Groene dictators van Milieudefensie: ‘Vier keer vliegen per jaar? Dan 320 euro bovenop ticket’

De rebellen van de Groene Khmer hebben niet stilgezeten afgelopen tijd. Nu het vakantieseizoen langzaamaan weer begint, en mensen weer gaan vliegen beginnen zij weer met hun anti-plezier-retoriek. Ze willen het vliegen ontmoedigen door enorme heffingen op vliegtickets in te voeren. Hoe vaker men vliegt, hoe hoger de heffingen zullen worden. 

Als Milieudefensie nu de macht pakt – of GroenLinks komende maart bij de verkiezingen – dan kunnen veelvliegers de portemonnee trekken. Zelfs bij één vakantievlucht per jaar moeten mensen worden gestraft aldus Milieudefensie. Bij eenmaal vliegen per jaar moet men 40 euro bovenop de ticketprijs betalen. Bij een tweede vliegreis komt er 80 euro bovenop de ticket. Ziet u het patroon al? Vanaf vier keer of vaker betaalt men 320 euro bovenop de ticketprijs.

Een totaal ridicuul plan natuurlijk, iets wat sowieso enorme weerstand vanuit de samenleving zal opleveren. Maar dat vinden de lieden van Milieudefensie natuurlijk niet relevant. Het doel heiligt de middelen…

Gelukkig hebben onderzoekers uit Delft dit plan al redelijk ontkracht. De uitvoeringskosten zijn gigantisch, dus het plan is niet rendabel, en daarmee waarschijnlijk ook niet haalbaar.

,,Gelet op de complexiteit schatten wij de uitvoeringskosten op dezelfde hoogte als de kosten van de toeslagen van de Belastingdienst.”

Toch moeten we niet gek opkijken als de linkse partijen binnenkort deze kwestie gaan agenderen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. gargamel

  Ik denk dat het niet uitmakt wie de verkiezingen wint, taks komt in welke vorm dan ook.Vor mij zijn dat allemaal zelfde parasieten!

  1. Robin Hoed

   Allemaal rupsje nooitgenoeg.
   En ze hebben allemaal zoveel plannen om de samenleving in de goede richting te sturen.

 2. Xander XXL

  Dan zal Jetten wel om opslag moeten anders kan die arme jongen niet meer rondkomen.

  1. Waldorf_en_Statler

   Ik kan mij voorstellen dat u zich zorgen maakt om Jetten, maar wat betekent het voor u persoonlijk?

  2. Braboworstenbroodje

   @xxl klopt want de islamiet Kaag gaat leidertje worden bij d666…
   Jette (de kleine g@ile twink) heeft zich onderdanig opgesteld en gaat het veld ruimen.
   Jetten zal het beter doen als onderdanig s@xslaafje in een griezelige h@mokelder.

   1. Xander XXL

    In dat griezelige homo keldertje mogen ze hem van achteren van mij helemaal open scheuren dat interreseert me geen reet.
    Het gaat er om dat hij straks geen geld meer overhoudt door dat veelvuldig vliegen van deze wereldverbeteraar. Dan zal hij het wel declareren.

 3. NEXIT.

  toch stemt een groot deel van Nederland op deze imbicielen. Meestal zijn dat mensen die de voorgestelde tarieven makkelijk kunnen betalen en vaak meevreten uit de belastingruif. Links begrijpt nog steeds niet dat de onderkant van de arbeidsmarkt het haasje is bij hun krankzinnige belasting voorstellen en de haasjes zijn horende doof en ziende blind. Al zou je enkel al een discussie starten over de kosten van linkse nivellering op allerlei vlakken dan kan iedereen op een vloetje uitrekenen dat de kosten niet opwegen tegen de baten en dat het allemaal symboolpolitiek is.

  Stem sociaal , stem PVV

 4. harte385

  Deze terreur organisatie afschaffen, geen cent subsidie meer en alle leden 10 jaar dwang arbeid in de kolen mijnen van China

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.