CBS meldt nieuwe migratiecijfers. Aantal migranten stijgt door versoepeling coronaregels

Tijdens de piek van de coronacrisis lag nagenoeg het migratiecijfer rond de nul. Nu Nederland weer ‘open’ is, weten migranten de weg naar Nederland weer te vinden. Het aantal migranten dat Nederland binnenkomt is weer flink aan het stijgen. Weliswaar is het cijfer van de maand juni een kwart lager dan het voorgaande jaar, er is duidelijk te zien dat de migratiestromingen weer op gang komen. 

In de maand juni kwamen er 1300 mensen meer bij dan dat er vertrokken uit Nederland. Terwijl de maanden mei en april niet bijdroegen aan de groei van ons bevolkingsaantal.

Uit de cijfers van het CBS valt te zien dat in de maand mei de migratie voornamelijk uit Midden- en Oost-Europa kwam. Vermoedelijk omdat er weer werk te vinden was in Nederland. In juni kwam het merendeel van de migratie juist uit andere streken.

In juni kwamen er 300 Syrische vluchtelingen meer binnen dan er vertrokken, wat betekent dat het aantal vluchtelingen ook weer aan het toenemen is. De cijfers voor de maand juli zullen in dit kader ook wel interessant zijn. Het zal men niet verbazen als ze weer gelijk lopen ten opzichte van vorig jaar.

Opmerkelijk is het wel om te zien dat de vluchtelingenstroom vanuit Syrië vrijwel direct stopte na de invoering van maatregelen tegen het coronavirus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. CLoVis

   
  De cijfers zijn al bekend:

  week 27 – 300
  week 28 – 400
  week 29 – 400
  week 30 – 400

  Cijfers van de Rijksoverheid
  Ministerie van Justitie en Veiligheid.

  1. CLoVis

   N.b.:
   Deze aantallen blijven waarschijnlijk stijgen
   tot ‘ongeveer 500’ (vreemd genoeg nooit hoger).

  2. Maurits Dekker

   400 per week?
   Dat is een leugen.
   De werkelijke aantallen zijn 700 à 800 per week.

 2. Bullshit10

  Na dan zijn ONZE kartel partijen ook weer blij
  Wand dat is toch wat ze willen buitenlanders eerst dan eigen volk

  1. Gerdien

   ‘Wand dat is toch wat ze willen’

   Ben jij ook een asielzoeker, Bullshit? Wanneer ga je een taalcursus volgen?

   1. Rood

    Kun jij dan niet lezen, simpele?

    1. Grasmaaier

     Gerdien is zo’n naief vrouwtje met een pittig kort kapsel dat de hele dag galmt ‘jij bent welkom in mijn land’ en gelukszoekers die onder valse voorwendsels binnen komen prefereert boven native Nederlanders.

     75 jaar geleden werden deze vrouwelijke NSB’ers kaalgeschoren – ze staan altijd aan de verkeerde kant van de geschiedenis.

     1. Meriadoc Brandebok

      Als lid van de plaatselijke neonazi-groep in het dorpshuis, weet Grasmaaier waar hij het over heeft.

     2. Grasmaaier

      Het is goed om even aan te stippen dat Meriadoc Brandebok ook sterk voor ongebreidelde immigratie is en geboren Nederlanders het liefst ziet vertrekken, zoals hij al meermalen heeft geopperd.

      Dit soort NSB’ers werd na de oorlog gelijk afgeschoten. Terecht. Hij vindt Nederland maar niets en ziet het ’t liefst opgaan in het Groot Europese Vierte Reich.

     3. Meriadoc Brandebok

      😂😂😂

     4. combat le pelicule

      “met een pittig kort kapsel dat de hele dag galmt ‘jij bent welkom in mijn land’”

      Wierookje op de achtergrond natuurlijk

     5. combat le pelicule

      Regenboogvlagje in de tuin

 3. Ritter

  “dat het aantal vluchtelingen ook weer aan het toenemen is”
  ============

  Het zijn geen “vluchtelingen” maar illegale migranten die door meer dan 6 veilige landen naar Noord/West Europa reizen omdat daar de “honingpot” staat.

  Deze “honingpot” bestaat uit gratis huizen; levenslange uitkeringen; enzovoorts.

  Illegale migranten uit Syrie komen vaak uit Turkije; een veilig land. Maar omdat het economisch/financieel beter is in Noord/West Europa reizen ze daar naartoe.

  Als mensen uit een veilig land naar een ander veilig land reizen zijn het geen “vluchtelingen” meer maar illegale migranten.

  Zolang de “honingpot” blijft in Noord/West Europa zal de stroom illegale migranten blijven. Want deze “honingpot” heeft een sterke aanzuigende werking.

  1. Marija

   We worden er toch allemaal strontziek van?

 4. NEXIT.

  minder , minder , minder

  Gek word je van die leegvreters

  stem sociaal , stem PVV
  GEEN gelukszoeker er meer bij. Janmaat zei het al “vol is vol ” De linkse klabakken hebben ook Janmaat laten vervolgen net zoals Wilders nu.

 5. Adriaen

  `Aantal migranten stijgt door versoepeling coronaregels.`
  Onmiddellijk de regels aanscherpen.
  Corona èn een invasie van klaplopers, de ellende is zo langzamerhand niet meer te overzien.

 6. Toverkol

  Wat móeten we met die mensen ?
  Het land is letterlijk en figuurlijk overvol !
  Geen woning meer te vinden !
  Het moet nu maar voor eens en altijd over zijn.

  1. NEXIT.

   pas maar op , kostte Janmaat 2000 guldens of 35 dagen vervangende hechtenis om te benoemen dat Nederland overvol was.

   Voor je het weet staat de deugpolitie aan de deur en draaien de printers overuren voor de voorbedrukte aangifte formulieren.

   1. Toverkol

    Tja…. we hebben een culturele revolutie in Nederland…..
    Zelfs waarheid is verboden….
    Had altijd het idee in een democratie te leven…

    1. NEXIT.

     de democratie van het linkse gedachtengoed. Zelfs de VVD is er lid van geworden.

 7. A-BBa

  Een mooie foto die alles uitzegt: een lange rij moeders met kinderen…

 8. combat le pelicule

  Nou helemaal niet door de versoepeling van de coronaregels natuurlijk, ze maken, (dus migranten en de EU) ernstig misbruik van de situatie door de grenzen nog meer open te gooien

 9. Shadow1100

  Geen complot theorie, maar officieel EU doel zoals beschreven in officiële EU-stukken in 2008.
   
  Een blik op de EU stukken:
  Legale migratie
  11. is van mening dat legale migratie nog steeds noodzakelijk is om te voorzien in de behoeften van Europa op het gebied van demografie, de arbeidsmarkt en de benodigde vaardigheden en door de gevolgen van demografische krimp en vergrijzing voor de economie; zij levert tevens een bijdrage aan de ontwikkeling van derde landen, door de uitwisseling van kennis en know how en door middel van betalingen door migranten; roept op tot de tenuitvoerlegging van veilige systemen om deze overschrijvingen naar derde landen te vereenvoudigen;
  12. is van mening dat reguliere migratie het alternatief moet vormen voor niet-reguliere immigratie, aangezien het een legale, veilige en georganiseerde toegangsweg tot de Europese Unie vormt;
  13. roept in herinnering dat er rond 2050 volgens de prognoses van de Commissie naar schatting 60 miljoen migrerende werknemers nodig zijn, hetgeen de noodzaak met zich meebrengt om migratie langs legale weg mogelijk te maken;
  De EU heeft voor u bedacht dat de EU 60 miljoen (il)legale migranten nodig heeft om de veroudering van de samenleving tegen te gaan. Nou, met succes, klaarblijkelijk, want de migranten komen binnen met miljoenen tegelijk. Deze EU afspraken verklaren direct waarom de EU geheel niets onderneemt tegen de illegale stromen en zich alleen inzet voor migranten en hen vooral een warm welkom wil heten.
   
  https://langleveeuropa.nl/2016/05/gratis-woning-gratis-inboedel-en-gratis-studeren-wat-is-nl-toch-mooi/

  Dit is geen incompetentie dus, van de EU, of een goed bedoelde verspreking van Merkel, of stompzinnig gedrag van Rutte, het is bewust zo gepland! Het is gepland gedrag dat al terug gaat tot ruim voor het Verdrag van Lissabon. De rode loper wordt uitgerold voor migranten, precies zoals gepland door de EU, en dan heb je het als burger uiteraard maar te accepteren en te betalen.

 10. harte385

  Wanneer stopt de COA eens met deze mensenhandel waar zij zich aan verrijken

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.