Door genocide achtervolgde Yazidi’s hevig gefrustreerd: veel NL’se media-aandacht voor ISIS-lui, nauwelijks voor hen

Inmiddels is het bijna zes jaar nadat ISIS het Yazidi-volk op de Sinjar-berg in Syrië poogde uit te moorden. De genocide kon gelukkig niet worden voltooid, maar liet diepe sporen na. Maar zes jaar later lijken de Nederlandse media het allang weer vergeten, en focussen zij zich liever op al die ISIS-lui die nu zogenaamd modelburgers zijn. Het frustreert de Yazidi-gemeenschap enorm. Zeer begrijpelijk!

De Nederlandse media weet maar van geen ophouden: men blijft gefixeerd op ISIS-strijders en hun vermeende bekering tot nette, en verantwoordelijke burgers. Ze mogen betaald in talkshows komen en op de meest uiteenlopende plekken ellenlange zielige verhalen ophangen.

Ondertussen kwijnen hun (voormalige) slachtoffers weg. ISIS heeft echt gruwelijk huisgehouden onder de Yazidi’s, een kleine gemeenschap met een eigen unieke cultuur. Verkracht, tot slaaf gemaakt, tegen de zin bekeerd en uitgemoord. Een bijzonder nare poging om een heel volk uit te wissen.

De media lijken de Yazidi’s echter alweer totaal vergeten. Het lijdt tot heftige frustratie, zegt journaliste Brenda Stoter Boscolo die een boek schreef over de volkerenmoord die na amper een paar jaar alweer vergeten lijkt:

“De laatste weken de ene na de andere gefrustreerde Jezidi aan de lijn. ‘Waarom zo weinig media-aandacht voor ons, en (nog steeds) zoveel voor IS-ers?’”

Wel is Stoter Boscolo zeer dankbaar dat De Balie wél aandacht schenkt aan de Yazidi’s en binnenkort een hele thema-avond wijdt aan de genocide van het op de Sinjar woonachtige volk: “Het betekent veel voor de gemeenschap in Nederland,” schrijft ze.

Balie-directeur Yoeri Albrecht kan het er alleen maar roerend mee eens zijn: “Het verschil in aandacht is diep beschamend.” En wellicht dat een paar grote media-outlets zich even diep kunnen gaan schamen. Jullie weten zelf wel wie jullie zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. NEXIT.

  tja , alle aandacht naar de isis bruiden die we terug moeten halen volgens linkse mafklappers

  1. Original NL

   En nu natuurlijk alle Yazidi’s.

 2. Dirk Derksen

  Yazidis zijn en geen moslim en niet zwart genoeg. Daar houdt de MSM niet van.

 3. Dirk Derksen

  Maar de Jazidis kunnen toch naar hun eigen beloofde land Koerdistan…. oh wacht…

 4. combat le pelicule

  Helemaal waar, isis vrouwtjes krijgen een vrijgeleide naar Nederland samen met hun geïndoctrineerde kinderen

 5. XanderXXXL

  En die advocaten worden er rijk van, van al dat procederen.
  Wat valt er bij die Yazidi’s te halen, helemaal niks.

 6. Gebande2

  En die advocaten worden er rijk van, van al dat procederen.
  Wat valt er bij die Yazidi’s te halen, helemaal niks.

 7. Ché

  Als communist zou ik wel raad weten met die huilebalken.

  1. Rood

   De putluchter die namen steelt om te zuigen.

 8. Henk Albarda

  Het zoveelste bewijs dat de NPO extreem links, racistisch en anti-semitisch is en dus opgeheven moet worden. Wel graag eerst nog in hun laatste jaar het volledige FvD journaal ipv het huidige linkse indoctrinatie journaal, zodat we eindelijk correct nieuws krijgen.
  Ook het zoveelste bewijs dat de MSM uitsluitend links extremisten zijn die wel hun vijanden, de moslims, plenty podium willen geven, maar ECHTE slachtoffers onder geen voorwaarde, bang als ze zijn voor gewelddadige acties van IS moslims.
  Ook het zoveelste bewijs dat groen links en d66 door en door racistisch en anti-semitisch zijn.

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

  2. Toverkol

   Volkomen mee eens !! En…. als dank krijgt de NPO nog enkele miljoenen “corona” steun toe !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.