shutterstock 497386147

HAHAHA Brexit in actie: Shell vertrekt mogelijk ook naar Londen

Geen categoriejul 04 2020, 13:00
Unilever liet eerder weten het systeem van twee belastingsystemen maar verdomd irritant te vinden. Daarom is het bedrijf binnenkort van plan om definitief, honderd procent, naar Londen te verhuizen. Nu blijkt dat Shell serieus rekening houdt met eenzelfde scenario.
De Nederlandse versie van Bloomberg laat weten dat "vertrek van het hoofdkantoor van Shell uit Nederland één van de oplossingen [is] om een einde te maken aan de dubbele aandelenstructuur waarmee het bedrijf te maken heeft." Het gaat weliswaar niet om "concrete plannen," maar de mogelijkheid ligt dus wel op tafel.
En nu mogen al die Brexiteers dus even heel hard lachen én juichen. Zij zeiden immers al tijdens de campagne voor het Brexit-referendum dat een onafhankelijk Verenigd Koninkrijk niet minder aantrekkelijk, maar juist meer aantrekkelijk zou worden voor het grote bedrijfsleven. En wat blijkt? Ze hebben helemaal gelijk.
Als Nederlanders zouden wij dat officieel ongetwijfeld heel erg jammer moeten vinden. Helaas, zo voel ik dat helemaal niet. Ik gun het onze Britse vrienden van harte dat hun exit uit de EU in hun voordeel uitpakt. Wie weet, misschien dat het Nederlanders en andere Europese volken inspireert om hetzelfde te gaan doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten