Bam! Trump scheldt belachelijk hoge straf Roger Stone kwijt

Een heel goede beslissing van Donald Trump, waarmee hij bewijst dat hij er is voor mensen die hém steunen; ja, ook als hem dat flink wat kritiek kan opleveren — en misschien zelfs stemmen kan kosten in november.

Roger Stone is al decennialang een bekende naam in de Amerikaanse politieke wereld. Hij heeft voor alle grote Republikeinse namen gewerkt. Hoewel hij bepaald geen lieverdje is — de man gaat bijna letterlijk over lijken om verkiezingen te winnen — maakt hem dat natuurlijk geen crimineel.

Maar toch. Hij was erg lastig voor Democraten. Hij weet immers hoe je verkiezingen wint en hoe je de perceptie van kiezers beïnvloedt. Daarom moest hij uitgeschakeld worden. Het middel dat Democraten gebruikten was de Ruslandhoax, de leugen dat de campagne van Donald Trump in 2016 actief samengewerkt zou hebben met het Rusland van Vladimir Poetin. Hoewel daar geen enkel bewijs voor werd gevonden werden sommige vrienden van Trump toch vervolgd en veroordeeld voor ‘misdrijven’; misdrijven die eerst en vooral gevallen waren van het in een val trappen en het opblazen van een gesprekje hier of een berichtje daar.

Generaal Michael Flynn is een voorbeeld van zo’n Trump-vriend die ten onrechte vervolgd werd. Hij heeft zijn zaak nu gewonnen omdat bekend is geworden dat de FBI op ongelooflijk vieze en zelfs illegale wijze te werk is gegaan.

Een andere bekende persoon die getroffen werd door de Ruslandhoax is Roger Stone. Hij zou zogenaamd “getuigen” beïnvloed hebben en “gelogen” hebben tegen het Congres. Dit terwijl hij dus onderzocht werd omdat hij samengewerkt zou hebben met Rusland. Dat klopte niet, daar kon geen enkel bewijs voor worden gevonden, en dus probeerde men hem erin te luizen met “procedurefouten” of “proceduremisdrijven.”

Het gevolg: hij werd veroordeeld tot drie jaar en vier maanden cel. Over een paar dagen moest hij zich melden bij de gevangenis.

Gelukkig voor hem is Donald Trump een man die bekend is met de betekenis van de term “loyaliteit.” Anders dan George W. Bush, die vrienden en medewerkers probleemloos liet wegrotten in de cel, grijpt Trump wél in. In een verklaring laat het Witte Huis weten dat Roger Stone “al veel geleden” heeft, dat hij “oneerlijk behandeld” werd, en dat dit volkomen onacceptabel is.

Stone is, aldus het Witte Huis, “het slachtoffer van de Russische hoax ie links en zijn bondgenoten in de media jarenlang hebben voortgezet in een poging het presidentschap van Trump te ondermijnen. Er was nooit sprake van een heimelijke verstandhouding tussen de Trump-campagne of de Trump-regering met Rusland. Een dergelijke verstandhouding was nooit iets anders dan een fantasie van aanhangers die de uitslag van de verkiezingen van 2016 niet konden accepteren.”

Daarom is Stone vanaf heden een vrij man. Zijn straf is kwijtgescholden door de president zelf, die daar overigens — en daar twijfelt niemand aan — inderdaad de bevoegdheid voor heeft. Hij heeft Stone geen gratie verleend — wat betekent: de veroordeling ongedaan maken — maar de straf ongedaan gemaakt.

Stone kan de rest van zijn leven in vrijheid doorbrengen. Geen gevangenis voor hem.

Gelukkig maar. Blijkbaar is er toch nog een beetje gerechtigheid in de wereld. Hoe Stone en diens familie op dit nieuws reageerde? Nou, zo ongeveer:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. combat le pelicule

  Dat is toch goed nieuws, even kijken wat de Trump-haters ervan vinden, waarschijnlijk iets voor de bunhe ofzo?

  1. Canta

   combat le pelicule

   Je hoeft geen Trump-hater te zijn om deze actie van Trump af te keuren.
   “De REPUBLIKEINSE senator Mitt Romney, die de kritiek op Trump niet schuwt, veroordeelde de actie ten gunste van Stone. “ONGEHOORDE, HISTORISCHE CORRUPTIE: een Amerikaanse president verlicht de straf van iemand die door een jury is veroordeeld wegens liegen om diezelfde president uit de wind te houden”.

 2. Charles Bingley

  Trump toont in deze periode naar de verkiezingen toe een opmerkelijk vermogen beslissingen te nemen en uitspraken te doen die zijn herverkiezing bemoeilijken.

  Biden kan op die manier president worden door zijn mond te houden.

  1. Vriend

   Het lukt Sleepy Joe geeneens om zijn mond open te doen. Maar hij snurkt wel.

  2. Bolland

   @Charles Al wordt Trump morgen gefilmd in KKK pak wordt Biden het nog niet, godzijdank zou ramp zijn, man is niet alleen dement maar ook nog eens corrupt tot op het bot.

   Verder laat het zien dat Trump z n vrienden niet laat vallen, en zelfverzekerd is over de komende verkiezingen, zal best wel reden hebben

   1. Charles Bingley

    De Amerikanen stemmen in november niet voor Biden maar tegen Trump. Dat gaat een landslide opleveren voor de Democraten.

    1. henk43

     Lees ook: How my family created the most dangerous man.Dit boek komt 14 Juli uit en beschrijft de handel en wandel van een narcistische leugenaar die alleen maar op eigen gewin uit is. In deze :Als de onafhankelijke rechtspraak in het geding is is dit het eind van de democratie.Een rechterlijke beslissing kan alleen in hoger beroep aangevochten worden en mag NOOIT door de wetgevende macht teniet gedaan worden. Als Rutte zoiets zou doen brak hier de hel los.

     1. albatroz

      Het zoveelste boek van een never-Trumper zonder enig bewijs om vlak voor de verkiezingen nog even te cashen.

     2. Bolland

      Rutte doet t anders zie Wilders proces!

      Zie Demmink, Opstelten en vele vele anderen, bij Rutte vergeleken is Trump goudeerlijk

 3. lucinde

  Met Trump verbaas ik me nergens meer over, maar dat een Nederlander het denkt op te moeten nemen voor een vriendje van Trump, tart ieder voorstellingsvermogen.

  Dat een gevangenisstraf (desnoods blaadjes harken) op z’n plaats zijn, is iedereen het wel over eens, de man heeft nogal wat op z’n kerfstok. daarnaast heeft de rechter uitspraak gedaan en moeten daar gevolgen aan worden verbonden.

  Maar niet voor de Nederlandse schrijver. Hij weet blijkbaar meer???

  Wat en kul, de man is ongetwijfeld een kwelgeest voor de wat gematigder kiezer, maar dat mag hem niet vrijpleiten.

  Zelden dus zo’n onzinverhaal uit NL-perspectief gezien.

  1. JBoul

   Zelden iemand met zo weinig kennis van zaken gezien. Ik hoop voor je dat het “rechtssysteem” jou niet zo te pakken neemt als bij RogerStone, dan piep je wel anders..

  2. Xander XXL

   is iedereen het wel over eens…. Praat voor je zelf dat is al erg genoeg. Ga niet bepalen wat anderen moeten vinden.
   Idd zelden zo’n onzinverhaal gezien.

  3. Vraagtekentje

   TRUMP 2020 WWG1WGA!!!

  4. albatroz

   Ik kan me voorstellen dat je zo denkt als je alleen maar de NPO, CNN en MSNBC volgt.

 4. Mar

  Het is niet om te juichen als de Amerikaanse president de gevangenisstraf van een vriend kwijtscheldt.

  En het volgende gebeurde al eerder:

  “Zijn veroordeling was al aanzienlijk lager dan de aanvankelijke eis van tussen de 7 en 9 jaar cel. Nadat president Trump die ‘heel verschrikkelijk en oneerlijk’ had genoemd, liet minister van Justitie William Barr een lagere eis formuleren. De vier aanklagers trokken zich na deze inmenging van Trump terug.”

  1. Charles Bingley

   Trump heeft veel te verbergen en Stone weet veel.
   Vriendschap en solidariteit bestaat niet in de kringen van de maffia, men dekt elkaar uit verondersteld wederzijds voordeel.

   1. Vraagtekentje

    Hij bestrijd juist de maffia

  2. Vraagtekentje

   Er gaat nog veel meer gebeuren:-)

 5. LifeBuddy

  Oooh, maar hier zijn ook gekleurde die gepakt zijn, omdat ze op zolder het een en ander hadden staan. Normaal zou de woning Leeg Moeten staan, maar u raad het al, ze wonen er nog steeds in. Normaal zou dat een straatslide opleveren, maar ja, sLinkse democraten he.!

  1. Charles Bingley

   Hier is geen touw aan vast te knopen.

   1. henk43

    Hier is geen touw aan vast te knopen.

    Inderdaad

  2. Bolland

   100 % eens

   1. Charles Bingwatch

    Waar mee?

 6. Canta

  Hoe zou Trump gereageerd hebben wanneer de democraten iets dergelijks hadden gedaan. Ik denk dat hij uit zijn vel gesprongen zou zijn en geroepen zou hebben:
  waar is hier de democratie???
  De rechters, die hij daar zelf heeft neergezet, veroordelen deze man en hij grijpt in uit loyaliteit? of weet de man teveel en moet hij hem te vriend houden.
  Het hele gebeuren is een schande voor de democratie en tekenend voor Trump.

 7. Coutho

  Als Trump het zegt zal het wel zo zijn.
  Zo lang de al wetende Trump president in Amerika is, is er natuurlijk geen justitie nodig.
  Als Trump (ondanks alle bewijzen) zegt dat Roger Stone een goede gast is en echt niet in het gevang hoeft dan heeft Trump het natuurlijk bij het rechte eind.
  En we staan natuurlijk ook 100% achter hem als hij vindt dat de tieners die volgens de “rechtelijke macht” onschuldig zijn in de “central park jogger case” terug de cel in moeten. Trump rules!

 8. Antihedo

  Wat wordt bedoelt met de Ruslandhoax? Het is nergens ontkent dat Rusland de verkiezingen in de VS heeft beïnvloed heeft.

  1. Charles Bingley

   Klopt, het was geen hoax.

 9. gedacht

  En Trump wordt met zijn ogen dicht herkozen.

  Hij lacht zich helemaal slap. Tweede termijn in het bakkie omdat zijn tegenstanders te dom zijn om hun naam te spellen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.