Autoriteit Persoonsgegevens: ‘Telecomdata delen met RIVM brengt privacy van iedere Nederlander in gevaar!’

De privacy van iedere Nederlander met een telefoon is serieus in gevaar. De voorgestelde wetswijziging, die telecomproviders verplicht om tijdelijk geanonimiseerde telecomdata te delen met het RIVM, is kennelijk toch niet zo veilig als men ons deed geloven. Het zal ook eens niet…
De Autoriteit Persoonsgegevens wordt helemaal platgebeld door bezorgde burgers en telecomproviders. Er is namelijk al eerder discussie over geweest én advies over het wetsvoorstel gegeven door de AP. Er is namelijk vrijwel niets met het advies gedaan!

De houding van het kabinet en het RIVM zou nog enigszins te begrijpen zijn als we nog in maart van dit jaar zouden zitten. Toen had het namelijk nog zin om het coronavirus in beeld te brengen en had men er nog voor kunnen zorgen dat we onszelf niet de oogkleppen op gingen zetten die ze nu weer af proberen te doen. Nu is het de eerste golf al geweest, is de urgentie minder en de schade al geleden. Nu heeft het in kaart brengen van het virus, via verregaande rechten overschrijdende maatregelen, totaal geen zin meer.

Maar los van dat het totaal geen nut meer heeft, wie gelooft nou serieus dat de privacy wordt gewaarborgd? De overheid is behoorlijk incompetent op dat vlak en we hebben al bij gemeenten gezien dat ‘geanonimiseerde’ data helemaal niet altijd zo anoniem was als men zei.

Dat een RIVM er geen kwade bedoelingen mee heeft wil ik nog wel geloven, maar de kans zit er dik in dat er daar ook weer zo’n figuur op één of andere link klikt waardoor het hele servernetwerk open en bloot komt te liggen. En dan? ‘Oeps, sorry’?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Original NL

  DDR 2.0 naar merkels voorbeeld, daarop stevenen we in rap tempo af…nog even en de geheime dienst staat voor je deur als je rutte niet dagelijks genoeg verbale veren in zijn reet propt.

  1. Xander XXL

   Ook non- verbaal vindt hij het heerlijk volgens mij. Dus de AIVD zal het nog druk krijgen.

  2. Meriadoc Brandebok

   Ik ben al getipt als minister van Buitenlandse Zaken in de nieuwe DDR, Original. Dus pas maar op.

   1. Original NL

    Buitenlandse zakken..ja daar voel je je vast thuis.
    Nu alleen nog een huid- en gender transplantatie en fantasietje kan probleemloos lid worden van bij1.

    1. Meriadoc Brandebok

     😂🤣

   2. combat le pelicule

    randdebielen als occultje die privacy niet serieus nemen of liever nog hun privacy graag overboord gooien, kun je niet serieus nemen..natuurlijk

 2. Ernest Stern

  “De privacy van iedere Nederlander met een telefoon is serieus in gevaar”

  Deze bewering wordt in het artikel op geen enkele wijze waargemaakt.

  1. Original NL

   Enz..etc..bla bla.

  2. Hardline

   Dat is nu ook al een feit.

   Wist U dit niet ?

  3. combat le pelicule

   Uiteraard is ernst niet bij machte om te begrijpen wat privacy inhoudt dus kan ernst onmogelijk serieus genomen worden..

 3. Xander XXL

  Waar die Autoriteit Persoonsgegevens zich ook eens druk over moet maken is het feit dat er niet meer gegoogled kan worden zonder cookies te accepteren. Jaren geleden grote woorden zowel van hen als van de politiek. Schande, verderfelijk, onwettig en weet ik niet wat voor superlatieven er uit de kast getrokken werden . Wat is er aan gedaan? Helemaal niks. Schandalig gewoon hoe dit beleid met voeten wordt getreden. Zelfs door eigen overheids instanties. Daarmee keur ik het verderfelijke beleid met betrekking tot het delen van gegevens met de falende RIVM niet goed. Waarschijnlijk ga ik binnenkort weer zonder telefoon door het leven, ik probeer altijd nog baas over m’n eigen leven te blijven.

 4. Vrijedenkert

  Autoriteit Persoonsgegevens moet niet adviseren en waarschuwen maar het gewoon verbieden als privacy in gevaar is!

  1. Original NL

   Autoriteit Persoonsgegevens..Gezagsorgaan zonder gezag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.