De Heksenjacht is nu écht losgebarsten: Boeing-topman weg vanwege 33 jaar oud artikel

Dit is gestoord. Belachelijk. Een totale heksenjacht. Maar links zag dat het goed was en geniet.

Neil Golightly was tot deze maand Senior Vice President of Communications bij Boeing. Met andere woorden, meneer was een echte topman. Omdat zo’n man niet gemakkelijk te vervangen is moet het bedrijf het voorlopig even doen met iemand die als interim-vp werkt. In de tussentijd gaat Boeing hard op zoek naar een opvolger.

Het vertrekt van Golightly was dus nogal een verrassing voor Boeing… en ook voor Golightly zelf. Tot voor kort was er niets aan de hand. Golightly deed zijn werk naar volledige tevredenheid. Hij en Boeing waren een match made in heaven, voor zover je dat kan zeggen over topmannen van multinationals.

Maar oh, oh, oh. Dat was tot de Woke-brigades een artikel vonden uit 1987… geschreven door Golightly toen hij nog in het Amerikaanse leger diende. Het onderwerp van het artikel? Of het al dan niet verstandig was om vrouwen a) op te nemen in het leger als soldaten en b) ze vervolgens naar het front te sturen. Golightly vond van niet. Vrouwen moesten maar beter niet voor hun land vechten.

En dat vindt de Woke-brigade onacceptabel. Vrouwonvriendelijk. Vieze hater! De Wokers kwamen in opstand, demonstreerden tegen Golightly… en hebben hem en Boeing nu dus op de knieën gedwongen. Golightly is weg.

Ik zeg het nog maar een keer: de Woke-brigades zijn ronduit gevaarlijk. Niemand is veilig. Ze willen alles en iedereen kapotmaken die ooit een andere mening heeft gehad.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Lugor

  Vrouwen moesten maar beter niet voor hun land vechten

  Superdomme opmerking

  1. ego mirantibus

   “Vrouwen moesten maar beter niet voor hun land vechten. Superdomme opmerking “.

   Dat was in die tijd in de VS een breed gedragen opvatting, los van de vraag of het dom was of niet. Veel belangrijker is het antwoord op de vraag of je iemand omdat hij meer dan drie decennia geleden iets ” doms ” heeft gezegd, uit zijn functie moet ontheffen, terwijl hij zijn taken naar ieders tevredenheid uitvoert, zelfs meer dan dan dat. Koning Willem-Alexander heeft volgens zijn eigen vrouw in het verleden ook een paar ” domme ” uitlatingen gedaan, moeten we die daarom dan ook maar uit zijn functie zetten? In Nl mochten vrouwen pas precies 100 jaar geleden, in 1920 voor het eerst stemmen. Onder Thorbecke was bij de Grondwetswijzigingen in 1848 het Censuskiesrecht opgenomen, waarbij alleen degenen mochten stemmen die een vooraf bepaald bedrag aan belasting betaalden. Bij de Grondwetswijziging werd het kiesrecht enigszins verruimd en het Censuskiesrecht vervangen door het Attributiefkiesrecht en het kiesrecht toegekend aan hen die “kentekenen van maatschappelijke welstand en geschiktheid” vertoonden. Pas bij de Grondswetwijzigingen van 1917 kwam er een echt Algemeen Kiesrecht en mochten ook vrouwen stemmen. In de 19e en het begin van de 20e eeuw (en uiteraard ook daarvoor) werden vrouwen maatschappelijk achtergesteld en bezien door de een gekleurde 21e eeuwse bril is dat een schreeuwende onrechtvaardigheid. Maar kunnen we dat een groot staatsman die leefde en handelde in een totaal andere tijdsgeest, kwalijk nemen? De vraag stellen is hem tegelijk beantwoorden. Als we iedereen die ooit een jeugdzonde heeft begaan, daar nu voor moeten gaan bestraffen en uit zijn functie zetten, zit binnenkort het hele politieke apparaat in NL thuis met een wachtgeldregeling en alle topmensen in de bijstand. De afrekencultuur die is ingeluid en het zelfs heeft voorzien op mensen die al honderden jaren geleden het tijdig voor het eeuwige hebben verwisseld, is niet alleen volslagen krankzinnig, maar ook ondemocratisch en ongrondwettelijk overeenkomstig Artikel II-48, lid 3 waarin staat:

   ” Eenieder tegen wie een vervolging is ingesteld, heeft in het bijzonder de volgende rechten:

   a) onverwijld, in een taal die hij verstaat en in bijzonderheden, op de hoogte te worden gesteld van de aard en de reden van de tegen hem ingebrachte beschuldiging;
   b) te beschikken over de tijd en faciliteiten die nodig zijn voor de voorbereiding van zijn verdediging;
   c) zichzelf te verdedigen of daarbij de bijstand te hebben van een raadsman naar eigen keuze of, indien hij niet over voldoende middelen beschikt om een raadsman te bekostigen, kosteloos door een toegevoegd advocaat te kunnen worden bijgestaan, indien de belangen van een behoorlijke rechtspleging dit eisen;
   d) de getuigen à charge te ondervragen of te doen ondervragen en het oproepen en de ondervraging van getuigen à décharge te doen geschieden onder dezelfde voorwaarden als het geval is met de getuigen à charge;
   e) zich kosteloos te doen bijstaan door een tolk indien hij de taal die ter terechtzitting wordt gebezigd niet verstaat of niet spreekt.”

 2. JochemX

  Het ergste is het massaal meebuigen met die Woke-brigade.

 3. combat le pelicule

  Vrouwen gedragen zich vaak als mannen, het is een enorm lelijk gezicht..

  1. Lugor

   En mannen gedragen zich hier als zeikwijven

   1. combat le pelicule

    “En mannen gedragen zich hier als zeikwijven”

    Jouw definitie van “de man” is krom dus wat dat betreft

  2. Armilus

   Combat ziet de vrouw als broedmachine en verzorger van de man.

   1. combat le pelicule

    armiles doet een aanname die kant nog wal slaat maar dat weet armiles zelf ook wel natuurlijk, armiles is natuurlijk uiteraard een voorstander van het ondermijnen van het gezin dat dan weer wel

    1. Armilus

     Combat is een orthodoxe christen die de vrouw ziet als een minderwaardig schepsel, dat zich moet onderwerpen aan de man

     1. Duidelijk

      Armilus?

     2. Duidelijk

      jodenhater en antisemitisch.

     3. Bloemkåst

      Duidelijk?

     4. Bloemkåst

      Hangoudere en misantroop.

   2. Ben-NIET-Groen-L

    Armiles,

    Klopt, een paar huizen verder woont er zo een…..een jaar of 25 zijn ze…zo’n bakfietsje waar de kids inpassen als oud vuil…6 fietsen voor de deur…een enorme eetkamertafel, goedkoop elektrische autootje voor de deur…..en die 6 kids die de broedmachine geworpen heeft…ieder jaar ééntje lijkt wel als je naar de lengte kijkt van die nu al geïndoctrineerde kids, die n*egertjes zielig vinden….zielig gewoon.
    Ik denk dan ook dat op GL stemmen.

 4. Bullshit10

  Heeft hij ongelijk dan vrouwen moeten niet en het leger dat is een echte mannen wereld
  O shit nu ben ik slecht nou dan ben ik gvd maar slecht beter slecht dan linkse standpunten aannemen
  Kijk naar al die wijven die en de top zitten die er een dikke bende van maken
  Kijk naat schouten die de boeren de nek omdraait
  Kijk naar knol die ons land overspoeld met gelukszoekers
  Vrouwen hebben nu eenmaal een andere denkwijze dan mannen daarmee wil ik zeggen dat er ook genoeg mannen zijn die denken als vrouwen zo als jetten klaver rutte enz deze malooten kunnen beter een rokje gaan dragen

  Als het aan die linkse idioten ligt draagt mannen een rokje en vrouwen een broek
  Het zijn en mijn ogen zieke linkse geesten
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. ego mirantibus

   ” Stem fvd of PVV uit de eu ”

   Je zal het niet zo bedoeld hebben, maar je zegt feitelijk dat we tijdens de volgende Europese Verkiezingen niet op de PVV of FvD moeten stemmen. Daar zullen Wilders en Baudet niet blij mee zijn, denk ik zomaar.

   1. Bloemkist

    Hij is de enige die ihier nauwelijks aangepakt wordt op zijn taalfouten. Daarvoor is hij te voorbeeldig rechts.

    1. LifeBuddy

     bloemkist roeptoetert; ”Hij is de enige die ihier nauwelijks aangepakt wordt op zijn taalfouten” HaHaHaHa, hoe kan je jezelf hier op zo een ultra sLinkse manier voor Pinokkio wegzetten!!!

  2. LifeBuddy

   Bullshit, Met jouw ben ik het helemaal eens. Professor Eric met zijn witte baard heeft op de nos les gegeven over vrouwen. Nu blijkt dat vrouwen 15% minder hersen volumen hebben dan mannen. Alles wat jij daar benoemd komt gewoon uit. Aan vele reacties hier kan je ook zien dat er mannen bijzitten met een rokje aan, maar die hebben ook een mama en kunnen het hart op de juiste plek hebben. Daar is Niets mis mee.

 5. Beukman

  En verdomd, het is nog waar ook.
  De man stapt op na een klacht van 1 werknemer. Het lijkt erop dat opstappen zijn eigen beslissing is geweest:

  Golightly was destijds piloot in de Marine. In een verklaring op de site van Boeing schrijft hij dat zijn betoog als 29-jarige Marinepiloot in de Koude Oorlog beschamend fout en beledigend was.
  Golightly: ‘De dialoog die op de publicatie van 33 jaar geleden volgde opende snel mijn ogen en veranderde voorgoed mijn mening, en vormden de principes van eerlijkheid, inclusie, respect en diversiteit die me in mijn professionele leven leidend zijn geweest.’
  Hoewel het artikel niet weerspiegelt wie hij is, aldus Golightly, heeft hij toch besloten af te treden in het belang van het bedrijf.

  Als de man niet inziet dat 33 jaar na dato van mening veranderen niets is om je voor te schamen, is hij waarschijnlijk sowieso te labiel om zijn werk te kunnen doen.

  Overigens, “Golightly”, what’s in a name.

  adformatie.nl/pr/hoofd-communicatie-boeing-treedt-af-om-opiniestuk-uit-1987

  1. Blitzkrieg

   Wordt je nou nooit triest van jezelf of heb je je ziel verkocht en maakt het allemaal niet meer uit?

 6. Mar

  Boeing zit al een tijdje in zwaar weer door o.a. de 737 MAX. Het blijkt dat Boeing niet altijd eerlijk is geweest. Dit akkefietje is een mooi excuus om op te stappen.
  Iedere keer gemaakte fouten goed zien te praten, is best wel vermoeiend. En dan komt nog de vraag of je je wel afdoende hebt gekweten van je taak.

  Voor de 4e keer in 3 jaar moet Boeing op zoek naar een nieuw Hoofd Communicatie.
  Zegt ook wel wat.

  1. Blitzkrieg

   Mar :
   Quote : “Voor de 4e keer in 3 jaar moet Boeing op zoek naar een nieuw Hoofd Communicatie. Zegt ook wel wat.”
   Zeker zegt het wat, namelijk dat de bestuurlijke criminelen hebben besloten dat onze wereld moet transformeren in een stalinistische dictatuur. Als je niet woke genoeg bent beland je zomaar op de brandstapel.

   1. Mar

    Zoek eerst eens even op wat er gaande is bij Boeing in de afgelopen jaren, voordat je wat uitbraakt.

    1. combat le pelicule

     33 jaar oud artikel!

    2. Blitzkrieg

     Mar :
     Quote : “Zoek eerst eens even op wat er gaande is bij Boeing in de afgelopen jaren, voordat je wat uitbraakt.”
     En dan? Verdwijnt die woke rommel dan, gaan we dan minder hard op weg naar de totalitaire dictatuur? Denk JIJ maar eerst eens even na voordat je dat stinkgat van je open doet, wat er hier gebeurd is te belachelijk voor woorden!

     1. Mar

      Joh, die man is blij een excuus gevonden te hebben om het zinkend schip te verlaten.

      Boeing heeft geen last van een of andere dictatuur, Boeing heeft last van fouten die het bedrijf zelf heeft gemaakt. Daarnaast is de FAA ook de fout ingegaan door de 737 MAX luchtwaardig te verklaren en wil zichzelf vrijpleiten door alles op Boeing te schuiven.

      Er is daar gewoon een vies spelletje gaande.

 7. ego mirantibus

  ” Ik zeg het nog maar een keer: de Woke-brigades zijn ronduit gevaarlijk. Niemand is veilig. Ze willen alles en iedereen kapotmaken die ooit een andere mening heeft gehad “.

  Het is uitsluitend gericht tegen blanken. Ook iemand als Nelson Mandela is allesbehalve vrij van ” jeugdzonden “, hij is de oprichter van Umkhonto we Sizwe, de militaire tak van het ANC die zich het best laat vergelijken met de PLO en tal van terroristische aanslagen op haar geweten heeft. Een bloederig voorbeeld van de daden van deze organisatie is de Church Street Bombing, een auto vol explosieven die werd opgeblazen voor een bankgebouw. De aanslag was gericht tegen de Zuid-Afrikaanse luchtmacht, maar de terroristen van Umkhonto we Sizwe stelden de bom zo in dat deze tijdens het spitsuur af zou gaan om zo zoveel mogelijk (burger-) slachtoffers te treffen. De aanslag kostte 19 mensen het leven en verwondde er 217. Hoewel het zou gaan om een aanslag op militair personeel was slechts een zeer klein gedeelte van de slachtoffers defensiepersoneel. In naam van het ANC van Mandele zijn honderden van dergelijk aanslagen gep0leegd, die vele mensenleven hebben geëist. Dit waren echter niet de enige terreurdaden in Zuid-Afrika. ANC-aanhangers lynchten mensen die er van werden verdacht te collaboreren met het regime met behulp van ‘halsbanden’. Deze halsbandmoorden werden uitgevoerd door een autoband te vullen met benzine of een andere brandbare vloeistof. Deze werd vervolgens om de nek van de ‘verdachte’ geplaatst een aangestoken. Het slachtoffer zou levend verbranden. Gezegd dient te worden dat Mandela deze daden zelf nooit officieel heeft goedgekeurde, maar ook nooit officieel afstand genomen van praktijken. Zijn echtgenote sprak in dat opzicht veel duidelijkere taal; “met onze dozen lucifers en onze halsbanden zullen wij dit land bevrijden”.

  Door deze gruweldaden werd het ANC door de VS op de terrorismelijst geplaatst en stond Mandela in CDA kringen te boek als terrorist. Zelfs Amnesty International liet Mandela om deze reden links liggen. De misdaden van het Apartheidsregime tegen de oorspronkelijke bevolking van Zuid-Afrika waren echter vele malen erger. Zonder (gewapend) verzet had die bevolking zich nooit van de blanke bezetter kunnen ontdoen en was er nooit een einde gekomen aan de Apartheid. Feitelijk was er sprake van een burgeroorlog en een oorlog zonder (onschuldige) slachtoffers is nog nooit gevoerd. Na de ontmanteling van het Apartheidsregime heeft Mandela een verzoeningspolitiek gevoerd en zich ontpopt als een vredestichter en groot staatsman en daarmee bij vriend en vijand groot respect afgedwongen. Maar daarmee zijn zijn ” jeugdzonden ” en die van het ANC natuurlijk niet uitgewist. Ik vind het daarom van een enorme selectieve verontwaardiging getuigen om de beelden en straatnamen van Nederlandse geschiedenisiconen te besmeuren omdat ze geen brandschoon verleden hadden, terwijl die van de eigen iconen er kennelijk niet toe doen. Daarmee wordt de kreet ” Black Lives Matters” wel heel erg strikt toegepast en komt die feitelijk neer op ” Only Black Lives Matters”.

 8. Sabreur

  Woke :

  W aanzinnig
  O ndeskundig
  K rankzinnig
  E ng

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.