Frits Bosch over inclusiviteitspsychose: ‘grootste moraalridders komen zelf uit meest elitaire en minst inclusieve bubbel’

Er raast een inclusiviteitspsychose en diversiteitsdwang door het Westen. Iedereen die zich maar een beetje bewust is van zijn ‘geprivilegieerde positie’ als blanke man of vrouw doet daar aan mee. Degenen die het hoogst van de morele toren blazen bewegen zich vaak juist in de meest elitaire en minst inclusieve bubbel. Dat is bekend en prins Constantijn is daarvan een goed voorbeeld!

Bedrijfsadviseur Prins Constantijn heeft “diversiteit tot kernpunt van zijn adviespraktijk gemaakt”. Maar helaas moest hij door zijn recente opmerking op Twitter diep door het stof. Hij kreeg nogal wat kritiek op zijn tekst over het ministerie van VWS. Het begon allemaal met een bericht van Jelle Prins, een succesvolle app-ontwerper. Hij is door het ministerie gevraagd om te helpen bij het ontwerp van de Corona app, ofwel traceer-app. “Verstandig van VWS, dapper van jou, want het zal niet makkelijk zijn. Succes! Probeer VWS nog zover te krijgen om niet alleen witte mannen – hoe expert ook – als adviseurs te vragen” reageert Constantijn. Die opmerkingen over ‘witte mannen’, schiet velen in het verkeerde keelgat. Het woord ‘racisme’ valt zelfs. “Het gaat toch om expertise, en niet om kleur?” vraagt iemand zich kritisch af tegenover de prins en “wat heeft pigment hiermee te maken?” Constantijn maakt duidelijk dat hij enkel diversiteit hoog in het vaandel heeft en hij maakt zijn excuses dat het verkeerd begrepen is.

Wat een geweldige diversiteitsprins is Constantijn. Maar hoe divers is eigenlijk het Koninklijk Huis en de staf? Nul komma nul. Alles en iedereen is daar verderfelijk wit. De hele hofhouding is compleet blank! Wat een schande! Het barst daar van ‘white privilege’. Is prins Constantijn zich bewust in welke onheus ‘geprivilegieerde positie’ hij en zijn familieleden zich bevinden? Zullen we het Koninklijk Huis en de staf eens inclusiviseren? Dan laten we Koning Willem Alexander en koningin Maxima een stapje terugdoen naar de rang prins en prinses.

Ik stel voor Jerry Afriyie tot koning te kronen: koning Afriyie, dat klinkt ook goed. We nemen afscheid van prins Constantijn, prinses Laurentien, prinses Margriet en Pieter van Vollenhove. Daarvoor in de plaats stel ik voor tot prinses te benoemen: prinses Silvana Simons, prinses Clarice Gargard en prinses Natacha Harlequin. Naar een goede moslima en een transgender vrouw wordt nog gezocht, ‘ze zijn er echt hoor’! Vervolgens benoemen we prins Akwasi en prins Edgar Davids. In de categorie afwijkende seksuele gerichtheid stel ik voor: prins Gordon. Prins Constantijn zal vast heel tevreden zijn dat in zijn plaats prins Akwasi komt, want hij heeft diversiteit hoog in het prinselijke vaandel staan, toch?

We gaan ook de slavenkoets, de Gouden Koets, overschilderen met die vernederende voorstelling er op. In plaats van die donkere mannen maken we daar witte mannen van, die knielen, languit liggen en een paar met de vuist omhoog.

Terug naar het prachtige inclusiewerk van prins Constantijn. Constantijn zegt “nooit meer in een team te gaan zitten als er geen vrouw inzit.” Wat prachtig inclusief! 25 investeringsfondsen kondigen aan alleen nog te investeren in bedrijven met minimaal 35 procent vrouwen in het topmanagement. Dus deze inclusie-expert krijgt vanzelfsprekend de opdracht daarvoor te zorgen: “Zeg niet dat er geen ‘geschikte vrouwen te vinden zijn’. Hoezo ‘niet te vinden zijn’? Vacatures staan voor iedereen open om te reflecteren, ook voor vrouwen. Vrouwen kunnen zich vrijelijk aanmelden, net als mannen.

In Scandinavië zijn vrouwenquota geprobeerd. Men is er van teruggekomen want dwang blijkt in de praktijk niet goed te werken als er onvoldoende vrouwen voorhanden zijn voor bepaalde functies. Dat zo weinig vrouwen nu solliciteren bij tech-bedrijven hangt samen met het feit dat op technische universiteiten het aantal vrouwen rond 12 procent schommelt, waardoor men niet kan verwachten dat op de werkvloer 35 procent vrouwen vertegenwoordigd zijn. Vrouwen reageren doorgaans niet positief op vacatures die specifiek voor vrouwen zijn. Voor veel zichzelf respecterende vrouwen voelt het niet goed om zo aan werk te komen. Het maakt onzeker: ‘ben ik wel goed genoeg, mogelijk val ik later door de mand’ en ‘ik wil geen Excuus Truus zijn. Past het eigenlijk een prins zich uit te spreken ten gunste van een vrouwenquotum dat discriminatoir uitpakt voor mannen? Maar als hij burgermannetje is, kan het heel goed! Leve koning Afriyie!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Ik stel voor dat we Frits tot koning kronen. Koning Frits de Eerste der Nederlanden.

  1. Stanly2000

   Waarom niet? Laten we het eens proberen!

   1. Meriadoc Brandebok

    😂

  2. Beukman

   Laat die man voortaan ook de Troonrede schrijven.

   1. Meriadoc Brandebok

    Mijn idee, waarom niet? 🤷‍♂️

   2. Maurits Dekker

    Troonredes worden niet door de koning geschreven.

    1. Vanzelf gedacht

     Ik bedoel maar.

 2. wolfgang

  ” hoe divers is eigenlijk het Koninklijk Huis en de staf?”
  Nou?
  Wijlen Prins Bernard hield heel erg veel van negerinnetjes, olifantjes en Afrika in het algemeen!

 3. Xander XXL

  Is dit een vorm van excuses maken van Constantijn.
  Onder het bewind van zijn voorvaderen was de slavenhandel de gewoonste zaak van de wereld.
  Wanneer BLM dat verdiende bloedgeld eens ophalen bij de Oranjes.

 4. Charles Bingley

  De bijdragen van Frits wedijveren in hysterie en stompzinnigheid.

  1. Maurits Dekker

   Ik denk eerder dat uw verstand tekort schiet om het te begrijpen.

 5. Beukman

  Ik stel voor Jerry Afriyie tot koning te kronen: koning Afriyie, dat klinkt ook goed. We nemen afscheid van prins Constantijn, prinses Laurentien, prinses Margriet en Pieter van Vollenhove. Daarvoor in de plaats stel ik voor tot prinses te benoemen: prinses Silvana Simons, prinses Clarice Gargard en prinses Natacha Harlequin. Naar een goede moslima en een transgender vrouw wordt nog gezocht, ‘ze zijn er echt hoor’! Vervolgens benoemen we prins Akwasi en prins Edgar Davids. In de categorie afwijkende seksuele gerichtheid stel ik voor: prins Gordon. Prins Constantijn zal vast heel tevreden zijn dat in zijn plaats prins Akwasi komt, want hij heeft diversiteit hoog in het prinselijke vaandel staan, toch?

  Zelf in zijn hysterie kan een stukkiesschrijver doorslaan.

  1. Hardline

   Ik kon er wel om glimlachen, gelukkig kan ik de humor er wel van inzien.
   misschien niet alles zien als een aanval op de hysterie van vandaag de dag

   1. Charles Bingley

    Helaas bedoelde Frits het helemaal niet humoristisch. De man is bloedserieus in zijn toenemende krankzinnigheid.

    1. Hardline

     Beetje arrogant en misplaatst om dit te stellen, kent U hem persoonlijk ? Of redeneert U : hij is niet links, dus is hij per definitie verdorven. Dan gaat U uit van stereotypen, dat had ik niet verwacht. Ik had U hoger ingeschat

    2. Grasmaaier

     De kern van Frits Bosch’ betoog is dat het complete koningshuis blank is en zij (inclusief Constantijn) dus geen idee van diversiteit en inclusiviteit kunnen hebben, en daarnaast dat gedwongen vrouwenquota in diverse beroepen niet werkt.

     Met beide punten heeft Bosch feitelijk en onomstotelijk gelijk. Het is duidelijk dat Bingley de skills mist om daar inhoudelijk op in te gaan.

     1. Meriadoc Brandebok

      Waarom hangt Bosch dan zo’n dom lulverhaal op, Grasmaaier?

     2. Grasmaaier

      Zo kun je alles afdoen Brandebok. Probeer het ook eens inhoudelijk.

     3. Beukman

      Waarom zouden blanken geen idee van diversiteit en inclusiviteit kunnen hebben, Grasmaaier?

      En gedwongen vrouwenquota werken wel degelijk. Alleen stelt Bosch het nogal absoluut, en bovendien komt hij niet verder dan Scandinavië als voorbeeld.

      Verder stelt Frits:

      We gaan ook de slavenkoets, de Gouden Koets, overschilderen met die vernederende voorstelling er op. In plaats van die donkere mannen maken we daar witte mannen van, die knielen, languit liggen en een paar met de vuist omhoog.

      Hartstikke grappig natuurlijk, stel je voor, witte mannen op de koets geschilderd, maar het zou me wat worden als we hier net zo humoristisch gingen reageren als Frits Bosch.

     4. Grasmaaier

      “Waarom zouden blanken geen idee van diversiteit en inclusiviteit kunnen hebben, Grasmaaier?”

      Natuurlijk kunnen blanken dat wel hebben. Bosch stelt echter specifiek dat het geheel blanke koningshuis er geen benul van kan hebben door hun elitaire positie en een een bevoorrechte telg uit dat witte nest daarom niet de meest aangewezen persoon is om moraliserende praatjes dienaangaande te verkopen.

      Wat de vrouwenquota betreft: Bosch had het specifiek over tech-bedrijven.

     5. Beukman

      Maaier, waarom zou een elitair persoon geen benul kunnen hebben van diversiteit en inclusiviteit? Bosch maakt zich hier schuldig aan identiteitsdenken. Opvallend, temeer hij er zich in andere van zijn stukken tegen verzet. Onbenul over diversiteit en inclusiviteit kom je tegen in alle lagen van de bevolking. Benul evenzo.

      Bosch schrijft over vrouwenquota:
      dwang blijkt in de praktijk niet goed te werken als er onvoldoende vrouwen voorhanden zijn voor bepaalde functies.

      Dat is een algemene uitspraak, waarbij hij als voorbeeld technische beroepen geeft. Als deze open deur zijn enige argument is waarom vrouwenquota niet zouden werken, kunnen we veilig constateren dat vrouwenquota dus kennelijk wél werken als er voldoende vrouwen voorhanden zijn.

     6. Grasmaaier

      Wat Beukman doet is geen debatteren, maar de bewuste keus om uit zijn nek te lullen – als een kleine querulant het met alles oneens zijn, wat er ook gezegd wordt.

      Fijne avond nog ouwe kletsmajoor.

     7. Beukman

      Nee Maaier, ik heb aangetoond dat Bosch uit zijn nek lult. Verder even goeie vrienden hoor.

    3. Maurits Dekker

     CB

     Blijkbaar heeft u vandaag weer uw pillen niet ingenomen.
     Neem ze gauw in voordat u weer uw medepatiënten te lijf gaat.

    4. Maurits Dekker

     Het is opvallend dat juist de linksdoorgedraaide medemensen die hier reageren allen een totaal gebrek aan humor vertonen.
     Waarschijnlijk is dit gebrek zelfs bepalend voor hun politieke keuze.

  2. Maurits Dekker

   Beukman

   U heeft de humor niet kunnen ontdekken in het stuk?
   Wat ontzettend jammer voor u.

 6. halo1

  “Inclusiviteit” is niets anders dan een eufemisme voor communisme..we zijn juist door exclusiviteit groot geworden: je moet jezelf (omhoog) verheffen en niet naar beneden richten.. bovendien: superduur: het bevordert de houding:”ik mankeer wat..mag ik even vangen!”..

 7. Adriaen van Bergen

  Met de keuzes die we hebben pleit ik voor een republiek.

 8. Caesar Lion Cachet

  LS…
  Ik maak mij meer zorgen om de toekomstige koningin…
  De Gouden Koets zal moeten worden omgebouwd tot de Gouden Oplegger !

 9. 56RdK

  Frits, leuk artikel. Je legt het achterbakse, het hypocriete van het deug aardig bloot.
  “Prima, maar liever niet in onze achtertuin”, is het credo van de verwijzende Oranjes.

 10. 56RdK

  En ja, hoogtijd voor een republiek! Afschaffen dat miljarden kostende instituut vol achterbaks deug!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.