Amsterdam en Halsema voeren strenge maatregelen in! Geen alcohol meer in het Wallengebied

Overal om ons heen zijn de lockdownregels versoepeld, dit ging een tijdje goed maar nu loopt het aantal besmettingen toch weer omhoog. In Amsterdam ziet men weer hordes met toeristen, om de drukte bij bepaalde gebieden te verminderen gaat Amsterdam meer handhavers de straat op sturen en geldt er een alcohol-verbod van donderdagmiddag tot en met zondagnacht. Gaan we dit soort ontwikkelingen ook in andere grote steden zien? 

De veiligheidsregio verkondigt dat de strenge alcohol-regelgeving tot en met 1 september geldt. Dit in een poging om de toeristendruk beter aan te kunnen. Amsterdam was in de hoogtijdagen van het virus een spookstad geworden, maar de toeristen zijn nu weer terug van weggeweest. Wat dus ook betekent dat sommige plekken in Amsterdam enorm druk zijn. Een alcohol-verbod moet dit tegen gaan.

„Alcohol die wordt gekocht in winkels wordt vaak op straat geconsumeerd. Als gevolg daarvan houdt het publiek zich minder goed aan de anderhalvemeterregel en ontstaan er risico’s voor handhavers als ze deze mensen aanspreken op hun gedrag”

Femke Halsema profileert zich ineens als een bezorgder burgermoeder, nu ineens maakt ze zich zorgen om de drukte in haar stad. Ze wil dat mensen serieus nadenken over hun komst naar Amsterdam. Het is volgens haar nogal een krappe stad, waar mensen al snel op elkaar gepropt door de stad lopen.

„De drukte en het gebrek aan ruimte in de krappe straten in de binnenstad blijven een punt van zorg vanwege de mogelijke gezondheidsrisico’s.”

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Bullshit10

  Alles wat leuk en lekker is word verboden maar je kan wel naar de h…ren snapt u het nog ik niet meer ik denk dat ik gek word

  1. Waldorf_en_Statler

   snapt u het nog, ik niet meer, ik denk dat ik gek word

   Daar heeft u een sterk punt.

   1. combat le pelicule

    waldorfje herkend zichzelf hier in

  2. hans-e-pans

   Nog wel pistolen, ook al zijn ze onklaar gemaakt?

 2. Beukman

  Femke Halsema profileert zich ineens als een bezorgder burgermoeder, nu ineens maakt ze zich zorgen om de drukte in haar stad. Ze wil dat mensen serieus nadenken over hun komst naar Amsterdam. Het is volgens haar nogal een krappe stad, waar mensen al snel op elkaar gepropt door de stad lopen.

  Ze vindt het niet alleen, het is ook zo.
  De afgelopen maanden heeft de Amsterdammer zijn stad herontdekt, en ging bij velen de gedachte leven: alsjeblieft niet meer terug naar zoals het was.
  Inmiddels is het weer zoals het was.

  1. combat le pelicule

   Ze kan haar eigen toko/gezin niet eens op orde houden, laat staan Amsterdam, overigens heeft ze dat ook al bewezen dat ze dat niet kan..

   1. Beukman

    Ja hoor, dat kan ze prima. Leuk gezinnetje als je het mij vraagt.

    1. NEXIT.

     erg leuk gezinnetje , past zo in aflevering 12 van de mocro maffia

    2. Oepsie

     Maar we vragen jou helemaal niets. Je vraagt ook niet iet,s aan een hondendrol, laat staan aan een krakkemikkige en onwelriekende onrendabele, die hier altijd de linkse ”Jantjebijdehandje’ uit komt hangen. Kijk eens in een spiegel en vraag eens aan dat beeld voor je, waarvoor je eigenlijk nog adem.

     1. Beukman

      Had ik het tegen jou, Oeps? Nou dan. Hou je erbuiten dus.

     2. Bloemkist

      Opsie’s keel is een open graf.

     3. NEXIT.

      tja het verneukmannetje denkt dat hem wat gevraagd word alhier maar denken is helaas niet zijn sterkste kant. Met 2 hersencellen schijt je net de keuken niet onder en verveel je dagelijks velen met aperte leugens en links fake news.

      Beste is dus het verneukmannetje gewoon links te laten liggen.

    3. combat le pelicule

     “Ja hoor, dat kan ze prima”

     tuurlijk, i rest my kees

   2. Lefty

    Halsema is een zeer competente burgemeester. Ik sta 100% achter haar beleid.

    1. NEXIT.

     die incompente trut geeft 15.000.000 uit per jaar uit voor 24 uurs opvang voor uitgeprocedeerde ongedocumenteerde gelukszoekers. Buiten de 500 in die regeling eisen nu nog eens 1500 van die idioten opvang

     voor haar prestige projectjes is Amsterdam niet vol maar wel voor toeristen die geld komen brengen voor de Amsterdamse economie. Jammer dat corona toch niet zo besmettelijk is als ze zeggen.

    2. evil knievel

     🤣

   3. Bolkestein

    Was Femke niet dat activistje die zonder mondkapje op een overvolle Dam stond? En daar bestaat geen besmettingsrisico?

  2. NEXIT.

   Als ze niet meer stapelen wil moet ze die uitgeprocedeerde gelukszoekers eruit gooien en geen nieuwe gelukszoekers meer aannemen.

   hypoocriet links zet in op minimaal 100.000 erbij de mafklappers

   tja

 3. combat le pelicule

  Logisch alcohol is immers verboden bij de islam, beter is om het ritueel offeren van beesten tegen te gaan…

  1. Waldorf_en_Statler

   Wie denkt u dat het ” geen hand geven ” bedacht heeft.
   Het stopt niet vanzelf.
   Stem PVV en FvD uit de 2e kamer

   1. NEXIT.

    het handen schudden herstelt langzaam .

 4. Hamer Sikkel

  Femke Halsema is joods, dus het zou een maatregel kunnen zijn om haar achterban in de Diamantbuurt te pleasen.

  1. evil knievel

   Femke (kaakklem) Valsema is Loops & zou t liefst uitmekaar getrokken willen worden door de gehele we are here meute!😁
   De vieze muts!🤢🤮

 5. NEXIT.

  de dubbele agenda van de linkse idioten

  Een alcohol verbod moet de stroom toeristen indammen ? Tja valsema heeft liever 15.000 demonstranten van blm op de dam staan.

  Wat een verachtelijke linkse supertr0l is dat wijf toch

  1. Xander XXL

   Ik begrijp dat ze liever geen toeristen meer in de stad wil hebben want dan zien ze al die verwaarloosde kades en bruggen die op instorten staan. Terwijl ze het geld liever uitgeeft aan linkse hobby’s. De meest slechte burgemeester die Amsterdam gehad heeft en ooit zal krijgen.

 6. kees cup

  Natuurlijk Femke, deze maatregel komt u vast wel goed uit, de profeet van uw favoriete bevolkingsgroep heeft alcohol immers 1400 jaar geleden al in de ban gedaan, het wordt tijd dat u die Hollanders eens laat zien wie er de baas is.
  Kroegen failliet? dan maakt u er toch koffiehuizen en shisha lounges van.

 7. Meneer de Wit

  Eberhard draait zich om in z’n graf….

 8. evil knievel

  Nu doen alsof t r iets interesseerd maar n tijdje terug wel,zonder mondkapje,knuffelen op de DAMned met die negerts!🤨
  Wat n hypocriet secreet is t toch!🤢🤮

 9. harte385

  Nog meer overheids terreur!!!!!!!!!!!

 10. fred van de bunt

  Als je het daar maar niet op straat nuttigt, net als bij cocaine, crack, GHB, heroine, crystal meth, XTC en qat kauwen. Trouwens, die 120 coffeeshops die het centrum met 80.000 inwoners telt, daar kun je gewoon je joint nog halen en daarna op straat nuttigen. Op een terras aan je waterpijp lurken is ook niks mis mee. In de kasbah van Halsema richten de pijlen zich natuurlijk op alcohol en roken, want haram.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.