Column Jan Roos: Grachtengordelhaatclubs kunnen hun discriminatie zonder problemen uitbraken – ze deugen immers

Jan Roos haalt een grote streep door het ‘activistische gedoe’ van mensen die zich woke noemen. En al helemaal als kinderen daarmee geïndoctrineerd moeten worden. “Ah, de kinderzieltjes moeten weer eens gereinigd worden door de deugmens,” schrijft hij vandaag in zijn column: “Begrijpelijk, want ook de nieuwe generatie moet gemarineerd worden met hun denkbeelden.”

Het zou toch wat zijn als een groenteboer een verkoper zoekt en in zijn vacature schrijft dat alleen blanken mogen reageren. Wat zou er gebeuren, denk je? Ik denk dat-ie sowieso zijn glasverzekering kan upgraden, daarna zijn faillissement aanvragen en wachten totdat de politie hem komt ophalen. Hij zou aan de schandpaal genageld worden. En terecht.

Het zou toch ook wat zijn als de Albert Heijn een nieuwe manager zoekt en vraagt om een man. Dus vrouwen hoeven niet te reageren op de personeelsadvertentie. Appie zou weken door de feministische stront worden getrokken. De aandelenkoers zou in elkaar klappen en Margriet van der Linden zou zeker weer een matig bekeken special maken over hoe seksistisch supermarkten zijn. Overigens is het vragen om een man of vrouw ook niet meer voldoende. De identiteitsgekte heeft zich al diep in de overheid gevreten en het geslacht wordt binnenkort niet meer op ons paspoort vermeld, omdat er ook mensen zijn die allerlei tussenvormen hebben verzonnen in hun verwarde brein.

De reden dat je niet specifiek om een bepaald geslacht, geaardheid of huidskleur mag vragen is artikel 1 van onze Grondwet. Het gelijkheidsbeginsel. Het is dus verboden om iemand te discrimineren op welke grond dan ook. Dat gezegd hebbende moet ik wel zeggen dat er nog zoiets is als “positieve discriminatie”. Dan mag je wel discrimineren. Tenminste als je daarmee mannen, hetero’s en blanken afwijst op grond van hun geslacht, geaardheid of huidskleur. Deze mensen mogen dan opeens wel geweigerd worden. Iets dat alleen linkse mensen kunnen uitleggen, want aan discriminatie is niets positiefs voor mensen met gezond verstand. Maar nog even een keer de tekst van artikel 1: “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

Laten we er nog eens eentje uithalen, discriminatie op politieke gezindheid is niet toe. Dat is er eentje die met voeten wordt getreden in dit land. Kijk maar eens naar het politieke proces tegen Geert Wilders, het Berufsverbot in de media voor mensen zonder links gedachtengoed en het shadowbannen, cancellen en deplatformen van mensen die niet meedoen met alle gekte van de cultuurmarxistische revolutie in het Westen. Alleen is het telkens lastig te bewijzen.

Maar nu niet meer. Studio52nd, een creatieve subsidiehut, zoekt een Assistent Artistiek Leider. Ze stellen zichzelf even voor: “Studio 52nd is een organisatie die opereert op de grens tussen kunst, welzijn en activisme. We maken community theater in Amsterdam Oost met kinderen uit kansarme situaties.” Nou, dan weet je wel om wat voor figuren het gaat.

Maar laten we eens naar die vacature kijken. “Je geeft interactieve workshops aan (V)MBO- en praktijkschoolklassen (12 tot 20 jaar) die het thema van de voorstelling verdiepen, bijvoorbeeld racisme, gender of seksuele voorkeur.” Ah, de kinderzieltjes moeten weer eens gereinigd worden door de deugmens. Begrijpelijk, want ook de nieuwe generatie moet gemarineerd worden met hun denkbeelden: “Onze missie is jonge mensen een podium en een publiek bieden tegen maatschappelijke verharding en verwijdering.” Kijk eens aan, ze zijn tegen verharding en verwijdering, daar kan toch niemand het oneens mee zijn. Wat fijn dat die kinderen leren dat het allemaal wel een beetje minder kan met dat activistische gedoe.

Maar dan komt een functie-eis: “Je bent woke inzake verschillende vormen van discriminatie en sociaal onrecht.” Je mag dus alleen maar reageren als je extreemlinks bent. En dat is onwetmatig. Dus ik hoop dat er aangifte gedaan gaat worden, al denk ik dat dit soort grachtengordelhaatclubs hun discriminatie zonder problemen kunnen uitbraken. Ze deugen immers.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. RPML

  Je zou toch bijna denken dat al die deugmensen op kosten van de samenleving diezelfde samenleving aan het splijtzwammen zijn… ow wacht, dat is ook zo!

  1. Bertus Bambergen

   Dat splijtzwammen zou verboden moeten worden.

   Haha.

 2. Bolland

  Dit is al tijdje aan de gang Jan, helaas wordt t ieder jaar beetje erger

  1. Blitzkrieg

   Bolland : Een beetje? Kijk dit dan maar eens!
   Just astonishing. Please watch. We are in a civil war.
   h**ps://twitter.com/RealJamesWoods/status/1281426779605876738?s=20

 3. Blitzkrieg

  Just astonishing. Please watch. We are in a civil war.
  h**ps://twitter.com/RealJamesWoods/status/1281426779605876738?s=20

  1. Original NL

   @ Ervi….++++++!!
   Uw eindconclusie is juist…!!

 4. Original NL

  Ja Jan, het is tenenkrommend te moeten constateren dat de linksrot als een soort corona om zich heen grijpt.

  1. Waldorf_en_Statler

   Gloortabletten en voedingssupplementen slikken tegen besmetting

   1. Original NL

    Ben gelukkig immuun tegen linksrot…maar probeer het zelf eens muppet.

   2. Meneer de Wit

    Sinds die coronawaanzin is de linke agenda van msm, met vooropgesteld de NPO, wel heel erg zichtbaar geworden. Ik heb nog nooit zoveel indoctrinatie en hersenspoeling gezien. Snap niet dat er nog zoveel mensen zijn die daar in trappen en alles maar voor zoete koek nemen.

 5. Vrijgevochten

  Uitstekend stuk geschreven door jan roos.
  Alleen het volgende, ik als blanke Nederlander kan het woord WOKE niet vinden in het Nederlandse woordenschat wat betekent dat woord

  1. Waldorf_en_Statler

   Woke (Engels) Wakker geworden(Nederlands)

   Trek uw conclusie.

   1. Original NL

    Gelul.

  2. ervi

   Ter aanvulling,Vrijgevochten:
   woke refereert aan een blank persoon die “wakker is geworden”, d.w.z. bewust is geworden dat overal racisme ( tegen het negroide ras) heerst, hij/zijzelf ook een racist is vanwege de blanke huidskleur en er alles aan doet om geen racist meer te zijn.

   De manier om dit te doen is om een “helper whitey”te worden. Je bekent dan je racismeschuld aan elke kleurling die je tegenkomt, bent actief in het bedenken en verwijderen van alles waar racisme aan kan worden gelinkt, ook al is het niet te linken, je stelt jezelf ten allen tijden minderwaardig op aan kleurlingen want je bent minder waard en je bent continu en onvermoeibaar bezig met het overtuigen van andere blanken dat ze racisten zijn vanaf geboorte en ook woke moeten zijn.

   Dit alles helpt je om te worden getolereerd door kleurlingen.Niet meer dan dat ,want ondanks al jouw moeite zul je in de ogen van de kleurling een racist blijven. Vanwege je blanke huidskleur. Niets aan te doen.

   1. Freba

    Waar gaat dit over? Wat een ge****. Rond de 10% in de wereld is blank, wit etc. En rond 2100 is alles gemengd. Succes heb je aan jezelf te danken en als het niet goed gaat is het de schuld van een ander. Ga naar Carré en ga een toneelstukje opvoeren over je slachtoffer rol. De regisseuse woont tegenover Carré. Enen Hedy D’Ancona. Die heeft n.l. In het verleden “aangetoond” dat zij overal verstand van heeft.

 6. Chauvinist

  De wereld is compleet gestoord geworden en steeds wanneer je denkt dat het niet nóg erger kan hebben ze tóch weer wat nieuws bedacht. Deze zogenaamde deugkneuzen kapen werkelijk ELK onderwerp, je kunt het zo gek niet bedenken en de racismekaart wordt maar weer eens getrokken en als dit ze niet uitkomt dan is het wel iets dat kwetsend is voor mensen die niet weten of ze man of vrouw zijn of iets wat daar ergens tussen zit. Rockmuziek schijnt racistisch te zijn, een master bedroom seksistisch en zelfs wanneer een bekende schrijfster een Tweet plaatst waarin ze zegt dat mensen die menstrueren vrouwen zijn, dan is dat heel erg FOUT en krijgt ze de wind van voren. Klaarblijkelijk kunnen transgenders ook menstrueren volgens het jankvolk en dus mag je niet meer zeggen dat vrouwen menstrueren…

  Hoe gestoord de wereld is geworden wordt hier nog wat duidelijker in beeld gebracht: twitter.com/titaniamcgrath iets omlaag scrollen en dan zie je een verzameling van 19 delen met screenshots van krantenkoppen van de afgelopen periode… vechten tegen obesitas (racistisch), racistische honden, wanneer je hard je best doet om niet racistisch te zijn dan ben je een racist en zelfs zeep schijnt racistisch te zijn. Enerzijds lachwekkend, anderzijds heel ernstig hoe een piepklein groepje mensen met steun van de media werkelijk elk onderwerp kaapt om zo hun racisme/genderagenda door onze strot te duwen.

 7. Charles Bingley

  Het is een goede zaak dat Jan artikel 1 van onze onvolprezen Grondwet in herinnering roept, het artikel dat de PVV wil wijzigen en hier door velen bepaald niet wordt onderschreven.

  1. Original NL

   Enz etc.

 8. BroncoII

  Spijker op z’n Kop !!

 9. plakband

  Discriminatie is big business.
  Wordt je terecht door een ander gecorrigeerd, discriminatie.
  Krijg je onvoldoende bijstand of subsidie, discriminatie.
  Wordt je beboet voor een overtreding, discriminatie.
  Wordt je gearresteerd voor een misdrijf, discriminatie.
  Wordt je niet aangenomen voor een andere baan, discriminatie.
  Moet je ergens je legitimatie tonen, discriminatie.
  Als dit te eentonig wordt voeg je er ook de kreet racisme aan toe.
  De pro-deo advocaten staan handenwrijvend te wachten.
  Elke klacht is weer een duizendje of meer euros.

 10. Freba

  Je gediscrimineerd voelen is een zwaktebod. Heeft alles met je Ego te maken. Hoe kan het toch dat iemand anders jou van streek kan maken met een uitspraak? Lekker je eigen “pijnlichaam” in standhouden. Zo dom. Veroorzaakt stress, en knaagt aan je immuunsysteem. Lekker handig in deze tijd.

  1. Grasmaaier

   Freba heeft teveel zelfhulpboekies gelezen en waant zich nu een hele psycholoog. Ga even lekker Zen-mediteren in je zandbak, bromsnor.

   1. Aardvark blues

    Das een broer van Pipo51…..

    1. Grasmaaier

     🙂 🙂

 11. Kretoloog

  Doet me denken aan een vacature voor een bestuursfunctie bij de Vereniging Milieudefensie, zo’n 20 jaar geleden. In de advertentietekst stond als 1 van de vereisten: “Is lid van GroenLinks”. Dat was in de tijd dat Bram van Ojik voorzitter was van die club milieuzeloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.