Goh, wat raar… Gedragsonderzoek RIVM concludeert: we houden minder afstand en willen ons niet laten testen

Het zal u niet verbazen, maar volgens het RIVM houden we tegenwoordig minder afstand. Slechts 28 procent van de deelnemers zegt zelden tot nooit te dicht bij vrienden of familie te komen. Eind april lag dat percentage nog op 63 procent. Ook zijn we kennelijk niet bereid om ons te laten testen op het coronavirus.

Op basis van de resultaten die worden genoemd in het artikel, lijkt het erop dat mensen echt maling hebben gekregen aan de anderhalve meter. Mensen gaan kennelijk naar plekken toe waar geen afstand gehouden kon worden. In supermarkten is het ook feest en houdt haast niemand zich er meer aan. Thuisblijven bij klachten zit er in 89 procent van de gevallen ook niet meer in. En 63 procent heeft al weer fysiek contact met vrienden en familie gehad.

Als ik naar mezelf kijk: m’n vriendin en ik hebben ook corona gehad, deden voorzichtig en hielden iedereen op afstand. Op een gegeven moment gingen we kijken hoe het met onze vrienden ging en met wie zij allemaal contact hebben gehad. Dat viel in de meeste gevallen prima te overzien, dus namen we uiteindelijk het risico om elkaar weer in één ruimte te treffen. Hetzelfde geldt voor familie, al deden we bij de opa’s en oma’s natuurlijk véél voorzichtiger.

Volgens mij zijn de mensen gewoon corona-moe. Maatregelen zoals mondkapjes in het ov (maar niet in het vliegtuig) ondermijnen de geloofwaardigheid van de overheid en het RIVM. Helemaal wanneer de rest van de wereld ze wel draagt en het RIVM nog steeds geen hard bewijs kan vinden voor de effectiviteit ervan. Hetzelfde geldt voor de anderhalve meter-regel in de buitenlucht.

Maar ja, iedereen is wel lakser geworden. Waarschijnlijk omdat het toch voornamelijk ouderen en zwakkeren zijn die echt risico lopen, en jongeren véél minder.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Bullshit10

  Dat zeg je goed ik ben de leugens van die rivm en Rutte meer dan zat stop met angstzaaierij en smetvrees aanpraten .zou ik zeggen

 2. RPML

  Als je één keer iemand hebt gesproken die zich heeft laten testen dan laat je het wel uit je hoofd, het lijkt bijna een endeldarm-test vanuit je neus…

  1. M. Brandenburg

   Dat was de eerste test, dat doen ze nu niet meer, de testen die er nu zijn kunnen zelfs testen of je het al hebt gehad, de vraag is waarom wil de overheid nu er voldoende getest word niet weten wie het al gehad heeft. Dan krijg je eindelijk een eerlijk beeld en kan je de werkelijke verspreiding in kaart brengen. als mede het risico hoeveel mensen er eigenlijk nog besmet kunnen raken.

   1. RPML

    Mijn constatering is van vorige week, blijkbaar wordt er dan op verschillende plekken verschillend gemeten; ook leuk voor de statistiek dan

  2. Xander XXL

   Maatregelen zoals mondkapjes in het ov (maar niet in het vliegtuig) ondermijnen de.. .
   Heb ik wat gemist.
   Sinds wanneer hoeven er geen mondkapjes meer op in het vliegtuig?

  3. Charles Bingley

   “ het lijkt bijna een endeldarm-test vanuit je neus…”

   Ik meen dat RPML groot medelijden verdient.

   1. Carstens van Schagen

    Charles Pipo Bingley?

   2. NEXIT.

    enz

    1. Vanzelf gedacht

     Zo is het, en daarom.

    1. Vanzelf gedacht

     Precies vanzelf.

  4. combat le pelicule

   Je laten testen als je niet ziek bent? we moeten wel even normaal blijven doen..

 3. Paardenmiddel

  Lakser???ik denk dat de meesten nu wel weten dat corona bestaat, maar dat het niet zo dodelijk is als gezegd werd. Mer andere woorden: we weten nu dat de overheid en de media gelogen hebben.
  Een volgende regering mag de brokstukken bij elkaar vegen.
  En het klootjesvolk mag dokken.

 4. M. Brandenburg

  “Maar ja, iedereen is wel lakser geworden. Waarschijnlijk omdat het toch voornamelijk ouderen en zwakkeren zijn die echt risico lopen, en jongeren véél minder.”

  Deze zinmoet natuurlijk als volgt zijn; Maar ja, Iedereen is wel lakser geworden. Waarschijnlijk omdat het toch voornamelijk mensen met onderliggende levensbedreigende aandoenigen en dan vooral zij boven de 71 echt risico lopen en jongeren zo goed als helemaal niet.

 5. ervi

  Wout, die ouderen en zwakkeren zijn inmiddels overleden. Dat maakt Corona -maatregelen verder overbodig. Of moeten we bang worden gehouden om andere redenen?

  1. Robin Hoed

   Jazeker.
   De noodwet gaat ingevoerd worden door corona.

 6. Xander XXL

  Maatregelen zoals mondkapjes in het ov (maar niet in het vliegtuig) ondermijnen de…….
  Heb ik wat gemist, ik val nogal makkelijk in slaap.
  Sinds wanneer hoeven er geen mondkapjes meer op in het vliegtuig?

 7. combat le pelicule

  Die gasten verdienen tonnen met geld en dan met deze conclusie komen, lachwekkend gewoon..

  1. Heinz

   Hier valt het alleszins mee. Trump in de VS en zijn tweelingbroer Bolsanaro in Brazilië dachten er anders over. Met meer slachtoffers die bijna niet te bergen waren.

   1. combat le pelicule

    Jij bent ook lachwekkend

    1. Vanzelf gedacht

     Uiteraard.

     1. NEXIT.

      enz

   2. Cycle25

    Natuurlijk geloof jij China’s eerlijke blauwe kijkers..

  2. Vanzelf gedacht

   Ja maar natuurljk, daarom!

   1. NEXIT.

    enz

    1. combat le pellicule

     Droeg Jezus een mondkapje?

     Precies!

  3. Vanzelf gedacht

   Natuurlijk, dat zeg ik.

  4. combat le pellicule

   Precies, christenen zouden zoiets nooit doen.

 8. Cycle25

  Ja toedels RIVM : h*tps://www.telegraaf.nl/nieuws/1172068655/gommers-vindt-nieuwe-maatregelen-niet-nodig-toename-besmettingen-komt-door-vele-testen

  De voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care was met zijn zeilboot in Middelburg aanbeland. „Ik wil niet negatief doen, maar ik kreeg het idee dat onze oosterburen minder goed op de hoogte waren van onze regels”, zegt hij tegen Omroep Zeeland.

  „Ik was op bezoek bij de Hema. Daar waren veel toeristen en die hielden zich totaal niet aan de afspraken. Ik wist niet hoe snel ik naar buiten moest komen.”

  Nederlanders doen het wat beter. Het was een van de eerste keren dat Gommers weer in een winkelgebied kwam. Dat beviel niet zo. „Ik ga voortaan zorgen dat ik ergens in m’n zak een mondkapje heb, of er nou wel of geen bewijs voor is.”

  1. Robin Hoed

   Ik had hem willen zien rennen.

 9. A-BBa

  Het RIVM is een verlengstuk van het Kabinet. En geen onafhankelijk wetenschappelijk instituut.

 10. harte385

  Aan mijn lijf geen gedonder tenzij het heel echt nodig is, en dat is dit testen niet kans op vuile naalden????

 11. Robin Hoed

  Ik behoor ook tot een ‘risicogroep’, maar ik laat mijn leven er niet door beïnvloeden.
  De schrijver van het artikel beweert dat hij/zij & vriendin corona hebben gehad.
  Hebben ze op de intensive care gelegen? Ze leven kennelijk nog wel.
  Dus zo erg was het niet.
  We zijn zooo bang om dood te gaan door corona, dat we vergeten te leven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.