Frits Bosch: ‘NRC radicaliseert in hoog tempo’

Het racismedebat spijt de New York Times. Ex columniste Bari Weiss van die krant is er weggevlucht. Ze schrijft dat ze er is weggepest vanwege haar vermeend conservatieve ideeën. Vanwege de vijandige omstandigheden schreef ze haar ontslagbrief. Volgens Weiss zijn in de Verenigde Staten de lessen uit 2016 nog altijd niet geleerd. Uiteindelijk wordt door boze Twitteraars bepaald wat er gepubliceerd mag worden.

Weiss:

They have called me a Nazi and a racist; I have learned to brush off comments about how I’m “writing about the Jews again.” Several colleagues perceived to be friendly with me were badgered by coworkers. My work and my character are openly demeaned on company-wide Slack channels where masthead editors regularly weigh in. There, some coworkers insist I need to be rooted out if this company is to be a truly “inclusive” one, while others post ax emojis next to my name. Still other New York Times employees publicly smear me as a liar and a bigot on Twitter with no fear that harassing me will be met with appropriate action. They never are.

Dat doet natuurlijk meteen diverse bellen rinkelen bij ons. Ook oud NRC redacteur Hans Moll werd weggepest bij de krant. Hij schreef er het boek “Hoe de nuance verdween bij een kwaliteitskrant” over. Moll werkte 23 jaar bij deze krant. In zijn boek doet hij verslag van eenzijdige benaderingen en een structureel partijdige berichtgeving bij NRC. Een NRC medewerker bevestigt me dat dit nog steeds zo is. En iedereen kan het lezen.

Leo Lucassen schrijft in de krant: de afgelopen dertig jaar heeft tot een integratie-pessimistisch klimaat geleid waarin xenofobe en racistische politici als Wilders en Baudet gedijen.” Dit is niet de eerste keer dat deze ‘hoogleraar’ zich zo uitlaat. Wilders en Baudet worden beiden dodelijk bedreigd. Lucassen zet daar de turbo op. Als je herhaald politici xenofoob en racistisch noemt als hoogleraar, dan roep je verkapt op tot moord. Ook in Nederland zijn de lessen uit 2002 Pim Fortuijn, 2004 Theo van Gogh en daarvoor Hans Janmaat allerminst geleerd.

Soortgenoten van Lucassen roepen “Als je Baudet dood wilt zeg dan ‘paf’ en universitair docent Corné Hansen: “waar is Volkert als je hem nodig hebt’. En ze kregen geen straf, natuurlijk niet. Het wordt gedoogd, impliciet goedgekeurd. Het doel heiligt de middelen. De kogel komt weer van links. In Nederland wordt een kimaat gedoogd dat oproept tot moord. Maar ‘minder Marokkanen’ mag niet. Hoe absurd kan het hier worden?! En NRC publiceert Lucassen’s haatdragende bagger!

Een schandaal in Duitsland vormde in 2018 Claas Relotius, linkse topjournalist van Der Spiegel[i], die jarenlang nepnieuws de wereld in heeft gestuurd om rechts zwart te maken. Hij was ’Duitse journalist van het Jaar’ en heeft toegegeven dat hij vele nepverhalen heeft geschreven, uit zijn dikke linkse duim gezogen. “Waarom heb je het gedaan Retorius? Antwoord: “ik was bang niet geaccepteerd te worden”, angst om niet politiek correct bevonden te worden. Hij geeft vier onderscheidingen terug en is ondergedoken. Zijn collega Juan Moreno zegt: “ich wusste dass er lügt”.

De meeste media in Nederland zijn door-en-door politiek correct. We mogen niet verbaasd zijn als iets soortgelijks zich ook in Nederland voordoet. Bas Heijne was gespecialiseerd in het bashen van Geert Wilders. Heijne’s plek is ingenomen door Tom-Jan Meeus, die samen met Tommy Wieringa Baudetbashing tot een hogere kunst hebben verheven. NRC columniste Clarice Gargard maakt het helemaal dol, zijn basht het gehele Nederlandse volk: “Jullie zijn racisten! Ook Nederland heeft een racisme probleem” in een oeverloze haat om wie we zijn en om wie we waren. Antifascisten zijn nu de fascisten. Hoofdredacteur René Moerland zet de traditie van Peter VanderMeersch voort. NRC radicaliseert in hoog tempo.

[i] Bild, 21-12-18: “Immer mehr Fälschungen nachgewiesen”.

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Xander XXL

  Wat lult die Frits Bosch nou.
  Volgens Beukman is er maar één onafhankelijke kwaliteitskrant, en dat is het NRC want hij leest hem.
  Dus dan moet het toch wel waar zijn

  1. Beukman

   Xander riep hier onlangs nog dat De Volkskrant de beste krant van Nederland is. Maar je kan kranten niet met elkaar vergelijken; ze hebben ieder hun kwaliteiten.

   1. Xander XXL

    Dat is een grote leugen. Nou begrijp ik dat je het NRC leest. Ik heb hier nooit een krant genoemd en zeker de Volkskrant niet.

    1. Beukman

     Dan staan we quitte. Wat jij schreef was ook een leugen.

     1. Xander XXL

      Je schreef het alleen met wat andere bewoordingen waarmee je het NRC een flink aantal veren in zijn of haar reet stak.nl.

      Ik zal het je nog sterker vertellen @Piet.
      Het extreemlinkse marxistische NRC stelt nu en dan kolommen ter beschikking aan Baudet waar die zijn onzin gratis kan laten afdrukken.
      Met andere woorden kijk ze eens geweldig onafhankelijk zijn.

     2. Beukman

      Yep Xander. Ik schreef er nog bij dat ik nog moest zien dat Jensen Sylvana Simons uitnodigt in zijn show.

      Maar dat NRC Baudet ruimte biedt bewijst niet hoe onafhankelijk de krant is, maar hoe pluriform. Dat is ook wat ik van een goeie krant verwacht: dat ie mij als liberaal (ook) confronteert met denkbeelden die de mijne niet zijn.

     3. Xander XXL

      Dus had ik gelijk dat je het NRC een goede krant vindt.

     4. Beukman

      Zeker is NRC een prima krant, en zeker vind ik dat. Maar dat is iets heel anders dan jij mij in de mond probeert te leggen.

     5. Xander XXL

      Dus dan trek ik een andere conclusie, je vindt het een goede krant maar geen kwaliteitskrant. Ook goed, dat is voor mij hetzelfde. Voor jou schijnbaar niet.

     6. Rene van der Grijp

      In de ogen van Beukman is het NRC uiteraard een prima krant.

      Net zoals Der Völkischer Beobachter in de ogen van de nazi’s een prima krant was.

      Wat de linkse “kwaliteitskranten” heel slim doen is af en toe een ander geluid de ruimte geven. Dat is dan voor Beukman genoeg om die krant als pluriform te bestempelen: een kinderhand is gauw gevuld.

      Dat die uitzonderingen niets afdoen aan het stijflinkse profiel van die kranten ontgaat Beukman omdat hij zelf ook links is.

      De steeds terugkerende signalen dat bij die kranten een verstikkende sfeer heerst, zoals nu weer uit de pen van Bari Weiss is gebleken, vermogen niet Beukman uit z’n bubble te halen. En dat is dan de man die anderen van kokervisie beschuldigt…

     7. Charles Bingley

      “In de ogen van Beukman is het NRC uiteraard een prima krant. Net zoals Der Völkischer Beobachter in de ogen van de nazi’s een prima krant was.”

      René beklaagde zich hier vandaag nog over zijn idee dat Beukman en ik zich zouden schuldig maken aan zuigen en treiteren.

     8. Beukman

      Aldus onze Belgische correspondent R. van der Grijp, die zelf al jarenlang geen NRC heeft opengeslagen laat staan gelezen.

      Ik compenseer de marxistische indoctrinatie door NRC overigens met indoctrinatie door het FvD-journaal, Geenstijl, de Stormfrontwebsite en de Telegraaf. Dat zou de boel moeten balanceren.

      Door wie laat jij je indoctrineren, Rene?

     9. Rene van der Grijp

      “Aldus onze Belgische correspondent R. van der Grijp, die zelf al jarenlang geen NRC heeft opengeslagen laat staan gelezen.”

      Als die krant weer lezenswaardig wordt verneem ik het wel uit betrouwbare bron.

      Een kleine tip, Beukman: probeer je niet voor te doen als iemand die genuanceerd en ruimdenkend is want dat ben je helemaal niet. En voordat je me weer probeert aan te wrijven dat dat een stropop is: het blijkt uit vrijwel alles wat je schrijft.

     10. Rene van der Grijp

      “Door wie laat jij je indoctrineren, Rene?”

      Ik ben indoctrinatie-proof.

     11. Charles Blingley

      Mogen wij even lachen? Geen enkel sterfelijk wezen is “indoctrinatie-proof” dus jij ook niet.

     12. Beukman

      Dan zijn we uitgeluld in deze draad, maffe Belgische betweterd.

 2. henkie

  Beste lezers en reageerders

  Onderteken de petitie h**ps://www.devrijemening.nl/

  Frits Bosch slaat bijna de spijker op de kop, maar anno 2020 moeten we echt ophouden met praten over “links en rechts” in de politiek.

  “Het wordt gedoogd, impliciet goedgekeurd. Het doel heiligt de middelen” en “verkapt oproepen tot moord”

  Het partijkartel maakt al 50 jaar dankbaar gebruik van de “useful idiots” en de “leugenaars, bedriegers, oplichters en moordenaars” die hen en hun doelen dienstbaar zijn.

  Waar kunnen alternatieve geluiden geventileerd worden? Uitsluitend bij allerlei in donkere hoekjes weggeschoven websites zoals DDS of TPO. Die ideeen komen niet verder dan de lezers van deze websites.

  Laat je stem echt horen, laat het echt meetellen;

  Onderteken de petitie h**ps://www.devrijemening.nl/ en verspreid het onder vrienden, kennissen en collega’s.

 3. Beukman

  Bas Heijne was gespecialiseerd in het bashen van Geert Wilders. Heijne’s plek is ingenomen door Tom-Jan Meeus, die samen met Tommy Wieringa Baudetbashing tot een hogere kunst hebben verheven.

  Aldus Frits.

  “Mama, ze bashen me!”

  Frits toont weer eens aan hoe behaaglijk populisten én hun aanhang zich voelen in een slachtofferrol. Wilders zowel als Baudet delen graag uit. Als iemand ze een keer een tikje teruggeeft, formeren hun stoottroepen zich tot koor van klagers.
  Het roept bij mij intense compassie op.

  1. Charles Bingley

   De rechtspopulisten zitten natuurlijk wel ongelukkig in het verdomhoekje. Kijk naar de rechts-populistische helden Trump, Bolsonaro en Johnston. Die zijn niet te benijden.
   Hier te lande wordt Baudet enorm gepest en heeft Wilders elke politieke relevantie verloren.

   Ik snap de frustratie wel. Gelukkig hebben ze DDS nog.

  2. Xander XXL

   Een krant waar Tommy Wieringa z’n gal spuugt moet je bij voorbaat al niet serieus nemen. Dat is de meest extreem linkse ophitser die er is. Hij heeft een tijd in het AD z’n onzin uitgebraakt, daardoor heb ik m’n abonnement opgezegd. Ik wil geen cent bijdragen aan zo’n verderfelijk figuur.

   1. Beukman

    Een krant opzeggen omdat een van de columnisten je niet aanstaat, Xander? Dan moet je inderdaad ver blijven van NRC. Kun je beter op zoek gaan naar een verzuild medium, zoals de show van Jensen.

   2. Xander XXL

    Ik heb het vanmorgen hier al geschreven, kranten moeten eens stoppen met al die columnisten. Allemaal vulling. Kom met nieuws en feiten, maar dat schijnt te duur te zijn dus komen ze maar met een goedkopere oplossing. Nietszeggende huisvrouwen, zichzelf benoemde experts in van alles en nog wat. Bn’ers die nog een mening ergens over hebben. En in dit geval een voorruitgeschoven pion van een vergiftigend gedachtengoed, genaamd Tommy Wieringa.
    Als een krant zich verlaagt tot zulk soort pulpinhoud omdat ze zelf niet instaat zijn objectief nieuws te brengen dan ga ik daar idd mijn goeie geld niet aan uitgeven. Dan koop ik wel een links opinie blaadje, daar is keus voldoende uit.

    1. Beukman

     Ik sla ook een heleboel columnisten over Xander, en vaak niet de minsten. Wieringa trouwens niet; hij is een stilist en daar hou ik van. Bovendien schrijft ie scherpe en/of mooie stukkies over de relatie boer-land. Zoals vandaag, een stukkie over een boer die een drasplas heeft aangelegd:

     nrc.nl/nieuws/2020/07/18/bij-de-grote-vriendelijke-reus-a4006330

     Het is fijn om iets te kiezen te hebben. Ik verwacht van een columnist dat hij me aan het denken zet. Dat zijn er vaak juist waar ik het niet mee eens ben. Een krant zonder opinie is als eten zonder zout, smakeloos.

     Dus welke krant lees jij dan, als je niks moet hebben van NRC en Volkskrant?

     1. Start

      Krijg je geen antwoord op

 4. Waldorf_en_Statler

  Frits Bosch: ‘NRC radicaliseert in hoog tempo’

  Pot, ketel, Fritz the Radical.

 5. Che

  De NRC, je kunt hem geen dag missen.
  Over radicalisering gesproken, kijk eens naar DDS.

 6. Charles Bingley

  Voor betrouwbaar nieuws moeten we uiteraard bij DDS zijn.

 7. Aardvark blues

  Het NRC, mijn kat wil er nog niet zijn behoefte op doen.

 8. Original NL

  11 reakties op dit artikel..waarvan 7 door linkse trõllen…het lijkt joop wel.

  1. Charles Bingley

   We zijn natuurlijk ook heel benieuwd naar jouw rechtse mening op dit punt, Original.

  2. Carstens van Schagen

   Inderdaad Original, daardoor weet je meteen wat ze hier de hele dag doen.

   1. Original NL

    Ja..DDS vervuilen.

  3. Maurits Dekker

   Het stinkt hier inderdaad naar smerige fascisten.

   1. Charles Bingley

    Inderdaad.

  4. Dirk Derksen

   @Original,

   Veel rechtse reaguurders zijn de linkse onzin zo zat. Velen komen, maar nog meer gaan. Feiten benoemen wordt de kop ingedrukt met morele bezwaren, politiek correct denken en empathische beweegredenen.
   Veel rechtse onvrede maakt langzaam plaats voor haat, en de linkse reageerders smullen hiervan. Ze genieten bij elk reaguursel om de politiek ontevreden rechtse regeerders even een steekje onder water te geven. Zuigen, irriteren, treiteren, niets is ongeoorloofd om rechts monddood te maken en houden. Jubelen bij geweld tegen hun eigen cultuur en volk, maar zullen dit nooit daadwerkelijk uitspreken. Ze verkiezen liever OBLM en Antifa die uiteindelijk zelfs het gematigde links aan zal pakken omdat ze niet links genoeg zijn.
   Nederland was ooit kampioen in polderen, tegenwoordig kampioen in polariseren. Wie weet, misschien krijgen ze wel waar ze indirect om vragen. Al is links nog zo snel, de rekening volgt vanzelf wel.

   1. Charles Bingley

    Als je als rechtse reaguurderinhoudelijk niet zoveel te melden hebt krijg je het hier inderdaad moeilijk.

    Het is natuurlijk niet eerlijk.

    😂

   2. Rene van der Grijp

    De draaideurtr*ol bevestigt het gelijk van Dirk: Zuigen, irriteren, treiteren, meer kunnen Charles en consorten niet.

    1. Charles Bingley

     Daar staat tegenover dat René weer heel goed is in schelden, tieren en stalken.
     De arme sloeber heeft veel woede in zijn lijf, dat is een zwaar gelag.

     1. Rene van der Grijp

      De draaideurtr*ol is er onder andere op uit mensen kwaad te maken. Als dat niet lukt schrijft hij ze simpelweg woede toe. Ook dat is weer een prachtig voorbeeld van zuigen, irriteren en treiteren.

     2. Charles Bingley

      Ik heb met je te doen, René. Al die woede moet doodongelukkig maken.

     3. Viracocha

      Die dooddoeners over vermeende woede bij andere reaguurders, heeft Charles Binglul al vele malen herhaald. Blijkbaar is zijn beperkte repertoire daarmee uitgeput.

   3. Meriadoc Brandebok

    Iedereen, of je nou links of rechts bent, scheldt elkaar hier de huid vol. Als je daar niet tegen kunt, moet je hier maar niet komen. Daarom worden er geregeld bans uitgedeeld. Ken je de definitie van het Engelse spreekwoord “if you can’t stand the heat, get out of the kitchen”?

    Slachtofferig gedoe dit.

 9. Bes Tolen

  Aanvankelijk was ik een aantal jaren geabonneerd op de Volkskrant. Toen daar ex De Waarheidjournalisten met hun valse dan wel opgeklopte misleidende verhalen kwamen, had ik er al gauw genoeg van en ging ik over op NRC Handelsblad. Na een paar jaar heb ik om dezelfde reden voor deze krant bedankt. Ik was niet de enige. .

  1. Charles Bingley

   U bent niet de enige hier, Bes, die geen kwaliteitskranten leest.

   1. Viracocha

    De kwaliteit van de artikelen in NRC is inderdaad onverdacht hoog.

    Helaas wordt alles vanuit een eenzijdig links-marxistisch standpunt geschreven, verdedigd en toegelicht. Andere smaken hebben ze niet in huis.

    Dergelijke indoctrinerende propaganda past precies in het straatje van het het notoir linkskijkende duo Beukman & Bingley. Ze geloven die linkse rimram onvoorwaardelijk.

    1. Beukman

     Dergelijke indoctrinerende propaganda past precies in het straatje van het het notoir linkskijkende duo Beukman & Bingley. Ze geloven die linkse rimram onvoorwaardelijk.

     Btw Vira, door wie laat jij je eigenlijk indoctrineren?

     1. Viracocha

      Het is helemaal niet moeilijk Beukman, om indoctrinatie van welke aard dan ook te ontlopen. Ik heb in mijn map Nieuws alle Nederlandse dagbladen staan, inclusief NRC, Trouw, Volkskrant en Telegraaf. Het enige medium waarvoor ik betaal is GeenStijl, daarvan ben ik Premium-lid.

      Voor meer verstrooiing heb ik een schier onafzienbare rij met bekende en onbekende nieuwswebsites, ook ‘alternatieve’ sites en complotsites. Column-achtige sites die ik graag lees zijn The Fire (Sietske Bergsma), Martin Vrijland en Opiniez. Uiteraard lees ik ook de grote Duitse kranten (Welt, FAZ, Bild).

      Vrijwel alle media volg ik dagelijks – die tijd heb je als pensionado. Bij elkaar haal ik genoeg nieuws op om zelf een gegronde mening te kunnen vormen zonder indoctrinaire invloeden.

      Wel ben ik het opvallend vaak eens met een rechtse opinie, omdat ik daarin nuchter denken en pragmatisch redeneren herken, iets wat bij hysterisch links ten ene male ontbreekt.

 10. Bes Tolen

  De logica van de massa immigratie ontbreekt geheel als iets van de belangen van de autochtone bevolking zou meetellen. Organisaties van immigranten en individuen, waaronder van autochtone afkomst, hebben er geen moeite mee, ja eerder sadistisch genoegen, om de oorspronkelijke bevolking af te branden en te vernederen. Hun sterke positie uit zich in duizenden gesubsidieerde clubs, die voor immigranten werken terwijl voor de autochtone bevolking alle vereniging onmogelijk wordt gemaakt. De straf voor het individu is uitsluiting. Dat naast algemene maatregelen op gebieden zoals werk, wonen, onderwijs en meer. Die ook leiden tot gevolgen in individuele situaties.

 11. Bes Tolen

  Links fascisme steunt het monopoliekapitaal als in The City en de imperialistische grootbanken, die de FED uit maken en de financiële wereld dictatoriaal regeert. Ander links is blijkbaar uitgeroeid.

 12. gedacht

  Er is ook niets geleerd. Er wordt eenzelfde klimaat geschapen tegen Wilders en Baudet als destijds bij Fortuyn. Links is niet vies van moord op tegenstanders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.