EU-akkoord bewijst: Boris Johnson lacht zich suf en dankt de hemel dat het VK uit de EU stapt: ‘Godzijdank!’

Er is in Europa één man die zich de billen uit de broek lacht na het EU-akkoord dat vanochtend beklonken wordt, en waardoor Nederland opnieuw veel geld aan Zuid-Europese landen gaat betalen. Die man is Boris Johnson, premier van het Verenigd Koninkrijk, zegt Frits Bosch. Wát zal hij blij zijn dat hij dit niet meer hoeft mee te maken.

In het gebouw van de Europese Commissie te Brussel hebben de EU-regeringsleiders steeds bulderend gelach gehoord. Wie is dat toch? Het lijkt wel uit de richting van Londen te komen! Ja, dat klopt. Het was Boris Johnson die bijna niet meer bijkomt van het lachen. Hij ziet het zielige gepruts van de EU-regeringsleiders die elkaar in de haren vliegen over vele miljarden subsidies, leningen en hervormingen.

Johnson ziet Mark Rutte die probeert z’n portemonnee dicht te houden, wellicht tevergeefs. Macron en Merkel stevenen boos de zaal uit en smijten met de deuren. Angela Merkel roept naar Rutte: “Schweinhund! en Emmanuel Macron: “Tu es un fils de pute”, Guiseppe Conte: sei un brutto bastardo” en Victor Orban: “Je bent een communist!”. De Britten zien met veel plezier dit prachtige tafereel plus het eindresultaat. Nu weten ze het heel zeker: “Met Brexit hebben we een uitstekende beslissing genomen! Al die miljarden houden we in de zak. Niets meer voor die corrupte Zuid-Europese zooi! Niet meer bekvechten. Dank jullie wel, EU regeringsleiders dat dit nu zonneklaar is!!! En we krijgen boter bij de vis: eerst komt Unilever naar ons toe en binnenkort Shell. Geweldig! Ha, ha, hi, hi, ho, ho!!!”

De deal die nu gesloten is betekent een belangrijke stap naar verdere EU-integratie. Ga maar na: de landen zijn gecommitteerd aan een enorme financiële inspanning. De transferunie heeft nu nog meer ‘body‘ gekregen ten behoeve van Zuid-Europese landen. Doodgewone giften worden subsidies genoemd. De EU krijgt de mogelijkheid om belasting te heffen en via de ECB schulden aan te gaan. Het betekent dus ook verlies aan nationale autonomie en soevereiniteit. Het sociaal-economische en politieke zwaartepunt verschuift ontegenzeggelijk naar de EU.

Afhankelijk hoe men tegen de EU aankijkt is het oordeel of dit gunstig of ongunstig is. Ik ben er als EU-scepticus iets minder blij mee. Van alle kanten is geschreven dat dit niet het pad dient te zijn dat we op moeten gaan. Het gebeurt gewoon toch. We houden toch altijd een beetje merkwaardig gevoel over aan de rol die Mark Rutte heeft gespeeld. Was hij wel oprecht? Is het eindresultaat het gevolg van een democratisch proces? Via representatieve vertegenwoordiging is het antwoord ‘ja’. Maar wat er nu ligt: belastingbetalers hebben er geen enkele invloed op kunnen uitoefenen. Kunnen belastingbetalers blij zijn met wat er nu ligt? Dat mag betwijfeld worden. Om het plat te zeggen: ze worden financieel flink in het pak genaaid voor duizenden euro’s. Een onevenredig deel van ons belastinggeld gaat naar Zuid-Europa. Er wordt een wissel getrokken op het vertrouwen dat we hebben in de afspraak dat deze landen inderdaad zullen hervormen. Zullen ze dat? Wat denkt u zelf?

De EU wordt een schuldenunie waardoor risico’s toenemen. Als u Nexit wenst: sorry, maar die gaat er enkel komen als de zaak volledig ploft. Wait & see en abwarten und Tee trinken.

Zou Engeland gretig hebben meegedaan met dit eindresultaat? Welnee. Ze danken de hemel dat ze uit de EU stappen eind dit jaar. Boris: Godzijdank!

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Waldorf_en_Statler

  Die man is Boris Johnson, premier van het Verenigd Koninkrijk, zegt Frits Bosch.

  Oh, dan is het goed.
  Van Johnson zelf heeft niemand iets vernomen.

  1. Oepsie

   Fijn, dat het dan goed is. Heb je je plasje alhier, ook weer gedaan. Fijn hè?

 2. Crassus

  Aan de koersontwikkeling van het GBP tegenover de Euro is het nog niet te merken. Maar het is zover nog niet, einde jaar moet dat blijken.

 3. Bullshit10

  Kijk dan naar derk jan eppink bij ongehoord op YouTube landverrader rutte heeft nog meer gelogen maar dat durft die klootzak niet te zeggen

  1. Waldorf_en_Statler

   Derk Jan Eppink en Ongehoord .

   Dat is nog betrouwbaarder dan de vriendinnen van Baudet.

   1. Bullshit10

    Waldorf
    Eppink werkt en brussel idioot

  2. Antihedo

   Ja, de Britten lachen zich de ballen uit de broek. De economie is met meer dan 25% gekrompen en ze kunnen geen aanspraak maken op het Europese noodfonds. Ik hoor ze hier lachen.

   1. Robin Hoed

    Meer gratis geld uitdelen is geen oplossing.
    Het maakt het alleen erger, en bewijst dat er iets structureel fout zit.
    Ook als je je begroting niet op orde kunt houden.
    Stel je voor dat ieder huishouden in Nederland tonnen schulden had.
    Ook het vluchtelingenprobleem is een steeds groter probleem.
    O nee, dat mag je niet zeggen want dat is racistisch.
    Dus de ene armoedzaaier moet de andere uit de problemen helpen.

 4. Bullshit10

  Er komt ook eu belasting dat durft landverrader rutte ook niet re zeggen
  Kijk ongehoord derk Jan eppink bij ongehoord op YouTube

  1. Original NL

   Dat zal dan waarschijnlijk de prachtige titel
   solidariteitsbelasting gaan krijgen of iets in de trant van “tijdelijke coronabijdrage” maar dokken gaan we..en flink ook.

 5. Beukman

  Wat leren we van dit artikel? Dat Frits Bosch kan vloeken in vijf talen.

  Ongetwijfeld zal Boris straks voor de bühne roepen dat onderhandelingen zoals die van de afgelopen dagen GB voortaan bespaard zullen blijven.

  Het zal niet zijn eerste leugen zijn. De onderhandelingen over Brexit lopen niet erg soepel. Het is nog maar de vraag of ze voor het eind van het jaar, – de deadline – afgerond zullen zijn. Die onderhandelingen duren niet vier dagen, maar in totaal wel een jaar, en dan nóg zijn ze er niet uit.

  Boris beseft bovendien donders goed dat de EU sterker zal worden door wat er vannacht is bereikt. En een sterkere EU betekent onvermijdelijk een zwakker GB.

  Gelukkig heeft Boris Donald nog om deals mee te sluiten. Dan moet hij wel een beetje opschieten, want de kans dat Donald over drie maanden opkrast is niet te verwaarlozen.

  1. Kees

   Hoe meer macht Frankrijk krijgt, des te minder sterk zal de EU worden, maar dat snap jij nog niet. Zul je wellicht ook nooit snappen.

  2. daswareinmal

   “Boris beseft bovendien donders goed dat de EU sterker zal worden door wat er vannacht is bereikt. En een sterkere EU betekent onvermijdelijk een zwakker GB.”

   Als Boris dat beseft (volgens jou) zit ie er totaal naast.

   Hetgeen vannacht besloten is zorgt ervoor dat men nu daadwerkelijk tot elkaar veroordeeld is. Mel alle consequenties. De totale EU staat op imploderen, de staatsschulden van de zuidelijke landen kunnen eenvoudigweg niet opgevangen worden door de noordelijke landen.

   Neem alleen Italië maar als voorbeeld met ruim 3.000 miljard schuld, Frankrijk zit 3 miljoen onder de 3.000 miljard schuld. Succes met de overname van alleen deze schulden.

   1. Oepsie

    En zo is het! Maar ja, de onrendabelen hier, missen de hersencellen, om dat te begrijpen. Die denken, dat de drukpersen echt geld maken.

  3. Robin Hoed

   De EU sterker worden hierdoor?
   Laat me niet lachen.
   Dat geld gaat linea recta naar de banken.
   Als de EU hier echt sterker van werd, waarom dan niet nog meer miljarden overmaken?
   Dan wordt het met iedere miljard nog sterker.

 6. Meriadoc Brandebok

  Tja, de Britse staatsschuld is explosief gestegen, tot 100.9% van het BNP (ter vergelijking: de Franse staatsschuld wordt geraamd op 98.7% van het BNP). Qua het aantal coronadoden zijn de Britten Italië voorbijgegaan naar nummer vier. De gezondheidszorg (NHS) is zwaar belast, in het Noorden neemt het Schots-separatisme toe, de onderhandelingen met de EU zitten in het slop en de regering heeft te maken met een zwaar schandaal rondom het Brexit-referendum.

  Dat lachen is Boris Johnson wel vergaan. En de Conservatieve Partij ook.

  1. Bullshit10

   Meri
   Dank zij rutte krijgen wij dat ook

  2. daswareinmal

   Uitgaande van de World Debt Clock Frankrijk 112,58% en de Uk 100.33%

   1. Meriadoc Brandebok

    Dan zat ik er niet ver naast. En het gat tussen de Franse spilzuchtigen en de Britten is vervaarlijk geslonken.

    1. daswareinmal

     Niet ver naast, apart, 12.58% praat je over 360 miljard komt aardig in de richting van bepaalde subsidie afspraken

  3. Antihedo

   Je vergeet de krimp van de Britse economie van meer dan 25%.

  4. Logica

   Klopt en dat zal de komende 2 a 3 jaar ook pijnlijk zijn. De Brexit heeft een prijs. Maar over 3 a 4 jaar lachen ze ons wel uit.

   1. Meriadoc Brandebok

    Nou, de Brexitters meenden ook dat de onderhandelingen zo geklaard zouden zijn, maar die voorspelling kwam ook niet uit. Bovendien hebben we te maken met een snel veranderende wereld: velen hadden de heftigheid van de coronacrisis onderschat. En juist die coronacrisis noopte het Verenigd Koninkrijk apparatuur uit de Europese Unie (Duitsland) te lenen om de gezondheidszorg op te lappen. De coronacrisis toonde de inherente zwakte aan van een land dat zich niet in een groter internationaal kader begeeft.

 7. RPML

  Nederland (Lodewijk of zo…) is het rijkeluiszoontje in een klas vol kindertjes uit achterstandswijken. Lodewijk mag meepraten zolang het een voordeel is voor de rest, maar zodra hij opstandig wordt dan dreigt verbanning. Het krapuul uit de Engelse wijk heeft de klas verlaten en schreeuwt over de schutting. Lodewijk betaald altijd braaf het grootste deel van de barrekening bij de voetbalclub. De klas weet dat als Lodewijk de klas verlaat de barrekening voor ieder van hen exorbitant zal stijgen. Dus paaien ze Lodewijk zo af en toe. Lodewijk is blij erbij te mogen horen. Lodewijk is een beetje naïef, maar of de wereld er voor Lodewijk beter op wordt als hij zich bij het krapuul uit de Engelse wijk schaart is nog maar zeer de vraag…

  1. AidemediA

   “RPML”
   Mooi verhaal. Maar als je de naam Lodewijk verandert in Lulletje lampenkap, doet dat meer recht het verhaal.

 8. C.A.Barstow

  Iedereen die de Brexit een beetje gevolg heeft weet dat deze Brexit op langere termijn op alle gebieden voordelig voor Engeland zal uitpakken, natuurlijk zal het voorlopig pijn doen voor de Engelse bevolking maar naar het zure zal het zoet volgen, dat is zeker geen loze belofte zoals wij Nederlanders van die smerige bende land en volksverraders in Den Haag gewend zijn.
  Denk aan die tientallen miljarden euro’s die je niet naar dat verachtelijk machtsbeluste linkse ratten nest in Brussel hoeft te sluizen, je kunt dat naar geheel eigen inzicht in eigen besteden, ten goede voor je eigen bevolking en zo hoort het te gaan!

  Stem die land en volksverraders in Politiek Den Haag weg,
  Stem FvD/PVV.

  1. HierBenIk

   Helemaal mee eens. Op termijn winnen de Britten.

 9. Flach

  Hoezo een democratie, hoezo soevereiniteit? Worden we niet beroofd aan alle kanten door rondreizende criminelen, of als een prooi bejaagd om onze zuurverdiende centjes desnoods met geweld af te pakken, worden we wel genaaid door de overheid die er voor zal zorgen dat het afromen steeds grotere vormen aan gaat nemen. Behalve uiteraard de elite wiens zakken aan alle kanten gevuld moeten blijven. Daar geen gebrek!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.