shutterstock 1533512246 1

Boeren leggen acties stil! Geen acties tot 21 juli als veevoermaatregel wordt geschrapt

Geen categoriejul 13 2020, 16:00
De boerenprotesten zijn de afgelopen weken weer in volle gang. Dit keer vanwege een plan van minister Carola Schouten om koeien geen eiwitrijk voedsel meer te geven. De boeren van Farmers Defence Force (FDF) hebben nu besloten om alle protestacties een week stil te leggen.
Dat de FDF heeft besloten om alle acties tot 21 juli stil te leggen doen ze uiteraard niet zonder reden. Ze willen dat de veevoermaatregel van minister Carola Schouten binnen een week van tafel wordt geveegd. Deze maatregel moet ervoor zorgen dat koeien geen eiwitrijk voer meer te eten krijgen, om zo de uitstoot van koeien te verminderen. Dat is tenminste de gedachtengang van de minister. De boeren vrezen door deze maatregel echter voor de gezondheid van hun koeien. Zij willen dan ook dat deze maatregel uit het raam wordt gegooid.

'De boeren protesteren al weken tegen het plan hen vanaf 1 september te verbieden eiwitrijk krachtvoer aan de koeien te geven. Landbouwminister Carola Schouten wil met die maatregel de ‘uitstoot’ van koeien verminderen om zo woningbouw en de aanleg van wegen mogelijk te maken. De boeren vrezen echter dat de maatregel ten koste gaat van de gezondheid van de dieren.'

Als de minister hier geen gehoor aan geeft, dan komen de boeren weer in actie. En dat gaat ook gebeuren, omdat RTL Nieuws al naar buiten heeft gebracht dat Carola Schouten zich niets aantrekt van het ultimatum.

'Een woordvoerder van minister Schouten zegt dat ze kennis heeft genomen van het ultimatum, maar dat ze daar verder niets mee doet. Wel wacht ze nog een extra advies af over de veevoermaatregel.'

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten