HAHAHA Brexit in actie: Shell vertrekt mogelijk ook naar Londen

Unilever liet eerder weten het systeem van twee belastingsystemen maar verdomd irritant te vinden. Daarom is het bedrijf binnenkort van plan om definitief, honderd procent, naar Londen te verhuizen. Nu blijkt dat Shell serieus rekening houdt met eenzelfde scenario.

De Nederlandse versie van Bloomberg laat weten dat “vertrek van het hoofdkantoor van Shell uit Nederland één van de oplossingen [is] om een einde te maken aan de dubbele aandelenstructuur waarmee het bedrijf te maken heeft.” Het gaat weliswaar niet om “concrete plannen,” maar de mogelijkheid ligt dus wel op tafel.

En nu mogen al die Brexiteers dus even heel hard lachen én juichen. Zij zeiden immers al tijdens de campagne voor het Brexit-referendum dat een onafhankelijk Verenigd Koninkrijk niet minder aantrekkelijk, maar juist meer aantrekkelijk zou worden voor het grote bedrijfsleven. En wat blijkt? Ze hebben helemaal gelijk.

Als Nederlanders zouden wij dat officieel ongetwijfeld heel erg jammer moeten vinden. Helaas, zo voel ik dat helemaal niet. Ik gun het onze Britse vrienden van harte dat hun exit uit de EU in hun voordeel uitpakt. Wie weet, misschien dat het Nederlanders en andere Europese volken inspireert om hetzelfde te gaan doen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

88 reacties

 1. Suidland

  Drama! Eén van de mooiste bedrijven ter wereld overweegt te vertrekken uit Nederland. En wat krijgen wij er voor terug: bagger uit Afrika en het M.O.

  NEXIT

  1. Xander XXL

   Eigen schuld dikke bult.
   Kan niet beter, misschien gaan de ogen een keer open. Nederland was een geweldig land voor ondernemers toen we zelf nog bepaalde wat er gebeurde. Nu hebben we ons uitgeleverd aan regelgevend Europa waar het gros van de landen in armoe leeft waardoor we alleen nog maar ja mogen knikken en het aantrekkelijke van Nederland is helemaal verdwenen. Maar die eurofielen zullen er wel weer een heel andere draai aan geven.

 2. Gerdien

  De meerderheid van de Britten is nu tegen de Brexit. Boris zal weer uitstel moeten vragen.

  Die Brexit komt er niet.

  1. M. Brandenburg

   Die meerderheid is er buiten de polls nooit geweest, toen niet, nu niet en in de toekomst niet, sterker nog in het VK ziet men de ellende in de EUSSR met de dag toenmen en zijn blij niet meer een onderdeel te zijn van die incompetente totalitaire onzin. Brexit is per wet vastgelegd en dat gaat hoe dan ook gebeuren. Maar er zullen altijd een paar figuren die buiten de werkelijkheid leven die denken dat het VK terug de dwangbuis in wil. Zelfs het IMF voorspeld nu veel meer economische groei binnen het VK dan de EUSSR, wat zelfs binnen de EUSSR word dit nu toegegveen, die komen nooit meer teruig en de hoeveleheid handelsverdragen die al zo goed als klaar zijn te ondertekenen onderstrepen dat.

   1. Henk van Doorn

    “Zelfs het IMF voorspeld nu veel meer economische groei binnen het VK dan de EUSSR”

    Daar zou ik dan wel eens een bron van willen zien. Volgens mij is het omgekeerde het geval.

    1. Piet51

     Niemand, maar dan ook echt helemaal niemand, ziet op korte termijn voordelen voor het VK, alleen steeds grotere nadelen. Ook Johnson voorziet problemen, die hij natuurlijk vervolgens wel voor het Britse volk gaat oplossen, zegt hij. Of de rest van de EU er zonder al te grote kleerscheuren doorheen komt is nog een grote vraag, maar de voortekenen zijn niet heel erg ongunstig.

     1. Blitzkrieg

      Piet51 : Pruttel… pruttel… pruttel… dit wordt een keiharde Brexit, let maar op 🙂 . Waar ik benieuwd naar ben is welk er als volgende uit de unie stapt? Kan natuurlijk ook een total collapse worden, wat misschien nog wel waarschijnlijker is met de koppige arrogantie van onze onderdrukkers.

     2. gedacht

      enz

    2. Blitzkrieg

     IMF predicts stable growth after Britain’s exit from EU
     h**ps://www.itv.com/news/2020-01-20/brexit-international-monetary-fund-forecast-imf-britain-growth/

     Uit het artikel :
     It predicts that growth will “stabilise” at 1.4% in 2020 and 1% in 2021, weak by UK historical standards but growth none-the-less and stronger growth than the IMF is predicting for Germany, France and Japan.

     UK economy will grow faster than the eurozone in the first two years after Brexit, International Monetary Fund predicts
     h**ps://www.dailymail.co.uk/news/article-7908509/IMF-UK-economic-growth-dependent-orderly-Brexit.html

     Uit het artikel :
     The British economy is set to outpace the eurozone in the first two years after Brexit, according to projections published today by the International Monetary Fund.

     1. Antihedo

      De Britse economie is net met 26% gekrompen. Een corona-Brexitcombie is daar schuldig aan. Na zo’n krimp kun je weer meer groeien.

    3. Blitzkrieg

     Henk van Doorn :
     Quote : “Daar zou ik dan wel eens een bron van willen zien. Volgens mij is het omgekeerde het geval.”
     Mijn bovenstaande reactie was aan jou gericht.

    4. M. Brandenburg

     JE zou het zelf ook eens op kunnen zoeken, het feit dat je er niets vanaf weet toont aan dat je je nieuws van een selctieve bron krijgt.

     h*tps://www.itv.com/news/2020-01-20/brexit-international-monetary-fund-forecast-imf-britain-growth/ (Januari)

     h*tps://www.imf.org/en/Publications/WEO/Issues/2020/06/24/WEOUpdateJune2020 (Juli)

     En let wel dit zijn berichten die nog geen rekening houden met de handelsverdragen die het VK nu aan het afsluiten is met enkele zeer interesante markten. (er liggen er drie klaar die enkel hoeven te worden ondertekend, opvallend is dat een ervan met Australie is, terwijl de EUSSR al 4 jaar bezig is met onderhandelen, maar ja men is steeds minder gewillig om de eigen vrijheid op te geven om de politieke nonsens van de EUSSR te ondertekenen)

     Maar zoals gezegd wie al deze informatie niet heeft kan enkel zichzelf de schuld geven van het niet volgen van het echte nieuws, en de echte nieuwsbronnen.

     1. M. Brandenburg

      PS, vergat nog even dat de economische groei van de EUSSR altijd te hoog word ingeschat en wanneer die elke keer weer lager uitvalt dan geprojecteerd men oorverdovend stil blijft, je zou denken dat na 19 jaar onzin vanuit de EU dit wel doorzichtig zou zijn voor mensen met een beetje gezond verstand

     2. Meriadoc Brandebok

      M.Brandenburg heeft een zin van het IMF over het hoofd gezien (uit januari 2020):

      “The growth forecast assumes an orderly exit from the European Union at the end of January followed by a gradual transition to a new economic relationship.”

      Het IMF baseert haar voorspelling dus op een zachte Brexit, waarbij de banden met de Europese Unie gewaarborgd blijven. Men betwist niet dat een zachte Brexit niet tot veel economische schade zal leiden, maar daarbij zal Groot-Brittannië zich niet volledig kunnen losmaken van de EU.

     3. Meriadoc Brandebok

      Voorts een kort overzichtje van hetgeen economen er over zeggen:

      “There is overwhelming or near-unanimous agreement among economists that leaving the European Union will adversely affect the British economy in the medium- and long-term.[a][38] Surveys of economists in 2016 showed overwhelming agreement that Brexit would likely reduce the UK’s real per-capita income level.[39][29][30] 2019 and 2017 surveys of existing academic research found that the credible estimates ranged between GDP losses of 1.2–4.5% for the UK,[38] and a cost of between 1–10% of the UK’s income per capita.[24] These estimates differ depending on whether the UK does a Hard or Soft Brexit.[24] In January 2018, the UK government’s own Brexit analysis was leaked; it showed that UK economic growth would be stunted by 2–8% for at least 15 years following Brexit, depending on the leave scenario.[40][41]

      According to most economists, EU membership has a strong positive effect on trade and, as a result, the UK’s trade would be worse off if it left the EU.[42][43][44][45] According to a study by University of Cambridge economists, under a hard Brexit, whereby the UK reverts to WTO rules, one-third of UK exports to the EU would be tariff-free, one-quarter would face high trade barriers and other exports risk tariffs in the range of 1–10%.[46] A 2017 study found that “almost all UK regions are systematically more vulnerable to Brexit than regions in any other country.”[47] A 2017 study examining the economic impact of Brexit-induced reductions in migration” found that there would likely be “a significant negative impact on UK GDP per capita (and GDP), with marginal positive impacts on wages in the low-skill service sector.”[48][24] It is unclear how changes in trade and foreign investment will interact with immigration, but these changes are likely to be important.[24]”

      h**ps://en.m.wikipedia.org/wiki/Economic_effects_of_Brexit#Long-term_impact_on_the_UK_economy

     4. Henk van Doorn

      Ik bekeek de bronnen en stelde vast dat het IMF, los van de Brexit gevolgen de economische vooruitzichten voor de UK nagenoeg gelijk inschat als voor de EU. In het Daily Mail artikel wordt er op gewezen dat de economische vooruitzichten sterk afhankelijk zijn van de manier waarop de UK zich gaat losmaken van de EU. Het is evident dat een harde Brexit grotere economische schade gaat veroorzaken.
      Overigens blijkt de de vergelijking dat de lagere groei van de EU in sterke mate wordt veroorzaakt door de zeer hoge 2020 krimpcijfers voor landen als Spanje en Italië. De krimpcijfers voor de UK zullen de komende maanden hoger gaan uitvallen omdat de Corona-crisis daar harder toeslaat dan in de overige EU-landen.

     5. Piet51

      @Meriadoc Brandebok
      Je was net iets sneller met lezen en schrijven dan ik. Maar ik zou ook nog willen toevoegen, dat men in januari 2020 nog geen enkel vermoeden had van corona en wat dat voor gevolgen zou kunnen hebben voor de wereldeconomie en de afzonderlijke landeneconomieën. Voor het herstel daarvan zal het VK zelf partners moeten zoeken in een wereld die even de blik vooral op de korte termijn belangen gericht heeft.

     6. Meriadoc Brandebok

      Klopt, Piet51, en tijdens de coronacrisis bleek dat de Britten het niet alleen afkonden. Duitsland moest met extra medische apparatuur komen om de Britten bij te staan.

      h**ps://www.theguardian.com/world/2020/apr/09/german-army-donates-60-mobile-ventilators-uk-coronavirus-nhs

      Het is tekenend voor een eiland dat haar eigen vermogen schromelijk heef overschat met haar “lost empire”-syndroom. En nu zullen ze inderdaad naar nieuwe partners gaan zoeken. Trump? De VS lijdt zelf aan enorme interne problemwnm

     7. M. Brandenburg

      Brandebock is selectief en haalt een van de twee artieklen aan, terwijl achter de ik al bewust had aangegeven van welke maand de artikelen zijn, omdat ik de gemiddelde linkse Jan Lul ken, en ze allemaal zo voorspelbaar zijn als de pest, je kan ze om de oren slaan met feiten en nog komen ze met aantoonbare onzin, zoals Brandelul nu doet, twee artikelen met de maand erbij en ondanks dat vooraf word aangegeven van welke maand ze zijn, een rookgordijn optrekken alsof degene die de links plaatst niet oplet, maar het eigenlijk de voorspelbare linkse Jan Lul is die niet oplet en met een non-argument komt, omdat ja het eerste artikel is van Januari, maar het artikel uit Juni bevestigt het nog eens. oh wacht dat is maar liefst zes maanden later.

     8. Meriadoc Brandebok

      Best, Brandenburg, dan hier een artikel uit april.

      h**ps://www.bbc.com/news/business-52304821
      “The IMF chief had expressed her backing for the deal struck by Boris Johnson’s team last autumn, having warned then that a no-deal Brexit would hit the UK economy by up to 5%.”

      Hier zijn al twee artikelen waarin het IMF zegt dat de groei van Groot-Brittannië afhankelijk is van een zachte Brexit.

      Je hebt onvoldoende onderzoek gedaan.

    5. evil knievel

     Zelfs als jullie met de feiten om de oren worden geslagen willen jullie sLinkse rakkers de waarheid nog niet zien!😜

  2. CLoVis

   @lamlul

   De Brexit is al definitief per 1 januari 2021.

   h**ps://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/brexit/brexit-stand-van-zaken

  3. Morgan4321

   Onafhankelijk van de vraag of die meerderheid er ooit was, was 1 juli de laatste dag waarop men uitstel kon aanvragen. En per wet is vastgelegd dat ze per 1-1-2021 echt weg zijn. Dus uitstel vragen gaat niet meer.

   Na al dat gedoe over 750 miljard euro die Merkel aan Italie wil geven om de Duitse banken te redden zullen ze blij zijn dat ze weg zijn.

  4. evil knievel

   Hallo berdientje haal die dwarsfluit uit je flamoes,je slaat wartaal uit van je truken!😁

  5. gedacht

   hahahahahahaha de wens is de vader van de gedachte. Weltrusten

 3. RvdBe

  Rutte onze visionair, was er zo overtuigd van dat de Brexit er toe zou bewegen dat oa Shell en Unilever NL boven GB zouden verkiezen.
  NEXIT!

  1. Piet51

   @RvdB
   Als ik het me goed herinner, beweerde Rutte indertijd, dat het afschaffen van de dividendbelasting bedrijven als Shell en Unilever richting Nederland zou bewegen. Die belasting werd niet afgeschaft en wat gebeurt er nu? Juist! Natuurlijk speelde de Brexit daarbij een rol, maar beide bedrijven lobbyden vooral voor afschaffing van de dividendbelasting.
   Overigens heb ik sterk de indruk, dat de schade voor Nederland vooral haar internationale imago is en daar is overheen te komen. De Engelsen krijgen nu een klein voordeeltje bij karrenvrachten nadelen. Het is ze wat mij betreft van harte gegund.

   1. RvdBe

    Piet51, afschaffing dividendbelasting speelt uiteraard een rol.
    Ik gun de Britten het beste, wellicht komt er niet direct een economisch voordeel voor de Britten.
    Het meest kostbare hebben ze wel: baas in eigen land, het is nog niet zolang geleden dat NL landen als bv Polen aanmoedigde om onder het centrale gezag vanuit Moskou uit te komen, de Britten gaan vanonder het centrale gezag vanuit Brussel komen, mijn sympathy hebben ze.

   2. combat le pelicule

    Die bedrijven pakken het slim aan, sterker nog, hier zien we welke voordelen een nexit zou hebben, de EU is enorm blok aan het been voor deze multinationals.

 4. Armilus

  Moet niet gekker worden, leedvermaak om eventuele economische schade voor Nederland.

  1. CLoVis

   @lamlul

   Leedvermaak om het eeuwig falende beleid van ruttekop.

  2. Blitzkrieg

   Armilus : De economische schade is vele malen hoger als we er nu niet uitstappen.

 5. JFU

  Veel bedrijven zullen het zinkende schip genaamd ‘Europa’ verlaten.
  Zij kiezen voor vrije ondernemerschap, zonder de dictators die in Brussel zitten, met hun idiote regelgeving.

  1. M. Brandenburg

   Europa is geen zinkend schip, de EU(SSR) is het zinkende schip, waarmee men het ene gat na het andere gat maakt om het binnenlopende water weer weg te laten vloeien….

   1. Henk van Doorn

    De EU is een schip dat inmiddels te groot is om te kunnen zinken. De economische vervlechting was al zo groot dat het nagenoeg onmogelijk was er uit te stappen (zie de Brexit die nog steeds niet is gerealiseerd) maar met de steunmaatregelen in verband met Corona is dat helemaal ondenkbaar geworden. We zitten met de Coronabonds (of financiële constructies met dezelfde strekking) zo aan elkaar vast vast dat uitstappen van een lidstaat een financiële ramp veroorzaakt.
    Als klap op de vuursteen veroorzaakt Trump met zijn onbetrouwbare buitenlandpolitiek een verdere politieke en militaire integratie.

    Of je het leuk vindt of niet, de EU is een feit.

    1. gedacht

     de EU is de titantic en het orkest blijft spelen gekke henkie

  2. Piet51

   De EU levert allerlei groepen voordelen op, heel grote voordelen. Maar de categorie die verreweg het meest profiteert van de EU zijn de bedrijven. Dus bedrijven die menen het zinkende schip genaamd “Europa” te moeten verlaten, hebben toch echt even niet goed opgelet en vooral ook niet naar hun concurrenten en collega’s gekeken. Misschien is het beter dat dergelijke bedrijven inderdaad vertrekken. Shell en Unilever zijn van de buitencategorie waar eigen regels de beslissingen mee bepalen. Dergelijke bedrijven zijn er niet zo veel. Voorlopig zijn er veel meer bedrijven uit het VK naar het vasteland vertrokken dan er naartoe verhuisd.

   1. Blitzkrieg

    Piet51 : Het enige wat de unie oplevert is een land vol asieltuig, torenhoge schulden en een handje vol machtswellustelingen.

   2. Blitzkrieg

    Piet51 : Oh ja, was verstikkende dictatuur nog vergeten toe te voegen aan het rijtje.

    1. Piet51

     @Blitzkrieg
     Ik heb werkelijk met je te doen. Dat je je zo tekort gedaan voelt, terwijl je overal om je heen, op TV en in de media gelukkige mensen ziet. Ik hoop echt, dat het niet te lang duurt voor ook jij ziet, dat we nog niet zo slecht af zijn.

    2. Blitzkrieg

     Piet51 : Je tekort gedaan voelen en de slachtofferrol zijn typisch verachtelijk links, ik strijd voor mijn land maar dat zal jij nooit begrijpen.

     1. RvdBe

      Wat doet de eu nu eigenlijk?
      Het is een regering zonder land welke niets produceren.
      55.000 eu ambtenaren die ons wijs proberen te maken dat we zonder hen niet in staat zijn handel te drijven.
      Het enige waar ze goed in zijn is het opleggen van allerlei wetten waar niemand om gevraagd en ons belastinggeld verdelen over Europa.
      NEXIT en terug naar de EEG!

 6. combat le pelicule

  Ja en shell is een van oorsprong Nederlands bedrijf, dus het wordt hoogtijd voor een keiharde nexit

 7. Vrijedenkert

  Wat is dit weer voor onzin dat er geen reactie geplaatst kan worden?

 8. Meriadoc Brandebok

  Rechtspopulisten: “links is oikofoob”

  Ook populistisch rechts:
  “Nederland is stom en dom”
  “Koningsdag is stom”
  “Willem van Oranje is stom”
  “Het Wilhelmus is stom”
  Leuk dat Shell uit Nederland weggaat
  “De democratie is stom”
  “De monarchie is stom”
  “In de handelsoorlog ben ik voor Trump”

  Populistisch rechts doet Nederland in de uitverkoop. Ze beschermen dit land niet, ze verafschuwen uit. Al dat volkspatriottisme moet hun Nederlandhaat verhullen. Zij zijn de werkelijke oikofoben.

  1. combat le pelicule

   occultje laat een prima zelfbeeld zien, hij haat Nederland tot op het bot…

  2. Lugor

   U vergeet
   De Nederlandse taal is stom

   1. combat le pelicule

    lvb-er lugor

    1. CLoVis

     NBS’er lugor.

   2. Original NL

    Er zijn idd veel domme overbodige regeltjes in de nl taal, maar ja “Neerlandici” moeten ook wat te doen hebben.
    Door een vereenvoudiging van het nederlands zou er in het onderwijs veel tijd vrijkomen voor belangrijkere zaken dan t d dt of ei ij , d of dd.
    Taal als wetenschap is ook zo’n pretstudie waar een kleine groep de boel kunstmatig nodeloos gecompliceerd wil houden ..anders moeten ze echt werk gaan zoeken.

    1. CLoVis

     @Original NL

     Ik ben het vaak met je eens, maar nu niet.

     Iedereen die het Basisonderwijs heeft afgerond
     zou foutloos Nederlands moeten kunnen schrijven.

     Bovendien,
     wil je nog een onderdeel van de Nederlandse identiteit
     overboord gooien?

     1. Original NL

      Wel eens meegedaan aan het Groot Dictee der Nederlandse taal CloVis?
      En…nul fouten natuurlijk?!

     2. CLoVis

      Minder dan vijf;
      ik buig al dankbaar voor het applaus.

     3. Original NL

      Minder dan 5..dus maximaal 4 fouten..applaus!

     4. Bloemkist

      Op het gebied van spelling: misschien.
      Op het stuk van grammatica, zinsbouw en stijlhantering: no way.

      Met betrekking tot die onderdelen overschatten veel mensen zichzelf schromelijk en/of hebben ‘zichzelf niet helemaal in de gaten’.

     5. Original NL

      Of je nu hij vindt..of hij vind schrijft doet toch eigenlijk niet terzake.
      Nog niet zo lang geleden schreven we ” de mens” nog als ” der mensch”..het vereenvoudigen heeft imo de nederlandse identiteit niet overboord gegooid.(gegooid..eindigt met “t” klank .waarom dan niet schrijven met een “t”?).

     6. combat le pelicule

      Taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.
      Het probleem van taalnazi’s is niet zozeer het walgelijke moralistische toontje dat ze uitslaan, maar dat ze door hun gezever de aandacht verschuiven van de inhoud naar de vorm, waardoor de discussie stopt.
      Dé tactiek om hun gebrek aan argumenten te verhullen.

    2. Meriadoc Brandebok

     Ik ben het met je eens dat het Nederlands een woud aan bizarre regeltjes is. Geem wonder dat allochtonen er geen zak van begrijpen. De grammatica, zinsopbouw, aanwijzende voornaamwoorden, maar ook de honderdduizemd gezegden en woordspelingen. De de, het en een zijn totaal inconsequent. Maar ik moet je zeggen dat ik hierin bevooroordeeld ben: ja, het is praktischer om de Nederlandse taal te vereenvoudigen, maar wordt de taal automatisch mooier?

     1. Original NL

      Wel als de gewonnen tijd door het afschaffen van ècht overbodige regeltjes, zou worden besteedt aan het vergroten van de woordenschat.

 9. Adriaen Beyer

  Unilever, Shell, wie en wat volgt?
  Nederland heeft met een keuze voor de EU de plank grandioos misgeslagen.
  Multinationals weg, pensioenpotten leeg, staatskas geroofd en een gigantische immigratiestroom die wordt afgestopt door Broekers-Knol.
  Het is om te huilen.
  Hadden Wilders en Baudet tòch gelijk.
  NEXIT.
  Now.

 10. Goudlijster

  Je weet dat het gaat om kwaliteitsjournalistiek als er “HAHAHA” in de titel staat.

  1. CLoVis

   @lamlul

   Ook als ‘schijtlijster’ trek je geen volle zalen.

 11. Aborifa

  Links is al jaren bezig bedrijven weg te jagen.
  Anti bonussen, dividenden, salarissen.
  Milieumaatregelen.
  Bashen. Altijd de multinesjenels.
  Processen wegens vermeend verkeerd handelen.
  Een keer is het genoeg. Velen zijn Shell voorgegaan.
  Nu Hoogovens nog en KLM.
  Bedankt PvdA, D66, GL, SP, CU.

 12. Beukman

  Unilever liet eerder weten het systeem van twee belastingsystemen maar verdomd irritant te vinden. Daarom is het bedrijf binnenkort van plan om definitief, honderd procent, naar Londen te verhuizen. Nu blijkt dat Shell serieus rekening houdt met eenzelfde scenario.

  Shell bedoelt: “We hebben geen zin om dividendbelasting te betalen.”

  Als het aan Rutte had gelegen, had Shell zijn zin gekregen. Nederland kwam echter in opstand tegen dergelijke belastingvoordeeltjes voor grote bedrijven, en terecht. Dan ook niet gaan miepen als Shell om die reden ophoepelt.

  1. Blitzkrieg

   Beukman :
   Quote : “Dan ook niet gaan miepen als Shell om die reden ophoepelt.”

   Titel van het artikel :
   HAHAHA Brexit in actie: Shell vertrekt mogelijk ook naar Londen

   Lijkt me dat de enige die zit te miepen jij bent. Mensen vinden het prima wat er hier gebeurd, machtswellustelingen geven alleen om geld. Helaas worden we nadat er besloten is genocide te plegen op de wereldbevolking ook nog financieel in de afgrond geduwd, niet door vertrekkende bedrijven maar door de EU zelf, neem bijvoorbeeld timmermans zijn greendeal ontworpen om het #nepotisme welig te laten tieren. Uiteindelijk is er een groter goed, vrijheid… daar strijden we voor. Je bent slechts een worm die het niet waardig is om in de grond te kruipen.

   1. Bloemkist

    Ja ja ja….. ben je je al op het voorbereiden op een emigratie naar een land dat wel veilig is ? Australië misschien?

 13. Ben-NIET-Groen-L

  Lachen dit…ik zou zo graag willen zien dat elk groot concern die in Nederland gevestigd zijn de benen neemt….met de kleine ondernemers daar achteraan zodat Nederland een soort arm, smerig, stampvol met werkschuwe allochtonen derdewereld land word.
  Oh het zal mij niet deren……ik ben al reeds 2 jaar weg uit het steeds belachelijk wordende landje Nederland.
  En Oh, wat zullen die Linkse verraderlijke deugers het moeilijk krijgen…héél moeilijk.
  Ik zie het al voor me, geen werk,…een gigantische ratten en kakkerlakkenplaag, die van Nederland één groot stinkend Hellhole maken met mensenlijken op straat vanwege er ook geen zorg meer bestaat.

  1. Any How

   In welke inrichting in het zoveel betere buitenland verblijft u ?

   1. Bloemkist

    Noord-korea wordt sinds enige tijd als een paradijs beschouwd in vergelijking met Nederland. Daar zal hij dus zich dus wel ophouden.

   2. Ben-NIET-Groen-L

    Beste Any How,

    Ik werk en woon op het veelzijdige eiland IJsland waar schone lucht, dus pure zuurstof nog in overvloed aanwezig is…en industrie ja , 1 melkfabriek.
    Heb een mooie baan op het vliegveld van Reykjavík en woon daar samen met mijn vrouw en onze 2 honden in het mooie 59km verder gelegen levendige stadje Selfoss dat ligt aan de oever van de rivier Ölfusámet in het midden van IJslands grootste landbouwgebied waar zo’n 6000 inheemse inwoners een rustig leven lijden, waaronder ik zei de gek.
    En ach, er komen geregeld wat kleine aardbevingen voor, waar je al snel aan gewend raakt maar dit is niks vergeleken met wat Nederland de laatste tijd overkomt.
    En Nee op IJsland hebben we niet iemand als Wilders, wat ook niet nodig is.
    Genoeg informatie voor nu denk ik zo.
    Het ga je goed, though…..ik daar ik mijn bedenkingen bij heb of dat gat lukken.

 14. Cootje

  Ha ha binnen 5 jaar lachen ze zich te pletter in Engeland , het slechte valt onder de noemer Corona , een harde brexit kan tegen over een zwak Europa goed uitpakken voor ze , zijn ze van het ondemocratische juk in Brussel af , en de noordelijke landen gaan aan de geeuw honger in het betalen voor het failliete zuid Europa . Daar komen we niet meer van af. Het enige geluk is dat de Fransen in staat zijn hun eigen land te slopen en ons daarbij helpen eraf te komen . Engeland 5 jaar armoede Europa levenslang , en kijk uit dat in recessie tijd Erdogan zijn gastvrijheid verliest en de grenzen open zet .

  1. Any How

   Ze zullen toch afhankelijk blijven van de Europese markt. Sterker nog, het is de wens om toegang te bliven krijgen tot die markt. Voor de auto industrie, fabricage en afmontage , assemblage van Europese gebruikersapparaten. Miele, Zanussi etc.

  2. Ben-NIET-Groen-L

   Beste Cootje,

   En de noordelijke landen gaan aan de geeuw honger in het betalen voor het failliete zuid Europa .

   Behalve IJsland, een non EUland lol

   1. Meriadoc Brandebok

    IJsland hangt ook aan de touwtjes van de EU in het EVA en EER en is bovendien tevens lid van diverse EU-agentschappen.

    Als IJsland dus weer iets bewijst, is het de noodzaak van een EU.

   2. Meriadoc Brandebok

    Agentschappen = instituties.

   3. Cootje

    Net als Polen op hun knieën gelegen of ze aub mee mochten met de munt, maar die geven ze nu aan Maarten , die euro is voor 100% monopolie geld , en dat kan je zien want normaal met deze vooruitzichten zullen de beurzen zakken als een baksteen , maar met nep geld is er geen pijl op te trekken , tot de man met de hamer komt , Nederland gaat mee het ravijn in , en in zuid Europa breekt de pleuris uit

 15. 56RdK

  Grappig om te zien hoe de eurofielen hier reageren op de ijzersterke argumenten c.q. reacties van mensen die wél doorhebben dat we met die EU goed zijn en totaal worden belazerd.

  Grappig dus te zien hoe ontzettend dom sommigen zijn, die maar blijven geloven in wat hun politieke leiders hen voorhouden. Ondanks de vele, vele bewezen leugens en veroorzaakte ellende.

  Gelukkig weten ze het in Engeland bewezen beter, hopelijk volgt Nederland al heel snel, eigenlijk al te laat. Maar ja, beter nu ten halve gekeerd dan …..

  1. Lex

   De bruikbare idioten zoals Jensen hen noemt.

   Deze mensen zijn hun realiteit Antennes al lang verloren. Gehersenspoeld door de Nederlandse NPO.

   De zogenaamde Deug mensen.

 16. Lex

  Pure chantage om nederland onder druk te zetten en dat alleen om te dwingen om de dividendbelasting af te schaven. Het zal me niet verbazen als het kabinet als nog overstag gaat.

  Zoals Rutten zegt “Nee Joh die dividendbelasting dat schaf ik wel af” na de zomerreces.

 17. ET007

  Halen sommige mensen nu ook al Corona erbij om aan te tonen dat Brexit niet goed is. Dat ze Corona niet in hun eentje kunnen handelen?
  Hoe goed was NL dan? Bedden lenen in Duitsland? Duizendtal doden, vereenzaamde ouderen, overwerkt zorgpersoneel ( dat later genaaid wordt om Brussel te voeden ). En maar betalen, zonder iets echt concreet te ontvangen.
  Brexit heeft tijd nodig om zich aan te passen en te herstellen, maar zonder Brusselse bloedzuigers ben je altijd beter af. Brussel smijt met geld naar alles en iedereen behalve NL. Nexit zou goed zijn!

 18. gedacht

  Gaat lekker zo

  DSM
  SHELL

  En de eurofielen maar blijven roepen hoe slecht het gaat in de UK na de brexit

  NEXIT AUB , NU
  stem sociaal , stem PVV

  1. Enz-etc

   Enzovoort etcetera.

   1. gedacht

    jazeker , het ene bedrijf volgt het andere op.

    Gaat erg goed met de UK meneer h u tt e n

   2. combat le pelicule

    enzetcpedicurecharlesmezzadraernst?

    1. Bloemkist

     ??

 19. Response

  Ben benieuwd naar de reacties van o.a. GL, SP en soortgenoten.

 20. Henk van Doorn

  Shell verhuist zeker niet naar Engeland. Men moppert wat na over de dividendbelasting die ze moeten betalen.
  Dit gaat nergens over.

 21. JeroenG

  Dit heeft natuurlijk niets met Brexit te maken maar met waarde voor de aandeelhouder. 15% dividendbelasting telt flink aan. Zowel Shell als Unilever staan sinds een paar jaar onder stevige druk om de aandeelhouders tevreden te houden. En voor een bedrijf dat een duale structuur heeft is vestiging in de UK gewoon voordeliger. Ook nu Nederland op het punt staat de gunstige belastingruling af te schaffen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.