. Ik schrok me rot die politieman met dat pistool tegenover die boer in die tractor.

  1. Che

   Godverdomme kerel, daar zat zo’n linkse boer in een tractor, niet stoppen en orders opvolgen, schiet hem van zijn zetel. 🙂 🙂 🙂

   1. GvdGvd

    Ja toch, moedig van die wout, voor hetzelfde geld grijpt die boer achter zijn tractorstoel en pakt zijn kalashnikov, pffff

 2. Cootje

  Laat Bulgarije er maar bij komen , weer zo lekker door de strot geduwd corrupt land , hoe eerder de euro en zijn zooitje klapt hoe beter . Gelukkig gaat Corona een handje helpen om de Europese unie met zijn munt de boel om ver te werpen , tweede golf met een harde brexit doet wonderen ,

  1. GvdGvd

   Daar is het land corrupt, de hele Eu is corrupt. Nederland gooit met geld van de hardwerkende Nederlandse burger naar Afrika (alweer) naar straks weer de zuidelijke landen. en in september op Prinsjesdag mogen we weer luisteren naar Willie hoog gezeten op zijn troon met de eeuwig en altijd begripvol lachende Maxima, naar de door hem aangekondigde nieuwe bezuinigingen, waarvan ik al had begrepen dat vooral de ouderen alweer de dupe van zijn. Ondertussen zit Willie van Oranje te denken, waar zullen we dit jaar op vakantie gaan, naar onze ranch in Argentinië of toch maar naar onze villa in Griekenland, of toch naar beiden, waar kan ik mijn 2 miljoen kostende speedboot het makkelijkst aanmeren. Amalia wrijf ondertussen haar mollige handjes, bijna 18 verjaardag, kassa anderhalf miljoen aan uitkering, dank u lief Nederlands gepeupel.

   1. Che

    Je lijkt wel een socialist.
    Wat een aanklacht tegen het koningshuis en het kapitalisme.
    Join the club…

    1. GvdGvd

     Haha thx ! Che !

    2. Jack Flash

     Geld stelen is in de praktijk eerder een socialistische eigenschap dan een gezonde kapitalistische instelling.

   2. Gregorius van Dubbeldam

    Het is allemaal vreselijk.

 3. Cootje

  Mij hoop is op is op Frankrijk gevestigd , niet dat ik wat op heb met dat achterlijke land , maar deze mensen kunnen protesteren als de beste , en hoe groter de werkeloosheid daar wordt hoe ontevreden ze worden , en dat zijn de juiste ingrediënten om de boel omver te werpen , sociale onrusten hebben MACRON al eerder zijn hok ingeduwd , kan hij wat meer tijd besteden aan zijn oudere vrouw en kan hij dat oude lijk uit Duitsland gelijk uitnodigen voor op de koffie , hij heeft namelijk verstand van oudere vrouwen , hij is geen trump

 4. Duckday

  Stem PVV of FvD daarna snel uit de EU en EURO. We zijn een afvalbak van de EU .

  1. Che

   Een afvalbak?
   We hebben weer een dronken aardbei.

   1. Hardline

    Stop dan met drinken.

    Afvalputje is inderdaad beter kekozen, maar de boodschap blijft overeind

    1. Dennis Krauthammer

     kekozen.

     Proost.

    2. evil knievel

     Afvalputje is t allang niet meer,…ook geen afvalbak,…meer n hele stortplaats!😁

 5. Paardenmiddel

  Bulgarije erin, wij eruit.
  Lang leve de EU…

 6. mr.dr.M.J.Burdorf@protonmail.com

  Bulgaarse linkse president alleen maar uit op macht en nog meer macht samen met BSP heeft zich laten kiezen als ”onafhankelijke” president edoch met 100 % steun socialisten / communisten. Een president dit een protest met hulp van BSP in het leven roept… geen echte staatsman… en daarbij het OM / Justitie als maffia aangeeft. Groet vanuit Sofia BG mr.dr. M.J.Burdorf Ps. ook GERB partij heeft een tegen demonstratie gehouden voor de huidige regering.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.