Forum voor democratie: NPO probeert generatieconflict aan te wakkeren, echte oorzaak is massale immigratie

Bij Nieuwsuur verscheen er een item hoe de ‘vergrijzing zorgt voor een belemmering van de zoektocht naar een nieuw huis’. De NPO is heel stellig: vergrijzing is de oorzaak dat onze woningmarkt compleet op slot zit. Dit is echter pertinente onzin volgens Forum voor Democratie. Zij menen dat de NPO doelbewust aanstuurt op een generatieconflict, zodat ze de échte oorzaak niet hoeven te benoemen: de massa-immigratie. 

Jaar na jaar komen er zo’n 100.000 migranten bij in Nederland. Al deze mensen hebben huisvesting nodig, toch beweert Nieuwsuur met droge ogen dat niet de massale immigratie een enorm druk op de woningmarkt legt. Neen, het zijn de ouderen die het de jongere generatie lastig maakt.

Volgens FvD is dit soort nieuwstoevoer typisch voor de NPO. Zij proberen het echte probleem, de ongecontroleerde immigratie, te verdoezelen door een andere probleem op te werpen. In dit geval worden de Nederlandse bejaarden geslachtofferd. De NPO doet dit natuurlijk doelbewust, aangezien haar doelgroep een mengelmoes is van senioren en linkse ‘woke’-mensen. Deze twee groepen willen ze lekker tegenover elkaar uitspelen.

Bij Forum voor Democratie moeten ze hier niks van hebben. Zij gaan niet mee in dit narratief van de NPO. Zij agenderen de werkelijke oorzaak: de (ongebreidelde) massa-immigratie. .


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

96 reacties

 1. Reinoud van Gelre

  Het ziet ernaar uit dat Baudet gelijk heeft.

  1. J.Pz. Coen

   Daar ziet het niet maar uit, hij heeft het gewoon.

  2. Robert75

   Ja en nee. Het is allebei. Woningnood in Nederland is geen nieuw fenomeen. Woningnood is er al sinds de jaren 50 eigenlijk. Met periodes dat het wat beter ging maar Nederland kampt al jaren met te weinig woningen. Immigratie maakt dat probleem natuurlijk wel groter.

 2. Cootje

  En zo creëer je racisme want met die zuiveren tweedeling in de maatschappij die al 75 jaar wordt volgehouden , en al werd benoemd door Hans Janmaat die werd weggezet en benoemd als racist , maar die gewoon gelijk had en werd gedemoniseerd door de thee partijen , en de misbruik in de kerken vertegenwoordigde partijen . Deze zuilen hebben de boel altijd in het leven gehouden dat er een arversie tegen over de andere was , het verhaal is niet zwart wit maar wel gekleurd , de allochtonen de buitenlanders is niet alleen in Nederland een splijtzwam maar in heel Europa , en daar kunnen een beetje zwarte piet demonstranten geen verandering in brengen , de voedingsbodem zit diep gegrond in onze samenleving , en het demoniseren er van geeft bestaansrecht aan Wilders en Baudet , en gaat niet weg door een paar demonstranten op een pleintje .

 3. Lugor

  Off Topic:
  h**ps://www.maurice.nl/peilingen/2020/07/05/de-stemming-van-5-7-2020/

  h**ps://www.maurice.nl/peilingen/2020/07/05/corona-crisis-onderzoek-5-juli-2020/

  1. Hardline

   Lugor is om zijn oren geslagen met zijn eigen domheid.

   Als redelijk mens trek je dan je conclusies, Lugor niet.
   Zijn reactie: veranderen van onderwerp.

   Totale afgang weer

   1. Lugor

    Het valt mij met de dag zwaarder om de vlijmscherpe postings van hardline naast mij neer te leggen.

    1. gedacht

     elke posting is een eye opener voor je cockje

    2. Oepsie

     Ach gossiepossie, kockje, heeft er moeite mee. Tipje; ze vragen nog schoonmakers, bij je vorige werkgever. Misschien iets voor jou? Dan behoef je niet 24/7, hier je gal te spugen. Kom op! Doe iedereen een plezier!

 4. Charles Bingley

  Het FvD zakt weg in de peilingen en probeert nu met de racistische kaart van de PVV het tij te keren.

  1. gedacht

   merkwaardig dat als je de idiote masse immigratie probeert te bespreken linkse fascisten direct de discriminatie kaart trekken.

   Allochtonen genieten de voorkeur ! Een duidelijker en opener beeld over de werkelijke discriminatie is ondenkbaar

   1. combat le pelicule

    Huh merkwaardig? nee hoor, zo zijn zij nu éénmaal

    1. JFU

     De grootste racisten/fascisten zijn links.
     Niets nieuws…

    2. Aborifa

     Links wil ouderen zo snel mogelijk het graf in. Zie jonkvrouwe de Jonge van Ellemeet van Gl. En dat GL raadslid te Amsterdam dat de restwarmte van de op volle toeren draaiende crematoria als welkome energiebron zag. D66, PvdA en SP zijn geen haar beter. Gesteund door de agitprop van de NPO en andere rijksomroepclubs.
     Thierry heeft helemaal gelijk.

  2. Oepsie

   Stinkend, kalend en speklapje, heeft ook weer niets beters te doen.
   En voor de geïnteresseerden; Charles Bingley is een romanfiguur uit Jane Austens boek Pride and Prejudice.
   Geeft aan, waar speklapje, zijn gehele leven al naar hunkert. Nee, het valt nooit mee, voor een Narcist.

 5. Piet51

  Feitelijk heeft Baudet wel een beetje gelijk, al is het migratieoverschot wel wat groter. Maar verreweg het grootste deel daarvan zijn kennis- en arbeidsmigranten en hun families, en die nuancering brengt hij niet aan. Die mensen kunnen of willen we niet missen en geven we dus allerlei voorzieningen, zoals woningen, om vooral een tijdje hier te blijven komen (dat is niet hetzelfde als definitief blijven).
  Ik heb het flauwe vermoeden, dat Baudet op asielmigranten doelt. Dat is een relatief klein deel van dat migratie-overschot, zo’n 25.000 à 30.000 jaarlijks. Die statushouders worden door de overheid verdeeld over de Nederlandse gemeenten en krijgen daar een woning toegewezen, tenminste dat is de bedoeling. Niet meer per se met voorrang, want dat wordt nu door de gemeenten zelf beslist en daarbij speelt de gemeenteraad, de bevolking dus, een bepalende rol. Dus, bevolking, als je het er niet mee eens bent dat een ex-vluchteling voorrang krijgt, laat je stem horen.

  1. Henk van Doorn

   Baudet heeft gelijk in die zin dat de immigranten ook een factor zijn in de schaarste op de woningmarkt, maar het beschreven effect van de vergrijzing neemt een veel groter aandeel in het probleem. Voor een deel is het een schaduwzijde van het succesvolle beleid van de afgelopen regeringen om ouderen in staat te stellen langer thuis te wonen. Het gevolg is dat mensen relatief lang grote huizen blijven bewonen.

  2. Blitzkrieg

   Piet51 :
   Alsjeblieft, kennismigranten.
   h**ps://twitter.com/Muze211/status/1279442348842328066?s=20
   h**ps://twitter.com/Muze211/status/1279377801557299202?s=20
   h**ps://twitter.com/Muze211/status/1279203908942991360?s=20
   h**ps://twitter.com/Muze211/status/1277734549590597634?s=20
   h**ps://twitter.com/Muze211/status/1276905091463864333?s=20
   h**ps://twitter.com/Muze211/status/1276696953179553792?s=20
   h**ps://twitter.com/Muze211/status/1276504943176925185?s=20

   1. combat le pelicule

    En dit soort wordt geen strobreed in de weg gelegd natuurlijk want ja deug deug deug…

   2. Piet51

    @Blitzkrieg
    Kennismigranten??? Dit zijn filmpjes uit het buitenland, die helemaal niets met de woningnood hier te maken hebben en alleen bedoeld zijn als stemmingmakerij, nu ook door jou. Bovendien zijn ze soms fake. Er circuleren heel veel van dergelijke filmpjes, bijvoorbeeld dat iemand van 2 meter hoog op het hoofd van een op de grond liggende persoon springt. Die staat later gewoon op. Ook op sommige van deze filmpjes nog niet eens een bloedneus bij het slachtoffer. Andere filmpjes zijn wel echt, maar hebben niets met het onderwerp te maken, namelijk woningnood.
    Mijn vraag: waarom laat je dit zien?

    1. combat le pelicule

     pietje ontkent stellig

     1. Enz-etc

      Enzovoort.

     2. Piet51

      @combat le pelicule

      Zijn het geen buitenlandse filmpjes dan? En hoe ontstaat door dergelijke incidenten de woningnood in Nederland? Ik ben vandaag echt wat trager van begrip, due je moet me wat uitleggen.

     3. combat le pelicule

      Je nuanceert wat en ontkent, praat wat over incidenten, bagatelliseert het en beledigd de Nederlanders..

     4. Blitzkrieg

      Piet51 :
      Quote : “Zijn het geen buitenlandse filmpjes dan?”
      Enige idee hoelang Nederlandse filmpjes blijven staan? Al mijn twitter en YouTube bookmarks zijn verwijdert, vele zelfs binnen een uur.

    2. Blitzkrieg

     Piet51 : Omdat precies hetzelfde in Nederland gebeurd en jij dit als gifslang fantastisch vind.

    3. Blitzkrieg

     Piet51 :
     Quote : “Zijn het geen buitenlandse filmpjes dan?”
     Enige idee hoelang Nederlandse filmpjes blijven staan? Al mijn twitter en YouTube bookmarks zijn verwijdert, vele zelfs binnen een uur.

     1. Piet51

      @Blitzkrieg
      Het systeem om fakefilmpjes te wissen werkt redelijk goed en snel. Ik vind een uur nog wel te lang, maar het is beter dan niet wissen.

  3. JochemX

   Piet, 25 tot 30.000 geregistreerden. En hoeveel komen er clandestien binnen? Wat binnen is blijft. Ze vermenigvuldigen zich en de economische bijdrage van apothekers en kerngeleerden uit Aleppo valt nogal tegen. In de toekomst kunnen we ook nog onze excuses aanbieden, ze verzinnen vast wel wat.

   1. Piet51

    @JochemX
    Die niet-geregistreerde vluchtelingen krijgen geen woning en nauwelijks andere voorzieningen.

    1. combat le pelicule

     onzin, voor die mensen wordt alles in het werk gesteld om gratis woonruimte te krijgen naast alle voorzieningen die er zijn op een azc

     1. Piet51

      @combat le pelicule
      Je weet niet waarover je spreekt en haalt allerlei begrippen door elkaar. Je hebt hier vluchtelingen, asielzoekers en statushouders/migranten. Alleen die laatste groep heeft allerlei rechten, omdat ze beoordeeld zijn en op die manier rechten hebben gekregen. Asielzoekers zitten in een procedure en wonen in een AZC, waar een aantal voorzieningen wordt aangeboden. Vluchtelingen zijn nog niet als asielzoeker geaccepteerd en hebben nauwelijks recht op wat dan ook.
      Die gratis woonruimte voor asielzoekers is het AZC en voor vluchtelingen/illegalen zijn dat allerlei losse voorzieningen, zoals kerken, particulieren e.a. Maar daar willen jij en ik zelfs gratis nog niet wonen.

     2. gedacht

      quote @malle pietje
      Je weet niet waarover je spreekt en haalt allerlei begrippen door elkaar. Je hebt hier vluchtelingen, asielzoekers en statushouders/migranten. end

      En ze moeten allemaal eten , allemaal wonen en de kinderen allemaal naar school.

      Ze drukken dus zwaar op de maatschappij als groep. Zeker omdat jij behoorlijk meevreet uit die ruif zelfverrijker

     3. combat le pelicule

      Nee hoor pietje dat doe ik niet, al wil je iedereen wel laten geloven dat dit zo is, jij bent niet op de hoogte van de realiteit in Nederland..

     4. Blitzkrieg

      Piet51 :
      Quote : “Je weet niet waarover je spreekt en haalt allerlei begrippen door elkaar.”
      Al die begrippen tezamen zorgen ervoor dat Nederland onleefbaar wordt. Door te schuiven met het probleem wordt Nederland niet opeens leefbaarder ofzo. En beetje meer hier of daar verandert dus niks aan het probleem.

    2. Blitzkrieg

     Piet51 :
     Ik geen zin om al je onzin uit te zoeken vuile gifslang, maar uiteindelijk ben je als Nederlander altijd de klos.

     h**ps://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2019/08/totale-gekte-in-amsterdam-krakers-zetten-ondernemer-pand-uit-704135/

     Quote : “Die niet-geregistreerde vluchtelingen krijgen geen woning en nauwelijks andere voorzieningen.”
     Komen ze het toch gewoon halen!!!
     h**ps://twitter.com/LavieJanRoos/status/1279679295905038338?s=20

     1. Piet51

      @Blitzkrieg
      Je gescheld maakt je “betoog” onleesbaar en zeker niet sterker.

     2. Blitzkrieg

      Piet51 : Handige manier om niet te reageren! Om dingen niet uit de klauwen te laten lopen heb je de goedwil van de bevolking nodig. Die is er niet, daar helpen zelfs fake-peilingen en de massa inzet van de ME niet tegen. Je hebt slechts één missie en dat is dit land ze snel mogelijk naar de donder helpen.

     3. Blitzkrieg

      Piet51 : Des te sneller Nederland namelijk naar de donder is de sneller de EU dictatuur ingevoerd kan worden.

      h**ps://twitter.com/LowikRonald/status/1279508900233072642?s=20

      Waarvoor Piet, omdat een paar mensen wilden zeggen dat ze het eens zijn met de corona maatregelen.

     4. Piet51

      @Blitzkrieg
      En wie zou er ook maar iets opschieten met zo’n missie?

     5. gedacht

      omdat je zelf je zakken vult bij de overheid lafaard

     6. Charles Bingley

      Piet51, je gaat hier een inhoudelijke discussie aan met tr*llen die niet bereid en waarschijnlijk ook niet in staat zijn die inhoud te doorgronden.

      Dat is parels voor de zwijnen, negeer dit volk.

     7. Blitzkrieg

      Charles Bingley : De vraag “wie er iets opschiet met de totale macht” is een vraag die niet gesteld zal worden door de dictator zelf.

    3. gedacht

     malle pietje waarom lieg je nu altijd zo aantoonbaar. Vind je die zelfkastijding nu zo lekker ?

     Amsterdam butgeteerd jaarlijks 15.000.000 euris voor 24 uurs opvang van ongedocumenteerden. De werkelijke kosten zijn uiteraard een veelvoud. Dit zijn dus leegvreters die eerst jaren hebben geprocedeerd tegen de afwijzing van asiel. Vervolgens niet meewerken aan terugkeer terwijl er een gerechtelijke uitspraak ligt dat ze dit wel moeten doen.

     Plunderend , krakend trekt het ene deel van pand naar pand en zit een ander deel in de opvang voor 500 man. Je moet wel volledig van de linkse pot gerukt zijn om minimaal 15.000.000 euris te spenderen aan een illegale groep van 500 man

     stem sociaal , stem PVV

  4. Vrijedenkert

   Volgens Rutte en kabinet hanteert de overheid geen voorrangsbeleid wat betreft asielzoekers, statushouders en nieuwe Nederlanders tenopzichte van (autochtone)Nederlanders…

   Nee, dit beleid laat hij op een geniepige en achterbakse manier uitvoeren door gemeenten en woningcorporaties op ongeveer dezelfe manier als “Zwarte Piet is geen overheidsbeleid” maar wordt ondertussen de nek omgedraaid door gemeeenten en semi-overheden zoals onderwijs en andere!
   Ook heeft Rutte en kabinet de afgelopen 10 jaar op heel slinkse wijze heel veel problemen van de rijksoverheid verplaatst naar de gemeenten.

   Op deze manier houd Pinokkio zogenaamd zijn handen schoon voor het oog van Neerlands volk richting aankomende verkiezingen…

  5. gedacht

   arbeidsmigranten die niet werken kosten geld meneer de grootverdiener uit de asielindustrie.

   leegvreters die zich presenteren als asielmigranten maar in werkelijkheid gelukszoekers zijn op weg naar uitkeringen. Blijft verbazend dat al die malloten uit alle hoeken van de wereld willen wonen in die racistische speldenprik op de wereldkaart Nederland.

   statushouders genieten nog steeds de voorkeur malle pietje.

   1. combat le pelicule

    We moeten stoppen met te zetten dat het arbeidsmigranten zijn, het zijn illegale vluchtelingen..

    1. Piet51

     @combat le pelicule
     Arbeidsmigranten zijn mensen die hier komen om te werken. Dat zijn geen illegale vluchtelingen. want ze mogen hier gewoon werken en hebben recht op verblijf. Illegale vluchtelingen hebben heel andere omstandigheden en moeten terug als ze gesnapt en niet toegelaten worden.

   2. Piet51

    @gedacht
    Arbeidsmigranten die WW-premie betalen en werkeloos worden hebben betaald voor een uitkering, net als Nederlanders.
    Economische vluchtelingen worden nooit statushouder en hebben dus geen reht op een woning.

    1. gedacht

     malle pietje heeft kennelijk de bijdrage niet gelezen over de gemeente Amsterdam. Economische vluchtelingen worden in Amsterdam jaarlijks begroot op 15.000.000 euris voor onderdak en maaltijd mafklapper. Helaas is Amsterdam niet uniek in deze vorm van opvang dus liggen de werkelijke kosten op een veelvoud.

     Wat wil je nou niet begrijpen misselijke zakkenvuller uit diezelfde asielindustrie ?

     Je bent een minderwaardig mens met je verdraaiingen , ontkenningen en tomeloze arrogantie !

     1. Piet51

      @gedacht
      Je hebt blijkbaar gemist dat mijn bemoeienis met asielzoekers en vluchtelingen een kwestie is liefdewerk oud papier, maar wel heel veel oplevert in de vorm van waardering en onbetaalbare ervaringen.
      Ik help nog niet toegelaten asielzoekers. Juristen doen hun juridische kunstje, ik doe mijn sociaal-culturele kunstje en zo worden veel mensen geholpen.

     2. gedacht

      nee malle pietje , ik heb niets gemist. je zakken vullerij is mij volledig bekent en tevens je opvattingen die naadloos passen in een bruin hemd.

      preken voor eigen parochie en de zakken vullen zoals een goed asocialist betaamt. Zeer onprettige menschen.

  6. Janna47

   Piet51

   Doe niet zo interessant man….jij weet het weer beter Klugscheizer….Baudet heeft gewoon gelijk…zeur niet

   1. Piet51

    @Janna47
    Het is Klugscheisser en niet Klugscheizer. Als je heel interessant in een andere taal wilt schelden, moet je die taal wel beheersen, lijkt me.

    1. Charles Bingley

     🙂

   2. Bloemkist

    Und nun gar ein Gehaltsabzug!

    1. gedacht

     L.M.A.A

 6. Bolland

  Baudet heeft gelijk

  1. Cor Grijpstra

   Baudet heeft altijd gelijk, ook als hij ongelijk heeft.

 7. Vrijedenkert

  In nog geen 70 jaar tijd is de samenstelling van de Nederlandse bevolking enorm verandert, van nog geen 1% naar nu heeft maar liefst 25 % van de Nederlandse bevolking een migratieachtergrond!
  Immigratie is van alle tijden maar het aantal mensen en de snelheid waarmee dit nu plaatst vindt is ongekend in de geschiedenis en zeer ongewenst…
  Dit heeft meerdere oorzaken: afstoten koloniën, gastarbeiders van zowel binnen als buiten Europa die blijven en gezinsherenigng maar de grooste oorzaak is nog altijd mislukt vluchtelingenbeleid in combinatie met open grenzen en ongewenste massa immigratie!

  1. Piet51

   @Vrijedenkert
   Je vergeet dat een paar jaar geleden de definitie van migranten is veranderd. Vanaf dat moment hebben we het niet meer over migranten, maar over mensen met een migratieachtergrond. En dat zijn mensen die zelf of tenminste één ouder hebben die in het buitenland is geboren. En die nieuwe definitie breidde het aandeel migranten heel fors uit. Die 1% in 1950 betrof mensen die zelf in het buitenland waren geboren. Hun 2, 3 of 4 kinderen waren geen migranten. De eerste groei van migranten hebben we helemaal zelf veroorzaakt. Namelijk door Zuid Europeanen, Marokkanen en Balkan-bewoners uit te nodigen om hier te komen werken, de z.g. gastarbeiders. Dat telde toen al lekker op. De laatste 10 jaar gaat het voor een veel groter deel om asielzoekers, maar ook kennis- en arbeidsmigranten maken nog steeds het grootste deel uit van het migratieoverschot.Kortom, die 25% klopt feitelijk, maar kan alleen juist geïnterpreteerd worden me passende achtergrondinfo.
   Als we van al die aanwas van buiten af willen, gaan we terug naar de situatie van voor de jaren 50, maar ook een flink stuk naar de welvaart van toen. Wie dat wil, moet zich maar melden.

   1. combat le pelicule

    Je krijgt natuurlijk gewoon kotsneigingen van de deugmenschen politiek, dit zijn geen migranten maar illegale kansparels die zich voordoen als vluchtelingen..

    1. Enz-etc

     Etcetera.

   2. Vrijedenkert

    In een zeer kort tijdsbestek van maar 70 jaar, ongeveer vanaf +/_ 1950 na verzelfstandiging van Indonesië de samenstelling van de bevolking met 25% laten veranderen/actief veranderen is naar mijn mening zeer ongewenst op welke manier dat ook gebeurt!
    Massa-immigratie heeft de volle steun van links en liberaal Nederland en wil van de nadelige gevolgen gewoon helemaal niks weten maar haalt aan de rechterzijde alle draagvlak weg voor b.v. vluchtelingenopvang voor diegene die het echt nodig hebben…

    Vaak wordt verteld dat het Kalergi-Plan onzin is maar ik heb daar zo mijn twijfels bij en volgens mij is een deel van de elite en bestuurslaag de samenstelling van de bevolking op dit continent bewust aan het veranderen.

    Paneuropese Unie en doelstelling:
    “De toekomstige mens zal van gemengd ras zijn. Hedendaagse rassen en klassen zullen geleidelijk verdwijnen als gevolg van ruimte, tijd en het verdwijnen van vooroordelen. Het Euraziatische-negro ras van de toekomst, dat zal lijken op de oude Egyptenaren, vervangt de verscheidenheid van volkeren met een verscheidenheid aan individuen”

    Naar mijn idee is dit gewoon gaande alleen het bewijs dat het bewust wordt uitgevoerd door o.a. EU en andere mogendheden ontbreekt.
    Toeval bestaat niet zegt men wel eens…

   3. gedacht

    Malle pietje verdedigt enkel de eigen boterham. De burger mag opdraaien voor malle pietje zijn welzijn en de achterlijke kosten van de asielindustrie.

    Elke drogreden die malle pietje kan bedenken is valide volgens zijn idioterie.

    vol = vol

    stem sociaal , stem PVV
    Wat zoeken al die mensen in racistische speldenprik Nederland ?

 8. Bloemkist

  Verstandige reactie.

  1. Paardenmiddel

   De mensheid in europa vermengd?? En wat blijkt: (statistisch) moslim trouwt met moslim, hindoe met hindoe enz.
   De meeste gemengde huwelijken stranden door cultuurverschillen.
   Dus, de domme globalisten hebben het weer mis.

 9. ikweetwatikwil

  Wilders en Baudet hebben gelijk en je moet wel doof en blind zijn, wil je dat niet horen en zien. Ouderen er uit en de nieuwen er in. Ik dacht toch dat ouderen zolang mogelijk in hun huis moesten blijven wonen. Dat alle asielzoekers hoog opgeleid zijn daar merk ik niets van. Ik zie alleen maar bootjes vol manlijke gelukzoekers die later hun gezin (als ze die al hebben) over laten komen.
  Wat voor spel hier door de “elite” gespeeld wordt is duidelijk. Maar doen we daar aan mee!!

  1. Cor Grijpstra

   Beter kijken met de bril van Henk van Doorn.

  2. Vrijedenkert

   Groot deel van Syrische vluchtelingen is goed tot hoog opgeleid maar deze hebben Turkije en andere landen in de regio voornamelijk voor zichzelf gehouden en wat het zelf niet kan gebruiken doorgesluisd naar Europa!

   1. gedacht

    quote Groot deel van Syrische vluchtelingen is goed tot hoog opgeleid end

    hahahahahaha , dat zegt rutte ook altijd enkel jammer 97% niet verder komt dan een uitkering. Ze zullen wel weer gediscrmineerd worden op de arbeidsmarkt zullen we maar zeggen.

    1. Vrijedenkert

     De goed en hoog opgeleide Syriers hebben allang een baan gevonden in Turkije en omstreken buiten Syrië in de regio en zijn niet of nauwelijks naar Europa gekomen!

     Als je een reactie van iemand wilt verbeteren of onderuit wilt halen moet je wel het gehele verhaal goed lezen en in de juiste context plaatsen en niet deels quoten wat jouw het beste uitkomt om te scoren!
     U zou zo bij de staatszender aan de slag kunnen…

     1. gedacht

      jajaja , vrije denkert is volledig vreemd aan de uitspraken van onze MP.

      Over goed het hele verhaal lezen. Behoorlijk kort lontje maat

    2. Vrijedenkert

     @gedacht,

     Kort lontje, nee gewoon corrigeren want de suggestie dat ik simpel Pinokkio aan het nakleppen ben ben ik niet zo van gecharmeerd.

     Ja een groot deel van de Syrische bevolking was tot kort voor de burgeroorlog goed tot hoog opgeleid, en wat Pinokkio beweerd dat juist dit deel naar Europa is gekomen is dus niet waar.
     Het gaat uiteindelijk maar om een heel klein deel van de goed en hoog opgeleide Syriers wat in Europa zijn heil heeft gezocht.
     Deze twee dingen moeten strikt gescheiden blijven om een goed beeld te kunne vormen wat betreft massa-immigratie en Erdogan en andere overheden in die regio zijn ook niet gek en laten de hoogopgeleide mensen echt naar naar Europa vertrekken zonder te proberen deze voor zichzelf te behouden.

     Hetzelfde als de arbeidsmigranten vanuit Marokko en Turkije naar Europa in de jaren ’60, het voornamelijk onrendabele en laagopgeleide deel van de bevolking werd door overheden aldaar gestimuleerd om te emigreren naar Europa.

     1. Vrijedenkert

      Correctie: echt niet naar naar Europa vertrekken zonder te proberen deze voor zichzelf te behouden.

 10. AadM

  Waarom ouderen niet verhuizen? Die wonen in een afgelost of bijna afgelost huis voor een maandlast om te lachen. Daar behoor ik zelf ook toe. In onze Gemeente worden senioren appartementen gebouwd met een zorgboulevard eronder. Huur: € 1275 per maand ex. servicekosten, zorg evt. in te kopen. Ik laat wel een traplift installeren in m’n huidige woning wanneer dat nodig mocht worden. Je kunt natuurlijk aanvoeren: dan leg je toch de overwaarde uit de verkoop van je huis bij je maandelijkse huur? Dat kan, maar als je het geluk hebt heel oud te worden en die overwaarde is op, waar ga je dan die huur nog van betalen?
  Mijn idee: bedenk een financiële inruil constructie waarbij ouderen kunnen verhuizen naar bijv. een appartement en daar tot het eind van hun leven kunnen wonen voor dezelfde maandlast als voor het huis wat ze verlaten.

 11. Response

  De staatszender voert weer propaganda namens de zittende macht om de door diezelfde zittende macht veroorzaakte problemen anders te labelen en de betalende burger op het verkeerde been te zetten.

  By the way; wanneer komt de coalitie met een specificatie van de immigratiekosten cq de als maar meer kostende gesubsidieerde asielindustrie?

  1. Original NL

   Q…By the way; wanneer komt de coalitie met een specificatie van de immigratiekosten…
   Nooit..de bevolking mag dat niet weten, hou het volk dom en bang ( corona).

   1. Piet51

    @Original NL
    Die kosten kun je gewoon opzoeken; niets geheims aan.

    1. gedacht

     wederom een leugen malle pietje.

     Al meermaals is aangetoond dat bedragen die verdwijnen in de asielindustrie geboekt worden op alternatieve posten zodat de ware kostenpost nooit herleidbaar is.

     Kom op malle , volgende leugen

    2. Blitzkrieg

     Inderdaad @gedacht, je kan inderdaad datgene opzoeken dat zij willen dat je vind, de rest is allemaal gehuld in schandalen.

    3. Piet51

     @gedacht en Blitzkrieg

     Maar jullie komen toch ook achter die kosten? Dus zo verborgen zijn ze niet. Het is gewoon een boekhoudkundige kwestie waar geïnteresseerde burgers heel simpel hun informatie uit kunnen halen.

     1. gedacht

      nee pietje , leugentje nummer vier. De omschrijvingen van de kosten deugen niet net zo min als de plaatsen waar ze op geboekt worden.

      Daarom zijn de kosten die Amsterdam niet verder te achterhalen dan de 15.000.000 op de begroting. De overige kosten worden listig weggesluisd

   2. combat le pelicule

    Net als de misdaadcijfers van ongewenste illegale asielzoekers

    1. Piet51

     @combat le pelicule

     Inderdaad. Die cijfers zijn gewoon uit de CBS verslagen te halen. Niets geheims aan en dan zul je zien dat de misdaadcijfers voor migranten onevenredig hoog zijn, want dat wordt helemaal niet verborgen. Over de oorzaak daarvan zegt het CBS niets, want dergelijke interpretaties zijn een politiek vraagstuk.

     1. gedacht

      nee malle pietje , leugentje nummer 3 voor vandaag.

      De misdaad cijfers zijn aangepast zoals je misschien in de media gelezen hebt. Gemanipuleerde cijfers zijn vrijgegeven en een aantal misdaden zijn uit de cijfers zelfs weggelaten.

      Voelt het lekker die zelfkastijding malle ?

 12. Genoeg van linkse dictatuur

  Hopelijk volgend jaar een regering met Baudet en Wilders. Direct de npo saneren, die zijn bewust in opdracht bezig on Nederland te hersenspoelen, die hele npo 1 grote linkse terroristische organisatie.

 13. Vliegenvanger

  De NPO heeft hoge kijkcijfers door de vergrijzing, dus straks na de vergrijzing stort dat arrogante haatzaaiende staats omroepbedrijf als een stront in elkaar. Dan is het gauw gedaan met die zooi. Als de PVV en FvD aan de macht komen het eerste werk zorgen dat de NPO ten grave gedragen gaat worden. Een omroep met dergelijke haatzaaiende programma’s is niet gewenst in een democratie.

 14. StanleyC

  Je suis zwarte piet

 15. StanleyC

  Ja precies vliegenvanger, , ik doe namelijk de glasbewassing bij een tropje verzorgingshuizen en die ouderen zijn zich niet of nauwelijks bewust van hun omgeving. De helft van de kijkers van de npo vreten, pissen en schijten door een buis.

 16. Paardenmiddel

  Baudet heeft gelijk.

  En peilingen zeggen niets. Brexit en Trump zijn het bewijs.

  1. Blitzkrieg

   Paardemiddel : Wil je peilingen!!!
   h**ps://twitter.com/LowikRonald/status/1279508900233072642?s=20
   h**ps://twitter.com/MastersLars/status/1279709099144425478?s=20
   h**ps://twitter.com/FDW_VB/status/1279449085351731206?s=20
   h**ps://twitter.com/Fliep/status/1279425977328766976?s=20
   h**ps://twitter.com/VanOotje12/status/1277146616407953410?s=20

 17. 56RdK

  Elke boerelul in dit land weet dat dit land vol is.
  Weet dat al die kanslozen die ongebreideld en in grote getalen zich hier vestigen voor een onverantwoorde grote belasting zorgt op de sociale structuren, waaronder de gezondheidszorg en beschikbare woningen. Helaas zijn in dit land teveel gutmenschen die vanuit hun pure domheid en naiviteit (en egocentrisch?) de grenzen open houden zodat de hele wereld kan zien hoe ontzettend goed ze wel niet zijn. Dat daarmee hele steden en dorpen al jarenlang onleefbaar en onveilig worden, wordt willens en wetens verzwegen of onder het tapijt geveegd. Met behulp van het journaille dat daaraan graag meehelpt, door verspreiding van gemanipuleerd en nepnieuws. Ja, al dat zwakzinnig deug laten liever over zich heen lopen, laat zich graag belazeren door media en politiek.
  Politiek die vlak voor de verkiezingen opeens wakker worden en dan opeens geschokt zijn over wat er in de overspoelde samenleving gebeurt. En het deug trapt daar dan vol in.
  Gelukkig is er al jaren een politieke waakhond die continue hiervoor waarschuwt, de PVV! De partij die nu een medestander aan de zijde treft: FvD.
  Nu nog de wakkere Nederlander die hen zal gaan steunen!

  1. Piet51

   @56RdK
   “Gelukkig is er al jaren een politieke waakhond die continue hiervoor waarschuwt, de PVV! De partij die nu een medestander aan de zijde treft: FvD.”
   Laat me dat tot nu nog op geen enkele manier opgevallen zijn. Is het echt zo? Al jaren”? En wat heeft die partij in al die jaren bereikt dan? En dat wordt met steun van het FvD nog meer? Haast niet te geloven.

   “Nu nog de wakkere Nederlander die hen zal gaan steunen!”
   Hebben ze er tot nu echt geen één voor steun kunnen vinden dan? En denk je, dat ze aan één van die wakkere Nederlanders genoeg hebben? Ik help het ze hopen, maar andere partijen hebben honderdduizenden wakkere Nederlanders nodig voor steun om een klein beetje mee te kunnen doen. Die honderden wakkere Nederlanders zijn er, maar die moeten nog wel eerst overtuigd worden om hun stem aan PVV of FvD te geven. En daarvoor moeten die partijen kunnen laten zien wat ze tot nu gepresteerd hebben. Daar ben ik eigenlijk ook wel benieuwd naar.

 18. Adriaen

  Nederland kent 2 grote problemen:
  De ongebreidelde immigratie van agressieve cultuur-vreemde mensenmassa’s en de toenemende islamisering van onze maarschappij.
  Ten tijde van Pim Fortuyn hadden deze problemen nog opgelost kunnen worden maar het is nu te laat.
  Nederland is Nederland niet meer.
  Nederland is een schim wat het ooit geweest is.
  Nederland heeft zich, in al zijn gepolder en naíviteit, overgegeven aan de barbarij van
  de allesopeisende immigrant.

 19. Bes Tolen

  We moeten een regering, die de massa immigratie stopt en die lieden, die anders willen stevig aanpakt zodat ze de kluit niet nog kunnen belazeren. Voor bepaalde groepen illegale immigranten moeten oplossingen worden getroffen zodat ze naar eigen land terug kunnen maar ook gaan. Opsluiting hier als ze niet willen, zal ook goed doen aan het probleem. Bepaalde dubieuze Nederlandse groepen. die immigranten helpen, moeten eindelijk hun gerechte straf krijgen. Ze moeten ook aan de schandpaal worden genageld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.